HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2017 Cumartesi - 09:46

Başkan Kocaoğlu açıkladı: Büyükşehir'deki o personeller niçin işten çıkarıldı?

Kocaoğlu, bazı çalışanların tediye davası açmasından dolayı işten çıkarıldığının iddia edilmesi için, “Bu konu çarpıtılıyor. Bunun dava açanlarla, geriye dönük ikramiye isteyenlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Belediyeye, memlekete yararı olmayan insanların iş akdine son veriyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu açıkladı: Büyükşehir deki o personeller niçin işten çıkarıldı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bazı şirketlerde çalışan yaklaşık 50 personelin işine son verilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin performans düşüklüğünü gerekçe göstermesi, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyerek personellerin iş akitlerine son vermesi ile ilgili olarak Başkan Aziz Kocaoğlu açıklamalarda bulundu.

'BELEDİYEYE VE MEMLEKETE YARARI OLMAYANLARIN İŞ AKDİNE SON VERİYORUZ'
Bazı çalışanların belediye aleyhinde tediye davası açmasının ardından personel çıkarma işleminin gerçekleştiğinin ve mağduriyet yaşatıldığının savunulması üzerine konuşan Kocaoğlu, “Bu konu çarpıtılıyor. Ben uzunca bir müddettir çalışmayan, gereksiz yere hasta olmadığı halde rapor alan, işi aksatan, başta Ulu Önderimizle ilgili olmak üzere mesajlarla ileri geri konuşan, sözün özü belediyeye yararı olmayan, memlekete de yararı olmayan insanların iş akdine son veriyoruz” dedi.

DAVA AÇANLARLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK!
Belediyenin performans ve veriminin düştüğünü söyleyen Kocaoğlu, “Çalışmayan insanların sayısı arttıkça belediyenin verimi düşüyor. Bunun dava açanlarla, geriye dönük ikramiye isteyenlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Mahkeme kararı verdi. Biz günü gelmeden bütün sözleşmelerimizi yaptık. Arkadaşları bu haktan yararlandırıyoruz. Geçmişe dönük alacakları varsa ona da dava açar alırlar. Bizim burada bir problemimiz yok.  Sendikalar da aradı. Bizim dava açanlarla, demokratik hakkının kullananlarla en ufak bir alıp veremeyeceğimiz bir konu yoktur. Bu belediyenin verimini ve çalışmalarını uzunca bir süredir geriye doğru çeken arkadaşlarla çalışma akdimizi feshediyoruz. Haklarını veriyoruz ve iş istiyoruz. Hakkıyla çalışan aldığı ücreti hak edip evine götüren insanlarla ne dava açarsa açsın, ne yaparsa yapsın bizim bir işimiz yok” ifadelerini kullandı. 

 
Karşıyaka Tramvayı'nda 'normal işletim' dönemi: İşte o tarih!
 
Alçaklar cesaret hapı alıp saldırmış!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adalet 27 Haziran 2017 Salı 21:25

Ben işten çıkarılanlardan biriyim Bşk imi herdaim destekleyen Atatürk ve vatan sevgisi içinde olan bir insanım. Ustelik calistigim is yerimde Atatürk resmi ve Gençliğe Hitabe asili.Üstelik ne rapor ne devamsızlık yaptım.işime sadık görev bilinciyle çalışıyordum. Sanırım Bşk yonlendirenler yanlış yönlendiriyor. Sendikacilardan bürokratlardan. Çıkışlar sadece dava açanlar ....

Yorumu oyla      11      5  
Bu işçilerle olmaz! 25 Haziran 2017 Pazar 01:15

Başkan ne yaparsa doğrudur. Bu işçi milleti nedir ya? Sonuçta doğru karar alıp, uygulayamayan, doğru kontrol ve müdehale becerisi olmayan işçi, işçi değildir.  Belediyenin sırtına yük olmuş kaytaran nasıl işe girdiği belli olmayan 50 100 kişiyi temizlemiyecekte kimi temizleyecek Başkan? 3 4 yıl öncede binlerce kişiyi emekli oldun diyerek işten çıkartırken arada yüzlerce emekli olmamış  kişi baskıyla işten atılmıştı. Başkanın işçilerle derdi çete davasından yargılanmaya başladığı döneme denk geliyor. O günden beri işçilerin hakları gasp edilip gereksiz baskı ve tehditlerle işçiler yönetilmeye çalışılıyor  yada işten atılıyor. Başkanım sizi bu süreçlere işçilerin aldığı kararlar mı sürükledi?  Soruyorum idari kadronuz varya hepsi sizin adamınız ki bu tarz durumlarda adlari hiç geçmiyor. Üzerine titrediğiniz bu yöneticiler hangi vasıflarından hangi özelliklerinden dolayı yöneticilik adı altında saltanat sürüyor. 13 yıldır belediye camiasindayim ama bulunduğu pozisyona uygun bilgi becerisi veya deneyimi olan aklı başında işine konsantre olmuş eğitimli yöneticiyi nadiren  görmüş yada duymuşumdur. Performans değerlendirmesi sadece işçiye uygulayan Başkanımıza sesleniyorum, birazda idari kısımda performans değerlendirmesi yapın da belediye şirketlerinde özellikle son yıllarda Belediye ye bağlı kurumlar içinde çeteleşen, hantal, sadece kendi menfaatleri için gayret içerisinde yaptıkları işten bihaber ama  bulundukları kurumların  her türlü etinden, sütünden sonuna kadar yararlanıp işçiler e zorbalık yapmak dışında bir işe yaramayan, çalıştıkları kurumlara yarardan çok zararları olan olumsuz  durumlarda sorumluluğu söz hakkı olmayan savunmasiz  çalışanlara  yükleyen işveren temsilcisi veya  temsilciciklerinede el atarsa görürüz belediyede performans nasıl tavan yapıyor.  Tabi bu  idarecilerin  tek görevi işçilere zorbalıksa  performansları geçer not alır.  Belediyenin sorunu 50 100 200 tane işçi miydi bugune kadar? Özelliklede son yıllarda çeşitli bahanelerle Belediyeden yüzlerce binlerce işçi çıkartılmışken.  Başkanın bugünde  işçileri hedef göstermesi ve işçileri suçlaması ne kadar doğru ve onu o makama taşıyan düşünceyle ne kadar örtüşüyor?  Başkanım sizin esas düşmanınız siz nereye giderseniz gidin  arkanızdan gelen  işçiler değil, projelerinizi  baltalamaya çalışan ,  iş bilmeyen, her zaman  kişisel menfaatleri doğrultusunda hareket eden,  arkanızdan atıp tutan idari kadrolarınız içerisindeki vatana millete hayri olmayan zararlılardir.

Yorumu oyla      12      6  
Ismim ali osman varol karabaglar kazim karabekirde oturuyorum 24 Haziran 2017 Cumartesi 23:39

Sayin baskanim aciklamani okudum sayet acikladigin gibi ise sonuna kadar senin yanindayim yok oyle sey bankamatik iscisine is yok herkes hattini bilecek ben emegin yanindayim fakat calismiyorsa orgutumuzde yuzlerce gencimiz is bekliyor yalniz ne is olursa yaparim devri bitti sokaga isci alin baskanim masabasi iscisi degil

Yorumu oyla      11      5  
ARİF üzel 24 Haziran 2017 Cumartesi 20:35

size güvenimiz sonsuz.

Yorumu oyla      11      5  
Yasin 24 Haziran 2017 Cumartesi 14:10

Peki davalarini geri cekenlere sirket yoneticileri el altindan neden para veriyor baskanim.size gercekler yansitilmiyor baskanim.biz emekciler isciler sizin adeletinizi iyi biliyoruz.ama sirketlerin basindaki genel mudur ve yardimcilari size islerine geldigi.gibi yansitiyor.siz iscileri dinlemedigiz icin boyle dusunuyorsunuz bence.

Yorumu oyla      11      6  
Davacı 24 Haziran 2017 Cumartesi 13:52

Eğer gerçekten dava açanlar ile bir problemi yoksa herkezin hakkı olan ilave tediye ve kadro haklarını teslim etsin gerçekten çalışmayan işini savsaklayan ve herhangi bir terör örgütüne üye olan herhangi bir şekilde bayrağa millete şahsına belediyeye hakaret eden zarar veren kişileri ispatlayarak ve afişe ederek işten atsın işçi arkadaşlar da tıpkı 396 yılla yargılanırken yanında olduğu gibi yanında olsun yada tam karşısında olsun....

Yorumu oyla      11      6  
Emekçi 24 Haziran 2017 Cumartesi 13:46

Belediye başkanı kendisini yönlendiren insanlara bence cok dikkat etmeli gerçekte kendisine hakaret eden partisine hakaret eden Atatürk ve silah arkadaşlarına bayrağa ve millete hakaret eden bir gurup belediye çalışanı mevcutta bulunmaktadır ancak bu kişileri tek tek isim isim açıklamak ve topluma anlatmak ve hatta ispatlamak zorundadır ki bu durumda olmayan kişiler ayrılabilsin ve kurunun yanında yaş yanmasın eğer gerçekten sayın Kocaoğlu dediği gibi mert bir şekilde konuşuyorsa bu kişilerin yapmış olduğu konuşma yazmış olduğu yazı yada yorumları delil olarak sunmak ve halka anlatmak zorundadır ayrıca performans değerlendirme işini ne şekilde yaptıkları da ayrıca konuşulması ve açıklanması gereken bir konu dur belediye üst düzey bürokrat ları kasıtlı bir şekilde Aziz beyi yanlış yönlendiriyor olabilir.yanlış yönlendirmeler parti belediye Aziz bey ve çalışanlara daha çok zarar vermektedir.

Yorumu oyla      11      6  
Misafir 24 Haziran 2017 Cumartesi 12:55

çalışmayan, işine ekmeğine gereken özeni göstermeyen insanları belediyede tutmayın, bütün birimleri gezin, dolaşın. Boşa akan musluklar, yanmayan lambalar, bütün gün boşa yanan ufolar, klimalar, kırık sandalyeler, susuzluktan ölmüş çiçekler göreceksiniz. Hiç acımayın, lütfen bu belediyeyi sahipsiz sananlara hiç acımayın.

Yorumu oyla      16      5  
Demokles'in Kılıcı 24 Haziran 2017 Cumartesi 12:40

Bir İzmir'li ve Büyükşehir Belediyesi çalışanı olarak üzülerek söylüyorum ki Sn. Kocaoğlu'nun açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Bunda kişisel bir art niyeti olmayabilir, ancak kendisine yansıtılan bilgilerin doğruluğundan emin olarak hareket etme sorumluluğu taşıyan bir makamda oturmaktadır. Gerçekte üst düzey şirket yetkilileri ve müdürleri birim birim dolaşarak dava açan personeli ilk ağızdan iş akdine son vermekle tehdit etmektedir. Bu yüzlerce işçinin arasında elbette kendisinin söz ettiği karakterde çalışanlar da olacaktır. Ancak tamamı söz konusu olduğunda Sn. Kocaoğlu'nun açıklaması adaletsiz ve yanıltıcı olmaktan öteye gitmiyor. Kendisinin bahsettiği kişiler Büyükşehir Belediyesi bünyesinde mevcut ise dava açmaları beklenmeksizin iş akitleri niçin sonlandırılmadı? Ayrıca üzülerek söylüyorum ki bu personelin büyük kısmı kendisinin haksızlığa uğradığı dava sürecinde günlerce ona destek olan kişilerdir. Kendisine dosya dosya sunulan "performans değerlendirmeleri", siyasi ilişkileri haricinde herhangi bir vasfı olmayan müdürler tarafından, kompleksleri ve parçası olmadıkları çıkar ilişkileri nedeniyle bir çırpıda tutulan gerekçesiz tutanaklardan ibarettir. Kabul ederse kendisine yüz yüze bir çok örnek sunabilirim. Ülkemizde ne yazık ki son dönemde yükselen adaletsizlik ve güçlünün zayıf üzerinde kurduğu baskı düzeninin, emeğe ve liyakate verilen değer yerine geçen çarpık ilişkilerin, CHP, "İzmir Büyükşehir Belediyesi" ve "İzmir" ile aynı paragrafta görmek istemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün emeğe ve işçiye verdiği değeri yöneticilerimizden de görmek dileğiyle.

Yorumu oyla      12      7  
Bor 24 Haziran 2017 Cumartesi 11:55

Bornova belediyesinde aynı şartlar geçerli mi acaba

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Tramvayı'nda 'normal işletim' dönemi: İşte o tarih!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı ve Nisan ayından ...
İzmir'de ulaşıma 'bayram şekeri': İndirim de var, ring de!
İzmirliler Ramazan Bayramı süresince, Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu ...
Başkan Kocaoğlu işçilerle: Tek tek bayramlaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ...
 
Karşıyaka'da bayram neşesi
Bayram kutlamalarını makamında kabul etmek yerine, bu sevinci belediyenin ...
Başkan Bakıcı’dan yoğun bayram mesaisi
Selçuk Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaklaşan Ramazan ...
Çeşme bayramın ardından Ata için yürüyecek
İzmir'in Çeşme ilçesinde vatandaşların keyifli bir bayram tatili geçirebilmesi ...
 
Narlıdere'de bayramlaşma töreni
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bayramın hemen öncesinde belediye ...
Başkan Arslan: Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram diliyorum
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Ramazan Bayramı öncesinde şantiye ...
Başkan Uyar personeliyle bayramlaştı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdemir, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva