HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Eylül 2018 Çarşamba - 11:09

Başkan İnce isyan etti: Kepçeye binerim, hepsini kazırım!

Güzelbahçe Yelki’de yapılmak istenen “Go-Kart Yarış Pisti”ne karşı çıkan Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, "Eğer oraya asfalt dökerlerse, kepçenin direksiyonuna ben geçeceğim ve hepsini kazıyacağım” dedi

Başkan İnce isyan etti: Kepçeye binerim, hepsini kazırım!

Güzelbahçe Yelki’de yapılmak istenen “Go-Kart Yarış Pisti”ne karşı çıkan Güzelbahçe’deki sekiz derneğin oluşturduğu Güzelbahçe Sivil Toplum Platformu, “Yarış Pistlerinin Çevresel Etkileri” konulu panel düzenledi. Konuşmacılar, yarış pistinin yaratacağı gürültü ve egzoz gazları nedeniyle doğal çevrenin zarar göreceğini, insanlarda duyma kaybına neden olacağını savundu ve “Burada yarış pisti istemiyoruz” dediler.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, “Eğer oraya asfalt dökerlerse, kepçenin direksiyonuna ben geçeceğim ve hepsini kazıyacağım” dedi

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde önce meclis salonunda başlayan panel, davetlilerin  salona sığmaması üzerine 550 kişilik Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda devam edildi.

BELEDİYE MÜHÜRLEME YAPTI
Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Tuğrul Şahbaz’ın yönettiği panelde bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yerel yönetim yasası ve zeytincilik yasasının söz konusu pistin yapımına engel olacağını belirterek, “Türkiye bir hukuk devleti, bir kanun devleti ise bu kanunlar yok sayılamaz. Herkes kafasına göre iş yapamaz. Güzelbahçe’de ihtiyaç olduğu halde koskoca üniversite bile tarım alanında olduğu için bir sürü prosedür uygulandı ve belli aşamalardan geçtikten sonra yapımına karar verildi. Bir üniversite yapmak için bile izin gerekirken, çevreye, doğaya, insanlara zarar vereceği aşikar olan yarış pistinin inşaatı için kimse belediyeye başvurmuyor, kimse ruhsat ve izin almıyor. Güzelbahçe Belediyesi olarak kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak mühürleme işlemini uyguladık. Eğer asfaltı dökerlerse, kepçenin direksiyonuna ben geçeceğim ve hepsini kazıyacağım. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

“CANLILARI ÖLDÜRMEYELİM”
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, “Biz kentlerde yaşıyorsak, bunu tarımsal üretime borçluyuz. Toprak canlı ve yaşayan varlıktır, öldürürsek üretim olmaz” dedi. Çiftçi, pist yapılacak bölgenin zeytin ağaçlarıyla dolu olduğunu ve zeytincilik yasasına göre bölgede yapılanmaya izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil Kınay, pistin doğru yerde yapılması gerektiğini belirterek, “Pistte araçların çıkaracağı emisyon, gürültü ve vibrasyon doğal yaşamı etkiler. Bölgedeki tarım arazileri ve canlılar bu pistte araçların çıkaracağı gaz ve gürültüden etkilenecektir. Kesinlikle yapılmamalı” dedi.
Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Bıyık, “Bölgenin imar planı yok. Belediyeden ruhsat alınmamış. Bölgede 10 bin metrekarelik inşaat yapılmak isteniyor. Ama ruhsat başvurusu yok. Yarış pisti bölgede yapılaşmanın önünü açar” diye konuştu.

“DUYMA KAYBINA YOL AÇAR”
İzmir Tabib Odası Çevre Sağlığı Komisyonu Üyesi Dr. Ahmet Soysal,  “Yelki’de yapılmak istenen yarış pisti bölgede gürültü ve hava kirliliğine neden olacaktır. Bölgedeki tarım alanları zarar görecektir. Araçların çıkaracağı yüksek gürültü, insanların duyma kaybına neden olacaktır. Bölge için ÇED raporu alınmasa bile SED (Sağlık Etki Değerlendirme) Raporu mutlaka alınmalıdır. Güzelbahçe’nin yarış pistine ihtiyacı yok, doğasının korunmasına ihtiyaç var” diye konuştu.

 
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 247 kişi!
 
İzmir'in suyu alarm veriyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Eylül 2018 Perşembe 08:24

bu güzelbahçe ne menem yermiş. Güney İzmirin çöpleri güzelbahçede toplanıp biogaz üretimi yapılmalı. bomboş işe yaramaz araziler.

Yorumu oyla      9      5  
Deliadam 26 Eylül 2018 Çarşamba 12:36

O fotoğraftaki görüntü oluşuncaya kadar aklınız neredeydi ?

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da aşure bereketi
Bucalılar, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde ...
Gaziemir’in gurur fotoğrafı
GAZİSEM’in öğretmenleri ve üniversiteyi kazanan öğrencilerle kahvaltıda ...
Alsancak sokaklarına jet bakım
Kent sakinlerinin taleplerini dikkate alan Konak Belediyesi, yol yenileme ...
 
Büyükşehir'den '10 numara' dönüşüm: İlk teslim 2 gün sonra!
“Yerinde, adil ve yüzde 100 uzlaşma esaslı” kentsel dönüşüm modeliyle ...
Bornova'nın 'geri dönüşüm üssü'nde geri sayım
Bornova Belediyesi’nin Kemalpaşa Caddesi üzerinde projelendirdiği ve yapımı ...
Bornovalı gençler sahada da hayatta da kazanıyor
Bornova Belediyespor Kulübü, sahalardaki başarılarını sporcularının hayatlarına ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan Kültürpark’taki tahsis için Piriştina örneği!
Kocaoğlu, Kültürpark’taki hizmet binasının vakıf üniversitesine verilmesi ...
Kocaoğlu’ndan tarihi törende anlamlı mesaj:  Sen çok yaşa İzmir!
Kocaoğlu, “Bu kentin 150 yıllık belediyecilik tarihinde 15 sene başkanlık ...
Güzelbahçe'ye vapur seferi iptal!
İZDENİZ Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin orta kesimlerinde etkili olan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva