HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2021 Salı - 15:59

Başkan Kayalar'dan Gümüldür iddialarına yanıt

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gümüldür planlarıyla ilgili çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Kayalar dan Gümüldür iddialarına yanıt

Menderes’in sahil bölgesi Gümüldür’de yıllardır Gümüldürlü vatandaşların yaşadığı imar sorununa el atan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, sorunun çözümüyle ilgili büyükşehir belediyesine gönderilen imar planlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kanayan yaraya merhem olduk
Bazı basın yayın organlarında konuyla ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Göreve geldiğimizde kanayan bir yarayı sarmak adına çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu kapsamda Gümüldürlü vatandaşlarımızın yıllardır beklediği imar planları Menderes Belediyesi Mayıs Ayı Olağan İkinci Toplantısı’nda onaylandı. 2008 yılından itibaren gündemde olan bir konu olmasına rağmen her gelen yönetim vaatten öteye geçememişti. 13 yıldır çözülmeyen sorunu çözecek adımlar bizim dönemimizde atıldı. Bu alanlar 1/100 binlik planlarda yerleşik alan olarak geçmektedir. Herkesin bildiği üzere 1/100 binlik planlar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış planlardır. Geldiğimiz noktada onaylı 1/100 binlik planlara bağlı olarak 1/25 bin, 1/5 bin ve 1/bin ölçekli uygulama imar planları çalışmaları yerine getirilmiştir. Bizim de meclisimize sunduğumuz planlar imar komisyonunda AK Partili meclis üyelerinin de onayı alınarak oy birliğiyle kabul edilmiştir. Ardından 1/25 bin ve 1/5 bin ölçekli planların onama yetkisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğundan öneri planlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmuştur. Ancak Menderes Belediyesi imar komisyonunda onay verenler İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda planın bir bölümüne onay verip bir bölümüne ise değişiklik yapılması için onay verdiler. Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil” dedi.

Geçmiş planların aynısı
1/5 bin ölçekli nazım imar planı ve 1/bin ölçekli uygulama imar planlarının geçmiş yıllardaki planlarla aynı olduğunu kaydeden Başkan Kayalar, “Belde belediyesi döneminde Gümüldür Belediyesi tarafından 1986-1989 yılları arasında uygulama imar planı yapılmıştır. Biz de, 25 yıl önce onanmış planların aynısını hayata geçiriyoruz, farklı bir yerin imara açılması söz konusu değildir. Kaldı ki o bölgede 25 yıl önce yapılan planlara göre o tarihlerde 180’den fazla yapı ruhsatı alınmıştır. Yeni yaptığımız planlar da, geçmişte bu konudan faydalanamayıp mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sorununa çözüm olacaktır” ifadelerini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden görüş alındı
Bölgedeki planların İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden görüş alınarak hazırlandığını belirten Başkan Kayalar, “ Bu alanların tarım alanı olmadığına dair İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün görüşü de var. 30 Kasım 2020 tarihinde tarafımıza yapılan yazılı açıklamada 1/bin ölçekli imar planı bulunan alanların ‘ Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu’ dışında olduğu ve mevcut imar planlı alanlar hakkında müdürlüklerince yapılacak herhangi bir iş ve işlemin bulunmadığı belirtilmiştir. Biz, Gümüldür halkının sesiyiz, plan sorunu çözülene kadar gereken ne var ise yapacağız. Kimsenin bir karış toprağını imara açmıyoruz. Tarımın ölmesi değil, Gümüldür’ün gelişmesi için kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Depremzedelerin sorunu çözüldü
İzmir depreminde Menderes’te en çok etkilenen yerin Gümüldür olduğunu belirten Başkan Kayalar, ” Depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini çözecek adım atılmıştır. İzmir depreminde Gümüldürlü hemşehrilerimiz mağduriyet yaşamıştır. Çıkan haberlerde ‘mevcut plandaki durumu korunacak alan’ olarak belirtilen K alanının olmadığına dair asılsız bilgiler yer almaktadır. Bu planlarla, depremden sonra hasar gören ve yıkım kararı alınan binaların olduğu bölgeler K alanı olarak düzenlemiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan da depremden etkilenen alanların planı geçmiştir, diğer alanlarla ilgili değişiklik talebi vardır. Plan sorunu çözülene kadar Gümüldürlü hemşehrilerimizin sesi olacak, rantın değil halkın yanında olarak Gümüldür’ün gelişimine katkı sunacak adımları kararlılıkla atacağız. Planlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden onaylanana kadar gerekli tüm çalışmaları gerçekleştireceğiz “ diye konuştu.

 
Rüstem Kurhan'a Bergama'da coşkulu karşılama
 
İYİ Partili Dervişoğlu tartışmaya İzmir'den girdi: HDP meşru değilse kapatın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rüstem Kurhan'a Bergama'da coşkulu karşılama
Ampute Milli Takım Oyuncusu Rüstem Kurhan baba evinde coşkuyla karşılandı
Aydın Otizm Derneği'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir ve yöneticileri, ...
Kemalpaşa'da 'bebek taksi' projesi başladı
Kemalpaşa Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında gerçekleştirdiği ...
 
Konak'ta karikatür heyecanı başladı
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) her yıl geleneksel ...
Selçuk'ta bisiklet söyleşisi
16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği'nde ...
Seferihisar'da kitap seferberliği
Sosyal Belediyecilik ilkesiyle çalışmalarına devam eden Seferihisar Belediyesi ...
 
Zeki Müren İzmir'de anılacak
“Sanat Güneşi” Zeki Müren yaşama veda ettiği yerde İzmir Kültürpark'ta ...
Öğrenciler yurt, kira girdabında... Soyer, 'Hilton' önerisi için ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir süre önce boşaltılan ...
Büyükşehir açıkladı... Gediz'de ürküten sonuç!
Gediz Nehri’ndeki kirliliği tespit etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva