HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2019 Perşembe - 13:27

Başkan Karakayalı: Benim işim insan, cebimi düşünmem!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Benim işim insan. Cebimi düşünmem. Kemalpaşa’mızı düzgün yaşanılır bir yer haline getirmek istiyoruz" dedi. Karakayalı ayrıca partisindeki kurultay süreci üzerinden mesajlar verdi.

Başkan Karakayalı: Benim işim insan, cebimi düşünmem!

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Rıdvan Karakayalı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Karakayalı, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelmesinin ardından geçen 8 aylık süreci değerlendirdi. Bayrağı AK Parti’den devralan Başkan Karakayalı, eski Başkan Arif Uğurlu’yu eleştirdi.

Karakayalı ayrıca partisinin içinde bulunduğu olağan kurultay sürecine dair de açıklamalarda bulundu.

BENİM İŞİM İNSAN, CEBİMİ DÜŞÜNMEM
Karakayalı belediye hizmetleriyle ilgili olarak “Benim işim insan. Cebimi düşünmem. Kemalpaşa’mızı düzgün yaşanılır bir yer haline getirmek istiyoruz. İzmir ile entegre ederek yaşam kalitesini yükseltmek. Daha yaşanılır bir hale getirmek, çevresine, doğasına sahip çıkmak istiyoruz. Bana inansın ve güvensinler. Benim hedefim bu!” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA’NIN 15 YILINI İPOTEK ALTINA ALMIŞ!
Karakayalı, “Geçen belediye başkanımız Kemalpaşa’nın 15 yılını ipotek altına almış. Anaparadan daha fazla faiz ödüyoruz. Nasıl zihniyetse, faize karşıydı ya bunlar!34 milyon gibi bir parayı düğün salonu için ödeyeceğiz. Belediye düğün salonu yapar mı? Bırak özel sektör yapsın. Devlete olan borçları ödememişler. 95 milyon önüme dayandı. İller bankasından gelen paranın yüzde 60’ı tepeden kesiliyor. Kongre merkezinin daha faizini ödüyorum. Önümüzdeki yıl anaparaya başlayacağız. ‘Taş döşemiş’ diyorlar, parasını ben ödüyorum. Böyle bir tablo var. Allah’a şükür hepsini ödeyeceğiz. İyi gidiyoruz” dedi.

CAMİDE KAHVALTI YAPAN ADAMDAN NE BEKLERSİNİZ?
Karakayalı, “Meyve kurutma fabrikası yapacağız. Birçok şey de yaptım. Ben insana dönük yatırım yapacağım. Bina kuru kuru duruyor. Şu ana kadar 985 kişiye iş imkanı sağlamışız. 84 tane nikaha gitmişiz. 50 tane öğrenciye burs vermişiz. Burs vermek dünyanın en güzel olayıdır. 15 tane binaya bedeldir. Hoş geldin bebek ziyaretlerine gitmişiz. Bin 316 aileye gıda yardımı yapmışız. Sosyal market diyorlardı, biz onları göstererek vermiyoruz. 2009’da cami temizliği yaptım kimseye göstermedim, geldiler cami temizliğini araçlara yazdılar. Ayıp ya! Camide kahvaltı yapan adamdan ne beklersiniz? Neyin reklamını yapıyorsunuz siz? Ayıp değil mi? Bize ‘dinsiz’ derler ama biz onlardan çok daha fazla imanlıyız” açıklamasını yaptı.

BELEDİYEMİZ HER AY 103 BİN TL ARAÇ KİRASI VERİYORDU
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermeye devam eden Karakayalı, “2 bin 48 kişiye çeşitli branşlarda burs veriyoruz. 13 hasta yatağı dağıttık, hala devam edecek. Tüm dezavantajlı gruplar için eşitlik projesine dahil olduk. Hobi bahçeleri yaparak, mevsimlerine göre ürünler ektik. Bu proje çocuklar içindi. Engelli yaşam merkezini açtık. Kırmızı bayrak aldık. Bunlar geldi kadın danışma merkezini kaldırdılar. Yok ettiler. Bunlar kadın düşmanı mıdır, nedir? Bunları kapatırsan Türkiye’de kadına şiddet yüzde 700 artar. Yaptırım uygulamazsan böyle olur. Kadın danışma merkezinden ne istiyorsunuz? Niye kapatıyorsunuz? Yeniden faaliyete geçirdik. 5 yıl boyunca hiçbir şeye dokunmamışlar. Kapalı spor salonları, rekreasyon alanı, darmadağın olmuş. Her şey rezildi. Yavaş yavaş toparlıyoruz. İşleri güçleri gösteriş! Taş döşe, bina yap 15 yıl vadeli! Kayıp araçları toparladık. Belediyemiz her ay 103 bin TL araç kirası veriyordu. Ben her ay bu taksitle istediğim aracı alırım. Niye kiralayayım? 1 sene sonra benim olur. Araç kiralama çok cazip değil. Kapalı yüzme havuzunun aylık masrafı 50 bin TL! Kemalpaşa halkına soruyorum; kaç kişi gidiyor? 15 milyon oraya gömeceğine halk için harcayamaz mıydın? 3 binanın biri kongre merkezi iki tanesi düğün salonu, maliyeti 35 milyona yakın.  Değer mi? Kültür merkezi yaptı, 1 katını kullanıyorum, 3 katını kiraya vermiş, aylık 22 bin TL. Diğerleri hepsi bedava! Vicdanınız var mı sizin? Halkın parası bu! Eğer siz namuslu, dürüst, şerefliyseniz bunu sorgulayın. Bu halkın parası kime, kimlere gidiyor? Biz sosyal belediyecilikle insana dönük yatırım yapıyoruz. Şimdi pazar yerinin üzerine gençlik merkezi yapacağız. 300 kişilik kreşe başlıyoruz. 3-6 yaş arası çocukların hayatına yön veren şeylerdir bunlar. Kemalpaşa’nın tam ortası gençlerin yaşam merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

KRAVATLARA ARİF UĞURLU YAZDIRMIŞ!
Geçmiş dönem için bazı kişilere 600 bin TL zimmet çıktığın aktaran Karakayalı, “Kravat, saat, kemer yaptırmış üzerine Arif Uğurlu ismini yazdırmış. Depolar dolu. Yüzlerce kravat var. Onları sildiriyoruz, Kemalpaşa Belediyesi yazdırıyorum. Rıdvan Karakayalı yazdırmıyorum. Ben sevmiyorum öyle şeyleri. Gıda paketlerine ismimi yazmışlar, ‘asla, istemiyorum’ dedim. Onlar bitsin, bir daha isim yazma olmayacak” dedi.

95 MİLYONLUK BORCUN YARISINDAN FAZLASI FAİZ!
Geçmiş döneme dair verileri mecliste paylaştığını söyleyen Karakayalı, “Demagoji yapmıyorum, hepsini yüzlerine vuruyorum. Mecliste belgeleri veriyorum, hiçbirinde tık yok. Ne yaptınız kardeşim! Açıklayın, Allah’tan korkuyor musunuz? Bu borç olan 95 milyonun yarısından  fazlası faiz” diye konuştu.  

AÇIKLAMAMDAN 2 AY SONRA BAKAN SOYLU DA SÖYLEDİ!
Başkan olduktan hemen sonra Suriyeliler ve Arapça levhalar üzerinden yaptığı açıklamalarla eleştirilen Karakayalı aynı konu için yine açıklama yaptı. Karakayalı, “Arapça tabela ve Suriyeliler için konuşmuştuk. Müthiş bir tepki aldık.  2 ay sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Suriyelileri memleketine göndereceğiz’ dedi. Demek ki Suriyeliler konusunda sıkıntı var. Kemalpaşa halkına soruyorum; sıkıntı yok mu? Var. Benim ülkemde Türkçe yapsınlar levhalarını. İngilizce de olmasın. Sevmiyorum. Çalışmadan, üretmeden devletten para aldıkları için insanlar kızıyor. Türk insanın çektiklerini görseler… Hastaneye gidiyor öncülük onlarda. Türkiye Cumhuriyeti’nin bireyi onlardan çok mu aşağıda? Benim gariban insanım ne olacak?” dedi.

NEPTÜN SOYER KADAR ÇALIŞKAN BİR İNSAN GÖRMEDİM!
İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ile birlikte yürütülen çalışmalara ayrı bir parantez açan Karakayalı, “Neptün Soyer çok yönlü bir insan. Ben böyle çalışkan bir insan görmedim. Kemalpaşa’ya 6-7 aydır 10 kez gelmiştir. Köylerin üretime katkı sağlaması noktasında arı gibi çalışıyor. Kardeşim gibi de severim. Her konuda kadın için çalışıyor. Engellilerde, kooperatifleşme konularında çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.  

ADAYLAR ÇIKSIN DELEGEYİ İKNA ETSİN, SEÇİM KAZANSIN, HİÇBİR ŞEYE KARIŞMIYORUM!
Parti içi yarışlara değinen Karakayalı, ilçe kongresi için, “Genel başkanımız ‘belediye başkanı belediye başkanlığını yapsın’ dedi. Siyasete belediye başkanının girmemesini tavsiye etti. Ben de şu an hiçbir şeye karışmıyorum. Ben kimseye destek olmak istemiyorum. Her şey ortada olsun. Delege özgür iradesiyle seçime girsin. Kim seçilirse seçilsin benim ilçe başkanımdır. Başka partilerle seçime girmiyoruz. Her aday CHP’li… O isim benim grup başkanım olacak. Beraber çalıştığım ekip olacaklar. İki kişi çıkıyor, birini desteklesem diğer arkadaşlar bana karşı olacak. Niye karşıma alayım? Çıksınlar delegeyi ikna etsinler. Seçimi kazansınlar. Ben böyle istiyorum, kimseyle kötü olmak istemiyorum” dedi.

2009’DAN BERİ BENİ DESTEKLEMEYEN BİR ZİHNİYET VAR, ÇOK ÇEKTİRDİLER, BUNLAR CHP’Lİ DEĞİL!
Karakayalı ayrıca parti için muhalefetin zaman zaman hedefi olduğunu aktarırken, “2009’dan beri beni desteklemeyen bir zihniyet ve grup var. Çok çektirdiler. Bunlar CHP’li değil! ‘Ben varsam CHP var, ben yoksam CHP yok’ diyenler bunlar. Kendi şahsi menfaatleri için hareket ediyorlar. Bazı isimler var olmazsa olmazımdır. Bazı isimler de var, ‘bunlar varsa ben yokum’ derim. 110 bin kişilik Kemalpaşa’da 50 bin kişiyi birebir, ruhunu tanırım. Bazı insanlar o kadar zayıflar ki 2 dakika sonra değişiyor. Kültürsüz. Hayatında kitap okumamışlar, bir tek gazete okumuşlardır, onu da tersinden okumuşlardır. Dangır dungur konuşurlar, ilkokul mezunu... Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olurlar. Hayatında bir Rus yazar okumamıştır. Sonra konuşurlar. Hadi len oradan! Önce benim seviyeme gel, tartış” açıklamasını yaptı.  

KEŞKE BÜTÜN İLÇE VE İLLERDE UZLAŞI TEK ADAY OLSA
“Parti içindeki hizip çıkaran insanların artık temizlenmesi lazım” diyen Karakayalı, “İnsanları rahat bıraksınlar, insanlar gelsin rahat rahat oy kullansın. Sosyal demokrat bir partide diktatörlük işlemiyor. Genel başkanımız, “İzmir’de keşke tek adaylı seçime gidilse’ diyor. Ama olmuyor! ‘Ben de çıkacağım’ diyor. Tek adayı biz iyi anlıyoruz ama herkes anlamıyor. Keşke tek adaylı, uzlaşı olsa! Keşke Kemalpaşa’da da olsa. Bütün ilçe ve illerde uzlaşı tek aday olsa... Çok daha fazla birlik olur. Çok aday olursa o onu tutuyor, kavgalar, kırgınlıklar oluyor. O onun adamı… Bu da çok çirkin! Kim, neyin adamı? Bunu önleyemiyorsun ama diğer partiler önlüyor. ‘Sen aday olacaksın’ diyor, bitiyor. Bizim CHP’de bu devam eder gider ama tek yapabileceğimiz şey en az hasarla anlatabilmek” dedi.

YÜCEL SÜRECİ İYİ YÖNETTİ, BAŞARILI!
İl Başkanı Deniz Yücel’in durumuna değinen Karakayalı, “Herhangi bir sıkıntı görmedim şimdiye kadar. Süreci iyi yönetti. Başarılı. Benim il başkanım. Şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Galiba o da aday olacak, kararını delegeler verecek. Hangi arkadaş kendini iyi anlatırsa o seçilecek. Kim seçilirse benim il başkanımdır, yola devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Eski bakan da telefon dolandırıcısı mağduru oldu!
 
AK Parti’den bürokrasinin yanlışına tepki: Elma ile armut değil elma ile karpuz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş kışa hazır
Ödemiş Belediyesi, kış mevsiminin kendisini hissettirmeye başladığı bugünlerde ...
Selçuk'ta şiddete karşı ortak mücadele çağrısı
Selçuk Efes Kent Belleği, İnsan Haklarında Kadına Şiddet Paneli’ne ev ...
Bornova Belediyesi'nden AÇEV'in projesine destek
Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) 4-7 yaş arası çocuklara okuma sevgisi ...
 
İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi ...
Narlıdere’ye ‘el emeği’ marketi
Narlıdere Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Üretici Kadın Kooperatifi, ...
Felaketin fotoğrafları Karabağlar'da sergilendi
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar Kent Konseyi ve İzmir Fotoğraf Sanatı ...
 
Bayraklı'da park ve yeşil alan seferberliği
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın mahalle ziyaretleri sırasında, ...
Belediyeler el uzattı: Gaziemir'de 'çöp' dayanışması!
Gaziemir’de çöp toplama konusunda taşeron şirket ile belediye arasında ...
Karşıyaka'nın otizm korosu sahnede
İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT), Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva