HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2020 Cumartesi - 10:28

Başkan İduğ’dan koronavirüs uyarıları

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Corona Virüsü’ne karşı alınacak en önemli önlemin evde kalmak olduğunu hatırlattı, belediyenin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan İduğ’dan koronavirüs uyarıları

Tüm dünyanın zorlu günlerden geçtiğini söyleyen Başkan İduğ, “Bu kötü günlerde risk gruplarında vatandaşların evde kalması hayati önem taşıyor. Bornova Belediyesi olarak bunu sağlamak amacıyla 65 yaş üstü Bornovalılar için alışveriş hizmeti başlattık. Okulların kapandığı bu dönemde üç ay önce hayata geçirdiğimiz Dijital Sınıf Projemizin derslerden uzak kalmamak öğrencilerimize çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Çocuklarımız evlerinin güvenli ortamında 24 saat boyunca müfredata uygun olarak hazırlanan ders videolarını izleyebilirler. Bornovalı sosyaldir. Evde olmayı daha keyifli hale getirmek için tiyatromuzun oyunlarından başlayarak daha önce gerçekleştirdigimiz çeşitli etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde aynı şekilde sizler için hazırlayacağımız küçük dinletiler ve uzman görüşlerini de yayınlayacağız” dedi.

Hep birlikte başaracağız

Virüsün tüm dünyayı etkilediğini, sorunun da çözümün de küresel olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Tüm insanlık olarak birlikte hareket ederek sonuca ulaşacağız. Bizim de Bornovalıdan beklentilerimiz var. Zabıta ekiplerimiz virüs fırsatçılarına göz açtırmıyor, fahiş fiyat uygulayanlara cezai işlem yapıyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız bize bilgi vermenizi istiyoruz. Bu dönemde hastalığın yayılmamasında çöplerin ağzı kapalı plastik poşetlerde olması çok büyük önem taşıyor, lütfen çöpleri bu biçimde çıkartalım. Cafe ve restoranlar kapandı, sokak canlarımız önemli besin alanlarını kaybetti. Biz belediye olarak sokak hayvanlarına mama vermeye başlayacağız ama imkanlarımız kısıtlı. Bornovalıların da bu konuda duyarlılık göstereceğine, can dostlarımızın aç kalmasına müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Tüm insanlık birlikte mücadele ediyoruz, birlikte başaracağız” dedi 

Dezenfeksiyon aralıksız sürüyor

Oluşturduğumuz özel ekipler ile ilçenin dört bir yanının dezenfekte edildiğini hatırlatan Başkan İduğ, “Çalışmaya hızla başladık, öncelikle kalabalık 4 mahalleyi dezenfekte ettik. Belirli bir program dahilinde 45 mahallemizin tamamı dezenfekte edilecek. Ekonominin durmaması önemli, bu nedenle sanayi sitelerimizin de tamamını dezenfekte edecek ve hijyenik malzemeler dağıtacağız. Toplam 216 mesai arkadaşımız risk grubunda bulunduğu için izne çıkartıldı ama kalanlar olarak bu eksikliği size hissettirmeyeceğiz” diye konuştu. 

Esnafa öneri

İş dünyasından gelen biri olarak sanayi ve ticaret yaşamının zorlu günlere hazır olması gerektiğini ifade eden Başkan İduğ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette kar ve zarar kardeştir. Ancak göründüğü kadarıyla 2020 esnaf ve sanayici açısından zor bir yıl olacak. Virüs etkisi azaldıktan sonra da ekonominin toparlanması kolay olmaz, bu yıl kayıplar olacaktır. 

Elbette önce sağlık, onun kaybının telafisi yok. Bir iş insanı olarak tavsiyem öncelikle vergi borcu ertelemesine hemen başvuru yapın. Ayrıca banka faizleri şu an düşük, bu fırsatı değerlendirerek diğer borçlarınızı da 5-6 yıl gibi uzun vade ile ertelemekte ve ileri taşımakta fayda var. 

Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bu zorlu süreçte ekonomi ve ticaretimizi üreticiler, toptancılar, perakendeciler ve tüketiciler olarak omuz omuza verip, birbirimizi destekleyerek ayakta tutabiliriz.

Borcumuzu hemen ödeyip, 3 ay kira almayacağız

Biz Bornova belediyesi olarak ticari yaşamının daha az etkilenmesini sağlamak adına küçük esnafın alacağı olan cari hesapların tamamını hızla ödeyeceğiz. Bu sayede onlara olabilecek en hızlı biçimde finans sağlayarak nakit akışlarına destek olmaya çalışacağız. 

Ayrıca belediyemizin kiracısı olan işyerlerinin kirasını da 3 ay erteliyoruz. 

Bu dönemde Merkezi Hükümet’in 2020 yılı içinde yapacağı büyük yatırımları ertelemesi, bu kaynağı ticaret yapanlara ve vatandaşa kullanması çok önemli.

Bu çerçevede yıl sonuna kadar gıda ve sağlık ürünlerinde KDV’nin kaldırılması da düşünülebilir. Bu sayede ürün fiyatlarında gerileme olacak, daralan ekonomi nedeniyle satın alma gücü düşecek olan vatandaşın bu ürünlere daha kolay ulaşması sağlanacaktır.”

 
İzmir'in en yoğun bölgelerinde koronavirüs sakinliği
 
Sağlık Bakanlığı'ndan virüse karşı yeni tedbirler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir zabıtası virüs için sokakta
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, koronavirüs önlemleri ...
Gaziemir’de can dostlara mama ve su desteği
Gaziemir Belediyesi, salgın karşısında yurttaşların evlerinde kalması ...
Menderes'te koronavirüs seferberliği
Menderes Belediyesi tarafından koronavirüsten korunmak için başlatılan ...
 
Çiğli’deki sağlıkçıların maskeleri belediyeden!
Çiğli Belediyesi tarafından koronavirüs salgınına karşı mesai harcayan ...
Büyükşehir’den sonra Kemalpaşa da erteliyor!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Küresel çapta salgına dönüşen ...
Başkan Batur açıkladı: Mesaide nöbet sistemi uygulanacak
Koronavirüs salgını nedeniyle Konak Belediyesi mesaide nöbet sistemine ...
 
Bergama'da kira ödemelerine iki ay erteleme
Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelge ile ...
Koronavirüs önlemi: O belediye kıyafeti serbest bıraktı
Ödemiş Belediyesi temizlik, park bahçe ve destek hizmetleri gibi birimlerde ...
Ödemiş'te 'Cumartesi Pazarı' için gerekli önlemler alındı
Ödemiş Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kriz Masası,  koronavirüs riskine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva