HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2014 Cumartesi - 12:47

Başkan Kocaoğlu 30 Mart’ı ‘kurtuluş’ ilan etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’nin ortaklaşa hayata geçireceği inşaatı devam eden çok amaçlı salon ve kültür merkezinin tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “30 Mart’ta öyle bir cevap vereceğiz ki Türkiye’de kurtuluşu gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Kocaoğlu 30 Mart’ı ‘kurtuluş’ ilan etti!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kültür Merkezi’nin tanıtım töreni gerçekleştirildi.



İçinde salonlar, alışveriş yerleri, tiyatro salonu, düğün salonu ve kafeteryaların bulunduğu inşaatı devam eden merkezin tanıtım toplantısına CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel,  Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, il yöneticileri, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçim sürecine değindi. Kocaoğlu, “Hep birlikte, 30 Mart’ta İzmirli hemşerilerimizle birlikte öyle cevap vereceğiz ki İzmir’den, Türkiye’nin en aydınlık kentinden, demokrasi ve Cumhuriyet’in kentinden,  Atatürk’ün kentinden öyle cevap vereceğiz ki 30 ilçede CHP bayrağını dalgalandırdığımız gibi Türkiye’de kurtuluşu gerçekleştireceğiz. Aydınlığı, demokrasiyi getireceğiz. Bu insanların özgürlüğünü getireceğiz. Sizlere güveniyorum. Sizler de bana güveniyorsunuz. Bu milletin yapamayacağı hiçbir bir şey yoktur. Başarmak için çalışacağız” dedi.


 
RAKAMLAR VERDİ, CEVAP İSTEDİ
Başkan Kocaoğlu uzun süredir anlattığı hükümet-belediye yatırım miktarlarını tekrar karşılaştırdı. Kocaoğlu, “2004 ve 2009 seçim sürecinde olduğu gibi projelerimizi, yapacağımız işleri anlatırken dedikoduyu, ‘dedim dedi’yi bir kenara bırakarak yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak seçim sürecine yavaş yavaş ısınıyoruz. Ve 9 belediyeden 21 ilçeye çıkarken şimdi de 30 ilçeye ulaştık. Planlamamızı ve stratejik planlarımızı yaptık. Yolumuza devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi 10 yılda önemli işler başardı. Belediye 2004 yılında göreve geldiğimizde 101 milyon TL yatırım yaparken 2013 yılında bu rakam 1 milyar 134 milyon TL’ye çıktı. Aradan geçen zamanda tam 10 katından fazla yatırım yaptık. Yatırım gücümüzü arttırdık.
 
Dünkü gazetelerde Büyükşehir’in yatırımı 755 milyon TL olarak çıktı. Bu rakamları incelediğimizde 379 milyon TL’lik bir rakam eksik görünüyor. ESHOT ve İZSU hesaplarda yok.  Bana ‘niye arttırdın, başbakan da arttırıyor, sana da mı bir şey oldu Aziz’ diyebilirsiniz ama bize bir şey olmuyor. AKP’nin bir milletvekili 11 senede 15 milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi. 12 Aralık’ta gazetelerde çıktı. 13 Aralık’ta başbakan adayını ilan ederken ‘21 milyar TL yatırım yaptık’ dedi. Bir günde rakam 6 milyar TL’ye çıktı. Bu rakamlar devletin kayıtlarında yok. İzmir’e yapılan yatırımlar belli. Bunu sadece sevgili hemşerilerimin dikkatine sunmak istedim. Biz 10 yılda tam 6 milyar 300 milyon TL yatırım yaptık. Verdiğimiz rakamlar kuruşu kuruşuna belgelidir. İktidar partisinin rakamları ile sakın karıştırmayın. Başbakan ’21 milyar TL yatırım yaptık’ deyince biz de Kalkınma Bakanlığı’nın rakamlarına baktık. 11 yıllık sürece baktığımızda her şey görünüyor. 2012 yılında 705 milyon TL hükümet yardımı İzmir’e gelirken İzmir Büyükşehir Belediyesi de 945 milyon TL yatırım yapmış. Başbakan ‘11 yılda 21 milyar’ TL diyor ama yapılan yatırım rakamı 21 değil, 15 değil, sadece ve sadece 5 milyar 500 milyon TL yatırım yapılmıştır. Biz Büyükşehir olarak 10 yılda 6 milyar 300 milyon TL yatırım yaparken iktidar bu kadar yatırım yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nden 828 milyon TL daha az yatırım yapılmıştır. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nden daha fazla kentine yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi var mı? Bunun cevabını biz istiyoruz” dedi.


 
KİM HEYBESİNE NE ALDI BİLMİYORUM
Kocaoğlu konuşmasında belediyenin ildeki her yeri bildiğini söyledi. Kocaoğlu, “Hükümetin yatırımları 30 ilçeyi kapsarken bizim yatırımlarımız 21 ilçeyi kapsıyor. Onların yatırım rakamları 11 yıllık ama bizimki 10 yıllıktır. Büyükşehir Belediyesi bu projede olduğu gibi birçok ilçe belediyelerin projelerine katkı koyuyor. Belediyelerin gücünün yetmediği ama kentin ihtiyacının olduğu yatırımların hepsine açıktan finans desteği sağlıyoruz. Biz tüm kentin kalkınması için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi kentin en kılcal damarlarına kadar ilçe belediyeler vasıtasıyla her türlü çalışmayı yapıyor. İlçe belediyelerimizi bu boyutlarda desteklerken diğer tarafta kooperatifleri, sanayileri, OSB’leri destekliyoruz. Ticareti geliştirerek küçük sanayi siteleri kuruyoruz.  Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve bürokratları olarak 21 ilçeyi avucumuzun içi gibi biliyoruz. Her 100 dönümde ne olacağını, nelerin yapılacağını biliyoruz. Biz beraber yönetmek istiyoruz. Gezi Parkı olaylarından kim heybesine ne aldı bilmiyorum.  Ben yaptım odlularla değil. ‘Buraya bunu yapmak istiyorum’la değil fikirlerin projeye geçmesi için çabalıyoruz. Biz dayatmanın değil, ‘ben yaptım oldu’nun değil, birlikte yapmanın, birlikte sahiplenmenin sözünü veriyoruz” diye konuştu.


 
YEL TAŞTAN BİR ŞEY KOPARTAMAZ
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin uyumundan bahsetti. İnce, “Bu projeyi kat karşılığı yapsak yarısını müteahhit firmaya vermek zorunda kalacaktık. Bir türlü içimize sinmedi. Yeni arayışa girdik. Yeteri kadar paramız yoktu.  Bankalardan kredi alabilirdik ama biz bütün Dünya bankaları tarafından kredibilitesi yüksek ifade edilen Büyükşehir’in başkanı Aziz Baba’mıza gittik. O da projemize destek verdi. Her gün birisi çıkıyor çamur atıyor. Başkanım size de atıyorlar. Kimisi interneti kullanırken kimisi de satılık gazeteleri kullanıyor. Hatta bazıları da miting yapmaya çalışıyor. Anadolu’da bir söz vardır. Yel taştan hiçbir şey kopartamaz. Bizim taş gibi bir belediye başkanımız var. İzmir yine size destek verecek” dedi. Başkan İnce, kültür merkezinin altına uygun yere hastane sorununu çözmek için poliklinik alanı ayırdıklarını söyledi.
 
Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü de, Karabağlar Uzundere’den Doğanbey-Payamlı ve Yelki arasındaki yolların düzenlenmesini, doğal güzellikleri ile bilinen bölgeye özel önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Ocak 2014 Salı 09:59

İzmir halkı 30 Martı Aziz KOCAOĞLU'NDAN kurtuluş günü olarak kutlayacaklar.. Çok doğru gerçekten de kurtuluş günü olacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
ess 5 Ocak 2014 Pazar 19:31

bütün sendikacıları eğer birazcık vicdanları kalmışsa göreve çağırıyoruz susmak bile taraf olmak demektir bu duruma bu zulme dur demeleri için işciyle görüşmeleri gerekiyor ve öncülük görevlerini örgütlü olduklarını gerçek anlamda kanıtlamaları gerekiyor

Yorumu oyla      11      5  
TC Partizan 5 Ocak 2014 Pazar 15:24

ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ CHP CEMAAT TARAFINDAN KUŞATILDIĞI APAÇIK ORTADA..10 YILDIR AKP YE SESİNİ ÇITINI ÇIKARAMAYAN AZİZ KOCAOĞLU NE TESADÜFTÜR Kİ YOLSUZLUK OPERASYONUNDAN SONRA CEMAAT LA BİRLİKTE AKP Yİ ELEŞTİRMEĞE BAŞLADI ..NE TESADÜF..

Yorumu oyla      19      9  
vatandaş 5 Ocak 2014 Pazar 14:31

30 martta sadece akpye ders vermeyecek bu halk menfaatçilere sahte chplilerede haddini bildirecek

Yorumu oyla      18      8  
5 Ocak 2014 Pazar 14:27

"ziyaretçi" sadece fuar ve yeni gemiler yaklaşık 800 milyon tutuyor.Daha birçok proje yapıldı ve her hafta sonu açılıyor.Tabi sorun çok olunca,gecekondu çok olunca birşey yapılmıyor gibi geliyor ama bütçe 10 milyar değil.Bu yıl birçok yerde yol ve köprü çalışması vardı.Geckondular ise bu yıl büyük ihtimal yıkılmaya başlanacak.

Yorumu oyla      18      9  
Mesut 5 Ocak 2014 Pazar 11:31

Hiç kafama takmıyorum artık.Oyumu mhp ye verip bu orta oyununa alet olmayacağım.

Yorumu oyla      14      10  
ziyaretçi 5 Ocak 2014 Pazar 03:05

altı milyarlık ne yatırım yapılmış izmire gören varsa söylesin lütfen

Yorumu oyla      18      13  
biz kimiz 4 Ocak 2014 Cumartesi 23:08

işçi arkadaşları anlıyorum.gerçekten hakları verilmedi.ve bekoya duyulan nefreti de anlayabiliyorum.birisi beko diğerinin ise arçelik bayisi var.kanları uyuşuyor yani.ya biz memurlar nolacak.yıllarca tis yapılmadı bizlerle kanuna aykırı diye.ama diğer belediyeler oldukça fazla para veriyordu.geçmişte yaşanan bu kayıpların hesabını kim verecek.

Yorumu oyla      17      8  
yazık çok yazık 4 Ocak 2014 Cumartesi 23:04

işçiyi perişan eden, hakettiği sözleşmeyi yapmayan,mesailerini kesen başkanın yanında yer alan sendika başkanı bekoya bakın hele ya.ayıptır ayıp.sizin yedi sülalenizi işe aldı diye işçiyi satmanız ne kadar etik.ama bu defa gözümüz açıldı.30 martta görüşmek üzre

Yorumu oyla      19      14  
???? 4 Ocak 2014 Cumartesi 23:02

sayın başkan 10 yıldır yaptıklarınız ortada ve izmir bir arpa boyu yol alamadı.yaptığınız kültür merkezleri,salonlar ve parklar var ama,belediyecilik sadece bunlardan ibaret değildir.iyi bir insan olabilirsiniz ama kabul edin ki belediyeciliği yapamıyorsunuz.bu nedenle ben ve çevrem bu defa izmiri türkiyenin ikinci kenti yaparım diyen binali beye vereceğim.

Yorumu oyla      18      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da açılış maratonu: Üç ayda 27 proje
Yatırım rekoruyla 2013 yılını kapatan Karşıyaka Belediyesi, 2014 yılına ...
Doğal Yaşam’a ziyaretçi rekor: 79 kentin nüfusunu aştı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 865 bin 597 ziyaretçiyle ...
Köklü lisenin kütüphanesinin açılışı ‘Sındır ailesinden’
Suphi Koyuncuoğlu Lisesi mezunları tarafından Tarlabaşı bölgesinde oluşturulan ...
 
‘Sümerbank krizi’nde vetolar tam gaz: 5-4 oldu!
İl Genel Meclisi’nin 5 ay önce aldığı Sümerbank arazisinin Büyükşehir ...
Aşçılar Derneği’nden Karabağlar’a tam not
İzmir Aşçılar Derneği Karabağlar Belediyesi’nin yemek standını ziyaret ...
Aliağa’dan kadınlara ücretsiz sağlık eğitimi
Aliağa Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde ...
 
Miniklerde Giysi Bankası’na anlamlı katkı
Bornova Belediyesinin örnek projesi Giysi Bankası'na Malazgirt İlkokulu'nun ...
Müzeler minikleri eğitiyor
Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi Sosyal Sorumluluk Projeleri ...
Başkan Çalkaya ile çarpıcı röportaj: Ben halkta örgütlendim
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, semt evleri projesine katkı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva