HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2020 Perşembe - 09:55

Başkan Kılıç: Yeşili ve tarım arazilerini talan ettirmeyiz!

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca köylerinde artan hobi bahçesi ve kaçak yapılara ilişkin kararlılık mesajı verdi. Bucalıları suça ortak olmama konusunda uyaran Başkan Kılıç, köylülerin topraklarını ranta değil tarıma açmalarını istedi. Denetleme çalışmalarının havadan ve karadan tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Kılıç, kaçak yapılara taviz verilmeyeceğini hatırlatarak, “Hobi bahçesi diye bir uygulama yok. Kesinlikle bunlara prim vermeyin. Çok ağır para cezası ve yıkımla karşı karşıya kalırsınız” dedi.

Başkan Kılıç: Yeşili ve tarım arazilerini talan ettirmeyiz!

Buca Belediyesi, eşsiz doğaya sahip Buca köylerinde yapılan kaçak yapı ve hobi bahçelerine karşı denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.  Çalışmaları yakından takip eden ve kentin yüzlerce yıllık yeşil varlığına kast edenlere karşı mücadele talimatı veren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Kaynaklar bölgesi başta olmak üzere Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç ve Kırıklar’da giderek artan hobi bahçeleri ve kaçak yapılara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

‘‘Gözümüzü kapatırsak ağaç kalmayacak’’
Başkan Kılıç, “Bucamızda altın değerinde araziler, köyler var. Bu köyler şu an şehrimizin akciğerleri konumundadır. Dolayısıyla burada kesilen her ağaçtan sorumluyuz. Her ağacı korumak zorundayız. Eğer biz burada gözümüzü biraz kapatırsak, bir tane ağaç kalmayacak.  Bizim bu bölge ile ilgili talimatımız çok açık ve net. Ne pahasına olursa olsun hiç kimsenin Buca’nın geleceğinden çalıp rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. Şimdi hobi bahçesi diye bir şey çıkartmışlar.  Bu hukuksuz bir olay.  Bahçe olarak kullanılırsa tamam ama içine bina yapılması kanunsuz bir durum. Kesinlikle bunlara prim vermeyeceğiz. Eninde sonunda yıkılacak, ağır idari para cezası uygulanacak.  Kaynaklar bölgesine herhangi bir yapı yapması kimse düşünmesin. Hobi bahçesi diye yapılan reklamlara da itibar etmesinler. Ekiplerimiz, gece gündüz demeden havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor. Kaçak yapılara karşı yargı yoluyla ne gerekiyorsa yapıp gereken cezai işlemleri uygulayacağız. Bu arazileri yeniden yeşille buluşturacağız. Doğa katillerine taviz yok” dedi.

‘’Umutlarınızı yeşil düşmanlarına bağlamayın’’
Vatandaşları suça ortak olmamaya davet eden Kılıç, “Bu topraklar üzerinde hobi bahçelerinden villalara kadar yapılan her şey bir insanlık suçudur. Doğa düşmanları burada yaptıkları yapılara hemşehrilerimize de ortak etmeye çalışıyor. Onların umutlarından kar sağlamaya çalışıyor. Buradan bir kez daha uyarıyorum. Bu suça ortak olmayın; umutlarınızı yeşil düşmanlarına bağlamayın. ” diye konuştu.

‘’Fidan dikenin arkasında güç, ağaç kesinin karşısında duvar olacağız’’
Son dönemlerde kârlı yatırım olarak gösterilen hobi bahçeleri uğruna köylünün toprağını satmamasını isteyen Başkan Kılıç, “Yine buradaki tarım arazilerini köylülerimizin elinden yok pahasına alıp ranta açmak isteyenler var. Topraklarınızı ranta değil tarıma açın. Bizler de belediyemizin arazilerini tarıma açıyoruz. Hep birlikte üreteceğiz. Bu topraklar sadece bizim değil. Atalarımızdan gelecek kuşaklara aktarmamız gereken bir mirastır. Bir fidan dikenin arkasında güç,  bir ağaç kesinin karşısında duvar olacağız” ifadelerini kullandı.

 
Muhittin AKBEL yazdı... Alsancak Stadı’na 'Kastamonu' rötarı!
 
Bayraklı’da 23 ton atık geri kazanıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 26 Haziran 2020 Cuma 08:08

Sayın Belediye Başkanım bu uygulamayı yapmaktaki niyetinizi gönülden destekliyorum. Ormanlarımızı yok edip rant sağlayanlara dur demek gerekiyor. Fakat arazisinde hiçbir ağaç olmayan ve orayı ağaçlandıran , yeşillendiren , doğaya sevgi ile bakan insanların da aynı kefeye konulup emeklerinin heba edilmesi de çok üzücü olur. Ayrıca corona sürecinde insanların çocuklarını ve yaşlılarını doğaya teşvik etmek niyetiyle arazisinde yaptığı ufak yapılarında bu kapsamda tutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Adalet terazinize güvenimiz tamdır Erhan Başkanım. Saygılarımla.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den istihdam hamlesi: İzmirli kadınlara 'anahtar' projesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anahtar projesiyle kadınlara yönelik bütünsel ...
Çiğli Belediyesi tesisleri normalleşme ile birlikte kapılarını açtı
Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan Çiğli Belediyesi ...
Vatandaş isyan etti ilçe belediyesi 'sorumlusu büyükşehir' dedi
Urla'da vatandaşların artan sinek şikayetleri üzerine Urla Belediyesi ...
 
Büyükşehir'den üreticiye yem desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine ...
Başkan Koştu'dan Ankara mesaisi: Bergama projeleri masada!
Üç bin yıllık tarihi geçmişiyle dinlerin, bilimin, medeniyetlerin merkezi ...
Başkan Gümrükçü’den ibadethanelere ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, normalleşme süreciyle birlikte tekrar ...
 
Karşıyaka’da 94 yıllık gurur!
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Karşıyaka’yı ziyaret ederek ...
Büyükşehir'den 'Biz Varız' gönüllülerine teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan ...
Konak’ta yeşil atak
Konak Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri güçlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva