HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2021 Cuma - 11:54

Başkan Karakayalı: Betona değil insana yatırım yapıyoruz

Kemalpaşa Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda, Kemalpaşa Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Karakayalı:  Betona değil insana yatırım yapıyoruz

2020 Faaliyet raporu kapsamında, Başkan Rıdvan Karakayalı bir yıl boyunca ilçede yapılan yatırımlar ve vatandaşlar için yapılan harcamaları tek tek anlattı. Yasa gereği faaliyet raporu oturumunu yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Canip Han, belediye başkanlığının 2020 yılı faaliyet raporunu meclis üyelerine sundu. Faaliyet sunumunun ardından söz alan meclis üyeleri görüşlerini açıkladı.

500’DEN FAZLA KADINA HUKUKSAL VE SOSYAL DESTEK
Meclis toplantısında, muhalefet partilerinin meclis üyeleri tarafından getirilen eleştirilere de tek tek yanıt veren Başkan Rıdvan Karakayalı, ”Büyükşehir belediyesiyle ortak olarak çalışan ve üreten kadınlara masal evleri açıyoruz onun da hazırlıkları tamamlandı ve çok yakında açılacak. Ayrıca 500’den fazla kadına hukuk ve sosyal destek verildi. Aile Danışmanlığı hizmeti ve buraya gelen kadınların istekleri doğrultusunda çocuk eğitimleri ve için de hizmet verdik. Vermeye de devam ediyoruz” dedi
BİN BEŞ YÜZ TABLET DAĞITILDI
Karakayalı, “Bin 500 çocuğa eba projesi kapsamında eğitim alabilmesi için tablet dağıttık. Engelli Hizmet Birimi ve Kadın Danışma Merkezi’nde ailelere ve çocuklar için sürekli olarak psikolog çalıştırıyoruz. Engelli ailelerin yaralarını sarıyoruz.10 yıldır çözülemeyen Kuzey İmar Yolu askıya çıktı bu sorunu çözdük. Kentsel dönüşüm ile ilgili aktif bir şekilde çalışıyoruz. Projesi bitmek üzere olan kreş hizmetimiz de var. Tüm bunlar kadın ve çocuklara yönelik” şeklinde konuştu.

230 ÇOCUK İÇİN ETÜT DESTEĞİ
Karakayalı açıklamalarının devamında “kadın ve çocuklar ile ilgili muhalefetin şerh düştüğü konuya ilişkin “Kültür Müdürlüğümüzle birlikte Kemalpaşalı kadınlarımıza, çocuklarımıza, gerçekten dezavantajlı ailelerimize dokunabilmek için pandemi izin verdiği sürece kurslar açtık. Yaklaşık 230 çocuk için etüt sınıfları açarak branşlarında her biri uzman öğretmenlerle ayrı ayrı onlara destek verdik.” dedi

RAMAZANDA 600 AİLEYE SICAK YEMEK
Başkan Karakayalı, “Her ay düzenli olarak ihtiyacı olan evlere erzak yardımı yapıyoruz. Ramazanın birinci gününden itibaren yaklaşık 600 aileye her akşam yemek götürüyoruz. Bu yardımlar bin aileye kadar çıkacak. Erzak yardımının yanı sıra hem covid 19’a yakalanmış ailelere hem de ihtiyaç sahibi ailelere de sıcak yemek hizmeti götürüyoruz.

Salgın sürecinde, bunu işimiz görerek, tüm Pazar yerleri de dahil olmak üzere vatandaşlara maske dağıttık. Dezenfeksiyon tünelleri kurduk. Askıda erzak dayanışmasını başlattık. 30 Ekim İzmir Depremi’nde battaniye ve sıcak yemek hizmeti verdik” dedi.

“AMACIM İNSANA YATIRIM”
Devam eden ve yapmayı planladıkları projeleri de meclis üyelerine anlatan Başkan Karakayalı, Gençlik Eğitim Merkezi’nde spor alanları, kütüphane, internet kafe gibi gençlerin hem eğleneceği hem dersini çalışabileceği bir merkez olacak, yapımına hemen başlayacağız” dedi.

Başkan Karakayalı, önceki dönemden kalan borçlardan 20 milyon lira ödediğini ifade ederek, ”Ben insanlara dokunmak istiyorum. Ben hiçbir işe yaramayan taşlara 20 milyon vermek istemiyorum. Benim amacım insana yatırımdır. En büyük hayalim üniversiteyi buraya getirmek ikincisi ise meyve işleme fabrikası. Proje hazır. Çiftçimizi hep beraber ayağa kaldıralım. Projeniz yok deniliyor bazı şeyleri göz ardı ederken bazı şeyleri de göz önünde bulundurun” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından, 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AKP’li üyelerin ret oylarına karşılık CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Bakan Pakdemirli'nin uçağı havada arızalandı
 
İzmir'de FETÖ baskını: Eski emniyet müdürü de gözaltında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in emektarı 'duba' oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü filosunda yıllarca ...
Kırsal mahallelere dağıtıldı... Büyükşehir'den yaz öncesi yangın önlemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale ...
Bayraklı yeni parklarına kavuşuyor
Bayraklı Belediyesi, pandemi, deprem, sel gibi felaketlere rağmen sürdürülen ...
 
Başkan Yetişkin'den iki yıl değerlendirmesi: Seferihisar'da neler yapıldı?
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yönetimde olduğu 2 yılını anlattı.
Temelini CHP Lideri Kılıçdaroğlu atmıştı.... İzmir Valiliği'nden '7/24' vetosu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve İzmir Büyükşehir ...
Güzelbahçe'de zabıtalardan fırınlara titiz denetim
Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri rutin kontrollerini Ramazan ayı ...
 
Deniz’in hatırası Kedi Evi’nde yaşayacak
Karaburun’da kedilere olan sevgisi ile bilinen ve yakalandığı amansız ...
Bornova'nın 'altın bileziği' 1663 kişiye iş kapısı oldu
Bornova Belediyesi 2019 yılı sonunda hayata geçirdiği vizyon projesi Altın ...
Başkan Batur'dan TMSF'ye ‘Basmane Çukuru’ çağrısı: Buradan da kar etmesin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ortaklığında olan ve halk arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva