HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2020 Salı - 10:22

Başkan İduğ'dan 'tasarruf' çağrısı: Herkes, hesabını kitabını iyi bilmeli

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, araç satın alımı üzerinden tasarruf vurgusu yaptı. Başkan İduğ açıklamasında "Bugün 105 arabanın yıllık kira gideri 36 milyonsa satın alma bedeli aynı rakamlarda olduğunda bunu görüyor olmanız lazım. Bu ekonomide herkes hesap-kitap yapmayı bilmeli. Finansal okur yazarlığın en önemli olduğu dönemleri yaşıyoruz. 400 milyon gibi bir bütçeyi yönetirken bu tip konuları hepimizin görüyor olması lazım. İşte profesyonel kadro bu yüzden çok değerli. Biz neden dışarıdan dahil ettik ekibimize, işte bu tasarruf noktalarını görüp uygulayabilmek için..." dedi.

Başkan İduğ dan  tasarruf  çağrısı: Herkes, hesabını kitabını iyi bilmeli

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Bşakanı Mustafa İduğ, SonSöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sebebiyle zorlu bir dönem geçirdiklerini söyleyen Başkan İduğ, zorlukları ekibiyle aştıklarını açıkladı. İduğ, “2019 Nisan ayından bugüne Türkiye'deki bütün belediye başkanlarının yaşadığı bütün zorlukları aynı şekilde yaşıyoruz. Zorluklar haliyle ekonomi ile ilgili oluyor. İş dünyasına sizin önderliğinizde teşekkür ediyorum. Bize 20 bine yakın erzak paketi bağışladılar. BM'nin sağladığı ile beraber 6 milyona yakın erzak dağıtımı yapıldı. Dezenfektasyon çalışması her ne kadar ek maliyet getirse bu dönem içerisinde yemek dağıtımı -Kızılay ile çok güzel bir çalışma içerisinde- 30 bine yakın yemek dağıtıldı. Bu açıdan kurumlar arası iş birliğinin en önemli dönemini yaşadık. Kaymakam Bey, Bornova Vefa Grubu birbirine son derece yakın çalıştı. Ben hükümet ile hiçbir sorun yaşamadım tam tersine büyük destek aldım. Bence krizlerin aşılması kurumların işbirliği ile gerçekleşir. Bireysel olarak başarmanız mümkün değil” dedi.

GELENE İMZA ATAN BİR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM
"Pandemi süreci ile belediye kadrolarında karma bir sistem oluşturduk. Pandeminin bize denk gelmesi şanssızlık. Bir anlamda bazı fırsatları da yanında getirdi. Benim belediye başkanı olduğumdan bugüne kadar hiç durmayan, sürekli çalışan bir ekibe sahip olmam en büyük şansım. Bu çok değerli bir şey… Beraber çalıştığınız ekibin içerisinde yükselmek isteyen yetenekli arkadaşlarınızda bu istek varsa ve bunu siz iyi takip eder ve izlerseniz, onları belli bir noktaya taşıdığınızda o ekip zaten kendiliğinden oluşuyor. Önce istemek lazım. Ben Bornova Belediyesi'nde bu şansı yakaladım. Yüzde 50 bürokratımla, yüzde 50 dışarıdan getirdiğim profesyonel kadrolar ile yönetimimi oluşturdum. Tıpkı Türkiye'deki şirketlerin yönetimi de bu şekilde yapılıyor. Bir karma modeldir bu. Bunun sebebi; bürokratımız mevzuatı ve yönetmeliği bilir. Profesyoneller pratik iş yapmayı ve hızlandırmayı bilir. Dolayısıyla bu iki kadronun bir arada olması işleri kolaylaştırdı. Bizim halkla aynı dili konuşan, çabuk hareket eden ve beklentileri karşılayan bir yapı içerisinde olmamız lazım. İş dünyası böyledir. Hızlı hareket edip çabuk karar verir. Tablo ve veriyle hareket eder. Dolayısıyla kişilere değil kuruma bağlı olan sistem oluşması gereken bir yapıya ihtiyaç vardır. Bunu yaparken hem profesyonel hem de bürokratla birlikte hareket ederek belli noktaya getirdik. Hala da yolumuz var. Kolay değil. 36 müdürlük, 2040 çalışan, 500 bin nüfus, 400 küsur milyon liralık  bütçe bunların hepsinin dengeli bir biçimde yönetilebilmesi için içinde yaşamanız lazım. İçinde yaşamadan bunları yapmak mümkün değil. Ben gelene imza atan bir belediye başkanı değilim. O imzaladığının ne olduğunu bilen bir başkanım. Bakmam gereken bütün belgeleri görüyorum. Benim yönetim biçimimde takip sistemi vardır. 'Güven ama denetle.' Dolayısıyla imza benim sorumluluğumdadır. Güvendiğim insan çok ama bakmak bana bir şey kaybettirmiyor.”

İDARİ KADRONUN YÜZDE 51’İNDEN FAZLASI KADIN ÇALIŞAN
“Ben kadroda değişiklik yapmadım, kadroyu genişlettim. Delegasyon sistemi yönetimlerde çok değerlidir. Güç ve dengeyi sağlamanız için delegasyon şarttır. Benim başkan yardımcılarımın 6-7 müdürlüğe sahip olması, verimliliği istediğim noktaya getirmedi. Daha çok başkan yardımcısı ve altındaki kadrolar işlerin daha verimli olmasını sağladı. 4 başkan yardımcısı atadım. Aşağıdan gelen, yıllarca Bornova Belediyesi'ne hizmet etmiş, artık mevzuatı yutmuş, Bornova'yı çok iyi bilen, yetenekli, -pozitif ayrımcılık yapmayı da buradan ifade etmek isterim- kadınlarımızı daha çok öne çıkartan bir çalışma yaptık. Bornova Belediyesi'nin şu anda şu anda idari kadrosunda yüzde 51'inden fazla kadın çalışan vardır”

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
"İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmesi mümkün değil. Bornova Belediyesi’nde kadınların sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda adımlar attık. İstanbul Sözleşmesini tartışmayı doğru bulmam. Kadınların pozitif ayrımcılıkla ilgili haklarının daha da arttırılması gereken bir döneme doğru gidiyoruz. Biz göreve geldiğimizde kadın çalışanlarımızla ilgili çok küçük bir dokunuş yaptık. Kadın hamile kaldığında doğumdan sonra 4 ay izinli. Biz bunu 6 aya çektik. Çünkü bebeğin süt alma süresinin en az 6 ay olduğunu hesapladık. Ve kadın çalışanlarımız özel günlerinde işe gelmiyorlar, bir gün izinliler. Biz bunu biraz daha genişleteceğiz. Şimdi kreş çalışmamız artarak devam ediyor. Eylül’de açılışını yapacağız. Kreş sayısını artırdıkça kadının toplumdaki yerini çalışan nüfustaki oranını artıracağız. Kreş derken daha çok çocuk aktivite merkezi olarak düşünüyoruz. Kreş ayrı bir çalışmadır. Yine Büyükşehir ile uygulama bütünlüğü içerisinde bir çalışmadır bu. Kreş dediğimizde aylık gideri 150 bin TL olan yılda 2 milyonluk maliyeti olan bir şeyden bahsediyoruz. Sürdürebilir değil. Bu açıdan çocuk aktivite merkezi daha ekonomik… Çocukları 3-4 saat bırakabileceğiniz bir yer olacak. Eylül'den itibaren açılışlara başlayacağız.”

ARAÇ SATIN ALIMIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
"Araç alımlarının faydalarını son yangınlarla birlikte gördük. Geçenlerde İzmir'de bir yangın serisi oldu. Biz Turgutlu'ya kadar kendi araçlarımızla destek vermeye gittik. Sulama ekibi 8 kamyonumuz Turgutlu'ya yangın söndürmeye gitti. Açıkçası 105 araba almak bu ekonomide çok kolay bir karar değildi. Fakat kiralama ile satın alma modeli arasındaki farkı gördük. Bu araç satın alma modelinin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyleyebilirim. Bugün 105 arabanın yıllık kira gideri 36 milyonsa satın alma bedeli aynı rakamlarda olduğunda bunu görüyor olmanız lazım. Bu ekonomide herkes hesap-kitap yapmayı bilmeli. Finansal okur yazarlığın en önemli olduğu dönemleri yaşıyoruz. 400 milyon gibi bir bütçeyi yönetirken bu tip konuları hepimizin görüyor olması lazım. İşte profesyonel kadro bu yüzden çok değerli. Biz neden dışarıdan dahil ettik ekibimize, işte bu tasarruf noktalarını görüp uygulayabilmek için.”

TASARRUF VURGUSU YAPTI
"Yönetimin üç ayaklı sürdürülmesi önemli. Bir planlama, iki uygulama, üç performans. Şimdi biz organizasyon ve planlamayı yaptık Bornova Belediyesi olarak, uyguladık ve şimdi performans arıyoruz. Bütün yönetim biçimimiz bunun üzerine oturmuş. Tamamen akademik bir çalışma. İş dünyasındaki tecrübelerin aktarıldığı bir çalışma. Sadece araç alımındaki avantajlar değil. Biz bir yıl içerisinde 105 aracın sahibi olduk. 2021 yılında 36 milyonluk bir yatırım yapabileceğim. Önümüzdeki ay amorti edecek. Bu açıdan bütün belediyelerin genel giderlerini gözden geçirmesi gerektiği bir dönemdeyiz. Çünkü gelirlerimiz azalıyor. Aslında gelir azalmasa da bunun yapılması gerekir. Bu bir model. Örneğin evinize aylık 1000 TL elektrik faturası geliyor. Siz açık gördüğünüz elektrik varsa gider kapatırsınız. Çünkü parayı siz ödüyorsunuz. Parayı ödeyen elektriği kapatır. Ödemeyen geçer gider. Tasarrruf evden başlar. Çevremde gereksiz olanları kaldırıyorum.”

BU YIL CEPTEN YEME YILI
"Pandemiye rağmen projelerimiz devam ediyor. Ekonominin ve pandeminin bu ülkeye getirdiği kayıplar ülkenin önünü kesmiş durumda. Biz öncelikle insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir çalışma içerisindeyiz. Bunun dışında herhangi bir şey yapmak doğru değil. 2040 insan çalışıyor. Her ay hepsinin maaşını ödemek zorundayız. Biz 2020 sonuna kadar nakit akış tablosunu ödeyecek bir hale geldik. Devletten yüzde 50  para gelmese bile... Biz o gelecekle yatırım yapmayı düşündük. Kendi yağımızda kavrulabiliyoruz. Hem sanayi hem üniversite şehriyiz. Yüzde 93 emlak vergisini ödeyen vatandaşımız var. Dolayısıyla temel ihtiyaçları karşılayabiliyoruz. Yatırım konusunda söylediğim her şeyi bugüne kadar yaptım ve yapmaya devam edeceğim."

ASFALT VE BETON SANTRALI KURDUK
"Asfalt Osman vardı zamanında. Bornova'da beton santralimiz vardı çalışmayan, yeniden çalıştırdık. Kamil Başkan döneminde ben Meclis üyesiydim o dönem çalışıyordu sonraki dönemde herhalde ihtiyaç hissedilmemiş. Biz onu yeniden açtık. Fen İşleri'nde ciddi bir beton üretim işi yapıyoruz. Biz de asfalt anlaşması yaptık. Devlet Su İşleri'nde görev yapan bir şirket 4 yıl İzmir'de iş yapacak biz de geldik. Bizim şantiyemizi kurarak 4 yıl onlardan hizmet alacağız. Her şeyi İZBETON'dan beklemek doğru değil. Bizim de çalışmalar yapmamız gerekir. Asfalt ve beton santrali kurduk. Biz Bornova'da Ninja Hareketi'ne başladık. Hiçbir yerde çukur kalmayacak. Ekipler kuruldu. Bornova'da bize ait neresi varsa hepsini bu sene içerisinde çözeceğiz. Halktan şikayet gelmeden anında müdahale edeceğiz. Neden Asfalt Osman demişler, çünkü İzmir'in her tarafına asfaltlamış, ihtiyaç olsun olmasın yapmış. Aday olduğumda Bornova'nın iki büyük sorunu vardı. Anketlerde de bu çıktı. 6 ayda bir anket yaptırıyorum. Size sonuçları söyleyeyim. Yüzde 16 ile yol bozukluğu yüzde 14 ile temizlik. Bütün belediyelerde bu sorunlar var. Ben bunu ne kadar aşağı çekebilirsem o kadar başarılı olabileceğimi düşünüyorum.”

ŞİKAYET ORANI, YÜZDE 14'E DÜŞTÜ
"Memnuniyet anketi oranımız çok yüksek. Yüzde 18 şikayet oranı, yüzde 14'e düştü. Yolla ilgili yüzde 19 olan konu yüzde 12'lerde. Sıfırlamak mümkün değil. Anketlerde kritik sorular bilinirlik ve memnuniyet üzerine ilerler. Mustafa İduğ'dan ziyade belediyenin memnuniyeti daha önemli. Kurumsal olarak belediyenin hizmetlerinden söz edilmesi gerekir. Olabildiğince ekibim canla başla çalışıyor. Pandemi süreci bizi etkiledi. Ondan önce seçimler vardı uzun bir süredir çalışamıyoruz. Çabuk motive olan ve yol alan bir ekibe sahibiz. Merak etmeyin 2021 sonunda Bornova'da çok önemli olmayacak şekilde sorunlar bitmiş olacak. Temizlik ve yol asli görevim. Halkın söylemesine gerek yok.  Hiçbir belediyede yüzde 90 memnuniyet yoktur. Eğer 60-65'leri yakalıyorsanız, çok iyi."

ALTINDAĞ'A SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ YERLEŞKESİ
"Kültür Merkezleri, çok verimli kullanılan yerler değil. Ciddi masraflar edilmiş. Türkiye'nin çok yerinde var. Buraları daha etkin kullanmak gerekir. 10 milyon liraya mal ettiniz. Kültür merkezi yapalım, 20 personel koyalım, yıllık maliyeti 1.5 milyon olsun. etkinliğe baktığımızda sıfırın altında. Biz böyle işler yapmayız. Tam tersine daha etkin kullanmak için yapıyoruz. Altındağ'da sivil toplum örgütleri yerleşkesi yapıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin toplanma yerine ihtiyacı var. Bu insanlar aidat ve kira ediyor. Sivil toplum örgütleri bu ülkenin dinamiğidir. Onlar ne kadar çok proje üretir, belediye ile işbirliği içinde çalışırsa o kadar fayda sağlar. Sonra 100 arkadaş dernek kurmuş, aidat toplamışlar bunun bir faydası yok. Faydası ancak yerel yönetim-STK işbirliği ile gerçekleşiyor. Geçenlerde Huriye Sertel hanımefendi 49 kadın derneğini bizim yerleşkeye taşıma kararı aldı. Şu anda 200'ün üzerinde STK orada yer alacak. Bornova'da 17 tane kültür merkezi var. Kimisi çok değerli. Kültür merkezlerinde folklör, spor yapılabilecek alanlar var. Bu ihtiyaçları gençler için karşılayacak bir takım iyileştirmeler yapmaya başladık. Kimisini spor alanlarına çeviriyoruz. Kimisini BELGEM'e çeviriyoruz. Pazaryerlerinin üst katları tamamen boş. Bunları gençler ve kadınlar için büyük spor alanlarına çeviriyoruz. Aylık 50 TL aidat ile spor yapabilecekler. Biz bu olanakları sağlarsak beklentileri karşılaştırmış oluruz. Sırf yol  ve temizlik yapmak değil. Dokunmak lazım. Ben kültür merkezi yaptığımda halk oradan faydalanamıyorsa ne anlamı var ki onun? Benden beklenti oradan aktivite. Yap binayı tabela as, ayda 100 bin TL para harca! Bu doğru bir şey değil. Biz beklentiyi karşılayacak hamleleri yapmak zorundayız."

İYİ Kİ HİZMET BİNASI ORAYA YAPILMADI
"Kentsel dönüşüm üzerinde ciddi çalışıyoruz. Biz planlamayı yaptık ve Büyükşehir ile paylaştık. Pınarbaşı, Gürpınar, BMC Fabrikası ve arka tarafları kentsel dönüşümde öncelikli olacak olan alanlarımızdır. Kızılay'da imarla ilgili çalışma henüz yapılmış değil. O konuda Büyükşehir ile aynı adımları birlikte atmamız gerekiyor. İmar planları üzerinde Kızılay bir beklenti içerisinde ancak şu anda böyle bir şey mümkün değil.

Stat konusuna gelince; Bornova'da iki hafta önce sporcularla toplantı yaptık. Spor insanlarını davet ettik stadı nasıl yapalım diye. Oraya Belediye Hizmet Binası yapılması için karar alınmıştı, biz o karardan vazgeçtik. Çok da teşekkür aldı bu karar. Çok doğru bir karar oldu bu. Belediye hizmet binasını stadın oraya yapmış olsaydık, bugünkü ekonomik şartlarda Bornova Belediyesi ekonomik olarak çökerdi. Bugünün parası ile 200 milyonluk bir yatırım. Hem çok büyük, hem de yeri de kötü. Hizmet Binası paranız varsa ve yer uygunsa bu yapılabilir. Bir defa 4 milyon lira ile çözdük hizmet binası problemini. İş Bankası'nın binasını satın aldık. Telekom'a ait kiralık yer vardı, orayı kiraladık. Bütün dışarıdaki müdürlükleri oraya toparlıyorum. Kampüs Bornova oldu. Eski stadın yerine harika bir stat yapacağız. Bornova'da 50 amatör kulüp var. Onların maç yapabileceği bir stat olacak. İlave iki tane daha antrenman yapabilecekleri bir saha daha entegre şekilde olacak. Yusuf Tırpancı Amatör Evi olarak hizmet ediyor. İki tane sahamız var. İyileştirdik orayı. Aynısını Bornova Stadı'na da yapacağız. Tribünleri yıkacağız. Dükkanları yıkacağız. Yeni dükkanlar yapacağız. Üç tarafını salonla çevireceğiz. Gece 24.00'e kadar yürüyüş yapılabilecek bir alan olacak. O dükkanları öyle bir noktaya getireceğiz ki stadın tüm ihtiyacını karşılayacak kira geliri olacak. Bornova Şehir Stadı 2 milyon lira yıllık maliyetli bir stat. Amatör takımlara olanak sağlamak lazım. Bu bizim asli görevimiz."

IŞIKKENT-PINARBAŞI ALTERNATİF YOL
"Işıkkent ve Pınarbaşı otobana bağlantı yollarında alternatif bir yol oluşturduk. Büyükşehir ile görüşüldü. Yakın zamanda göreceksiniz.Dünyadaki bütün otogar ve havalimanları raylı sistem ile şehirle bağlantılıdır. Bunun olması gerekir. Büyükşehir'in çalışmasını biliyorum. Şu anda raylı sistem ile ilgili bir entegrasyon yok. Otogar ile ilgili bir çalışma olacak ama metroyla ilgili olan bir çalışma bilmiyorum. 1 km 250 metrelik bir mesafe. Apartmanların altındaki risk, tünel sistemi ile çözülebilir ama pahalı bir sistem. Belki 8 km'lik olacak. Başka bir maliyeti oraya harcamak gibi bir karar verilmesi gerekiyor. Bu karar Büyükşehir'in. Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe bu konuda güzel bir çalışma yaptı. Çok kısa bir zamanda görünmüyor. Bana göre metro ile merkez arasında kısa mesafeleri yeni yapılan üstten bir ulaşım sistemi ile basit bir şekilde çözmek gerekir. Ring yapan bir sistem ile Bornova Merkez - Evka 3 - Hastane olarak bu çalışma olabilir. Taksi ve dolmuşlar da mutlu değil. Toplumun faydası için çözmek gerekir. Bizimki bir öneri."

SOYER, İLK YATIRIMI BORNOVA'YA YAPTI
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, ilk yatırımı Bornova'ya yaptı. Havuz yaptı ve 9 Eylül'de açıyoruz. Bir hayvan barınağı temeli attık, önümüzdeki yıl tamamlanacak. Stat konusunu beraber yapacağız. Katlı otopark ve stat, 30 milyon TL civarında olacak. Başkanımızın sözü bu yatırımlar. Biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Naldöken Pazaryeri'ni yapıyoruz. Yerini Batıçim'den 8 milyon TL'ye satın aldık. 2-3 milyona mal edeceğim. Bu sene sonu da bitirmek istiyorum. Hayvan sitesi kuruyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş satışlarını yapacağız. Pınarbaşı'nda yerimiz var. Kurban Bayramı'nda kesim yeri yapıp bozmak yerine kalıcı bir şey yapıyoruz. Sürekli açık kalacak. Yıl içinde kesim yapılabilen, adaklık, konserve yapılabilen, soğuk hava deposu olan, yanlış yerlerde kurban kesiminin önüne geçecek bir yer yapıyoruz. Artık Bornova'nın kendi hayvan sitesi olacak. 24 dönümü bizim olan bir yer olacak. Kısa zamanda bitecek. Herhangi bir yerde satışa ve kesime müsaade etmeyeceğiz. Stant kiralama olacak. Biz kalıcı işler yapmak istiyoruz bu da kalıcı bir iştir."

RES ZARAR VERİYORSA KARŞI DURARIM
Bugün sabah sayın vekilimiz Mahit Polat ile görüştük. Konut alanlarına 1400 metre uzaklıkta RES alanları kurulabiliyor. Bakanlığın vermiş olduğu uzaklık Bornova'da bir sorun teşkil etmiyor. Eğer RES'ler çevrede hayvanların doğal yaşam alanlarını etkiliyorsa ve meyve-sebzeye bir zarar veriyorsa, böyle bir ölçüm varsa en büyük çevreci zaten benim. Dolayısıyla Bornova Belediyesi çevreci bir belediyedir, yeşi bir belediyedir. Yanlış bir şey varsa müdahale edilir. Hem örgütümüzle, hem büyükşehir belediyemizle iç içe ve aynı adımları atan tariflerine uyan uygulama bütünlüğü içeriside çalışan bir belediyeyiz. Zaten farklı hareket etmemizi kimse beklemesin, öyle bir şey gerçekleşmez.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ENTEGRE TESİS
"Büyük bir sınırımız var. Hayvan barınağı değil, can dostları olarak değiştirelim ismini. Can dostlarımız için çok güzel bir entegre tesis kurduk, Pınarbaşı'nda. Mevcut olan yerdeki PADOG'ların hepsi değişti. Açık ve kapalı şekilde bir PADOG sistemi kurduk. Bornova yeni bir can dostu misafirhanesine kavuşuyor. Bunu yaparken bize çok büyük destek olan HAYTAP var. Onlarla birlikte orayı tamamlamak üzereyiz. Eylül ayında orayı da açacağız."

KİMSE BİZİ AYRIŞTIRMAYA KALKIŞMASIN
"Geçen haftalarda Sonsöz TV'de sayın vekilimiz Murat Bakan ile yaptığınız röportajı izledim. Çok güzel ifade etti. Biz İzmir'de herhangi bir ayrışma içerisinde değiliz. Tuncay Özkan, 5 belediye başkanı fotoğrafı var, biz de içindeyiz. Öncelikle Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimizdir, saygı duyarım. Benim Genel Başkan Yardımcım. Burada 5 belediye başkanı veya 8-30 gibi bir sınırlama veya kümelenme doğru değil. Bunu doğru bulmuyorum. Ben CHP'de Genel Başkanımızın adayıyım. Kimsenin adayı değilim. Dolayısıyla Tuncay Özkan saygı duyulacak bir Genel Başkan Yardımcımdır. Hala CHP'nin bir neferidir. Arada nöbet değişimi olabilir. Tuncay Özkan bedel ödemiştir, bunu kimse unutmasın. Bu tip neferlerle bir arada olmak bizi onurlandırır. Ben herkesle bir uyum içerisinde çalıştığımı söyleyebilirim. Hiçbir şekilde bir ayrışma olmadığını herkes bilsin. Bizi ayrıştırmaya kimse çalışmasın, biz bunlardan sıyrıldık artık başka yollardayız."

İKİNCİ DÖNEMİ DÜŞÜNMEK İÇİN ERKEN
"Bir yıllık belediye başkanlığı süreci içerisinde önümüzdeki 5 yıl sonranın adaylığını şu anda konuşmak bence abesle iştigal. Herkes işine bakıp bulunduğu yere verimli olmaya çalışsın. Önce aldığı sorumluluğu yerine getirsin. Biz yapmamız gerekenleri yapalım zaten daha sonra performansa göre genel merkez karar veriyor. Örgütün kararları elbette etkiler. Ben örgütü önemseyen bir insanım, örgütçüyüm. Tuncay Özkan da örgütçü bir insandır. Bu konuları dışarıya taşırmadan hallolması gerekirdi. Bizim hedeflerimiz başka."

PARTİ KURARSA, KOPUŞ YARATIR
"Muharrem İnce, CHP'ye emek vermiş bir siyasetçi. Bulunduğu partiden ayrılması, yeni bir parti kurması, kopuş yaratır. Zarar verir. Ayrışma olmaması gerekir. Bütün olursa daha güçlü oluruz. Muharrem İnce'nin ayrılması CHP'ye zarar verir. Genel Başkanımız elini kaldırarak 'benim cumhurbaşkanı adayım' deyip sahneye kaldırmıştır, büyüklüktür. Bu birlikteliğin devam etmesini isterim."

PANDEMİ, 2021'İ DE ÇOK ETKİLEYECEK
"Pandemi döneminde büyük borçlanmalar oldu ve 2021'de de çok etkileyecek. Büyük küçüğü yutacak. Rekabet edebilme gücü zayıflayan bir KOBİ var Türkiye'de. Yeni işletmelerin açılmadığı bir dönem yaşıyoruz. Manisa'ya Volkswagen gelecekti gelmedi. Gelseydi etrafında bir yan sanayi tedarikçi olacaktı. Kobilerin büyümesi ana sanayinin taşınması ile mümkündür. Bununla ilgili Türkiye'nin güven veren adımları atması gerekir. Parlamenter sisteme tekrar geçilmesini en çok isteyenlerden biriyim. Güven ve hukuk, Türkiye'ye yatırım getirecektir. Bunlar olmadan ekonomide düzelme olmaz."

 
İzmir’in o ilçesi yeşili ile ünlüydü… Şimdi adım adım çölleşiyor!
 
Bakan Pakdemirli’den hobi bahçeleri açıklaması: İmar barışından yararlananlar yıkılmayacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamil 11 Ağustos 2020 Salı 20:38

Bütçe 400 milyon ama 2 yıl oacak halâ araba aldık hikayesi anlatıyor başkan. 35 milyon araç aldın kiralamadın anladık. 365 milyon nerde bir çivi çakmadınız sırf laf sırf laf. Kabahat sizde değil sizi oraya aday olarak oturtup bizi oy vermek zorunda bırakanlarda. Kaldı 2 sene say bakalım nasıl gececek. Bence çabuk geçecek.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan kadına şiddete karşı dev pankart
Bornova Belediyesi, kadını şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesi'ne ...
Bayraklı'ya onlarca yeni oyun parkı grubu
Çalışmalarını pandemi sürecinde de sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ...
Kemalpaşa yeni meydanına kavuşuyor
Kemalpaşa ilçe merkezinde bulunan Atatürk Meydanı’nın yeniden düzenlemesi ...
 
Başkan Kılıç’tan yangın uyarısı: 2 saatlik keyif, 20 yıla mâl olmasın
İzmir’de aşırı sıcak havanın etkisini göstermesiyle birlikte artan orman ...
Mehmet KARABEL yazdı... Beyin göçüne ‘dur’ diyen başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Beyin göçüne ‘dur’ diyen başkan!
İzmir'de suya zam geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı sonraaı İZSU ...
 
Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine Karşıyaka!
Yenilenen Meclis salonunda gerçekleştirilen Ağustos ayının ilk oturumunda, ...
Başkan Sengel'den 'maskeli' destek!
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Efes Selçuk ...
Menemen'de 5 ayda 751 kişiye istihdam sağlandı
Menemen Belediyesi İş-Kur Hizmet Noktası yaşanan Covid-19 süreci boyunca, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva