HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2018 Perşembe - 10:11

Başkan Kocaoğlu: İzmir başardı, Türkiye'de başarabilir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık ve Dikili'de vatandaşlarla buluştu. Her gittiği yerde halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan Kocaoğlu, "14 senede ülkenin en borçlu belediyesini ekonomisi en güçlü belediye haline getirdiysek, Türkiye de bunu başarabilir" dedi.

Başkan Kocaoğlu: İzmir başardı, Türkiye de başarabilir

Zamanının büyük bölümünü şantiye ve yatırımların takibine ayıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, diğer taraftan da ilçelere yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Son olarak Kınık ve Dikili'ye giden Başkan Kocaoğlu, esnafla ve bölgede yaşayan halkla buluştu, dertlerini dinledi. 24 Haziran'da yapılacak seçimin siyaseti ülkesi ve milleti için yapanlarla kendileri ve yandaşları için yapanlar arasındaki bir seçim olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

BAŞARIMIZ ORTADA
Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı ekonomik krizin altından kalkacak güce sahip olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "14 senedir Norveç kadar nüfusu olan İzmir'i yönetiyorum. Türkiye'nin en borçlu belediyesiyken kredibilitesi en yüksek belediye haline geldik. Kentin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için geceli gündüzlü çalıştık. Görevimiz olan olmayan her işe koştuk" dedi.

Ülke insanının refah düzeyini ve yaşam standardını yükseltmeyi, karnını doyurmayı düşünen her iktidarın tarım sektörünü büyütmek için çalışması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Biz son 14 yılda İzmir tarımını yüzde 7,5 büyüttük. Bir belediye sınırlı imkanlarıyla ben tarımı büyüteceğim diye yola çıkıp, Türkiye ortalamasının 2,5 katı büyütebiliyorsa, bu iş olabiliyor demektir. 81 vilayette 900 küsur kazada teşkilatı olan Tarım Bakanlığı'nın yaptıkları ortada, bir de bizim başardıklarımız.. Uyguladığımız birçok proje Birleşmiş Milletler tarafından ödüllendiriyor. Şöyle iddia ediyorum: Eskişehir Belediye Başkanımız küçük bir ilin nasıl turizm ve hizmet sektöründe kalkındırılacağını, bozkırda bir vahanın nasıl yaratılacağını gösterdi. Biz de bir metropolde her türlü sektörün olduğu bir kentin nasıl 14 senede kalkındırılabildiğini dünya aleme gösterdik. Bu örnekler Türkiye'de belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini gösteren somut örneklerdir."

İZMİR KİTAPLARI GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu beraatla sonuçlanan Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kumpas davasındaki, iddianame, mütalaa ve gerekçeli kararı içeren metinleri kitap haline getirerek bastıracaklarını belirterek, "Bütün belediyelere dağıtacağız. Bir belediye başkanı ve bürokrat için ders kitabı gibi faydalı olacağına inanıyoruz. Ayrıca İzmir'in kalkınması için yaptığımız çalışmalar da 20 akademisyen tarafından 5 ayrı kitapta toplandı. Bunların dışında 2 ayrı kitap daha hazırlanıyor. Toplam 7 kitapta 'İzmir Modeli' kapsamında hiçbir belediyenin bu güne kadar uygulamadığı kentin standartlarına ilişkin özgün projelerimizi anlatıyoruz" diye konuştu. 

 
Yıldırım Ulupınar: Türkiye bu çıkmazı İYİ'likle atlatacak
 
Konak'ta eğlenceli yaz
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 21 Haziran 2018 Perşembe 14:55

Yahu 90 dakika goygoyu yapanlar algı yapmaya çalışan rakip partililer. Ulan dünyanın neresinde merkezde yaşamayanlara bedava aktarma var ? Siz önce Ankara'da, İstanbul'da 90 dakikayı uygulayın 90 dakikayı!

Yorumu oyla      11      5  
geçtim bunları 21 Haziran 2018 Perşembe 12:56

aktarma hakkı yok size, oy vermeyeceksin öyle mi? verme! Tehdit de etme! Yeter be! Hem 50 km uzakta yaşa, hem aktarma iste!

Yorumu oyla      16      12  
Alkış 21 Haziran 2018 Perşembe 12:10

Taa ezelden beri varolan biz Türkler nedense kayıt tutmayı sevmemişiz, hala da sevdiğimiz pek söylenemez. Böyle bir geleneğimiz varken, yapılan çalışmaların başarılı başarısız yönleriyle ele alınıp kayda geçirilmesi çok önemli. Bu 'benden sonrası tufan' anlayışının değişmekte olduğuna dair umut veriyor. Sırf bu nedenle bile alkışı hakediyor. Kaldı ki kayda geçirenlerin her biri konusunun uzmanı, Osmanlı dönemindeki vakanüvisler gibi değil.

Yorumu oyla      13      5  
Geç Bunları 21 Haziran 2018 Perşembe 11:49

Sayın Aziz Kocaoğlu ; ancak kamu hizmeti olan toplu ulaşımda 90 dk aktartarma konusunda merkez kentli, çevre kentli diye bölmeyi başardın ! İzmir başarmış ! Hak, hukuk, adalete saygın yoksa ! Geç bunları !

Yorumu oyla      15      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da heyecanlı final
Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde Bornova’yı tanıtmak ...
Büyük dönüşümde yeni etap: Uzundere kura çekti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'ın Uzundere bölgesinde başlattığı ...
İzmir'de o ilçeye 'Akşehir' suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında ...
 
Başkan Piriştina: Buca'da İnce ve CHP rekor kıracak!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. ...
Başkan Selvitopu: Başbakan ‘millet bahçesi’, bakanlık ‘lojman’ diyor!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, Başbakan Yıldırım’ın Poligon’daki ...
Konak Belediyesi çöp konteynerleri yeniledi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yıpranan plastik çöp konteynerlerinde ...
 
Karşıyaka'nın Filizleri meyvesini verdi: Avrupa hayali gerçeğe dönüştü 
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ‘Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nden ...
Son sürat çalışma... Buca'da en kıymetli yatırım
Buca Belediyesi’nin yarınlara sahip çıkıp, üniversiteli gençlerin geleceğine ...
Kocaoğlu’ndan Başbakan Yıldırım’a hodri meydan: Gelip benimle yarışsana!
Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva