HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2020 Cuma - 12:42

Başkan Karakayalı: Tartışmaya gerek yok, o üniversite Kemalpaşa’ya gelecek!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “İlçemize üniversitenin gelmesini istiyorum. Tartışmaya gerek bile yok, o üniversite Kemalpaşa’ya gelecek. Kemalpaşa halkı istiyor bunu, halk isterse olur. Elimizde her şeyimiz var, tüm malzemelerimiz hazır sadece onları kullanmak gerekiyor. Bu artık bir partiler üstü bir iş. Milletvekilimiz de var, AK Partili Yaşar Kırkpınar Kemalpaşamızın milletvekili. Şimdi bu üniversiteyi kim getirecek önemli değil, herkes elini taşın altına koyacak” dedi.

Başkan Karakayalı: Tartışmaya gerek yok, o üniversite Kemalpaşa’ya gelecek!

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, SonsözTV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Karakayalı kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunurken, Kemalpaşa’da gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.

TARTIŞMAYA GEREK YOK, O ÜNİVERSİTE KEMALPAŞA’YA GELECEK!
Kemalpaşa’da yapılması planlanan Meslek Yüksek Okulu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karakayalı, “İlçemize üniversitenin gelmesini istiyorum. Tartışmaya gerek bile yok, o üniversite Kemalpaşa’ya gelecek. Kemalpaşa halkı istiyor bunu, halk isterse olur. Elimizde her şeyimiz var, tüm malzemelerimiz hazır sadece onları kullanmak gerekiyor. Bu artık bir partiler üstü bir iş. Milletvekilimiz de var, AK Partili Yaşar Kırkpınar Kemalpaşamızın milletvekili. Şimdi bu üniversiteyi kim getirecek önemli değil, herkes elini taşın altına koyacak. Bu işin karşısında duranlar Kemalpaşa’ya ihanet ediyorlar. Bizim başarılı olmamızı istemeyen insanlar ve partiler engel olmaya çalışıyor. Üniversite getirme başarısını gelin hep birlikte gösterelim, isterseniz ben girmeyeyim bu işin içine siz getirin bu üniversiteyi. İsterlerse belediye binasını vereyim ben başka bir yere kiraya çıkayım, bu işte ismimin olmasına gerek yok, sadece üniversitenin getirilmesini istiyorum. Fazla uzatmaya gerek yok bu meseleyi, zaman içerisinde her şey olacak. Eğitim dönemi Eylül’de başlıyor, Ulucak’taki binamız hazır, ben onu bir ayda pırıl pırıl yaparım. Sıra, masa sandalye falan koyulacak, düğmeye basıldığı anda her şeyi tamamlayıp Eylül ayında eğitime başlayabiliriz” dedi.

PROJELERİMİZİ YIL İÇİNDE BİTİRECEĞİZ
Seçimin ardından geride kalan süreçte gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Karakayalı, “Geride kalan süreçte Kemalpaşa Belediyesi’ni onarmakla geçti zaman. Seçimin ardından alınan 4 milyonluk borcu, 420 bin lira taksitle ödüyorduk onu bitirdik. Şimdi otobüs bakıyoruz belediyemiz için, bazı acentelerle görüştük. Ne derlerse desinler bina yapmayacağım, beton yapmayacağım. Beton yapmak kolay ama bu gereksiz. Elimizdeki projeleri Eylül ayına kadar bitireceğiz. 3 kreş, 2 futbol sahası, gençlik eğitim merkezi ve birkaç okul projelerimiz var, ana caddelerin asfaltlanması var. Bu projelerin hepsini bu yılın içinde bitireceğiz” diye konuştu.

KONGRE MERKEZİ UCUBE HALE GELDİ
Kemalpaşa’da önceki dönemde yapılan yatırımları eleştiren Karakayalı, “Yapılan kongre merkezi ucube haline geldi. Sadece güvenlik için vermem gereken para aylık 20 bin lira. Bana yatırım yap diyen insanlara sesleniyorum, ben orada neyin kongresini yapacağım? Otel yok, yemekhane yok ne yapacağım ben oraya? Düğün salonu yap diyorlar, kaç tane düğün salonu var Kemalpaşa’da Belediye de düğün salonu mu yapacak. Onu da özel işletmeler yapsın. Kapalı yüzme havuzu yapmış, kaç kişi gidiyor oraya? O tesisin aylık masrafı 50 bin lira. Önceki başkanlık dönemimde yaptığım 5 spor salonumu kapatmışlar” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA’NIN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALMIŞLAR
Kemalpaşa Belediyesi’nde önceki dönemde alınan borçların ödemesinin 13 yıl boyunca süreceğini belirten Karakayalı, “95 milyon lira borcu var belediyenin. Yaptı yaptı borçları bana bıraktı. Şimdiye kadar faiz ödedim, daha borcu ödemeye yeni başlıyorum. Aldığı borçları 13 yıla yaymış, şimdi bu para Kemalpaşa halkının cebinden çıkacak. Rıdvan Karakayalı devlet terbiyesi almış bir kişidir, bize güvenin. Rıdvan Karakayalı’da rant, para götürme işi yoktur. Ben doğma büyüme Kemalpaşalıyım, gelsinler sorsunlar, herkes bilir. Alnımın akıyla 40 yıldan beri Kemalpaşa’da geziyorum, bu iş öyle kolay değil. Şimdi 95 milyon borcu Rıdvan Karakayalı nasıl ödeyecek şimdi bunu düşünüyoruz. Her şeyin üstesinden geliriz, yeter ki rant olmasın. İller Bankası’ndan gelen paranın yüzde 60’ı kesiliyor. 13 yıl boyunca ödenecek bu borç. Kemalpaşa’nın geleceğini ipotek altına almışlar. Yemeği sen ye hesabı ben ödeyeyim” ifadelerini kullandı.

TÜRK TARIMININ KURTULUŞU KOOPERATİFTİR
Kemalpaşa’da tarımın gelişmesi için çalıştıklarını ifade eden Karakayalı, “Anne ve babalar için en büyük sermaye çocuktur. Ailelerin çocukları için şimdi kreşler yapma zamanı. Kadının kalkınması, yöresel kalkınma, bölgesel kalkınma, çiftçinin kalkınması için uğraşacağız. Büyükşehir Belediyesi ile müthiş bir entegre çalışma halindeyiz. Neptün Soyer kadınlarımızla alternatif tarım konuştu Kemalpaşa’da. Meyve işleme fabrikası kuruyoruz şimdi. Bakın bunlar yöresel kalkınmayı başlatır. Türk tarımının kurtuluşu kooperatiftir. Örgütlü toplum, güçlü toplumdur. Avrupa’daki çiftçilerin yüzde 98’i kooperatif üyesidir. Avrupalı çiftçiler dünyayı besliyor. Bakın Hollanda’ya ne güneşi var ne düzgün toprağı var ama tarım gelirinde dünya birincisi” açıklamasını yaptı.

KURULACAK TESİSLERLE KİRAZA DEĞER KATACAĞIZ
Kemalpaşa’nın en önemli tarım ürünlerinin başında gelen kiraza değer katmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Karakayalı, “Bağyurdu’nda kamulaştırma işlemi başladı. Orada çok güzel bir Kiraz alım merkezi yapacağız en kısa zamanda. Kirazımız ihraç ediliyor, ihraç edilmeyenler ise çok ucuz fiyatlara satılıyor. Orada kiraz işi için diğer il ve ilçelerden işçi getiriyoruz. Maliyetli bir iş ve ehil olmayan işçi bizi sıkıntıya sokabiliyor. Bu kiraza değer katmamız gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir belediyemizin de destekleri var. Bu kiraz alım işletmeleri ile kirazı kurutarak ve paketleyerek değerini arttıracağız. Arkadaşlarımız kiraz mayası ürettiler, bununla ekmek ve tarhana gibi ürünler yapılıyor. Bunun da markalaşması çalışmaları yürütülüyor. Bizim derdimiz bunlar, bina ve beton değil. Üretmek zorundayız, üretmezsek geçinemeyiz. Bakın Kemalpaşa’da kuzu dağıtımı oldu. Kuzu değip geçmeyin, 1 iken 2 olacak, 4 olacak, 10 olacak derken sayılar artacak ve vatandaşın ekonomisi gelişecek” dedi.

ÇÖP TESİSİNİ KEMALPAŞA’DA KURSUNLAR
İzmir’de tartışmalara neden olan çöp tesisi konusunda açıklamalarda bulunan Karakayalı, “Çöp çok önemli bir konudur, 10 yıl önce ben çöp tesisi için talip olmuştum. Bugün İzmir hala çöp tesisinin nerede yapılacağını konuşuyor. Biz şu an dışarıdan çöp ithal ediyoruz, kentler artık enerjisini çöpten karşılıyor. Çöp demek enerji demek, gübre demek. İsterlerse gelsinler Kemalpaşa’da yapsınlar. Gerçi şu an Menderes’te karar kılındı ancak Kemalpaşa’da da yapılabilirdi. Kemalpaşa biraz konum olarak ters kalıyor. Yol açısından dezavantajlı konumdayız. Bu çöp bir şekilde dönüştürülecek, bunu bir yerde yapacağız ama nerede olacak bu kimse istemiyor. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? Bu tesis bir yerde kurulacak, uzaya çıkaracak değiliz çöplerimizi” diye konuştu.

MECLİSTE BİZE ZAMAN KAYBETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde CHP’nin azınlık olmasının belediye faaliyetlerinde zorluklara sebebiyet verdiğini ifade eden Karakayalı, “Mecliste bu durum sıkıntı yaratıyor. Arkadaşları ikna etmeye çalışıyoruz. Onlar da yukarıdan alıyor talimatları, kendi başlarına karar vermiyorlar. Bir şey söylediğimizde bekleyin bir soralım diyorlar. Biraz zaman verelim. Uyum içinde çalışmayı bekliyoruz. Hangi partiden olursak olalım, buraya doğru olan şeyleri yapmaya geliyoruz. Çok basit bir şekilde çözülecek olayları gündemde tutmaya çalışarak zaman geçirmeye çalışıyorlar. Bir proje gündemden ne kadar çabuk geçerse, o kadar çabuk gerçekleşir. Bu yöntemle Rıdvan Karakayalı başarısız olsun istiyorlar. İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de, Adana’da da böyle yapılıyor. CHP’li belediye başkanları başarısız olsun ve bir sonraki seçimi biz kazanalım çabası bu. Şimdi meclisleri canlı yayında yayınlıyoruz halk açıp izlesin ve görsün. Kimin ne yapmaya çalıştığına halk karar versin” ifadelerini kullandı.

 
Altay'da Koşukavak umut saçtı
 
İkinci pilota hastanede ikinci şok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakkı 21 Şubat 2020 Cuma 14:57

Kemalpaşa halkı meslek yüksekokulu değil.Modern ilköğretim okulları istiyor başkanım.Hem de ivedi şekildeçKemalpaş halkı sosyal konutlar istiyor başkanımçHem de ivedilikle.Kiralar olmuş 1500-200 tl.Konut yok.Siz bence üniversite işini halka sorun.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elim Sende projesi 15 ilde başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde yürütülen Elim Sende projesi, ...
Konak'ta zabıtadan zabıtaya ceza!
Konak zabıtası, zabıta aracını kaldırıma park eden personele ceza kesti. ...
Narlıdere’de denetimler devam ediyor
Narlıderelilerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmesi ...
 
Memleketin Kısmeti' Çeşmeliler’den tam not aldı
Türkiye çağdaşlaşma tarihinin en önemli isimlerinden olan Aziz Nesin’in ...
Karşıyaka’da ‘vefa’ buluşması
Karşıyaka Belediyesi ve 1912 Karşıyaka Derneği, geçmiş yıllardan bugüne ...
Evde yapacak, dünyaya satacaklar
Bornova Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayat içerisinde daha ...
 
Bayraklı'da yan yatan binaya mühür!
Bayraklı'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuru gereği ...
Başkan Kılıç’a anlamlı Elazığ ziyareti
Elazığ depreminde, kentteki öğrencilerin memleketlerine gönderilmeleri ...
Gaziemir'de su kaynakları çalı ile korunacak
Gaziemir Belediyesi, su kaynaklarında küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva