HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2019 Salı - 12:55

Başkan İduğ: Belediye çalışanları parti delegesi yapılmamalı!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Her belediyenin içerisinde bankamatik çalışan vardır. Belediye çalışanları delegelik yapıyorsa bankamatikleri önleyemezsiniz. Delege yapısı belediye çalışanları arasında olmaması gerekiyor” dedi.

Başkan İduğ: Belediye çalışanları parti delegesi yapılmamalı!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak katıldı ve Mehmet İşler ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan İduğ, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, Bornova’da gerçekleştirdikleri projeler ve CHP’de devam eden kongre sürecine de değindi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI PARTİ DELEGESİ YAPILMAMALI!
İduğ ayrıca, “Her belediyenin içerisinde bankamatik çalışan vardır. Belediye çalışanları delegelik yapıyorsa bankamatikleri önleyemezsiniz. Delege yapısı belediye çalışanları arasında olmaması gerekiyor. Seçimlere ben hiç karışmadım, işime bakıyorum” ifadelerini kullandı.

BERABER ÇALIŞABİLECEĞİM BİRİNİ İSTERİM
CHP’de geride kalan mahalle delege seçimleri konusunda konuşan İduğ, “İzmir’de birçok belediye başkanı müdahil olmamak için elinden geleni yaptı. Ben de müdahale etmemeye çalıştım. Gönlünde yatan bir aslan var mı derseniz tabii ki, birlikte çalışabileceğim birini isterim ancak ben delegenin sesini dinlerim, genel merkezin sesini dinlerim, Tunç başkanın iradesini kırmam. Örgütümüz en iyi adayı seçecektir. Kadın veya erkek olarak ayırmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

DENİZ YÜCEL’İ BAŞARILI BULUYORUM
CHP’de yaklaşan il kongresi hakkında da değerlendirmelerde bulunan İduğ, “Öncelikle genel başkanın kararı başımızın sütündedir. Tuncay Bey ve Tunç Bey konuları iletişimle çözülecek olan konular. Ben bunu belediye başkanı olarak değil partili olarak cevap veriyorum. İktidara giden bir partide aşağıda yapılan çalışmaların yukarıyı desteklemesi gerekir. Türkiye’nin çok önemli sorunları var, onların işini zorlamamamız gerekir. İl başkanlığı konusunda karar verici biz değiliz, genel merkezdir. Tunç bey ile çalışacak seçilen arkadaş. Deniz Yücel’in başarılı bir grafiği var, ben başarılı buluyorum” dedi.

BELEDİYE SATIN ALIMLARINI TÜCCAAR HASSASİYETİNDE YAPMALIYIZ
Kaynak kullanımı konusunda tüm belediyelerin özenli davranması gerektiğini söyleyen İduğ, “Tüm bürokratlarla birlikte bütçeyi çok etkin kullanmalıyız. Hem hizmetler hem yatırımları doğru şekilde yapmamız gerekiyor, bu kolay bir şey değil. Sadece belediye başkanı değil ekibin etkinliği olması gerekiyor. Verileri size doğru getiren bir ekip varsa siz de o verilerle doğru kararları alabiliyorsanız başarılı olunabilinir. Satın alınan bir ürünün ödemesinin tarihi bellidir. Bu sebeple bir tüccar gibi belediye satın alımlarında planlı olunması gerekir. Plansız şekilde yapılan satın alımlarla, ülkemizdeki enflasyon durumları sebebiyle ödeme dengesizliği belediyeye zarar verebilir” dedi.

BORNOVALILARA HAVUZ MÜJDESİ
Bornova’da gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Başkan İduğ, “325 milyonluk bütçemiz 420 milyona çıktı. Bornovalılar 2020 yılında bir olimpik havuzla karşılaşacaklar. Şubat ayında temelini atıyoruz. Altındağ-Çamdibi alanında bir havuz yapıyoruz. Sayın Tunç Başkanımızla büyük bir birliktelik ile çalışıyoruz. 50 yıllık bir Bornova Şehir Stadı var. Orası hizmet merkezi olarak planlanmıştı ancak biz orada hizmet binası yapmayı uygun bulmadık bunun yerine çok kapsamlı bir spor merkezi haline getiriyoruz. Spora olan önceliğimizi basketbol takımımızın başarısı ve Altay’ın kulüplerimizle yaptığı ortaklıklar ortaya koyuyor. 39 tane kurdele kesilecek çalışma var şu anda. Bornova’nın dağınık yapısını merkeze çekip birlikte çalışmak için gayret gösterdik. Yeni bina yapmadan bu sorunu çözdük.  Havuzun temelini atıyoruz, pazaryeri açılıyor. Yeni araçlarımız geliyor. Çok yoğun bir şekilde gelişiyoruz” diye konuştu.

ÜRETEN TÜRKİYE SÖYLEMİNİ BU GENÇLİKLE OLUŞTURAMAYIZ
Türkiye’nin eğitim seviyesinin iyi bir noktada olmadığının altını çizen İduğ, “Türkiye’nin eğitim ortalaması orta-2 seviyesindedir. Bizim üreten bir Türkiye söylemimizi bu gençlikle gerçekleştiremeyiz. Gençler arasında çok iyiler var ancak çok zayıf olanlar da var. Dijital sınıf projemizle bu zayıf gençlerimizi yükselteceğiz. İstekli ve öğrenmek isteyen gençlerimiz varsa onları yukarı taşıyacağız. Hem bir işte çalışıp hem de açıktan okuyan gençlerimiz için ve evinde çocuklarına bakarken okumak isteyen kadınlarımız için önemli bir hizmet. İnsanlarımızın evine dershane getirmek kadar güzel bir şey yok. Engelli vatandaşlarımız için de önemli bir projedir. Hepsinden önemlisi ücretsiz bir projedir bu. Sayın Tunç Başkan’a lansmana geldiğinde bir ricada bulunmuştum, bu projenin İzmir’e ve Türkiye’ye yayılmasını istemiştim. Kendisi de bunun için çalışma yapacaklarını belirtti. Gençlerimizi eğiterek iyi bir noktaya gelebiliriz” açıklamasını yaptı.

BÜYÜKPARK VE KÜÇÜKPARK’TA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK
Çalışma yaparken kentin farklı dinamiklerini dikkate aldıklarını ifade eden İduğ, “Kent estetiği konusunda üniversiteler ile çalışılması gerekiyor. Eğer onlarla birlikte çalışırsak çok daha iyi bir kent estetiği yaratabiliriz. Akademisyenlerimizin bu konuda önemli çalışmaları var. Küçükpark ve Büyükpark’ta çok büyük değişiklikler olacak bu işbirliği kapsamında. Üniversiteli gençler için dijital kütüphane geliyor. Yurt dışındaki kütüphanelerden aboneliği biz alacağız, gençlerimiz 100 dolar kadar büyük rakamlar vermek durumunda kalmayacaklar. Bizden alacakları dijital kütüphane şifresi ile oraya girerek kaynak edinebilecekler. Ayrıca oraya koyacağımız iki büyük fotokopi makinesi ile tezlerini ve çalışmalarını orada tamamlayabilecekler” ifadelerini kullandı.

YENİ BELEDİYE BİNASI İNŞA ETMEYECEĞİZ
“325 milyonluk bütçenin yüzde 10’u araç kiralarına gidiyordu Önümüzdeki 10-15 yıl Bornova Belediyesi’nin araç kirası ödemeyeceği bir hamle yaptık” diyen İduğ, belediye hizmet binası sorununu da çözdüklerini ifade ederek, “Hizmet Binası için çok büyük bir bütçe gerekiyor. Eğer bu hizmet binası yatırımı yaparsak başka yatırım yapamayız. Biz kendi yerimizi yapmak yerine halkın ihtiyaçlarını karşılama niyetindeyiz. Belediye Binası yapmayacağız. Bunun yerine mevcut Belediye Binasının yanında bulunan bir binayı 4 milyon lira gibi bir bedelle alarak ihtiyacımızı gidermiş olduk. Elimizde 8 milyon ciroya sahip bir işletme varken 4 milyon zarar edilir mi. Biz burada yapılan zararı önledik. 2019 yılı sonunda İZBAŞ şirketi zarar etmeyen bir şirket olarak 2020 yılına girecek. BORBEL şirketi de aynı şekilde. Belediyemizin nakit akışında bir sıkıntı yok. Önümüzdeki 3-4 ay boyunca bir sıkıntı öngörmüyoruz. Biz iş insanları ileriye dönük planlamalarla çalışırız” dedi.

BELEDİYEMİZİN BORCU YOK
Bornova Belediyesi’nin borçlanma yapısından bahseden Başkan İduğ, “24 milyon kredi borcu 10 milyon da tedarik borcu vardı. Belediyeler arasında en iyilerdendi. Olgun Başkan’a teşekkür ediyoruz. Şu an o 35 milyonluk borcu kapattık. Belediyenin borcu yok sadece satın aldığımız araçların kredisi ödeniyor onlar da 1 yıl sonra bitecek ve daha sonra yıllık kira giderleri ortadan kalkmış olacak. Bu satın alma işi eski belediye tarafından fark edilmemiş, bunun için suçlamıyorum biz fark ettik ve çözdük” diye konuştu.

OLGUN ATİLA SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE 13 KİŞİYİ İŞE ALDI!
Belediyelerde işten çıkarmalar ve ATM memur hakkında açıklama yapan İduğ, “Ben Olgun Başkan’a adaylığım belli olduktan sonra hiçbir personel alma bırak ben kendi personelimi alayım dedim. Bunu Alaattin Yüksel ve Olgun Atila ile birlikte üçümüz yemek yerken söylemiştim. Ancak 13 kişi alınmış, bu doğru bir şey değil, ben böyle yapmayacağım. 29 Mart günü akşam 16.30’da 13 kişi işe alınmış” dedi.

ÇALIŞMAK İSTEYENE VE İŞ YAPABİLENE İŞ VAR
İzmir’de çalışmak isteyen ve iş yapabilen insanların iş bulabildiğini ifade eden İduğ, “Belediyelerin görevi istihdam sorununu çözmek değildir, bunu hükümet yapmalı. Ekonominin durumundan dolayı belediyelere de iş düşüyor. Benim de yaptığım görüşmelerin yüzde 90’ı bu yönde. Biz Altın Bilezik adı altında bir proje oluşturduk. Kolay iş sistemi oluşturduk. İşverenler aradığı kriterleri bu sisteme ekliyor, biz de bize gelen CV’lerdeki bilgileri bu sisteme girerek eşleşen kişileri işverenlerle buluşturuyoruz. Çalışmak istiyorsa, iş yapabiliyorsa Türkiye’de iş var. Diplomanızla değil, yaptığınız iş iyiyse iş var. Manisa’da sanayide bir sürü eleman aranıyor. İş yapabilen ve çalışmak isteyen insanlar için iş var” dedi.

İMAR BARIŞI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLİYOR
Bornova’da kentsel dönüşüm gereken bazı mahalleler olduğunu ancak insanların bunu istemesi gerektiğini belirten İduğ, “Bornova tarihi eski olan bir ilçe, Çamdibi, Altındağ ve Pınarbaşı gibi bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. Hemen yapılamaz, önce halkın bunu istiyor olması gerekiyor. İmar Barışı ile Türkiye’de bir tarih yazıldı. İmar barışı parasını devlet aldı, ceremesini belediyeler çekiyor. İmar barışı ile kat sayısı artan yapılar ile kentsel dönüşüm gerçekleştirmek çok zor. Belediye başkanı olarak en çok zorlandığım şey bu. İnsanların yaşadığı evleri yıkmak çok zor ancak valiliğin talimatını yerine getirmek zorundayız, bu görevi yerine getirmezsek yargılanırız ve başkanlığımız düşebilir” diye konuştu.

AYIN 3 PAZARI OTOMOBİL 1 PAZARI ANTİKA SATIŞI YAPILACAK
Bornova’da pazaryeri konusunun çok önemli olduğunu ifade eden İduğ, “Biz de karayolları vakfından o bölgenin kiralamasını yaparak sorunu çözdük. Biz bu konuda partiler üstü bir anlayışla çözdük. Adaletli  bir çözüm üretiyoruz, 720 mağdur insanın ismini torbanın içine atarak mağduriyetlerini gidermeliyiz. Pazar günü Özkanlar pazaryerinde oto pazarı olacak. Nöbetçi noter de olacak orada ve araç satışı hemen gerçekleşebilecek. Öte yandan Bornova’da çok özel bir antika pazarı olacak. Her ayın son Pazar günü antika pazarı kurulacak. Bursa’da her ayın ilk pazarı, Ankara’da ikinci pazarı, İstanbul’da üçüncü pazarı ve artık İzmir’de de dördüncü pazarı antika pazarı kurulacak. Türkiye’de 3 tane var zaten şu an bizimle birlikte 4 olacak” açıklamasını yaptı.

 
KİHEP kadınlara haklarını öğretiyor
 
Selçuk seferlerine saat ayarı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REALİST 10 Aralık 2019 Salı 22:24

KONUSMASINDAN COK ANTİPATİK BİRİ OLDUGU BELLİ OLUYOR. BORNOVADA YASIYOR OLSAM KESİNLİKLE BÖYLE BİRİNE OY ATMAZDIM. İYİ Kİ BİZİM BELEDİYE BASKANIMIZ DEĞİL.

Yorumu oyla      5      6  
yalı 10 Aralık 2019 Salı 20:43

Bornova da nkimse sorsam başkana güvenilmez olduğunu söylüyor öyleyse neden seçildi bilen varsa aydınlatabilir mi ?

Yorumu oyla      11      8  
Kazım EMİR 10 Aralık 2019 Salı 17:18

SAYIN BELEDİYE ÇALIŞAN ARKADAŞLAR BİR ALGI YANLIŞLIĞI VAR YAŞANAN SÜREÇDE GÖRDÜKKİ BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖBEKDEN DEĞİL TA CİĞERDEN BAĞLI HAREKET EDİYORSUNUZ BU BİRİ BİRDE AKEPELİ BELEDİYELER OLSA. ÇOĞU AKEPELİ OLUR ÖRNEKLERİNİ ÇOK GÖRDÜK DİĞER İLLERDE BİRAZ GERÇEKCİ OLALIM

Yorumu oyla      7      5  
izmir'li 10 Aralık 2019 Salı 16:30

Kamil insanları küçük görmek senin haddine düşmez yedek parçacı yağcı bu partiye sahip çıkmasaydı halkçı olan bu parti zaten buralara gelemezdi. Maddi düzeyi yüksek olanlar fakir olsaydı saygı gösterdiğin kaç idareciye selam verirdin KAMİL

Yorumu oyla      8      6  
.. 10 Aralık 2019 Salı 16:12

Belediyelerde çalışan Parti üyesi değilmi ve üyeninde seçme , seçilme durumu vardır. bu düşünce ile Tabanı madem yok sayacaksın o zaman seçim zamanıda o kişilere yaklaşmayacaksın.. Kişiler Ailelerini geçindirmek için elbet çalışacaklar belediye de çalışan olacaktır. Saçma fikirler saçma insanlar tarafından dillendirilir.

Yorumu oyla      9      8  
Gürkan 10 Aralık 2019 Salı 15:32

Çalışana iş varsa eğer, partisi CHP, hükümeti niye eleştiriyor? Diploma değil, iş yapabilmek önemli ise kimse üniversite okumasın, meslek lisesi yeterli. Ayda 15-20 bin maaş alanların "iş var ya" demesi. Varsa buyrun siz çalışın; maaş açlık sınırının altında ama :)

Yorumu oyla      10      5  
Kazım EMİR 10 Aralık 2019 Salı 14:32

YILLAR SONRA BENİM SÖYLEVİMİM BİR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN DİLLENDİRİLMESİ BELEDİYE ÇALIŞANLARIN DELEGE OLMAMASI FİKRİ TEBRİKLER

Yorumu oyla      8      11  
Kamil 10 Aralık 2019 Salı 14:20

Haklısınız, bence de yedek parçacı yağcı falan da belediye başkan adayı yapılmamalı.

Yorumu oyla      10      8  
izmir'li 10 Aralık 2019 Salı 14:02

Nedir bu delege sevdası. Delegeden Belediye Başkanı oluyor, meclis üyesi oluyor da bu partiye gönül veren ve belediyede çalışan arkadaşlardan neden delege olmuyor. Bu arkadaşlar farklı bir siyasi örgüt belediye'yi alsa ilk topun ağzında olmayı göze alarak partiye hizmet ediyorlar ekmeklerinden vazgeçmek pahasına. altınızda çalışanların partiye hizmet etmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KİHEP kadınlara haklarını öğretiyor
Karabağlar Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde özellikle ...
Konak’ta Erdura ile nostalji rüzgarı esti
Konak Belediyesi’nin yeni kurulan Popüler Müzik Korosu, sezonunu Ersan ...
Büyükşehir'den İzmir sporuna can suyu
İzmir’in tanıtımında kentin spor kulüpleri de rol alacak. İzmir Büyükşehir ...
 
Bornova'da atık pil getiren tarih yolculuğuna çıkıyor
Atık pillerin toplanması ile ilgili kampanyalarda her zaman öncü Bornova ...
Torbalı'nın çehresini değiştirecek proje için yarışma zamanı
Torbalı Belediyesi Belediye Hizmet Binası, Pazaryeri ve Otopark ile Yakın ...
Bergama Belediyesi ve BERKSAV’dan işbirliği mesajı
Bergama Belediyesi ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı olan BERKSAV, tarihi ...
 
Narlıdere gastronomi başkenti olacak
Narlıdere’deki yerel lezzetleri markalaştırarak özel tatlar yaratmak için ...
Güzelbahçe’de ‘Go Kart’a Hayır’ paneli
İzmir KartingKulübü’nün2018 yılından bu yana Yelki’de tarım alanı olarak ...
Buca'da 4 bin 304 kadının hayatına dokunuldu
Kadına yönelik şiddetin son bulması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva