HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2018 Salı - 15:17

Başkan Kocaoğlu, İZBAN’daki yeni sistemi için konuştu: Daha adil ve daha doğru!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu 15 Şubat’ta uygulanacak artı para sistemine ilişkin,  “Ulaşım desteklensin ama her şeyin bir sınırı vardır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum“ dedi.

Başkan Kocaoğlu, İZBAN’daki yeni sistemi için konuştu: Daha adil ve daha doğru!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bornova TV’de yayınlanan ‘Kent Gündemi’ programına konuk oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ülke gündemine dair birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu ayrıca İzmir özelinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kocaoğlu İZBAN’da 15 şubat’tan itibaren uygulanacak ‘artı para’ sistemine ilişkin konuştu. 

DAHA DOĞRU, ADİL VE HAKKANİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Kocaoğlu, “Ne yaparsanız yapın İzmir bir sallanır sonra taşlar yerli yerine oturur. Aliağa-Menderes, Aliağa-Selçuk oldu. Yarın da Bergama’ya gidecek, belki Kınık’a gidecek. 136 kilometreyi bugün tek biletle gitsin iddiasında bulunmak doğru değil. Bu işin adaleti var. Bizim yolcumuzun büyük bölümü Şirinyer ve Çiğli istasyonu arasında. Onları etkileyen bir şey yok. Büyük bir bölüm yükleyecek sonra geri kesilecek. Ödeyecekleri 2.86 TL’dir. Aynı ücrettir. Efendim 136 kilometreyi de aynı ücretle gitsin demek ne TCDD ne İzmir Büyükşehir Belediyesi açısından doğru değil. Metropolde aynı gidiyor. Burada bir zam söz konusu değil. Bunu İstanbul ve Ankara’yla kıyaslandığında İzmir’dekinin ne kadar ucuz olduğu görülecektir. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı daha uzak semtlerden ev alan ya da kiralayan vatandaşlarımıza destek olmak için 90 dakikayı çıkardık. 25 kilometrenin ötesinde cüzi de olsa bir para almak işin doğasındadır. Sadece lokomotiflere ödediğimiz para dünya paradır. Ulaşım desteklensin ama her şeyin bir sınırı vardır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunun ve hizmetin daha adil dağıtıldığının bilinmesi taraftarıyım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCCD’nin köşeye sıkıştırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

KOMŞULARIMIZIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAK DURUMUNDAYIZ
Kocaoğlu Zeytin Dalı Operasyonu’na “ Afrin Harekatı’nın kaçınılmaz olduğunu, ülkenin bölünmez bütünlüğü için Afrin’e müdahale etmenin zorunlu olduğuna inanan biriyim. 1991 senesinde Birinci Körfez Savaşı’na müdahil olmadık. Orta Doğu bataklığından kurtulduk. 1 Mart Tezkeresi’ni de meclis reddederek bizi kurtardı. Suriye konusu gündeme geldi. Irak’taki iki savaştan sonra kuzey bölgesinde bir devletçik oluştu. Bağdat’a bağlı görünse de bütün işlerinde bağımsızlığı sürdürüyor. Pamuk ipliğiyle Bağdat’a bağlı. Aynı oyun Suriye’de oynanmaya başlandı. Burada bir tampon devlet kurmak amaçlanıyor. Bu artık saklanmayan bilinen bir proje. Irak, Suriye, İran’ın ve tüm komşularımızın toprak bütünlüğü savunmak durumundayız. Bunu kendi toprak bütünlüğümüz için yapmaz zorundayız” dedi.

İZMİR’İN 35 BİN KİŞİLİK FUTBOL STADINA ACİLEN İHTİYACI VARDIR
Kentte zaman zaman krizlere sebep olan statlar sorunu hakkında konuşan Kocaoğlu, “Stat konuları maalesef siyasete malzeme yapılmıştır. Detaya girmek istemiyorum. İzmir’in bu tür semt statlarına ihtiyacı vardır. Bornova’nın 10 bin kişilik ambiyanslı bir stadı oldu. Göztepe ve Altınordu liglerindeki mücadelesini veriyor. Aynı zamanda Tire’ye de 15 bin kişilik stat yaptık. Önümüzdeki günlerde açacağız. İzmir’in 35 bin kişilik bir futbol stadına acilen ihtiyacı vardır. Bu şarttır. Umuyoruz bakanlık ve merkezi hükümet bu eksikliği görür ve UEFA standartlarında bir stadı kente kazandırır” açıklamasında bulundu.

İZMİR’E YENİ ULAŞIM SİSTEMİ: ARTIK TEK ELDE TOPLANACAK!
Yerelde kalkınma stratejisi, çevre politikaları, yatırımlar hakkında kısaca bir özet sunan Kocaoğlu yeni bir ulaşım sistemi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kocaoğlu, “Biz göreve geldikten sonra birçok söz söylendi. ‘Eli yüzü pasaklı çocuk’, ‘İzmir köydür’, ‘itikadı zayıf’ denildi. Ama biz yılmadık, çalıştık. Kredi olanaklarını bulduk ve köy büyüme trendiyle çok önemli bir noktaya geldi. Biz tozunu silktik. Bundan sonra İzmir daha da önemli bir duruma gelecek. Tarım uygulamalarımızı hükümetimiz örnek alıyor. Yaptığımız kentsel dönüşümü mutlaka örnek alacaklardır. Çünkü başka çaresi yoktur. Uzlaşma ve gönüllülüğe dayanmaktadır. Önümüzde bir ulaşım modeli gerçekleştiriyoruz. Çevre ilçelerimizle beraber yapıyoruz. Onu gerçekleştirdiğimizde örnek olacak. Belli sıkıntılarımız var ama çözeceğiz.  Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 metropol içine hizmet veriyor. Raylı sistemle dışarıya açılacak. Bugün ulaşım görevini yapan kooperatifler, birlik ve dolmuşlar yürütüyor. Bizim şemsiyemizin altında, aracın yaşına, garajlara kadar bizim belirlediğimiz ama onların bağımsız çalıştığı, çalışan aracın parasının kendi hesabına geçtiği bir sistem olacak. İzmir’de ulaşım tek elden olacak. Vatandaş memnun olacak. Ücret toplama derdinden kurtulacaklar. Bugün ESHOT ve vapurların yaptığı sistem gibi olacak” diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN DOĞRU YER ALİAĞA!
'Merkezi hükümetin bizim önümüzü açması lazım' diyen Kocaoğlu, "Bugün biz kendi başımıza metro yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Kocaoğlu ayrıca yerli otomobil için kurulması gereken fabrika için yer gösterdi. Kocaoğlu düşüncesini, "Yerli otomobil fabrikası Bornova’da olmaz. Çok büyük bir alana yapacaksınız. İzmir’e yapılması önemlidir. Tarım arazilerinin korunması önemlidir. Geniş ama tarım arazisi Aliağa’da Şakran’a giderken Çaltılıdere tarafında bazalt ocaklarının orada verimsiz büyük araziler vardır. Bunlar hazinenindir. Onlar verildiğinde hem Aliağa hem Çandarlı limanına yakın optimum noktadadır. Bu İzmir’de yapılabilir. Bence tercih de Aliağa tarafı olmalıdır" sözleriyle aktardı. 

BORNOVA'DA DÜŞÜNDÜK AMA HER ŞEYE YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL
Tramvay Projesi'ne değinen Kocaoğlu geçmiş dönemde Bornova'da böyle bir uygulama yapmayı düşündüklerini ifade ederken, "Merkezden Adliye'ye kadar bir düşüncemiz vardı.  Ama her şeye yetişmek mümkün değil. Şirinyer metrosu çok daha acil. Başka acil konularımız da var. Mesela Uçanyol, Homeros Bulvarı trafiğin rahatlaması için çok önemli. Başka caddeler de açtık. Halkapınar-Otogar metrosunu merkezi hükümet yapacağını söyledi. Bekleyeceğiz" dedi. 

 
AK Parti İzmir eski vekilinin kızından Zeytin Dalı Harekatı'na rap şarkı
 
NATO Genel Sekreteri'nden flaş Türkiye açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eziz.. 16 Şubat 2018 Cuma 18:43

tansiyonum yükseldi..

Yorumu oyla      11      5  
14 Şubat 2018 Çarşamba 16:53

Bülent Işık arkadaşım, vücut yağ endeksiyle uğraşacaksam spor yaparım. Toplu taşımayı kepaze haline getirmekmi lazımdı? 342 ile 802 ne alaka? 1 km durağa yürüyeceğim. Yağmur çamur. Aynı şeyleri balçovada narlıderede alsancaktada yapalım. Millet bas bas bağırır. Anladınmı şimdi?

Yorumu oyla      13      5  
14 Şubat 2018 Çarşamba 16:52

Ordan oraya aktarıp duracağıma binerim aracıma ooo mis. Toplu taşıma diye diye izmirin anasını ağlattılar. Hiçbir yerde metro yok. Kuzeyi zaten izbana dayadılar. Milleti soyuyorlar. Bloke edilen paranın büyüklüğüne bakarmısınız?

Yorumu oyla      14      5  
14 Şubat 2018 Çarşamba 16:09

Poyraz kardeş, bu kadar insan bas bas neden bağırıyor? 2.86TL ile artık izbana binemiyor diye bağırıyor. Şehir içinden şehir içine gitmek için izbana biniyorsan artık en az 14TL paran olması gerekiyor kartında.

Yorumu oyla      13      5  
14 Şubat 2018 Çarşamba 16:08

Poyraz efendi 2.86TL kart bastıktan sonra izbana gelince izbana binebileceğini zannediyor hala daha :))))))

Yorumu oyla      13      5  
14 Şubat 2018 Çarşamba 16:07

Kardeşim diyelim izmirimkart'ta 11TL var. Egekent'ten veya Mavişehir'den bastın kartını. 11-2.86=8.14TL kalır. 8.14TL ile izban durağına gelince turnikeden geçemiyorsun kalıyorsun. İzban'a binmen için 11TL kartında para olması gerekiyor!!!!!! Bunun içinde 2.86+11=13.86TL paran olması gerekiyor. Aynı şey akşam iş, okul veya gezme dönüşündede geçerli. Sen İzmirdemi yaşıyorsun cidden? Hayatında izbana bindimi bu arkadaş? Daha 802'nin nerden geçtiğini bilmeyenler gelmiş burada eksi puan vermiş. 802 otobüsleri Egekent'le alakası bile yok. Bilmiyorsan öğren.

Yorumu oyla      14      5  
Bülent ışık 14 Şubat 2018 Çarşamba 15:26

12.52 'ye. 342 nolu otobüsten 802 ye aktarma yapmak çok mu zor ? Vücudunuzdaki yağ kitle oranı düşer daha iyi değil mi ? Alt tarafı 500 - 600 metre. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Yapilan ankette izmir 'de yaşamaktan memnun olmayanların oranı yüzde 6 cıkmış. Işte sende o yüzde 6 'nin içindesin. Traktörün römorkunda seyahat ettiğimiz günleri unutmayalım.

Yorumu oyla      11      8  
Poyraz 14 Şubat 2018 Çarşamba 14:50

12.57 asıl sen bilgisizsin. Bilmiyorsun hiç olmazsa önce öğren sonra yaz.2.86 lira basan niye 11 lira bassın 90 dakika var iken.Ayrica her istasyondan 11 lira basılacağını nereden biliyorsun.?Aziz Kocaoğlu bu konuda açıklama yaparken sen uyuyormuydun?

Yorumu oyla      12      9  
14 Şubat 2018 Çarşamba 12:59

802 Egekent'tenmi geçiyor zannediyorsunuz? Evet Egekent'tin 1-2 km uzağından geçiyor doğru. Bu neye benziyor biliyormusunuz? 169 Balçova deyip mithatpaşa caddesi yada çevreyolundan narlıdere tarafına gitmesine benziyor. Semti bilmeden yorum yapmayın. Egekent'in Konak otobüsü 342 idi, 29 Haziran 2014te aktarma denilerek iptal edildi Çiğli izban yapıldı. Gerçi son durağında izbanla alakası yok. En az 500metre ötede izban girişi. Rezillik.

Yorumu oyla      14      6  
14 Şubat 2018 Çarşamba 12:57

Poyraz o kadar bilgisizsinki İzban güzergahı üzerinde oturmayan bir insan mesela Egekent semtinde oturan bir vatandaş (semtin nüfusu 100bin civarında) diyelimki konağa veya bornovaya gidecek. Önce eskiden Konak otobüsü olan 342 otobüsüne 2.86TL basıp Çiğli'ye gelecek. Çiğli İzbana binmesi için daha hesabında en az 11TL daha olması gerek. Onuda basacak. halkapınara gelecek. Oradan parasını geri iade alacağım diye uğraşacak. Sonrada metroya binip konağa veya bornovaya gidecek. Ölme eşşeğim ölme. Burası şehir merkezi. Aferin Kocaoğlu, İzmirin şehir merkezini uzak belde yaptınız. Bir zahmet istifa edin. Yani İzmirin kuzeyinin herhangi bir noktasında oturan bir vatandaş kartında en az 14TL olmadan binemiyor izbana. Bilmiyorsanız öğrenin.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öykü Günleri başlıyor: Edebiyat'ın ünlü kalemleri Konak'ta buluşacak
İzmir'de Konak Belediyesi'nin bu yıl 16'ncısını 16-17 Şubat tarihleri ...
Gaziemir'de sevgiliye en özel armağan
Gaziemir Belediyesi, Cumhuriyet Semt Evleri kursiyerlerinin el emeği eserlerini ...
Buca'nın sokakları çiçek açtı
Buca Belediyesi başlattığı yeşil seferberliğinde 16 bin ağaca ulaştı. ...
 
Bornova'da 'Suyun büyüsü' sergisine yoğun ilgi
Bornova Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle Dramalılar ...
Vatandaş istedi, Başkan Atila harekete geçti: Bornova'ya 2 yeni pazar yeri
Bornova Belediyesi, ihtiyaç duyulan vatandaşların ve pazarcıların talep ...
Buca'da 'dijital ebeveynlik' buluşması
Teknoloji geleceğimiz olan çocuklarımızı nasıl etkiliyor? Teknoloji, hayatımıza ...
 
Yer: İzmir... Film platosu değil yangın istasyonu!
Yer: İzmir... Film platosu değil yangın istasyonu!
Shoexpo'da geri sayım: En 'prestij'li ayakkabı aranıyor
SHOEXPO İzmir 2018 kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım ...
Ödemiş'te tarihi dokunuş!
Ödemiş Belediyesi, Çobandede (Şeyh Cüneyd) Kümbeti restorasyonu ve çevre ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva