HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2017 Cuma - 16:00

Başkan Kocaoğlu, Basmane Çukuru için 'varsa delikanlı çıksın' demişti... Ve 'o delikanlı' ses verdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Hala Basmane Çukuru'nu konuşanlar var. O araziyi ben vermedim. Oradaki adamları ben iflas ettirmedim" sözlerine, Güçbirliği A.Ş. "İyi niyet ve gerçeklikten uzak" açıklamasıyla yanıt verdi.

Başkan Kocaoğlu, Basmane Çukuru için  varsa delikanlı çıksın  demişti... Ve  o delikanlı  ses verdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde Konak ilçesi muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, sorular üzerine Basmane Çukuru ve süreçle ilgili açıklamalar yaptı. Kocaoğlu "Hala Basmane Çukuru'nu konuşanlar var. O araziyi ben vermedim, oradaki adamları ben iflas ettirmedim. Sadece cenazeyi kucağımda buldum. Orada Belediye'nin hissesi yüzde 12'ydi, yüzde 88'i başkasına aitti. Ben yoğun çaba harcayıp Belediye hissesini yüzde 30'a çıkardım. Türkiye Cumhuriyeti'nde sözleşmesi bitmiş, anlaşması yapılmış bir konuda, masa başına oturup da yerel yönetimin hakkını 1.5 kat artıran başka bir belediye başkanı bulursanız, getirin benim karşıma, konuşun. Yazıktır günahtır! 12 bin metrekare inşaat hakkımız vardı, 30 bin metrekareye çıkarttım.

Daha önce burada kamunun hakkı; belediyenin, İzmirlinin hakkı yenilmiş diye çıkarttım. Türkiye Cumhuriyeti'nde bunu yapacak başka bir delikanlı varsa, çıksın gelsin. Adam gitti, TMSF'den 80 milyon dolara ihaleyle araziyi aldı. Benim hakkım da baki. Belediye payını yüzde 12'den yüzde 30'a çıkartırken TMSF'de her yere kaydettirdim. Benim işim sağlam" dedi.

"BU İFADE SAYIN BAŞKAN'A YAKIŞMAMIŞTIR"
Güçbirliği A.Ş. bugün yaptığı yazılı açıklamayla Kocaoğlu'na yanıt verdi. Kocaoğlu'nun açıklamasının iyi niyetten ve gerçeklikten uzak olduğu öne sürülen açıklamada, "Şirketimiz 'o adamlar' diyerek hafife alınacak konumda değildir. Bu ifade Sayın Başkan'a yakışmamaktadır. Kamu arazileri herhangi birinin tasarrufu ile birilerine verilebilen araziler değildir. Bu arazi Belediye tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu şartları gözetilerek kamuya açık ihale sureti ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi niteliğinde projelendirilmiştir. Herhangi bir belediye başkanının bireysel tasarrufu söz konusu değildir ki işlem 'vermek vermemek' sığlığında değerlendirilebilsin. Sayın Başkan, 'Adamları ben iflas ettirmedim' ifadesi ile projenin gerçekleşememesindeki belirleyici sorumluluğun Belediye'de olduğu gerçeğini örtmek istemektedir. Şirketimiz iflas etmemiştir, ayaktadır. Bu ifade ile ticari itibarımıza saldırı olmuştur, tazminat hakkımız saklıdır" denildi.

"TEK SORUMLUSU İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİDİR"
Projenin gerçekleşmeme sebebinin belediyenin belirlenen ihale koşullarına uygun olarak imar planı yapıp sonuçlandıramaması olduğunu savunan Güçbirliği A.Ş.'nin yaptığı açıklama şöyle devam etti:

"Pilot firmamız ihale koşullarına uygun olarak nakit ödeme, çok katlı otopark inşası, temel harcamalar ve benzerleri nedeniyle imar planı iptali davası sonucu inşaat durdurulana kadar 40 milyon Amerikan dolarına yakın harcama gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Projenin gerçekleştirilememesinin tek sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'dır. Belediyeye karşı her türlü yasal hakkımız sonuna kadar aranacaktır. Yani, inşaatın yapılamaması şirketin aczi veya kötü niyetinden değil, Belediye'nin imar planlarını uygun yapmamasından kaynaklanmaktadır. Ve halen kesinleşmiş bir imar planı bulunmamaktadır. İlgili dosya İzmir 5. İdare Mahkemesi'ndedir."

"BAŞKANIN KİŞİSEL ÇABASIYLA DEĞİL"
Güçbirliği A.Ş. açıklamada, Kocaoğlu'nun "Kamunun, belediyenin ve İzmirlinin hakkı yenilmiştir" sözlerine hatırlatarak, "Bu açıklaması da gerçek dışı ve talihsiz bir açıklamadır. Sayın Başkan'da çok iyi bilmektedir ki ihalede firmamız İzmirlilik bilinci ile kamunun ve İzmirlinin hakkını gözeterek en yakın yarışmacı firma tekliflerinin çok üzerinde teklif vererek ihaleyi kazanmıştır. Projedeki Belediye payının yükseltilmesi Sayın Başkan'ın kişisel çabası ile değil; imar planını iptal eden Mahkeme kararındaki kamu yararı hususunu yerine getirmek ve sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını sağlamak adına taraflarının mutabakatı ile gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm fedakarlıklar, gerçek İzmirlilik ruhu taşımamızın sonucudur" denildi.

"SORUMLULUĞU ÖRTMEYE ÇALIŞMASINI YADIRGADIK"
İmar durumu kesinleşmeden ihale yapıldığına dikkat çeken Güçbirliği A.Ş.  "Şirketimizle ilişki devam ederken TMSF'nin teamül dışı satışına muvafakat eden Sayın Başkan'dır. Bu kamu hukukunu savunmak mıdır? Üstelik satış izni verirken Meclis'ten karar alınmış mıdır? Şirketimizin ödemeleri 40 milyon Amekiran dolarına yakın ve belirli iken satışına muvafakat verilen arazi için Başkan'ın tabiri ile 'Adam' Belediye'ye bedel ödemiş midir? Tüm bu hususular ortada iken Sayın Başkan'ın delikanlı üslubu ile sorumluluğunu örtmeye çalışmasını yadırgamış olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız" açıklaması yapıldı. (DHA)

 
Aydın'da terör operasyonu: 11 gözaltı
 
Erdoğan: Bunu ABD nasıl izah edecek?
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konuk 22 Ekim 2017 Pazar 04:45

Kocaoğlu davaları düştü! Düştü ne demek bilmeyenler yazmasın! Üfürük iddianame olduğu için dava açılmasına gerek yok demektir düştü demek! Anladınız mı bilgisiz bilmişler?

Yorumu oyla      11      5  
Murat 21 Ekim 2017 Cumartesi 15:28

Sn Ali Aziz Kocaoğlu davalarından beraat etmedi ayrıca burda pis kokular var, hepsi yakında çıkacak

Yorumu oyla      11      6  
Mert 21 Ekim 2017 Cumartesi 07:52

Ne çukurmuş genç tik yaşlandik hala çukur tartışılıyor

Yorumu oyla      12      6  
sezarın hakkı sezara 21 Ekim 2017 Cumartesi 05:58

@mehmet Projeye dava açan belediye başkanı kim ilk önce sen onu öğren sonra. Aziz kocaoğluna dava açılması gerektiğini söyle! ayrıca Aziz kocaoğlu 2 kere tam 397 yıl ile yargılandı ve kırıntı dahi bulamadılar. hepsinden berat etti. wowturkey.com dan gelip trollemeye devam edin aferin.

Yorumu oyla      13      5  
ali 20 Ekim 2017 Cuma 23:55

aziz in şansızlığı 300 yılla yargılanırken oldu melih bile gidiyor 80 yaşındaki adammı yönetecek

Yorumu oyla      13      6  
göçebe 20 Ekim 2017 Cuma 20:40

Güçbirliği, gücü hükümete yatmeyince Kocaoğlu'nu mu hedef aldı? Muhatabınız TMSF kardeşim! Hakaretmiş! O çukuru, siz ve TMSF öylece bıraktınız, iktidar çukuru Kocaoğlu'nu vurmak için öylece tutmak istedi, sizin de işinize geldiydi! Neden gerçekleri anlatmıyorsunuz? İflas etmedi de neden varlık göstermiyor şirketiniz?

Yorumu oyla      15      5  
göçebe 20 Ekim 2017 Cuma 20:37

Sayın Mehmet, siz biraz art niyetlisiniz herhalde! Kocaoğlu'nun suçu, günahı belediye payını artırmış olması mı? Ayrıca İzmir'liler neden dava açıyor? Siz açın bakalım ne davası açacaksanız? Boşa, insanı lekeleyecek şekilde üfürmeyin öyle, burası Konya değil, Ankara değil!

Yorumu oyla      13      5  
Ercan 20 Ekim 2017 Cuma 20:09

Çakmura önce bir sorulsun.Aziz kocaoğlu mu engelldi yapılmasını.Tmsf den neden alamadı zorlu.Tazminat adresi yanlış.Ha birde bu ülkede hak hukuk diye bir şey kaldı mı.

Yorumu oyla      13      5  
20 Ekim 2017 Cuma 16:51

Şu işin köküne bir inilse...

Yorumu oyla      12      5  
mehmet 20 Ekim 2017 Cuma 16:32

belediye''ye karşı mı? direkt aziz kocaoğluna karşı dava açılması gerek. bu adama tüm izmirin dava açması gerek ama neyse. sonraki nesiller kocaoğlu ihalesi diye anacak uygulamalarını işine geldiği gibi nasıl kılıf veriliri öyle öğrenecek.

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı... Kırsal kalkınma oy getirir mi?
Fatih YAPAR yazdı... Kırsal kalkınma oy getirir mi?
Karşıyaka’da Okan Yüksel Parkı açıldı
Karşıyaka Belediyesi; İzmir basınının duayenlerinden, Karşıyakalı usta ...
İzmir'in o ilçesinde nikah kıydırmak sadece 1 lira!
Hükümetin müftülüklere nikah yetkisi vermesinin ardından, Güzelbahçe’de ...
 
Bornovalı muhtarlar Çınarevi’nde buluştu
İlçede görev yapan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Bornova Belediyesi’nin ...
Buca'da engelleri aşan istihdam
Buca’da “Meslek Edinin Engelleri Kaldırın” Projesi kapsamında 17 bedensel ...
Konak'ta muhtarlar Pekdaş'a dert yandı!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden muhtarlar Anayasa’da ...
 
Karşıyaka'da 10 bin kişilik ‘aşure’ buluşması
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, ...
Başkan Badem’den Muhtarlar Derneği Başkanı'na altın rozet
19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Ödemiş’te görev yapan muhtarlar Belediye ...
AASSM’de 'caz' rüzgarı
Yerli caz müziğinin en başarılı davulcuları arasında yer alan Ediz Hafızoğlu, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva