HABERLER>GÜNCEL
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 20:48

Başkan İduğ’dan şeffaflık çıkışı: Bundan sonra herkes izleyecek!

Bornova Belediye Başkanı İduğ meclis oturumunda İZBAŞ ile ilgili açıklama yaparken, “İZBAŞ şirketinin geçmişte denetlenmemesi ile ilgili biz sorumluyuz. Bundan sonra belediyenin şirketlerini şeffaflık ilkesi gereği herkes izleyebilecek. Yeminli mali müşavirlerimiz tarafından her türlü bilgiyi aktarabilecek durumdayız. İZBAŞ, sosyal belediyecilikte olması gereken bir şirket. Bu şirketi, daha iyi bir hale, getirdiğimiz zaman hizmet etmiş oluruz” dedi.

Başkan İduğ’dan şeffaflık çıkışı: Bundan sonra herkes izleyecek!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan birinci oturumu Başkan Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleşti.

Toplantının gündemi belediyeye ait şirket olan İZBAŞ ve ilçedeki kaçak yapılar oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, İZBAŞ’a yönelik eleştirilerde bulundu. İlçedeki kaçak yapı sorununu gündeme getiren Belediye Başkanı İduğ ise, Bornova’da yıkmak zorunda oldukları 5 bin 171 kaçak yapı olduğunu belirtti.

Mülkiyeti Bornova Belediyesi’ne ait Doğanlar Kültür Merkezi’ndeki düğün salonunu sermaye artırımına esas olarak 5 yıllığına İZBAŞ şirketine intifa hakkının verilmesi ile ilgili gündem maddesi tartışıldı. Gündem maddesine yönelik söz alan Bornova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, İZBAŞ şirketi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

AK PARTİLİ TAŞTAN’DAN İZBAŞ ELEŞTİRİLERİ
AK Parti Grubu olarak gündem maddesiyle ilgili ret oyu vereceklerini belirten Taştan, “Belediyelerin birçoğunun şirketleri var. Bu şirketlerin ana kuruluş amaçları; personel istihdamı, belediyelerin çıktığı ihalelerde güncel ekonomik piyasa verileri doğrultusunda ilerlemesini sağlamak. Bunlardan ilkine gelecek olursak belediye şirketlerinin taşeron personel çalıştırma yükümlülüğü ortadan kalktı. İkinci olarak da; ihalelere katılıp fiyatları reel sektörün fiyatlarını çekme çabası. İZBAŞ, şimdiye kadar yüzlerce ihaleden ya hiçbirine girmedi, ya da 1-2 tanesine girdi. Geriye İZBAŞ’ın ne görevi kaldığı, ne iş yaptığı sorusu kalıyor. Geçtiğimiz dönemde bize İZBAŞ’ın denetlenmesi noktasında izin verilmedi ve İZBAŞ’ın kapatılmak üzere olduğu yönünde çalışma yapıldığı aktarıldı. İZBAŞ’ı güçlendirelim ama neden? Ne yapacak? Belediyeye ait düğün salonunu 5 yıllığına intifa hakkını sermaye artırımına esas olarak İZBAŞ’a vereceğiz. İhaleye çıksaydık 5 yıllığına kiraya verseydik belki daha büyük paralar kazanacaktık. İZBAŞ’ın güncel piyasa değerlerinin altında çalıştığından söz edeceksek eğer ciddi rakamlarda düğün ücreti aldığını biliyoruz. Dolayısıyla İZBAŞ’ın dar gelirliye yardımcı olmadığını, sosyal belediyecilik anlamında yardım etmediğini söyleyebiliriz.  Burada İZBAŞ, tamamen yönetim kurullarındaki kişilerin bulunması, maaş düzeninin sağlanması amacıyla işlevselliği olan bir şirket oldu.  Biz İZBAŞ’ın asli görevlerini, ihalelere girip rakamları normalleştirme konusunda çalıştırılmasını gördüğümüz takdirde olumlu oy kullanacağız ama bunun haricinde neyi güçlendirdiğimizi bilmeden her türlü karara ret vereceğiz” açıklamasında bulundu. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

BAŞKAN İDUĞ, AMACIMIZ İZBAŞ’I BELEDİYEYE HİZMET EDER HALE GETİRMEK
Taştan’ın ardından açıklama yapan Başkan Mustafa İduğ, “İZBAŞ şirketinin geçmişte denetlenmemesi ile ilgili biz sorumluyuz. Bundan sonra belediyenin şirketlerini şeffaflık ilkesi gereği herkes izleyebilecek. Yeminli mali müşavirlerimiz tarafından her türlü bilgiyi aktarabilecek durumdayız. İZBAŞ, sosyal belediyecilikte olması gereken bir şirket. Bu şirketi, daha iyi bir hale, rekabetör bir şirket haline getirdiğimiz zaman hizmet etmiş oluruz. İZBAŞ’ı güçlendirmekteki amacımız, uygun rakamlara belediyeye hizmet eden bir şirket haline getirmek. İZBAŞ, zarar etmeyen, fayda eden bir şirket haline gelecek” dedi.

YIKMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZ 5 BİN 171 KAÇAK YAPI VAR!
Bornova’daki kaçak yapıları gündeme getiren Başkan İduğ, ilçede yıkmak zorunda olduklarını 5 bin 171 kaçak yapı olduğunu belirterek,  meclis üyesi ve vatandaşlardan kaçak yapıların ihbarı için destek istedi. İduğ, “Yıkmaz zorunda olduğumuz 5 bin 171 kaçak yapı var. Önümüzdeki ay 25 tane yıkacağız. Birtakım yerlere bunun mesaj olarak gitmesi lazım ki, yapılmasın. İnanılmaz bir kaos var. Bundan sonra da yapılacak olan her türlü inşaattan bizim kısa zamanda haberdar olmamız lazım. Bu konuda halkımızın  ve sizlerin de yardımına ihtiyacımız var. Lütfen, bildiğiniz kaçak yapı varsa, temel atıldıysa whatsapp hattı üzerinden bize ulaşın” diye konuştu.

 
Çiğli’de yoğun gündem: KİTVAK belediyeden yer talep etti!
 
Minibüs ile iki otomobil çarpıştı: Feci kazada can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selim arıkan 4 Temmuz 2019 Perşembe 10:43

Sayın Mustafa İDUĞ İzbaş ı hizmet eder bir hale getirmek istiyorsanız eğer öncelikle İzbaş Hizmet dışı durumuna getirenleri uzaklaştırmanız gerekmez mi ?

Yorumu oyla      4      5  
ahmetsezai 4 Temmuz 2019 Perşembe 00:31

Sayın başkan,İzbaş'ın işletmesinde olan Evka-4 Mahallesindeki kafeyi, ne zaman halkın sürekli kullanabileceği bir işletmeye dönüştüreceksiniz.Bu kafenin bulunduğu alan aynı zamanda mükemmel bir manzaraya sahip park.Lakin park tümüyle gece gündüz,alkol nerede ve nasıl tüketilir bilincinde olmayanların işgali altında.Bu bölgeye acilen et atmanız,hem kafeyi hemde parkı semt halkının kullanımına kazandırmanız sosyal belediyeciliğin gereğidir.Masa başı karalarla değil,yerinde inceleyerek,kendi gözlerinizle görerek geçmişten gelen yanlışları düzeltebilirsiniz.Başarılı olmanızı dilerim..

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de yoğun gündem: KİTVAK belediyeden yer talep etti!
Belediye meclisinde birbirinden önemli konular masaya yatırılırken KİTVAK ...
Eski CHP Genel Sekreteri Bakşık İzmir'de toprağa verildi
İzmir'de hayatını kaybeden eski CHP Genel Sekreteri, gazeteci ve yazar ...
İzmir'de ölüme kılpayı: 5 yaşındaki çocuk...
Kiraz ilçesinde, evdeki kurusıkı tabancayla oynayan 5 yaşındaki Yağmur Subay başından yaralandı.
 
Köpekleri zehirleyen sanıklar, ağır cezada yargılanacak
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 16 sokak köpeğinin zehirlenerek, telef ...
Soyer’in açıkladığı SODEM-SEN için flaş adım: İzmir’den 7 kurucu imza!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in adaylığı sürecinde açıkladığı ...
Dikili'deki yangının sebebi belli oldu
İzmir'in Dikili ilçesine bağlı kırsal Yaylayurt Mahallesi'nde, 80 hektar ...
 
Bozcaada'daki bar cinayetine 3 tutuklama
Çanakkale Bozcaada'da bar çıkışı yaşanan kavgada bir kişinin darbedilerek ...
İzmir'den YKS'deki o soruya dava
İzmir Barosuna kayıtlı bir Avukat, Üniversite sınavındaki bir sorunun ...
İzmir'de okul müdürünün öldürüldüğü dava ertelendi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva