HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2015 Perşembe - 11:32

Başkan Kocaoğlu: Gelin bu gece bir dilek tutalım…

Büyükşehir Belediye Başkanı çalışanlarının yeni yılını kutlarken önemli mesajlar verdi. Ülkede barışın tesisi için herkese görev düştüğünü ifade eden Kocaoğlu, “Gelin bu gece bir dilek tutalım. Ön yargılarımızdan arınalım. Nefretlerden, intikamlardan giderek unutmaya başladığımız sevgiden saygıdan dem vuralım, düşünelim” dedi.

Başkan Kocaoğlu: Gelin bu gece bir dilek tutalım…

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye çalışanları, bürokratları, meclis üyeleri ve personelin yeni yılını kutladı.
 
Belediye meclis salonunda yapılan törene Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, meclis üyeleri, bürokratlar ve belediye çalışanları katıldı.
 
Başkan Kocaoğlu tören konuşmasında ülke gündemini değerlendirerek yeni yılın yeni bir başlangıç gerektiğini ifade etti ve bu gece herkesin bir dilek tutmasını istedi.


 
ÜLKEDE TEKRAR BARIŞI TESİS ETMEK İÇİN…
Zor ve kaybedilmiş bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Kocaoğlu, “2016 yılına umutla girilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kocaoğlu, “2015 yılında 2 tane seçim gerçekleştirdik. Ülkemize hayırlı olsun. Ama 2015 yılında 7 Haziran seçimlerinde sonra açılım sürecindeki terör durmuştu. Şehitler gelmiyordu. Çatışma ortamı yoktu. Bunun yerine 2013 yılında itibaren komşumuz Suriye’de iç savaş ülkemizi yakından etkiliyordu. 3 yıldır Suriye’den gelen en iyimser rakamlara göre 2-3 milyon arasında mülteci akınıyla karşı karşıya kaldık. Ege Denizi sahillerden umut yolculuğuna çıkan insanlar, çok sayıda çocuğun mezarı oldu. Büyük dramlar yaşandı. Hepsini üzüntüyle izledik. 2016 yılına girerken bütün bunların hepsinin bir muhasebesini yapmamız gerekiyor.2016 yılında bütün bu dertlerden, sıkıntılardan kurtuluş yollarını başta merkezi hükümet olmak üzere hep birlikte aramalıyız. Ülkede tekrar barışı tesis etmek için, bizlere de, vatandaşlara da düşen büyük görevler var. Bunu başarmak durumundayız. Sadece iyi dileklerle temennilerle bir noktaya varamayacağımız yadsınamayacak bir gerçektir” dedi.
 
ÖLÜMLERİ KANIKSADIK!
Ülkenin bugüne kadar teröre en iyimser rakamlarla 300 milyar dolar harcadığını söyleyen Kocaoğlu, “300 milyar dolarla neler yapılabileceğini bugün bir muhasebesini yapmamız gerekiyor. Bu işin maddi boyutudur. 30 bini aşkın yurttaşımızın hayatını kaybetmesi, her ile ilçeye, köye ateş düşmesi ve bunun en kötüsü de 3-5 tane şehidi toplumun kanıksamış olmasıdır. Her gün 3-4 tane şehit veriyor ama biz duyarsız bir şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Kanıksadık. Biz ölümleri çatışmaları şehitleri kanıksadık. Ege Bölgesi’ndeki faciaları da kanıksadık. İşte böyle bir yıl yaşadık” ifadelerini kullandı.


 
GELİN BU GECE BİR DİLEK TUTALIM
Birlik olarak bu krizden kurtulmak gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, “Bu akşam şöyle bir düşünelim değerlendirme yapalım. Bir hayal kuralım. Çocuklar ölmesin. Çocuklar sıcak yuvalarında uyusun. Aç kalmasın. Bu akşam bir hayal daha kuralım. Ülkemizin her karış toprağında barış, huzur, mutluluk olsun. Sokaklar patlama sesleriyle, ağıtlarla, feryatlarla değil, kan ve gözyaşının dindiği, anaların, babaların, kardeşlerin, eşlerin ağlamadığı bir huzura kavuşsun. Gelin bu gece bir dilek tutalım. Ön yargılarımızdan arınalım. Nefretlerden, intikamlardan giderek unutmaya başladığımız sevgiden saygıdan dem vuralım, düşünelim. Kardeş olduğumuzu hatırlayalım. Ama asla unutmayalım. Gelin bu gece bir dilek tutalım. İlle de demokrasi, özgürlük adalet isteyelim bıkıp usanmadan. Şu parti bu parti demeden, o proje onun o projeye destek olursak o prim yapar demeden, ülke için çalışalım, üretelim. Herkes el ele tutuşsun. Kendisi için değil kenti için, Partisi için değil ülke için çalışsın. Biz buna hazırız” şeklinde konuştu.
 
2016 YILI BAŞLANGIÇ OLSUN
2016 yılının bir başlangıç yılı olmasını isteyen Kocaoğlu, “2015 her bakımda kayıp bir yıl. 2016 bir başlangıç olsun. Ama sadece dilek tutmayla olmuyor bu işler. Çalışalım, kenetlenelim. Mutlaka ve mutlaka barışı, adaleti, insan haklarını, demokrasiyi savunalım. Umudumuz var. Yetişmiş insanımız var. Gücümüz var. Her şeyimiz var. Biz tarihten bu yana baktığımızda bu dar boğazları aşabiliriz. Dar çemberden, kısır döngüden kurtulabiliriz. Sadece ve sadece kol kola girmemiz gerekiyor . Büyük hedefler, ülkenin geleceğine ulu önderimizin gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyine kilitlenerek çalışmamız gerekiyor. Bunu başarmak bizim birinci görevimiz. Tabi ki projeleri gerçekleştireceğiz. 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi verimli çalışmalara yaptı. Sonsuz teşekkür ediyorum. Ama daha büyük görevimiz saydığımız ülkemiz için önemli konulardır. Sizlere, ailelerinize, tüm hemşerilerimize, ülkemize ve tüm dünya insanlığına 2016 yılının barış getirmesini diliyorum. İnsanlık için, kentimiz için, ülkemiz için başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Sağlık ve barış içinde bir yıl geçmesini diliyorum” diye konuştu.

 
Mültecileri patlak botla ölüme göndermişler!
 
İzmir’de umuda yolculuk raporu: 1 yılda 25 bin…
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 31 Aralık 2015 Perşembe 19:35

Gelin bu aksam çalışan personeli ve is yerlerini gezip çalışanların yeni yılını kutlayan. .halka dokunup halkla yuruyelim

Yorumu oyla      15      5  
31 Aralık 2015 Perşembe 11:45

bu akşamki konseri iptal etmeni bekliyordum başkanım.

Yorumu oyla      21      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 2015 raporu: 28 milyonluk yatırım
Karşıyaka’yı kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent yapmak için var ...
Başkan İnce personelin yeni yılını kutladı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye personeliyle yeni yıl ...
Bornova’da yeni yıla yeni muhtarlık binaları
Bornova Belediyesi’nin muhtarların daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi ...
 
Konak'ta yeni yılda çifte kutlama
Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ...
Başkan Soylu’dan yeni yıl mesajı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama ...
Büyükşehir mültecilerin içini ısıtıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği Emir Sultan Türbesi’nde yemek ...
 
Flaş! Büyükşehir’den ‘Kent Konseyi’ açıklaması: Şube neden dağıtıldı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu hafta sonu yapılan seçimde Çağrı ...
Başkan Uğurlu’dan ‘Akalan’a güvence: Gerekirse ihaleyi…
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Akalan Köylülerini ağırladığı ...
Konak'ta yeni yıla coşkulu kutlama
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurs gören kadın ve çocuklar düzenlenen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva