HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2019 Perşembe - 11:48

Başkan İduğ’dan: Partide artık kimi koysam seçilir mantığı yok!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında göreve gelmesiyle ilgili, “CHP bu seçimde büyümüştür. Mantık değişti. Üst yönetim şunu ortaya koydu; ilçe belediye başkanlarından başarılı olanları büyükşehir noktasında aday gösterdi. İmamoğlu, Soyer bunların örnekleridir. Artık; kimi koyarsam kazanır mantığı CHP’de yok. Bunu bu sandıkta herkes gördü. Genel başkanımız da örgütü önemsediğini gösterdi. Emeği olan insanlar bugün görev yapıyorlar” dedi.

Başkan İduğ’dan: Partide artık kimi koysam seçilir mantığı yok!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Mustafa İduğ, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve gazeteciler Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen yeni Başkan İduğ, 2019-2024 döneminde izleyeceği yol haritası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hayata geçireceği projelerden örnekler veren İduğ, koltuğu devraldığı eski Başkan Olgun Atila’nın da güzel bir mali yapı bıraktığını aktardı. İduğ ayrıca birçok konuda çarpıcı mesajlar verdi.

TARİHİ OY ALDIK
Seçim sonuçlarına dair konuşan İduğ, “Her partinin oyunu aldım. 2014’e bakıldığında sandığa gitmeyenler daha fazla. Tarihi bir oy aldık. Bornova’yı büyüttük. Gitmeyenler arasında ‘ya Mustafa nasıl olsa kazanacak’ diyenler vardı. Bornova en yüksek oy alınan ilçelerden biri. Tarihi oy aldığımız için çok mutluyum” dedi.

CHP BU SEÇİMDE BÜYÜDÜ, MANTIK DEĞİŞTİ, ARTIK KİMİ KOYSAM SEÇİLİR YOK!
Partisinin genel merkezinin aday belirleme sürecinde doğru bir refleks gösterdiğin vurgulayan İduğ, “İş dünyası, STK, üniversiteler ve parti tabanı gibi çok önemli 4 unsur vardır. Buralarda yıllardır görev yapıyorum. CHP bu seçimde büyümüştür. Mantık değişti. Üst yönetim şunu ortaya koydu; ilçe belediye başkanlarından başarılı olanları büyükşehir noktasında aday gösterdi. İmamoğlu, Soyer bunların örnekleridir. Başarı ölçütünü takip eden üst yönetim böyle davrandı. Artık; kimi koyarsam kazanır mantığı CHP’de yok. Bunu bu sandıkta herkes gördü. Genel başkanımız da örgütü önemsediğini gösterdi. Emeği olan insanlar bugün görev yapıyorlar. Ayrıca ilerleyen süreçte daha fazla olacaklarının müjdesini veriyorlar” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NUN KOLTUĞUNDA OTURMANIN ONURUNU YAŞIYORUM
İduğ açıklamalarını sürdürdü ve “15 yıl gibi bir süre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu’nun oturduğu koltuğa oturmanın onurunu yaşıyorum. Sırrı Başkan, Kamil Başkan ve Olgun Başkan’ın yaptıklarını daha ileri taşıyacağım. Biz halef selef şekilde devam ediyoruz.  Ben bugün Olgun’un evine yemeğe gidebilirim. Eşini, ailesini tanıyorum. Kamil Başkan’ın evinde kalmaya gidebilirim. Aynı şekilde Aziz Başkan benim ağabeyim. Biz bu insanlarla yıllarca çalıştık. Biz barış içinde başkanlık yapıyoruz. Önemli olan partinin büyümesidir” dedi.

SLOGANI DEĞİŞTİRDİK
İduğ ilk olarak yaptığı değişikliğe açıklık getirirken, “‘Bornova bizim evimiz’ sloganını değiştirdik. Bornova hepimizin’ sloganını uygun gördük. Olgun başkan böyle düşünmüştü biz bunun daha kapsayıcı olacağını düşündük. Bizden sonra gelen daha kapsayıcı bir slogan bulursa saygı duyarız” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET VE MAAŞ ARASINDAKİ FARKI KAPATTIK, GREV ORTADAN KALKTI
Göreve gelir gelmez işçilerle masaya oturduğunu söyleyen, toplu iş sözleşmesine imza attığını ve olası grevi ortadan kaldırdığını ifade eden İduğ, “Asgari ücret farklarını işçimizin aldığı maaşın üzerine ekledik. Sorunu ortadan kaldırdık. Grev yok! Ben bir haksızlık tespit ettim. Haksızlığa uğrayan bir yapı var. Eksiklik var. Satın alma gücünün eridiğini gördüm, bu haksızlık. Biz, çalışanımız mutlu olursa, onlarla iletişim içinde olursak para ikinci planda olur, halk mutlu olur. Çalışan ekip mutlu değilse halkın mutlu olmasını beklemeyin” dedi.

OLGUN BAŞKAN MALİ YAPIYI İYİ YÖNETMİŞ
Belediyenin mali yapısına dair bilgi veren İduğ, “Diğer belediyeleri bilmem ama Bornova’da Olgun Başkan mali yapıyı iyi yönetmiş. Bazı açıklar bar ama kapatılabilir. Kaynakların verimli kullanılıp kullanılmadığına bakarım. Eksikler mutlaka çıkacaktır ama biz belediye içinde verimli çalışma sağlayacağız. İlk çalışmamız kaynaklarımızı daha doğru kullanmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

EMNİYET, HÜKÜMET KONAĞI VE BELEDİYEYİ BİR BİNADA TOPLAMAK İSTİYORUM
Yeni belediye binası için kafasında tasarladığı projeye ilişkin bilgiler veren İduğ, “Bornova Belediyesi’nin farklı birimleri farklı yerlerde faaliyet gösteriyor. Bunları bir yerde toplayacağız. Bunu en kısa sürede yapmak zorundayız. Bornova Belediye binasını yapacağız. Tunç Başkan ile konuştuk. Birlikte yapacağız. Soyer ile birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Bu benim için şans. İlçe emniyet müdürlüğü, hükümet konağı ve Bornova Belediyesi’nin içinde olduğu bir bina yapmak istiyorum. Aklımızdaki öncelikli şey bu birleşimi sağlamaktır. Halk böyle olunca ihtiyacını bir yere giderek karşılamış olacak. Eski Bornova stadını Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’na taşıyabiliyorum. Biz Bornova’ya büyük bir belediye binası kazandıracağız. Büyük bir eser olacak” dedi.  

AZİZ KOCAOĞLU BENİM AĞABEYİMDİR
Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda asılı olan Aziz Kocaoğlu’nun ve Olgun Atila’nın fotoğraflarının kaldırılmış olmasına değinen İduğ, “Mazbatamı alıp geldim, onunla karşılaştım. Bizden önce alınan bir karar. Aziz Başkan ve Olgun Başkan’ın görev sırası içinde yapılmıştır. Ben hiç müdahil olmadım. Bizle hiç ilişkisi yoktur. Aziz Kocaoğlu benim ağabeyimdir, geldiğim gibi böyle bir şey yapmak bize yakışmaz” diye konuştu.

MAHMUT BAŞKAN’IMIZLA BİZ HAYAT BOYU ÇALIŞMA KARARI ALDIK
Ticaret Odası’nın kurduğu Ekonomi Üniversitesi’nde mütevelli heyetinde bulunan İduğ, belediye başkanlığı ile birlikte görevinin devam edeceğini söylerken, “Üniversitedeki hocalarımızla birlikte çalışacağız. Konseyler kuruldu. Önemli transferlerimiz olacak. Mahmut Başkan’ımızla biz hayat boyu çalışma kararı aldık. Benim en çok beslendiğim yerler odalar, üniversitelerdir. Güncel olayları orada takip etmek bizim için faydalı olacaktır. Böyle bir danışmanlık var mı? Ücretsiz. Bilgiye ulaşıyorsunuz. Orada olmayı herkesten fazla istiyorum. İzmir parlamentosuna katılıyorsunuz. Büyük zenginlik” açıklamasını yaptı.  

KAVGAYLA KİMSE BÜYÜMEZ
Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi’nin son dönemlerde kurumsal ilişki anlamında ters düşmesine değinen İduğ, “Kavgayla kimse büyümez. Biz barış getirmek için buradayız. Ben rektörüme kendim giderim. Halkımızın menfaati için olması gereken her çalışma içinde oluruz” dedi.  

UZAYA MEKİK GÖNDERMİYORUZ
Hayata geçirmek istediği yenilikler arasında öncelik vereceği noktalar hakkında bilgi veren İduğ, “Tunç Soyer ilk cemresinde açıklamıştı, ‘arka mahallelere hizmet edeceğim’ demişti. Mevlana Mahallesi benim en çok önce hizmet etmek istediğim alanlardan bir tanesi. Biz kadının toplumda yer almasını istiyoruz. Uzaya mekik göndermiyoruz. Öncelikli olan temiz, yeşil bir Bornova. Herkesin ulaşacağı bir yapı... Biz bunları önce sağlayalım, bunlar belediyenin olmazsa olmazlarıdır.  Aziz Başkan’ımız çok noktada iyi şeyler yaptı ama bana kalırsa en iyi yaptığı şey altyapıdır. Genellikle başkanlar görünmediği için altyapıya pek girmezler. Ama çok önemlidir” diye konuştu.  

KENTSEL DÖNÜŞÜME PINARBAŞI’NDAN BAŞLAYACAĞIZ
İduğ ayrıca kentsel dönüşüm üzerinden açıklama yaparken, diğer konularda da ihtiyaçların karşılanacağını aktardı. İduğ, “Kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Kentsel dönüşüm bize hem sosyal alanları, otoparklar, yeşil alanları sağlayacak. Pınarbaşı’ndan başlayacak ve ilerleyecektir. Yol konusunda çok şikâyet aldık. Kampanya sürecinde çukur, altyapı, temizlikle ilgili şikâyet aldım. Olgun Başkan’ımızın çok yaptığı iyi şeyler var ama bazı noktalarda da şikâyet aldım. Bornova Belediyesi’nin asfalt şantiyesinin açacağız, kendi ihtiyacımızı karşılayacağız. Mahalle temsilciliklerinin oluşmasını sağlayacağız” dedi.

ÇALIŞANIMA GÜVENİYORUM
Belediyedeki yüz tanıma sistemini kaldıran İduğ, uygulamaya dair, “Çalışanıma güveniyorum. Suiistimal yapmayacaklarına inanıyorum. Denetlemeye ihtiyaç hissetmiyorum. İnsanın kendisini denetlemesi lazım... Biz kamu görevi yapıyoruz. Aldığı parayı hak etmesi lazım... Polisiye yöntemlerin gereksiz olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

KOLTUKTA OTURAN BİR ADAM OLMAYACAĞIM
‘Mustafa İduğ nasıl bir belediye başkanı olacak?’ sorusunu yanıtlayan İduğ, “Koltukta oturan bir adam olmayacağım. Hep esnafla, insanla iç içeyim. Halkın arasında sorunları birebir duyan ve yeni fikirlere açık bir belediye başkanı olacağım. Gençlerin mutlaka yönetimde olacağı bir yapıyı oluşturuyoruz. Kadınların yönetimde daha aktif olmasını istiyoruz” dedi.

MOBİL KLİNİKLER VE SAHİPLENMEYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Hayvanlar ve hakları üzerinden yürütülen Can Dostlar uygulamasının genişletileceğini aktaran İduğ, “Mobil klinik yapıyoruz. Sahiplenmeyle ilgili çok fazla talep var. Bu konuları çok hızlı yerine getireceğiz. Çalışmalar başlamış durumda. Biz bu dünyada onların yerlerini işgal etmiş durumdayız. Olanakları yeniden onlara sunacağız” diye konuştu.  

İZMİR’DE HER GÜN 300 ARAÇ TRAFİĞE ÇIKIYOR
Otopark konusunda konuşan İduğ, “Türkiye’de 20 milyonun, İzmir’de 1 milyonun üzerinde araç var. Her gün İzmir trafiğine 300 üzerinde yeni plaka ve araç çıkıyor. Yol genişlikleri ve binaların birbirine olan yakınlığı önemli. Yeni kentsel dönüşümde mutlaka yapılacak olan şey apartmanların altı otopark olmak zorunda. Bu yasada da var” dedi.

METRO MEYDANA KADAR GELECEK
Metronun Bornova merkezine gelip gelmeyeceğinin sorulmasının ardından konuşan İduğ, “Metronun Bornova Meydanı’na kadar geleceğini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Buğra Gökçe geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 987 miyar TL’lik yatırım içinde Bornova da var. Ama asıl yatırım Buca’ya…” diye konuştu. 

 
İzmir'de annelerini öldüren kızlar hakkında yeni karar!
 
DİSK’ten İstanbul çıkışı: Seçilenler İmamoğlu etrafında kenetlenmeli!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Didem 12 Nisan 2019 Cuma 00:47

Olgun atila dan hiç memnun kalmadık lütfen adım adım gezin şikayetleri dinleyin bornova pislik içinde parklar bakımsız esnaf kaldırıma taşıyor

Yorumu oyla      5      5  
Lombak 12 Nisan 2019 Cuma 00:22

Var. Var Var.

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 11 Nisan 2019 Perşembe 20:39

Personel denetlenmeli. Dünyanın neresinde bu iş personele bırakılmış. 5 yıl sonra rezil olursunuz bu anlayışla.

Yorumu oyla      4      5  
Bornova''lı 11 Nisan 2019 Perşembe 20:17

Ne yaparsanız yapın %100 kimseyi memnun edemezsiniz. 5 yılın sonunda şimdi yanini?daki insanlar bile sizi eleştirebilir. O yüzden bol kesedenatmayalim. Bornova''linin parasını sizinde söylediğıniz gibi Olgun Atilla gibi kullanıp sizden geleni düzgün teslim edin.

Yorumu oyla      4      6  
Reyhan olgunsoy 11 Nisan 2019 Perşembe 18:04

Hayırlı uğurlu olsun sayın başkan kutluyorum.kentsel dönüşümde öncelikle Bornova’nın merkezi olan kızılay mahallesini önemsemenizi bekliyoruz yıllardır çok bekledik.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da yeni dönemin ilk meclisi
Bornova Belediyesi'nin 2019-2024 dönemi ilk belediye meclis toplantısı, ...
Gaziemir'de Arda döneminin ilk meclisi: Kime ne görev verildi?
Gaziemir Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi ilk toplantısı yapıldı. Meclis ...
Başkan Tugay'dan 'borç' açıklaması: Karşıyaka'da tasarruf dönemi
Karşıyaka ilçesinde yıllarca doktorluk yaptıktan sonra belediye başkanı ...
 
Bergama'da miniklerden çevreci buluşma
Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Sıfır Atık” projesi ...
Narlıdere'de 'yüz yüze iletişim' dönemi
Yerel seçimlerde Türkiye rekoru kırarak seçilen Narlıdere Belediye Başkanı ...
Karabağlar'ın faaliyet raporuna meclisten vize!
Karabağlar Belediyesi Nisan Ayı Meclisi ikinci birleşimde 2018 Faaliyet ...
 
Buca’da Kılıç başkanlığında ilk meclis!
Buca Belediye Meclisi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk oturumunu gerçekleştirdi.
‘Komşu’ başkanlar buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, komşu ilçe Çiğli’nin Belediye ...
Selçuk bir kez daha Yörük Şenliği'ne ev sahipliği yapacak
Barutçu Mahallesi’nde bir kez daha Geleneksel İnpınar Yaylası Yörük Kültürü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva