HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2020 Pazartesi - 18:25

Başkan Karakayalı’dan hobi bahçeleri için net uyarı: İtibar etmeyin, hepsi kaçak, yıkılacak!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, ilçede son yıllarda çoğalan hobi bahçeleri hakkında net konuştu ve “Hobi bahçesi diye bir oluşum yoktur. Hepsi kaçaktır! Bu kaçak binalar Kemalpaşa’da mantar gibi çoğaldı, takip ediyoruz. Çok ağır cezaları var. Yıkıma geçilmesi gerekiyor. Biz de cezalar kesiyoruz ve yıkım için karar alacağız” dedi.

Başkan Karakayalı’dan hobi bahçeleri için net uyarı: İtibar etmeyin, hepsi kaçak, yıkılacak!

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde yürütülen çalışmalara dair bilgiler veren Belediye Başkanı Karakayalı ayrıca belediyenin rutin faaliyetleri için de konuştu.

Hobi bahçeleri noktasında net açıklamalar yapan Başkan Karakayalı, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kiraz hasadı, ekonomik durum, yeni süreçteki projeler, kentsel dönüşüm, üniversite için de bilgilen sunan Karakayalı yer yer mecliste çoğunluk olan AK Parti’ye seslendi.

REKLAM OLMASIN DİYE SÖYLEMİYORUM AMA NE GEREKİYORSA FAZLASIYLA YAPTIK
Pandemi sürecinde yürütülen çalışmalara dair bilgiler veren Karakayalı, “Biz süreçte ne gerekiyorsa fazlasıyla yapmaya çalıştık. Virüsle mücadelede tüm ihalelerimizi, çalışmalarımızı askıya aldık. Temizlik, park bahçe işleri gibi işler devam etti. Tüm gücümüzü koronavirüs ile mücadeleye ayırdık. Dezenfekte makinemizi aldık, pazar yerlerimize kurduk. 150 bin maske dağıttık, devam ettik. Kiraz hasadımız başladı. Gelen işçi arkadaşlarımızın ihtiyacını karşıladık. 7 bin paket gıda yardımı yaptık. Reklam olmasın diye söylemiyorum ama elimizden gelen her şeyi vatandaşımızın lehine kullanıyoruz. Vefa masasına zabıta ve araçlar verdik. Devlet hastanesine bir aracımızı, şoförümüzü verdik. Hiçbir sorunumuz yok. Bu partiler üstü bir olay. Kemalpaşa’mızın virüsten kurtulması için her şeyi yapıyoruz” dedi.

KAÇ KİŞİ VEFAT ETTİ, BİLMİYORUM!
İlçenin salgından ne yönde etkilendiğini aktaran Karakayalı, “Kaç kişi vefat etti bilmiyorum. İlçe sağlık müdürümüz veriler sunuyor ama ölüm rakamları vermedi. Çok yok diye düşünüyorum. Kemalpaşa İzmir’in akciğerleridir. Herkes açık havada... Sanıyorum herkes bahçelerde olduğu için az etkileniyor” ifadelerini kullandı.  

HOBİ BAHÇELERİ İÇİN NET UYARI: İTİBAR ETMEYİN, HEPSİ KAÇAK, YIKILACAK!
Kırsal ilçelerde son yıllarda çoğalan hobi bahçeleriyle ilgili konuşan ve vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Karakayalı, “Hobi bahçesi diye bir oluşum yoktur. Hepsi kaçaktır! Bu kaçak binalar Kemalpaşa’da mantar gibi çoğaldı, takip ediyoruz. Sadece Kemalpaşa değil kırsal kesimlerde oluyor. Vatandaşa söylüyorum, bu hobi bahçeleri yasal değildir. Çok ağır cezaları var. Yıkıma geçilmesi gerekiyor. Biz de cezalar kesiyoruz ve yıkım için karar alacağız. Lütfen hobi bahçeleriyle ilgi kafalarına bir şey koymasınlar. Alacaklarsa tapulu mal alsınlar. Hisseli arazi falan değil. Tarım alanlarını da yok ediyor. Yarın öbür gün neslimiz topraksız kalırsa sebebi bu tür işlerdir. Lütfen bu işlere itibar etmesinler, yasa dışıdır. Biz de takipçisi olacağız zaten” dedi.  

İLK DÖNEMİMDE KÖKÜNÜ KURUTMUŞTUM ŞİMDİ DE MÜCADELE EDECEĞİM
Sözlerini sürdüren Karakayalı, “Ben bir çiftçi çocuğuyum. Toprakta doğdum bu yaşıma kadar da haşır neşirim. İyi bir üreticiyim. 2009’da başkan olduğumda tamamen kökünü kurutmuştum. Hiçbir şekilde taviz vermedim. Sonrasındaki süreçte Türkiye’de çoğaldı. Ben şimdi yeniden mücadele etmeye başladım. Hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğim. Birinci sınıf tarım toprağına hepimizin ihtiyacı var. Ben beton görmek istemiyorum. Bir ağacın kesilip oraya ev yapılmasını görmek istemiyorum” açıklamasını yaptı.  

HERKES HASATTAN ÇOK MEMNUN
Kiraz hasadına ilişkin konuşan Karakayalı, “Bu sene çok rahat oldu. Asla işçi sıkıntısı çekilmedi. Hasat başlamadan önce çiftçilerimizde müthiş bir tedirginlik vardı. ‘Nasıl olacak?’ diye düşünüyorlardı. Tüm idari amirlerle sorunları çözdük. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarıyla bir araya geldik. 400 kişiye yakın gönüllüler ordusu var. Tüm giderleri büyükşehir belediyesi karşılıyor. Hasat devam ediyor. 15 Haziran’a kadar sürecek. Herkes çok memnun… Önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek çiftçimize yardımcı olacağız” dedi.

TOPLAMAYI BİLMEYEN İNSANA 15 DAKİKADA KİRAZ TOPLAMAYI ÖĞRETİRİM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imece kampanyasına değinen Karakayalı, AK Parti’den gelen, ‘Kirazı herkes toplayamaz, bilmeyenleri götürüyorlar’ eleştirilerine yanıt verdi. Karayalı, “ Büyükşehir Belediyemiz kiraz toplamayla ilgili belirli saatlerde kurs açtı. Kiraz nasıl toplanır, hasat edilir diyerek kurs açtı. Hiç toplamayı bilmeyen insana 15 dakikada kiraz toplamayı öğretirim. Öyle zor bir şey değildir. Benim misafirlerim geldiğinde gösteriyorum. Onlar da normal bir zekaya sahipler ve rahat şekilde topluyorlar. 15 gündür toplama devam ediyor. Demek ki herkes memnun ki onlar da toplamaya devam ediyor. Gelenlerin yüzde 90’ı üniversite öğrencileri ve mezunları… Yavaş toplayabilirler ama katkı sunuyorlar. Suyu bulandırmaya gerek yok. Güzel bir iş yapılıyor. Bu işi yapmaya devam edeceğiz. Üreticilerimiz memnun, gönüllülerimiz memnun. Gönüllü olmak isteyen varsa da yardımcı oluruz” açıklamasını yaptı.  

KİRAZI SANAYİ ÜRÜNÜ YAPARSAK KEMALPAŞA’DA EKONOMİ PATLAR
Kirazın ilçe ekonomisi için önemine vurgu yapan Karakayalı, “Kirazı zamanında toplamak lazım. Yağmuru sevmez, güneşi sever. Türkiye ortalamasının yüzde 12’sini İzmir’in yüzde 85’ini biz karşılıyoruz. Yıllık kapasitemiz 80-85 bin tondur. Yüzde 50’si ihracata gidiyor. Kirazı sanayi ürününe dönüştürmemiz lazım. Bunu yaparsak Kemalpaşa’da çiftçilik patlar, ekonomi patlar. Bunu yapmamız lazım. Büyükşehir ile el ele vermemiz lazım. Kemalpaşa’da meyve kurutma, meyve işleme tesisi şart. Koronavirüs salgınından dolayı karar alamadık ama alacağız” dedi.

TESİSLER İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEĞİ ALACAĞIZ VE YAPACAĞIZ
İlçede CHP iktidarına karşılık mecliste AK Parti ve MHP’nin çoğunlukta olmasının ve tesisler için engel olunduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Karakayalı, “Baya bir engel olundu ama önümüzdeki dönemde bunu aşacağız. Ben meclisin açılmasını bekliyorum. Buraya her arkadaşımız hizmete geldi. A partilisi B partilisi yok. Her partiden arkadaşlarımız mecliste var. Bunun kararını hep beraber vereceğiz. Çünkü tüm insanları ilgilendiriyor. Kiraz üreticilerinin içinde başka partiden insanlar yok mu? Var! Ben ülkem, şehrim, ilçem için çalışıyorum. Arkadaşlarımız bunun farkında, 32 dönümlük bir yer var. Orası için tüm projelerde Büyükşehir Belediyesi’ne gideceğim. Desteği alacağız ve bu tesisi yapacağız” ifadelerini kullandı.  

VERGİLER ÖDENMİYOR, ŞU AN KASADA 25 KURUŞ YOK!
Belediyenin mali yapısına değinen ve vergilerin vatandaşlar tarafından ödenmediğini söyleyen Karakayalı, “Kasada 25 kuruş yok! Emlak vergisinin ikinci taksitinin yatması gerekiyor ama kimse gelmiyor. Bu da bizi çok etkiliyor. İnsanlar gelecek bize vergisini yatıracak, biz de hizmet edeceğiz. Belki önümüzdeki dönemde biz maaş vermekte zorlanacağız. Ekonominin açılması gerekiyor. Ondan sonra insanlar iş yapma noktasına gelir ve düzelme olur” açıklamasını yaptı.  

ÜNİVERSİTE İÇİN HER ŞEYİ YAPARIM, MECLİS BANA YARDIMCI OLSUN!
AK Partili vekillere ve siyasilere çağrıda bulunan Karakayalı, ilçeye üniversite gelmesi için her türlü özveri ve desteğe hazır olduğunu aktardı. Karakayalı, “Bina verebilirim. Hatta ve hatta belediyeyi veririm. Geçmişte söyledim, ‘çadıra çıkarım’ demiştim. Her şeyi yapmaya kararlıyım. Üniversite kurulması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Meclisin bana yardımcı olmasını istiyorum” dedi.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİM KONUŞTU, ‘PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORUZ’ MESAJINI VERDİ
Kentsel dönüşüm özelinde konuşan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte plan değişikliğine gidildiğini aktardı. Karakayalı, “Plan değişikliğine gidiyoruz. Halkın istediği olacak. Ada bazında yapılacak. Yerinde bir dönüşüm istiyoruz. Halka karşı bir şey yapmak istemiyoruz. Defalarca buradaki dernekle yüz yüze geldik. Amacımızı açıkladık. İyi bir iş birliği örneği sergiliyoruz. Hiç kimse mağdur olmayacak. En büyük sıkıntımız şu virüs. 2 aydır ülkede her şey askıya alındı. Virüs geçtikten sonra normal hayata döndüğümüzde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Halkın yararına kentsel dönmüşüme soktuğumuz alanlar olduğunda hiçbir sorun kalacağını düşünmüyoruz. Kemalpaşa’da bir imar sıkışıklığı vardı, onu da çözmüş olacağız. Buradan müjdeyi vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Sosyal medyada ‘trol’ kapışması! AK Parti, MHP ve CHP'den açıklamalar peş peşe
 
Urla'daki yangında 5 dönüm alan zarar gördü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in bir değerine daha tescil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lezzeti ve kokusuyla ünlü Çeşme kavunu ...
Mavişehir'de sel kabusunu bitirecek hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Deltası’nın başlangıcında ...
Karabağlar Belediyesi’nden kooperatiflere destek
Koronavirüs salgınına karşı sistemli ve etkin bir mücadele yürüten Karabağlar ...
 
Soyer’den detaylı rapor: Ekiplerimiz tatil yapmadı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, pandemi sürecinde yapılan çalışmaları ...
Çiğli'de çocuklara online satranç kursu
Çiğli Belediyesi tarafından, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında online ...
Bornova'da amatörlere tesis desteği geliyor
Bornova Belediyesi, bünyesinde bulunan ve verimli olarak kullanılmayan ...
 
Buca'da can dostlar bayram etti!
Buca Belediyesi Veteriner İşleri, Ramazan Bayramı süresinde kedi, köpek ...
Başkan Kılıç bayramın ilk gününde personelle birlikte çalışıp bayramlaştı
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde ...
Başkan Duran bayramı şehit aileleri ile karşıladı!
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran Ramazan Bayramı'nın birinci gününde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva