HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2015 Pazar - 09:58

Başkan Kocaoğlu: Hükümetle belediye etle tırnak gibidir

İzmir Tarım Grubu üyelerini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kenti, çiftçiyi kalkındırsın da, kim kalkındırırsa kalkındırsın. Bizim o yaptı, bu yaptı diye bir düşüncemiz yok. Ankara’da hangi parti olursa olsun, hükümet var. Burada hangi parti olursa olsun, belediye var. Bunlar hep et-tırnak gibi, birbirinden ayrılması mümkün değil. İşin siyaset tarafı ayrı. Seçime 6 ay kala başlar. Seçim günü biter. Önemli olan geri kalan zamanlarda ülke için ne yapılıyor? Kısır çekişme mi sürdürülüyor yoksa işimize bakalım deyip çalışılıyor mu? Biz her türlü çalışmaya ve işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu: Hükümetle belediye etle tırnak gibidir

İzmir Tarım Grubu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek sektöre yaptığı katkılardan dolayı plaketle teşekkür etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu’nun önderliğinde İzmir’de yerelde kalkınma için yapılan projelerin tüm Türkiye’ye yayılması gerektiği vurgulandı. İzmir Tarım Grubu üyeleri, İzmir’de uygulanan modellerin Bakanlıklar nezdinde belirlenecek tarım politikalar için de belirleyici olmasını istedi.
 
“İYİ Kİ VARSINIZ”
İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun  tarıma verdiği öneme ve  üreticiye verdiği desteklere vurgu yaparak, “Bunların da ötesinde, üreticimize  ilginizi ve sevginizi vermeniz, bizim için çok anlamlı. Çünkü Türk çiftçisi yıllardır bundan mahrum kalmıştı. Tarım konusunda Türkiye’ye adeta hocalık yapıyorsunuz. İyi ki varsınız!” diye konuştu.
 
ÇİFTÇİNİN CEBİNDE PARA YOK!
Tarım Bakanı’nın “Bizim dönemimizde çiftçiye eskisinden 13 kat desteği artırdık. Çiftçinin cebine daha çok para soktuk” sözlerini de hatırlatan Mahmut Eskiyörük, “Çiftçi olarak sesleniyorum: Bana para verme, bana para kazandır. Biz çiftçiye sadaka gibi para verilmesi peşinde değiliz. Ne ekeceğimizi, kaç para kazanacağımızı bilmek istiyoruz.  Çiftçinin cebini karıştırıyorsunuz, para yok. Üretici maalesef böyle bir kısır döngü içinde.. Bunları Ankara’ya anlatacak, şekil verecek kent de İzmir’dir. ‘Bu iş böyle olmalı, tarımda kalkınma ancak böyle sağlanabilir’ diyecek maalesef başka ilimiz yok. Bunu ancak İzmir olarak biz anlatacağız” dedi.  Eskiyörük, İzmir Tarım  Grubu adına Başkan Kocaığlu’na bir şükran plaketi sundu.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s939202.jpg

ÇİFTE PLAKET
Ziyarette Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut da, desteklerinden dolayı Birlik adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür verdi.  Başkan Aziz Kocaoğlu’nun  tarıma yaptığı katkıların büyük önemi olduğunu vurgulayan  Akbulut, “Tarihi bir görev  yaptığınızı düşünüyoruz. Yerel yöneticiler içinde çok farklısınız.  Yerelde kalkınmak için küçük çiftçilere yaptığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.  Kırsala Köy Enstitüleri  kadar önemli katkılarınız var” şeklinde konuştu.
 
“BİRLİK OLMALIYIZ”
Tarımda kalkınmanın ancak birleşmekle olabileceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise özetle şunları söyledi:
“Önemli olan birlik olabilmektir. Adı ne olursa olsun, mutlaka bir yapının olması gerekiyor. Dünya bunu kooperatif ile çözüyor bizim de kooperatif ile çözmemiz lazım. Üreticinin örgütlenmesi gerekiyor. O zaman bir potansiyelin oluyor. Pazarda hem girdilerin alınmasında hem de ürünün satılmasında söz sahibi olabiliyorsun. Piyasayı yönlendirebiliyorsun, verimli bir ortamda üretim yapabiliyorsun.”
 
SEÇİMLER GELİP GEÇİCİ..
İktidar partisinin adaylarının 1 Kasım seçimleri öncesinde “Yerelde Kalkınma” modelini alçak sesle de olsa dillendirdiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Umarım samimidirler. Umarım yerelde kalkınmaya, yerel projelere gerçekten önem verilir. Kenti, çiftçiyi kalkındırsın da, kim kalkındırırsa kalkındırsın. Yoksa o yaptı, bu yaptı diye bir düşüncemiz yok. Ankara’da hangi parti olursa olsun, hükümet var. Burada  hangi parti olursa olsun, belediye var. Bunlar hep et-tırnak gibi birbirinden ayrılması mümkün değil. İşin siyaset tarafı ayrı. Seçime 6 ay kala başlar. Seçim günü biter.  Önemli olan geri kalan zamanlarda ülke için ne yapılıyor? Kısır  çekişme mi sürdürülüyor yoksa işimize bakalım deyip çalışılıyor mu? Biz her türlü çalışmaya ve işbirliğine hazırız” dedi.

 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s765849.jpg
ZİYARETE KİMLER KATILDI
Adeta “mini tarım zirvesi”ne dönüşen ziyarete İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük’ün yanı sıra Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, İzmir Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Şengül, İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Ödemiş Bademli Koop. Başkanı M. Selçuk Bilgi, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, İzmir koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Özer Türer, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi, Veteriner Hekimler Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şube Başkanı Saadet Çağlın, Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, Araştırmacı-Yazar-Akademisyen Ayhan Çıkın, Pehlivanoğulları Grubu Et Entegre Direktörü Hüseyin Özşenoğulları, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Osman Öğmen, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal, Gıda Mühendisleri Odası Eski Başkanı Hülya Yılmaz, Süt Hayvancılığı İşletme Sahibi Mehmet DoğanUrla Bademler Koop.  Başkanı Mehmet Sever, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, İzmir Yaş Sebze ve Meyve hali Hakem Heyeti Üyesi Okay Serçinoğlu, Konak Ziraat Odası Eski Başkanı  Rakip Becer, Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Selahattin Altun, EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi  Tolga Çayırlı ve Selçuk Belediyesi Eski Başkanı Vefa Ülgür katıldı.
 
 

 
Anadolu lisesinde ayetli merdiven!
 
Bornova’daki yaşamı fotoğraflarla anlatacaklar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 16 Kasım 2015 Pazartesi 17:41

Bu toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü veya bir temsilcisi niye yok? Çağrılmadıysa çok ayıp, eğer çağrılıp da siyasi nedenlerle gelmedi ise çok daha ayıp.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelsiz izcilerin “yeşil” mutluluğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde izcilik ...
Büyükşehir’in ‘ESHOT hamlesi’ yargıya taşındı
Sendika yıllardır ESHOT’ta görev yapan işçilerin belediye bünyesinde farklı ...
Buca sanatın 'yeni buluşma noktası' için gün sayıyor
Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat ...
 
Çeşme'de bir ilk: Aşk festivali!
Şiirlere, filmlere, romanlara konu olan aşkın bu kez festivali yapılacak. ...
Karşıyaka'da 'sahte tereyağı' operasyonu
Açıkta satılan ve halk sağlığını tehdit eden gıdalara karşı denetimlerini ...
Konak’ın filosuna 3 ikram aracı daha!
Halka hizmette kaliteyi, hızı ve verimliliği ön planda tutan Konak Belediyesi ...
 
Kent Ormanı’nda sonbahar büyüsü
Sonbaharın renklerine bürünen İnciraltı Kent Ormanı, şehir yaşamının stresinden ...
13.3 milyonluk yatırım: 11. arıtma Menderes Havzası’na
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin ...
Proje onuru: TMMOB’un büyük ödülü İzmir’in
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir’den İnciraltı’na etap etap hayata ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva