HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2018 Cuma - 16:06

Başkan Kocaoğlu: Kafamda İzmir için hala çok proje var!

‘Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam’  sempozyumuna katılan Başkan Kocaoğlu İzmir özelinde pek çok konu hakkında açıklama yaparken, “Gelecek olan belediye başkanı dinlemeyecek ama yine de hepsini not alıyorum. Kafamda İzmir için hala çok proje var” dedi.  Kocaoğlu ayrıca programdaki Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın kendisinden övgüyle bahsetmesi üzerine ise, “Beni şımartmayın sonra aday falan olurum” şeklinde esprili bir karşılık verdi.

Başkan Kocaoğlu: Kafamda İzmir için hala çok proje var!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen ‘Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam’ konulu uluslararası sempozyuma katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ‘İzmir Modeli ve İzmir Körfezi’ başlıklı oturumda da konuştu.

KAFAMDA İZMİR İÇİN HALA ÇOK PROJE VAR!
Başkan Kocaoğlu, körfezin yüzülebilir hale getirilmesi, İzmir Limanı’nın kapasitesi ve verimliliğinin arttırılması ve Kuş Cenneti’nde yaşanan kriz gibi konulara değinirken kafasında İzmir’e için hala çok proje olduğunu dile getirdi ve “Gelecek olan belediye başkanı dinlemeyecek ama yine de hepsini not alıyorum” dedi.  Kocaoğlu ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın kendisinden övgüyle bahsetmesi üzerine ise, “Beni şımartmayın sonra aday falan olurum” şeklinde esprili bir karşılık verdi.

ÇILGIN PROJE İÇİN İLGİNÇ ANI!
2011 yılında Kanal İstanbul projesi açıklandığında yaşadığı bir anıyı anlatan Kocaoğlu, “Bir gazeteyi ziyaret etmiştim. Gazeteci, ‘Başkan senin de çılgın projen var mı?’ diye sordu. ‘Var’ dedim. ‘Nedir?’ dedi. ‘Güzelbahçe’den, Seferihisar Sığacık’a bir kanal yapalım; bizimkinin ekonomik getirisi var’ dedim. Gazeteden ayrıldım, sabah gazeteyi bir açtım... Gazeteci benim söylediğimi yanlış anlamış. Balıklıova ile Ildırı arasını anlamış. Orayı çizmiş haberde, başkanın projesi bu diye. Hemen aradım, ben orayı söylemedim dedim. Daha sonra Binali Yıldırım, ilk kez milletvekili adayı oldu İzmir’den. Proje demeti sunması lazım elbette… ‘35 İzmir 35 Proje’ diye bir şey açıkladı. Projelerin içinde, o gazetede benim diye açıklanan yanlış proje de vardı. Ve sonra o gazeteci arkadaşla aramızda yıllarca eğlence konusu oldu. Daha sonra o projeyi bir anda listeden çıkardılar. Adamın milletvekili adayı olarak farklılık getirmesi lazımdı ama hiçbir şeyi yoktu. En büyük projesi de bu gazetede yanlış çizilen projemdi” diye konuştu.

EVDEN KOVULDUK!
Kocaoğlu, Kuş Cenneti’nde Bakanlık ile yaşanan protokol krizine de değindi ve “Biz Kuş Cenneti’nin gelişmesi, yok edilerek imara açılmaması için çok yoğun çaba verdik. Yapay ada yaptık. 22 kilometre yolu doğal malzeme ile bisiklet kullanıcılarına yol yaptık. Bu bölge dalyanlar bölgesi. Beş büyük dalyan vardı. Sadece Homa Dalyanı kaldı. Orayı temizledik ve balık üretebilir hale getirdik. Baktılar ki, iş bitti. İş bitince senin mala el koyarlar, öyle de oldu mala el koydular. Biz de Kuş Birliği’ni dondurduk. Devam etsek edemeyiz. Adam evden kovdu… Biz kiracıydık, sokakta kaldık yatak yorgan. Şimdi de onu bunu yaptık diye bir şeyler söylüyorlar. Biz orada doğal yaşam parkı yaptık, 1 milyon kişi ziyaret ediyor senede. 350 dönüm yer daha var. Zaman içerisinde geliştirerek sürdürülecek” dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞİ PROJESİNİN ÇED RAPORU 8 AYDA ÇIKTI
Kocaoğlu, “İzmir’i binlerce yıldır ayakta tutan limandır. Liman sayesinde İzmir diğer Akdeniz kentleri gibi önemli bir ticaret kenti olabilmiştir. Körfezsiz, İzmir’i düşünmek mümkün değil. Göreve geldiğimde İzmir’in ‘var’larını dikkate alarak çalışmaya başladım. İzmir’in en önemli değerlerinden biri İzmir Körfezi idi. İzmir Körfezi için DEÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ile çalışmaya başladık. Körfez’i yüzülebilir hale getirmek için sirkülasyon kanalını genişletmeyi hedefledik ve Büyük Körfez projesini geliştirdik. Sürecin hızlı ilerlemesi için TCDD ile birlikte çalışmak istedik. ÇED raporunun çıkması 6 yıl sürdü. Oysa Körfez Geçişi projesinin ÇED raporu 8 ayda çıktı. Bizim projemiz Körfez’deki sirkülasyonu yüzde 40 arttırıyor, Körfez Geçişi yapılırsa bizim sirkülasyon kazanımımız yüzde 10’a düşüyor. Bir dönem projeden vazgeçti falan dediler. Biz şu anda doğru şekilde ilerliyoruz. Proje bitecek, gemiler gelecek, ada yapmaya başlayacağız. Adaları petek petek yapacağız. Bu iş böyle devam edecek. Senede 4 milyon malzeme geliyor 16 dereden. İzmir var olduğu sürece bu çalışma devam edecek. Körfez diğerleri gibi değil, Körfez hırçın” açıklamasını yaptı.

 
İzmir'deki korkunç infazda karı koca toprağa verildi
 
AK Parti'den teklif: Kural dışı tartı cezalarına af geliyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar önder 8 Aralık 2018 Cumartesi 12:34

Sayın başkan göreve geldiğinizden beri bizim sokakların ve örnekköy?n sokak yolları hala mezra yollarından farkı yok

Yorumu oyla      10      5  
Oğuz Kaan 8 Aralık 2018 Cumartesi 10:41

Aziz başkan aday olursa hizmetleri katlanarak artar. Kazanan İzmir olur.

Yorumu oyla      9      6  
EŞMELİ 7 Aralık 2018 Cuma 19:46

Sayın KOCAOĞLU bırakmayın son kez bir 5 yıl daha kalın İzmirliler sizi gerçekten sevdi izmirin kırsalında dahada çok seviliyorsunuz bizler hala döneceğinize dair umudumuzu koruyoruz Sayın Türkegül KOCAOĞLU hanımefendi sizde içeriden Aziz Başkanı geri dönüş için ikna edin lütfen

Yorumu oyla      11      11  
Atilla Kamar 7 Aralık 2018 Cuma 19:37

Kanal projesi İskender ve o devrin kurmayları projesi. Gödence den bakınca bu kanalın o devirdeki ilk hazırlığı görülebiliyor.

Yorumu oyla      14      5  
projeler 7 Aralık 2018 Cuma 19:22

Bu kentte demokrasi var neden mi? Ben hiç başka kentlerde tramvay, metro, tünel, fuar, kültürpark, körfez vb yatırımların konuşulduğu, tartışıldığı ve hatta beğenmeyenlerin mahkemeye gittiğini görmedim, duymadım. İşte bu nedenle başkan, hep saygıyla anılacaksınız. Gönül, gelecek başkanın bu yükselttiğiniz çıtadan ötürü komplekse kapılıp sizi görmezden gelmesini değil sizi akıl hocası olarak görmesini istiyor!

Yorumu oyla      21      10  
Proje varsa 7 Aralık 2018 Cuma 17:08

Aday olun Sayın Aziz Kocaoğlu aldığınız oy 2009 Mart % 55,2 , 30 ilçeden 28 İlçe kazanmışsınız ! —- 2014 Mart % 49,5 ve 22 ilçe kazanmışsınız ! Demek ki projeler , yatırımlar adil ve yeterli olmamış !

Yorumu oyla      21      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Marina’dan 'Kalamar Projesine' destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Kalamar Projesi' sayesinde ...
Başkan Pekdaş: Davul bendeyse tokmağı kimseye vermem!
Başkan Pekdaş, 2014 seçimleri öncesinde kendisinin kasıtlı bir şekilde ...
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Ben leke tutmam!
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Ben leke tutmam!
 
Turizmde dijital dönüşüm zamanı
12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, dijital dönüşümün nabzını ...
Başkan Batur’a Karabağlar'da yoğun ilgi
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ...
Başkan Arslan'dan şantiye işçileriyle kahvaltı
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, mesai öncesi belediye şantiyesine ...
 
Karabağlar’da kadınlar için önemli adım
Karabağlar Belediyesi, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin “Yerel ...
İYİ Parti’den Başkan Atila’ya ziyaret
İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak yönetim kurulu üyeleriyle ...
Travel Turkey’de Selçuk'a yoğun ilgi
Selçuk bir kez daha Travel Turkey Fuarı’nda yerini aldı. Bu yıl kapılarını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva