HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2020 Salı - 16:05

Başkan İduğ: İkinci dönemi hesaplayanlar hata yapıyor!

Türkiye'de çok sayıda başkanın, ikinci dönemi planlayarak çalıştığını iddia eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "5 yıl sonra bir karne çıkar, Genel Merkez sizin için karar verir. İkinci dönemde de o koltukta olmak için şimdiden hesap yapanlar, bence hata yapıyorlar. Eğer siz yapmanız gereken hizmeti yapmadan, 2. dönemi düşünüyorsanız, o makamı işgal ediyorsunuz demektir. Ben, o başkanlardan değilim" açıklamasında bulundu

Başkan İduğ: İkinci dönemi hesaplayanlar hata yapıyor!

EGEDESONSÖZ -  Bornova Belediye  Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan İduğ, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek dönemle ilgili planlarını anlatan Dr. Mustafa İduğ, bir sonraki dönemi düşünerek koltukta oturanların hata yaptığını söyledi.

FAYDALI OLABİLİRSEK ORADA OTURURUZ, YOKSA ORAYI İŞGAL ETMEM
Türkiye'de görev yapan birçok belediye başkanının ikinci dönemi düşünerek görevini sürdürdüğünü belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kendisinin böyle bir derdi olmadığını söyledi. İduğ, "Ben, yüzde 80, ikinci dönemi planlayarak çalışan biri değilim. Ben Bornova'ya faydalı olmak için çalışan bir belediye başkanıyım. 5 yıl sonrasında bir karne hazırlanır ve Genel Merkez buna karar verir. İkinci dönemi şimdiden hesaplayanlar bence hata yapıyorlar. Eğer siz oturduğunuz koltukta gerekli görevleri yapmadan, ikinci dönemi düşünüyorsanız, orayı işgal etmiş olursunuz. Ben burada boşa zaman geçirecek biri değilim. Biz faydalı olabilirsek orada otururuz, yoksa orayı işgal etmem. Rekabet güzeldir ve dinamik tutar. Ben rekabeti kendi içimizde kendi çalışmalarımıza karşı yapıyorum. Rakip kim olursa olsun… Bizim hedefimiz, hayatımızın sonuna kadar belediye başkanı olmak değil. Herkesin farklı hedefleri var…" ifadelerini kullandı.

17 AYDA 2 DEFA ANKET YAPTIRDIM
Bornova'nın geleceğine faydalı olmak istediğini belirten İduğ, 17 ayda iki kez anket yaptırdığını, anketlerden çok faydalandığını söyledi. İduğ, şu açıklamalarda bulundu:

"İki anket yaptırdım, biri pandemi döneminden önce, diğeri de sonrasında... Çok net halkın isteği şeyler; yol, temizlik, kilit parke… Tüm belediye başkanları bu cevabı anketlerden alır. Dolayısıyla Bornova başta olmak üzere, her yerde en büyük sorun, asfalt ve yol bozuklukları... Büyükşehir Belediyesi'nin 30 ilçeye mevcut kapasitesiyle aynı anda yetişmesi mümkün değil. Bundan kaynaklı ikinci bir İZBETON tesislerinin açılması gerekiyor. Ya da Bornova gibi büyük ilçeleri, asfalt şantiyelerini kurmalı. Bornova'da yol bozuksa, bunu Büyükşehir yada başka bir yere söylemezsiniz. Burada uygulama bütünlüğü açısından ilçelerin ve Büyükşehir'in birlikte çalışabilmesi lazım. Bütçesi olan ilçelerin, imkanlarını kullanması gerekir. Bir ay sonra asfalt tesislerini hayata geçireceğiz. Beklemeye tahammülüm yok. Betonu üretiyoruz, kilit parke makinesi alıyoruz ve asfalt yeri açıyoruz. Ben sadece Bornova'da 5 yıllık bir belediye başkanı olarak kalmak istemiyorum. Bornova'nın geleceğine de faydalı olmak istiyorum."

ALDIĞIM OY ORANI 2019 YEREL SEÇİMLERİNİN ÜSTÜNDE
2019 yerel seçimlerinde yüzde 58'e yakın bir oy oranı aldıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şu anki oy oranlarını açıkladı. İduğ; "Aldığımız oyun daha üstünde, şu an oy oranımız. Ancak bu konuyu farklı bir biçimde ifade etmek lazım. Biz ittifakla geldik. İttifaksız bir oy ve belediye başkanının üstüne koyacağı oy olarak baktığımızda, sadece CHP ile seçime girecek bir belediye başkanının alacağı oy, aldığı oyun 5-6 puan altındadır. Ben seçimlerde 58 almıştım ancak şuan 62-63 bandında bir oy oranım olduğunu anketlerde görüyorum. Biz halkımızın çayını içtiğimizde, onu dinlediğimizde, mutlu oluyor. Dokunmak lazım. Ancak bizler riskli durumdayız. Her temasımız, halkımız içinde bir tehlike doğuruyor. Umarım pandemi süreci en kısa sürede biter ve eskisi gibi vatandaşlarımıza dokunabiliriz" dedi.

ÇALIŞTAY YORUMU: FARKLI FİKİRLER ORTAYA ÇIKABİLİYOR
Hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'de gerçekleştirdiği  'Arama Çalıştayı' hakkında da açıklamalarda bulunan İduğ, CHP'nin Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın disiplin ile ilgili yaptığı açıklamalara da değindi. İduğ, "İki Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Sekreterimizin katılımıyla İzmir'de yapılan Arama Çalıştayı, partimize ve İzmir'e çok faydalı olabileceğini söyleyebilirim. Bu kadar çekirdek ailenin bir araya geldiği yerde farklı fikirlerde ortaya çıkabiliyor. Hepimiz 24 saat çalışırken atladığımız bazı şeyler olabiliyor. Türkiye'de 97 yıllık bir partiden bahsediyoruz. Dolayısıyla sürdürülebilirlik ve kurumsallık, bir kadro ile mümkün. Bunun için çalıştaylar çok önemli. Artık disiplin uygulamasının daha keskin olacağı ifade edildi. Sosyal medyada yapılanlar, partilere zarar veriyor. Bu yüzden, bu uygulama önemli diye düşünüyorum."

STATLARDA, PARKLARDA VANDALİZM VAR
İduğ; "Bornova Şehir Stadı'na bir hizmet binası yapılmak için yola çıkılmıştı. Biz de Bornova'da belediye binasının yanındaki binayı kiralayarak tüm hizmet birimlerini oraya taşıdık. Bunların hepsinin sıfır maliyetle yaptık. 125 milyon liralık bir maliyetti ve bu işi Büyükşehir Belediyesi yapacaktı. Bornova'da 3 büyük stadımız var. Şehir stadının olduğu yeri biz çok amaçlı bir salon haline getireceğiz. Ayrıca fitness ve stadın etrafını gece 24.00'e kadar kullanılacak şekilde düzenleyeceğiz. Tek tribünün olduğu bir alan olacak. Pınarbaşı, Doğanlar gibi alanların hepsinde statlarımız var. Bizim sahaları korumak ile ilgili bir sıkıntımız var. Vandalizm var. Halı sahayı yakan, telleri çalan, lambaları kıranlar, kapıları sökenler var. Parklara kamera takılması konusuna yüzde 100 katılıyorum ancak kameraları da çalarlar! Parklardaki bankları bile çalıyorlar. Biz yurt dışında gördüğümüz bir modeli uyguladık, onları bile çaldılar.

AYAKKABICILAR'DA BİRİKEN ÇÖP DEĞİL
Bornova İlçesi sınırları içerisinde yere alan Ayakkabıcılar Sitesi'yle ilgili sosyal medyada gündem olan çöp konusuyla ilgili konuşan Başkan İduğ, orada bulunan atıkların çöp değil, sanayi atığı olduğunu söyledi: "Ayakkabıcılar Odası'nın başkanı ile birlikteydik, orada çöp olduğu söylüyorlar. Fakat oradaki çöp değil. Ayakkabıların yapıldığı maddelerin oluşturduğu, sanayi atığı... Günde 35 kamyon sanayi atığı birikiyor. Bu sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir'in devreye girmesi lazım. Benim evsel atık hariç toplama yetkim yok. Bunların Harmandalı'da ayrı bir yere götürülmesi lazım. Araştırdık, Kula'ya götürülüp 300 derecede yakılması gerektiğini öğrendik. Bornova'da çöp sorunu yoktur. Evsel atıklarının hepsini topluyoruz. Tek sıkıntı, Ayakkabıcılar Sitesi'nde biriken sanayi atıklarıdır. Onu da, görevimiz görevimiz olmamasına rağmen topluyoruz. İzmir'de katı atık bedeli konusunda en az payı alan ilçe Bornova'dır."

GELİRİMİZ 31 MİLYON TL AZALDI
Pandemi sürecinde belediye gelirlerinin 31 milyon TL'ye azaldığını ifade eden İduğ, buna rağmen tasarruflarla bütçeyi denek tuttuklarını söyledi. İduğ "Şu an Bornova Belediyesi'nde Eylül sonu itibariyle 31 milyon liralık eksi var. Bornova Belediye'sinin bütçesi, denk bütçe. 31 milyon eksi gelirimiz olsa da yaptığımız tasarruflarla açığı kapatmayı başarıyoruz. Geçen sene Eylül ayında alınan araçların borcu,  bu yıl Eylül ayında bitti. Kiralasaydık, 40 milyon TL bir bedel ödeyecektik. Bornova'da 100 milyonluk bir büyüme var. Bornova Belediyesi kamuda çok önemli işler yaptı. Biz ilçe belediyeleri arasında, en az borçla devralan bir belediye yönetimiydik ve 2021'e borçsuz bir belediye olarak geçiyoruz. Artık fen işlerinde ihalelere gerek kalmayacak. İş yapacak insana ihtiyacım var.  İyi çalışan arkadaşlarımız var, onlara da teşekkür ederim. Yaşı belirli bir noktaya gelmiş, emekliliğe yakın olanlar var. Her belediyede bu tip dışarıdan getirilmiş, iyi çalışan insanları etkilemeye çalışanlar vardır. Başlarda çok fazlaydı, artık çok azaldı. Personelimizin genel yapısından yüzde 90 memnunum. Biz göreve geldik, 8 Nisan'da Bornova'da grev vardı. İşçi mutlu değildi. Önce yüzde 26 ile farklarını verdik. Taşeronun alacağı vardı, biz de sendika ile oturduk, haklarını verdik. Biz bunları niçin yapıyoruz? Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın cebine ne kadar para girerse, onlardan o kadar verimlilik gelir. Eğer kendi içerisinde sıkıntıları varsa, onlardan verim alamazsınız. Belediyelerin ödediği parayı, şu an piyasalar ödemiyor. Bundan dolayı kıymetini bilmek lazım. Bizimle çalışan, büyüyen herkesin kazanmasını isterim. Kazan kazan politikasıdır bu…" diye konuştu.

YENİ GARAJ İÇİN BAŞKAN SOYER'İN AÇIKLAMASI DAHA DOĞRU OLUR
Bornova'da yapılması planlanan yeni garajla ilgili 20 Ekim tarihini işaret eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ "20 Ekim'de Sayın Başkanımız Tunç Soyer'in 500 gününü izlemek lazım. Garajla ilgili ve İzmir ile ilgili mesajları olacaktır. İzmir'in tek bir garaja değil de artık birkaç garaja ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bunları Sayın Soyer'in açıklaması daha doğru olur. Bildiğimiz garaj yıkılacak ve yenisi, aynı yere yapılacak. Raylı sistemler düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

BORNOVA'YA HİZMET EDECEK HERKESLE ÇALIŞIRIM
Bornova Belediyesi'nde MHP'lilerin kadrolaştığı iddialarına cevap veren Mustafa İduğ, şu açıklamayı yaptı: "Bence bu konu doğru yansıtılmıyor. Bu arkadaşlarımızın tamamı Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet etmek için meclis üyesi oldular ve ben hepsiyle eşit şekilde çalışıyorum. Muhittin Böcek, sağ taraftan gelen bir belediye başkanı mesela. İnsanların geçmişindeki ideolojik şeylere göre bugün bu yakıştırmaları doğru bulmuyorum. Benim bakış açım, siyaset üstü… Bornova'ya hizmet edecek herkesle ben çalışırım. Düzgün çalışacak insanlara ihtiyacımız var. Şunu özellikle belirtmeliyim ki, benim son derece iyi meclis üyelerim var."

BATUR'UN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAMIZ LAZIM
Kentsel dönüşüm konusunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan görüş aldıklarını belirten Mustafa İduğ, Batur'un tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti. İduğ, şu açıklamayı yaptı:

 "Biz Altındağ ve Çamdibi ile başlıyoruz. Ben dün Cemil Tugay ve Abdül Batur başkanlarımız ile bir aradaydım. İhtiyacımız olan projeleri paylaşın, dedik. Yani bizdeki iyi projeleri onlara aktarmayı, onlardaki projelerin bize aktarılmasını önemsiyoruz. Batur başkanımızın 5 dönemlik bir tecrübesi var, ondan faydalanmamız lazım. Çamdibi Altındağ'da 1997 planları var ve 2.5 emsalli. Burada halkımız 3 emsal istiyor. 2.5 emsal dediğimiz yere 50 bin kişi oturacaksa, 3 emsalde 100 bin kişi oturacak. Bu yoğunluk artışının şehre getirdiği sıkıntılar var. Buna karar verecek olan, halktır. Ben ilk önce riskli bölgede oturan halkımızın oradan çıkmasını istiyorum. Bir de, hizmet etmek için sosyal donatı alanlarını artırmam lazım. Bunu yapabilmem için 4 katlı yerine 20 kat yaparak, etrafında yeşil alan ve donatı alanları yapmam lazım. Bizden beklenen, sadece sokaktaki çöpü alan bir belediye olmamız değil. İnsanları daha iyi yere taşımak da bizim asli görevimiz. Karar verici ben değilim, halktır. Bulundukları yerlerde örnek projelerle bunları görmesini sağlayacağız. Başarılı bir örnek oluştuğunda bunun artacağını inanıyoruz.  Ben üzerinde uzlaşılmış bir konuyu gerçekleştirmek istiyorum. Gültepe alanlarında 3 bine yakın itiraz var. Mağduriyeti olan arkadaşlarımız olacak ama kazanan arkadaşlarımız çok daha fazla olacak. Bu dönem içerisinde ilk kazmanın vurulması çok kolay değil."

TARIMDA TEKNOLOJİ KULLANIMI ÖNEMLİ
Bornova'nın iki değerini tescillettiklerini belirten Dr. Mustafa İduğ, "Bornova Misketi çok eskiye dayanan ve tescilini aldığımız bir üzüm… Diğeri ise 5 tarafı kınalı Bornova Bamyası. Bamyanın da tescilini aldık. Bornova markalı üretime başlandı. Biz bu 2 coğrafi ürünün tescilini alarak bunları yaşatmayı ve büyütmeyi amaçladık. Biz pandemide tarımın önemini çok daha iyi anladık. Biraz daha büyütmek gerekirse, köylere dönüşü gördük. Tarımda teknolojik çalışmalar, inanılmaz katkı getirebilir. Bizim Bornova Misketinin aldığı hasat 3 tondur. Bu yıl kooperatiflerden destek aldık ve yüzde 30 ürün artışı odu. Bence teknoloji, bilim, ziraat odalarının yerel yönetimlerle birlikte çalışması çok önemli."

2020'DE DENGELİ BELEDİYE OLMAK KOLAY DEĞİL
"Çocuk dünyası" projesini, mevcut ekonomik şartlardan kaynaklı olarak beklettiklerini belirten İduğ, 2020 yılında ekonomik anlamda denge sağlamanın zor olduğunun altını çizdi. İduğ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim söz verip de yapmadığımız bir şey yok, sadece yüzme havuzunu bekletiyoruz. Çocuk dünyası projesinde ithal oyuncaklar var ve dolardaki artış mevcut. Bulunduğu yer, çok değerli bir yer. Biz onu şimdilik bekleteceğiz. Orayı büyük bir kültür merkezi haline getirdik. EBA çöktü, ancak dijital sınıf devam ediyor. BELGEM'de 5 bin 500 öğrencimiz var. Yeni aldığımız yere de 10 bin öğrenci yerleştireceğiz. Bunların hepsi ücretsiz.  Naldöken'de pazaryeri ihalesi yakında başlıyor. 2020 yılında yapmayı planladığımız işleri yapmış durumdayız. Böyle bir salgının yaşandığı 2020'de dengeli bir belediye olmak, çok kolay bir iş değil ancak biz bunu başardık."

 
Kerkük'te polise saldırı: 4 ölü
 
Üzerine zift dökülmüştü... Son hali duygulandırdı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 6 Ekim 2020 Salı 17:05

Sizi MHP liler getirmedi oraya sayın Başkan tabiki herkesle çalışırsın seçimlerde de onlarla çalış o zaman. Seçilene kadar örgüt seçildikten sonra herkes insana hadi ordan canım derler. 2.yılı düşünerek çalışma olmaz mış sen rüyanda görürsün 2. Dönemi önce verdiğin sözleri yerine getir.kişisel değil topluma verdiğin sözleri.... Hikaye okuyorsunuz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda’ya 'mermi'li tehdit!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya hesabı üzerinden mermili ...
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ek bina
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binası Çeşmealtı Denizli Mahallesi’nde ...
Başkan Sengel'den Soyer'e 500 günlük rapor
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve gelişinden bu yana ...
 
Üç ilçe daha 'turuncu çember'e katıldı
İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak ön plana çıkartan ...
Ünlü Bergama Kahvaltıcısı sosyal medyada gündem oldu
Ünlü Bergama kahvaltıcısı Eşref amcanın yaşını sosyal medyada doğru bilenler ...
Azerbaycan’a Bergama’dan destek
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bergama’da da Azerbaycan’ın haklı davasına ...
 
Eğitimin geleceği ve öğretmenlerin sorunları Selçuk’ta tartışıldı
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen ...
‘Siyaset üstü’ buluşma: Çiğli masası!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili ...
Kent A.Ş.’de AR-GE çalışmaları devam ediyor
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., gıda mühendisleri ve ustaları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva