HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2019 Çarşamba - 12:27

Başkan Karakayalı’dan flaş çıkış: Yunanistan belediyesi değilim!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İŞKUR’un önceki dönemde verdiği personelleri çekmesi için, “Şu an ben personel maaşlarını nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum ama bunlar 300 kişiyi İŞKUR’dan çalıştırmış, 300 kişinin maaşını devlet ödemiş. Şimdi İŞKUR bu personelleri kesti, ben Yunanistan belediyesi değilim ki, bana da destek vermelisin” dedi.

Başkan Karakayalı’dan flaş çıkış: Yunanistan belediyesi değilim!

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak gazeteciler Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Rıdvan Karakayalı, göreve geldiği süre boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerden, CHP’de yaklaşan kongre sürecine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN SENGEL’E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM
Tüm yurtta olduğu gibi Kemalpaşa’da da Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutladıklarını söyleyen Karakayalı, “Çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalarımız dün akşam fener alayı ile son buldu. Adalet ve Kalkınma Partisi de Cumhuriyetten başka kurtarıcı olmadığını görünce onlar da sarıldı. Cumhuriyetin değerlerinin ne kadar kıymetli olduğunu herkes gördü ve herkes sarılmaya başladı. Selçuk’ta yaşanan belediye başkanımıza saldırı olayını da kınıyorum. Hoş bir şey değil, herkes kendine çeki düzen vermeli” dedi.

ONLARIN YAPTIK DEDİKLERİNİN PARASINI BEN ÖDÜYORUM!
Belediyenin ekonomik olarak zorluk çektiğini ifade eden Karakayalı, “Acaba seçimi ben tekrar neden kazandım. Her türlü devlet desteğine rağmen Rıdvan Karakayalı seçimi neden kazandı. Kötüyü görmeyen iyinin kıymetini bilmez. O arkadaş şundan kaybetti, halka inemediler, burunları çok büyüktü, halk bunların ne olduğunu gördü. Binaya yatırım yaptılar, bir havuz yaptılar üzerinde düğün salonu var. Düğün salonunu belediye yapmaz, özel sektör yapar. 6 aydır borçlarla uğraşıyoruz, 91 milyon lira borç var. 3 buçuk 4 milyon liralık kısmını ödedik. Sokaklara taş döşedik diyorlar ama onun parasını ben ödüyorum şimdi. Onların yaptıkları yüzünden İller Bankası’ndan 1 milyon lira kesintili alıyorum paramı. Ekonominin durumu iyi olan yer var mı? İnşaatçılara soruyorum inşaat yapabiliyor musunuz, fabrikatörler, üretim yapıyor musunuz? 6 aydan beri 3 inşaat ruhsatı kesildi. 5 yıl önce ben belediyedeyken orası Kemeraltı gibiydi şimdi belediyeye gelen yok çünkü kimse iş yapamıyor” diye konuştu.

BEN YUNANİSTAN BELEDİYESİ DEĞİLİM
Devletin önceki dönemde verdiği destekleri kestiğini ifade eden Başkan Karakayalı, “Piyasadan 14 milyon lira alacağımız var alamıyoruz. Fabrikalardan çöp topluyoruz, 3-5 bin liralık çöp parasını ödeyemeyen fabrikalar var. Şu an ben personel maaşlarını nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum ama bunlar 300 kişiyi İŞKUR’dan çalıştırmış, 300 kişinin maaşını devlet ödemiş. Şimdi İŞKUR bu personelleri kesti, ben Yunanistan belediyesi değilim ki, bana da destek vermelisin. Aylık 103 bin lira ödemeli araç kiralamışlar, hepsini toplayıp geri gönderdim. Şu an hiç aracımız yok gelecek olan 2020 bütçesiyle yeni araçlar almayı planlıyoruz. Yol yapma, çöp toplama işleri zaten rutin yürüyor. Bir belediyenin yol yapıyorum, taş döşüyorum, çöp topluyorum demesi abestir. Bu rutin işler zaten yapılır bunların üzerine bir şey yapılırsa anlatılması gerekir” açıklamasını yaptı.

BANA EN BÜYÜK MUHALEFETİ KENDİ PARTİMDEKİ İNSANLAR YAPIYOR!
2014 yılında Kemalpaşa’da belediye seçimini neden kaybettiklerini açıklayan Başkan Karakayalı, “İnsanlar kötüyü görmeyince iyinin kıymetini bilmezler. 2014 yılında iç çekişmelerimiz oldu. Bana en büyük muhalefeti bana kendi partimdeki insanlar yapıyor. Bizim önce bunu düzeltmemiz lazım. Bir genel başkan, genel merkez kimi seçtiyse onun peşinden gidilmelidir. Ön seçim olsun, bir şey olsun deniyor ama olmuyor ne yapalım yani, ön seçim olmuyor diye seçime mi girmeyeyim. Genel merkez bir tasarrufta bulunmuş ve bu belirlenirken o kadar çok süzgeçten geçiriliyor ki. Ben hırsızlık, soysuzluk, namussuzluk yapmıyorum. Kim konuşacaksa önüme çıkıp konuşsunlar arkamdan değil. 2014 yılında kaybetmemizin sebebi de bu. Bir diğer etken de maddiyat oldu. Ama işte kaybettikten sonra insanlar diğer partiyi de görünce bize sahip çıktılar tekrar. AK Partililer bile beni destekledi son seçimde. Saadet Partisi seçime girmeseydi seçimi daha da farkla kazanırdık” dedi.

SEÇİMİ KAYBETTİKLERİ İÇİN İFTİRALARLA BANA SALDIRIYORLAR
Seçimi kazandığı için iftiralara maruz kaldığını söyleyen Karakayalı, “Yapmadığım şeye yaptı dendiğinde çok sinir oluyorum. Geçen gün biri bayram töreninde o kadar sarhoşsun ki konuşamadın diyor. Bayram töreninde belediye başkanının konuşma hakkı yok ki. Böyle cahil olunmaz. Bu dedikodular seçimi kaybettikleri için çıkıyor. Seçimi kaybettikleri için iftiralarla bana saldırıyorlar ama bir bakılması lazım, eski belediye başkanının etrafındakilerden hangileri zengin olmuş. Kimler hiçbir şeyleri yokken zengin oldu bunlara bakılsın. Önce kendilerine baksınlar, giyecek kıyafetleri yoktu şimdi üzerindekilere bir baksak 10 bin liralık kıyafet var üzerinde. Ben seçimi kaybedince ertesi gün borçlarımı ödemek için evimi sattım. Var mı belediye başkanlığı yapıp da borç ödemek için evini satan biri” diye konuştu.

İŞTEN ATTIKLARI 288 KİŞİNİN TAZMİNAT ÖDEMESİ BANA KALDI!
Kemalpaşa Belediyesi’nde işten atılan kişilerin tazminat ödemeleri ile ilgili sıkıntıya değinen Karakayalı, “Benim önceki dönemde işe aldığım 288 kişiyi bir mesajla işten attılar ve 5 yıl boyunca tazminat da ödemediler. Şimdi o tazminatların da hepsi bana kaldı. Onların ödemediği tazminatları da ben ödeyeceğim. Bu arabuluculuk sistemi ile de tazminatların nasıl ödeneceği, taksitlendirmenin nasıl yapılacağı belirleniyor. Arabuluculuk sistemini ben çıkartmadım ki devlet çıkarttı. Ben bu sistemi sadece uyguluyorum. Şimdi bunu söyleyenler belediyede kimin yerine işe girdin. Senin oturduğun yerde biri vardı zaten, sen hiç düşündün mü ben kimin yerine geldim, yerine geldiğim kişiye ne oldu ne durumda diye. Benim işe aldığım çalışanlardan ben 13 tanesini ben kendim işten çıkardım, dün daha bir kişiyi işten çıkardım. Yeterli performansı almıyorsam çıkarım arkadaş, çalışmayan gidecek. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa. Kemalpaşa Belediyesi’nde artık çizmeleri giyme zamanı geldi. Kemalpaşa’da artık bir otorite olacak, düzen olacak ve huzur olacak” açıklamasını yaptı.

KEMALPAŞA’DA İYİ PARTİ İLE HARİKA UYUM İÇİNDEYİZ
Kemalpaşa’da Millet İttifakı hakkında değerlendire yapan Karakayalı, İYİ Parti ile hiçbir sorunları olmadığını ifade ederek, “Harika bir uyum içerisindeyiz. Her şeyde birleşiyoruz, her şeyde et ve tırnak gibiyiz. Diğer partili insanlarla da aynı şekilde uyuşuyoruz. Biz istihdamda liyakata bakıyoruz. 60-65 kişiyi aldık şimdiye kadar. AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Kemalpaşa Belediyesi meclis üyesi hanım efendi aynı zamanda Kemalpaşa Hastanesi’nin başhekim sekreterliğini yapıyor” dedi.

ARİF BAŞKAN NİKAHTA YANIMA OTURDU…
Kemalpaşa’nın AK Partili eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile aralarında problem olmadığını söyleyen Karakayalı, “Arif Başkan ile karşılaştığımızda hiç saygıda kusur etmeyiz. Geçen gün nikah vardı ben nikahı kıyarken o da şahitti, yanıma oturdu, tokalaştık öpüştük. Biz medeni insanlarız böyle şeyler olmaz aramızda. Belden aşağı siyaset yapmayı sevmiyorum, Kemalpaşa’da kimin ne olduğunu biliyorum, 45 senedir Kemalpaşa’dayım. Kimin ne düşündüğünü bile biliyorum” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE İÇİN BİNA İSTENSİN BELEDİYE BİNASINI VERİP ÇADIRA ÇIKARIM
Kemalpaşa’da kurulacak üniversite için her fedakarlığı yapabileceğini belirten Başkan Karakayalı, “Üniversite konusunda ise meclis yetkiyi bana verdi. Sözleşme yapmamız gerekiyor şu an. Kongre merkezine ihtiyacımız yok bizim, o kongre merkezini üniversiteye dönüştürebilirsek çok güzel olacak. Eski belediye binamızı da rektörlük binası olarak tahsis edeceğiz. Ben rektöre söyledim, eğer bina isterseniz şu an kullandığımız belediye binasını verip ben çadıra çıkarım dedim. Okul için her şeyi yaparım. Kemalpaşa TOKİ ile bizim bir alakamız yok. Şu an TOKİ’de inşaat durdu, tahminimce müteahhit bırakıp kaçtı. Kentsel dönüşüm ile ilgili Ankara da bazı görüşmelerim oldu. Biz şu an o planları gözden geçiriyoruz” açıklamasını yaptı.

REKREASYON ALANINDAKİ GÖLENTTEN BAHÇELERE SU VERECEĞİZ
Binali Yıldırım Rekreasyon alanı ile ilgili de konuşan Karakayalı, “O gölet aslında tarımsal sulama için var. Oradaki tarlalara, kiraz bahçelerine su vermeyip biriktirmişler ve sefa sürme yeri yapmışlar. O göletten borular döşenmiş tarlalara ancak su verilmiyor. Biz yaz geldiğinde su belli bir seviyeye kadar gelene kadar tarlalara bahçelere su vereceğiz oradan” dedi.

RADİKAL BİRİ DAHİL OLURSA MÜDAHALE EDERİM!
CHP’de yaklaşan kongre süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Karakayalı, “İlçe seçimlerinde herkes aday olarak çıkabilir. Aslında delege sistemi değil de tüm üyelerimiz oy kullanabilse. Şu an Kemalpaşa’da hiçbir sıkıntı yok. Belediye başkanı olarak mümkün olduğu kadar müdahale etmeyeceğim. Genel başkanımızın da talimatı var, başkanlar görevini yapsın diye. Ancak çok radikal biri müdahale ederse ben de müdahale ederim. Benim önce belediye başkanlığı yapmam lazım. O sürecin şu an pek içinde değilim. Oluşan tabloya göre bakacağız, öncelikle uzlaşı adayı çıkarmaya çalışacağız. Uzlaşı adayı neden olmasın ki, biz artık iktidara yürüyen bir partiyiz. Bizim çok kısa sürede farklı bir yere gelmememiz lazım. Erken seçim olabilir, uzlaşı olabilir, Türkiye’de her an her şey olabilir” diye konuştu.

DENİZ YÜCEL DEVAM ETMELİ Mİ?
CHP İl Başkanı Deniz Yücel hakkında konuşan Karakayalı, “Ben şimdiye kadar ben başarılı buldum. Devam etmeli mi etmemeli mi konusunda, Deniz Yücel ile benim herhangi bir sorunum yok. O benim il başkanım, gelecek kişi de benim il başkanım olacak. Şu delege seçimi olsun herkes karar verir” ifadelerini kullandı.

4 BİN TANE CV GELDİ!
Kemalpaşa’da yaşanan işsizlik probleminden dolayı çok fazla iş başvurusu aldıklarını belirten Karakayalı, “Çok fazla iş talebi var bana, 4 bin tane CV var. Ne olur bana bununla gelmesinler artık bıkkınlık getirdi. Ülkemiz umarım bir an önce refaha kavuşur ve rahatlarız. İlçe belediyelerine biraz daha maddi kaynak verilmeli. Kemalpaşa halkı biraz daha bizi izlemeye devam etsin, güvensinler, inansınlar, bizler devletin tek kuruşunu heba etmeyiz. Önemli işler yapacağız. Partililerimiz dahil kimin ne sıkıntısı varsa gelip benimle konuşması, sorması gerekiyor. 2 tane sahte hesap açıyorlar oradan iftiralar, çamur atmalar oluyor. Böyle çirkin şeyler yapmamak lazım” açıklamasını yaptı.

 
Çeşme’de 29 Ekim coşkusu
 
Ci Group Buca'da 4 oyuncuya af çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 31 Ekim 2019 Perşembe 09:00

Belediye seçimlerinden önce size söyledikleri gibi kazanırsanız kimin desteği ile kazanacağınızı bileceksiniz! Şimdi diyet ödeme vaktidir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de 29 Ekim coşkusu
Cumhuriyet’in 96. yılı Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzlerce ...
'Atatürk Yolunda Cumhuriyet Kadınları' Foça'da sergilendi
Ressam Nazlı İlknur Çıdam’ın ahşap üzerine yaptığı eserler, Foça’da sergilendi.
Ödemiş'te Cumhuriyet Bayramı'nda anlamlı açılış
Ödemiş Belediyesi, çalışan kadınların çocuk bakımına destek olmak amacıyla ...
 
Selçuk, Başkan Sengel'e saldırıya karşı ayakta!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince köyünü ziyaret ...
Gaziemir’de Haluk Levent coşkusu
Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Dikili’de Cumhuriyet’in 96. Yılı coşkusu
Cumhuriyet’in 96. yaşı kutlamaları kapsamında Dikili Belediye Başkanı ...
 
Torbalı'da dolu dolu 29 Ekim
Torbalı’da Cumhuriyet’in ilanının 96.yılı büyük coşkuyla kutlandı.
Bucalı gençlerden Cumhuriyet yürüyüşü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Buca Belediyesi’nin ...
Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. ölüm yılında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva