HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2021 Çarşamba - 22:48

Başkan Kayalar’dan çöp tesisi açıklaması: Net istiyorum!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar meclis toplantısında kendisinden katı atık bertaraf tesisiyle ilgili kesin tavır bekleyen meclis üyelerine, “Çevreye zararı yoksa net istiyorum” dedi.

Başkan Kayalar’dan çöp tesisi açıklaması: Net istiyorum!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes ilçesinde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in muhtarlarla toplantı yaparak ayrıntılarını anlattığı projede 350 kişinin istihdam edileceği açıklanmış, projenin çevreye zarar vermeyeceği vurgulanmıştı. CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ise sürecin en başından bu yana net olarak bir tavır bildirmemesi projeyi hayata geçirmek isteyen Büyükşehir cephesinde en büyük sorun olarak görünüyordu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın “Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın projeye karşı olduğunu sanmıyorum ama karşı gelmek AK Parti ile aynı safta olmak anlamına gelir” sözleri tartışmaları farklı boyuta taşıdı.

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın projenin karşısında olan açıklamalarının ardından konu yeniden belediye meclis gündemine geldi. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yönettiği toplantıda tekrar tartışmalara neden olan katı atık bertaraf tesisi konusunda kesin kararın ne olduğu soruldu. AK Parti Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker, Başkan Kayalar’dan herkesin huzurunda kesin kararını söylemesini istedi. Türker, “Çöp tesisiyle ilgili kesin kararınızı verin. İstiyorum ya da istemiyorum deyin” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise bu sözlerin ardından, “Çevreye karşı bir zararı yoksa net olarak istiyorum” yanıtını verdi.

AK Partili Meclis Üyesi Cemil Az da belediyenin faaliyet raporunda eksikler olduğunu belirtti. Kayalar’a, “En önemli projeniz olan çöp tesisini buraya koymayı unutmuşsunuz” dedi. Az ayrıca, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasından sonra en son mecliste siz de çöp tesisini istemediğinizi belirtmiştiniz.  Daha sonra Milletvekiliniz Murat Bakan’dan açıklamalar geldi. Sayın milletvekili şahsınızı ve Menderes halkını tehdit edemez.  Siz çöp tesisine karşı çıkarak AK Parti saflarında yer almış olmazsınız. Aksine Mendereslinin yanında olmuş olursunuz.  Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçen hafta istihdam ile ilgili sözleri oldu. İki adet otobüs de hediye etti.  Sizi ne ile kandırmaya çalışıyorlar. Siz niye tam olarak çıkıp karşı çıkmıyorsunuz? Menderes’te çöpü istemeyen AK Parti değildir. Menderes halkının tamamıdır.  Murat Bakan ‘Menderesli çöp tesisini istiyor’ diyorsa gelsin Gölova’da bunu halka anlatsın” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar toplantının gerilmesi üzerine sesini yükselterek meclis üyelerini susturmaya çalıştı. AK Partili Halis Macit bunun üzerine, “Faaliyet raporunda borç edebiyatı yapıyorsunuz. Hizmet yapın.  Menderes’te çöp tesisi yapılmasına bizimle birlikte karşı çıkın. Sizin milletvekiliniz burada kimseyi tehdit edemez.  Sinirlenip bağırmanıza, üslubunuzu bozmanıza gerek yok” diye konuştu.

Toplantıda, “Menderes halkının sesine kulak verin” diyen AK Partili Meclis Üyesi Mümin Bayram da, “Büyükşehir Belediyesi’nde bu çöp tesisi gündeme geldiğinde Ayşegül Duran Türker ve benim dışımda kimse sesini çıkartmadı.  Siz toplantıya dahi katılmadınız. Bu işin siyaseti olmaz.  Hiç kimse çocuk çocuğumuzun kaderiyle oynayamaz. Menderes’te yaşamayanların iradesiyle turizm, tarım, ticaret baltalanamaz.  Menderes’te yaşayan bir vatandaş olarak bu durumu çocuklarınıza anlatamazsınız.  Unutmayın ki Torbalı’da daha önce CHP ilçe başkanının baskıları ve dik duruşuyla ÇED raporu onaylanmasına rağmen bu tesis yapılamadı” dedi.

Öte yandan meclis üyeleri AK Partili önceki Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde yapılan faaliyetlerin bir kitapçık olarak bastırıldığını, bunun da ilçeye dağıtıldığını söyledi. Meclis üyeleri yeni yapılan bir şey olmadığını, mevcutlara ekleme yapılarak yeni fotoğraflarla algı yaratıldığını belirtti. 

 
Afrin'de terör saldırısı: 2 asker şehit oldu!
 
Otelde korona partisine ceza yağdı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İstemezük 9 Nisan 2021 Cuma 11:52

Havza diyenler Torbalı, Karşıyaka, Menemen'e de karşılar.

Yorumu oyla      2      3  
Sallamak serbest 9 Nisan 2021 Cuma 02:01

Ne kepçesi yahu! Çöplüğün dibinde AVM'ler, konutlar var. Atarken usturuplu atalım. Bu şehirde boş, beleş atmayı seven ne kadar çok insan var. Köyünden dışarı çıkmamış, atıyor da atıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Özdereli 8 Nisan 2021 Perşembe 19:56

Havzaya yoğunluk artışı olacak diye kamusal tesis yaptirmayanlar kalkmış çöp tesisi yapıyor. Yazıktır yazık. Sayın başkan 2 senedir yaptığı hizmetleri sunsun onu merak ediyoruz.

Yorumu oyla      2      4  
çakaltepeli 8 Nisan 2021 Perşembe 19:30

biz çakal tepeliler göl ovalılar olarak bu adı değiştirilmiş çöp değilde katı atık olarak yapılmak istenen tesisi istemiyoruz halkın istemediği halde yinede yapacak olan altına imza atan bırak kendini sülalesi lanetlenecektir.

Yorumu oyla      2      4  
Ovalı 8 Nisan 2021 Perşembe 17:49

Ankaraya incelemeye gitti bunlar heyet olarak tesisi. Sonra bir bakıyorlar kaf dağının arkasında kepçeler kamyonlar biri kazıyor biri gömüyor çöpleri. Zaten gelecek olan çöpü işlemek mümkün değil. Bunlarda aynı şekilde kazıp kazıp gömcekler . Ondan sonra yandı memleket yandı insan sağlığı

Yorumu oyla      2      4  
Gürkan 8 Nisan 2021 Perşembe 13:49

Yer varsa yapılsın. O kadar şey yazıyor hala daha boş muhabbet.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 8 Nisan 2021 Perşembe 11:41

Menderes tarım ve turizmin olduğu doğa harikası ilçedir, menderesliler olarak bu tesisi istemiyoruz, konakta bornovada gaziemir de yapılsın bu tesis çok istiyorlarsa!

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 8 Nisan 2021 Perşembe 01:10

Çöp kokacak, şöyle olacak, böyle olacak dersen kimse istemez. Sonra da biz değil, halk istemiyor dersiniz. Geçen de bir yorumcu Ödemiş'e yapılsın diye yazmış. Şehirden bihaber olunca bunlar normal. Bilmiyor ki zaten şu an oraya yapılıyor. http://www.egedesonsoz.com/haber/100-bin-konuta-elektrik-Odemis-e-Avrupa-nin-en-buyuk-tesisi-geliyor/1042402 10 yıl önce çözülmesi gereken konuları hala daha tartışıyoruz. İstemeyen kesimin herhangi bir çözümü de YOK. Çöp konusunda bir Almanya neden olmayalım? Çöpü evlerde ayrıştırıp, geri dönüştürmek çok mu zor? Bu ne rahatlık! Bir tane konteynerin içine ne bulursan at, sonrası beni ilgilendirmiyor. Torbalı, Menderes, Karşıyaka, Menemen ... hiç fark etmez, hepsine karşı çık, sonra da çocukların geleceğinden bahset. Esas bu tesisler yapılmazsa hava, su, toprak kirleniyor, farkında değil misiniz? Ekonomik kayıp da cabası. Biz istemiyoruz, X yere yapılsınla bu iş nasıl nasıl çözülecek? http://aynuracar.com/wp-content/uploads/2017/09/atik-toplama-sistemlerinde-almanya-ornegi.pdf

Yorumu oyla      3      4  
Cakaltepeli 7 Nisan 2021 Çarşamba 23:29

Sayın başkan bu konuda meclis kararı önemli değil sanırım tek adamlık moda oldu artık neden Seferihisar Urla olmuyor da Menderes oluyor su hafızaları orman alanı bir hayli fazla yazılık yerleşim yerleri en çok burada ve hobi bahçelerinde az değil mi? Sizler ön seçim ile gelmediniz istediğiniz yaparsın çünkü halka değil genel merkeze sorumluluk duyuyorsunuz...

Yorumu oyla      4      4  
bu şehirden hiçbir halt olmaz 7 Nisan 2021 Çarşamba 23:26

Yıllardır katı atık bertaraf tesisi yapılacak sürekli bir itiraz, dava açma, yer beğenmeme, engel çıkarma ... Yapılmasın, ciddiyim yapılmasın. Bundan sonra her ilçe belediyesi bulsun boş bir arsa çöpünü döksün. Bu şehre bu layık. Çöp tesisini istemeyenler de çöplerini kendisi imha etsinler.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki o belediyede 6 meclis üyesi pozitif!
Nisan ayı olağan Meclisinin ikinci oturumun gerçekleştirilen ve 2020 yılı ...
Aliağa Belediyesi’nin mali değeri 711 milyon liraya ulaştı
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediyesi’nin 2013 yılında ...
İzmir’de Dünya Romanlar Günü kutlaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Romanlar Günü'nü Kültürpark'ta etkinliklerle ...
 
Başkan Sengel'den Lider'e ziyaret
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ankara'ya giderek partisinin ...
Başkan Koştu’dan BERKSAV’a ziyaret
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’na ...
Çeşme'de altyapıya yenileme hamlesi
Çeşme Belediyesi kentin birçok noktasındaki altyapı çalışmalarını aralıksız ...
 
Başkan Soyer'e Romanya Büyükelçisi'nden ziyaret
Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Ştefan Alexandru Tinca İzmir Büyükşehir ...
Seferihisar'da ihtiyaç sahiplerine zeytinyağı
Seferihisar Belediyesi zeytinyağı fabrikasında yerel üreticilerden alınıp ...
Maratonİzmir'de yarı dünya turu
11 Nisan’daki uluslararası organizasyona katılacak bin 314 atlet 26 bin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva