HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2024 Cuma - 14:32

Başkan Gürbüz sanık sandalyesinde… HAGB talebi!

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in saldırıya uğraması ve ilçede esnaflık yapan bir manavın bacağından vurdurulmasını azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Foça Belediye Başkanı Gürbüz de yeniden sanık sandalyesine oturdu. Beraatini talep eden Gürbüz olası bir ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını (HAGB) talep etti.

Başkan Gürbüz sanık sandalyesinde… HAGB talebi!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- Organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili devam eden yargılama süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in saldırıya uğraması ve ilçede esnaflık yapan bir manavın bacağından vurdurulmasını azmettirdiği iddiasıyla yeniden yargılanan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz yeniden sanık sandalyesine oturdu.

İstinaf’tan dönen dosya kapsamında Gürbüz’ün ifadesi talimatla Foça 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde alındı. Daha önceki ifadelerini tekrar eden Gürbüz beraatını istedi. Gürbüz ayrıca olası bir ceza kararı durumunda ise hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını da istedi.

Gürbüz’ün avukatı ise “Müvekkilimin tekkerrüre esas bir cezası yoktur esas mahkemesince, bu hususun dikkate alınmasını talep ederiz, bozma ilamında gerekse dosya kapsamındaki tüm delillerde müvekkil aleyhine herhangi bir beyan yoktur. Bu hususun nazara alınmasını talep ediyoruz bu nedenle öncelikle müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederiz. Ayrıca bozma ilamında katılan olarak bozulmuştur şikayetimiz devam etmektedir dedi” dedi.

İlk duruşması 22 Mart 2024 tarihinde olacak davada İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı yeninden masaya yatıracak.

NELER YAŞANDI?
38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmış ve İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde davalar görülmüştü.

İddianamede, sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosya birleştirilmişti. Olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğraması olayı bulunmaktaydı. Koçer’in saldırıya uğraması ile ilgili alınan kararda çok sayıda isme beraat verilirken Esat Candan isimli sanığa Koçer’e yönelik tehdit ve mala zarar verme suçlarından toplamda 3 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.

Davada ayrıca Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve dava bu dosyayla birleştirilmişti. Mahkeme Gürbüz hakkında beraat kararı vermişti. Öte yandan dava sürecinde Karadağ’da yakalan Binali Camgöz’ün yargılanma süreci mevcut dosyadan ayrılmıştı.

MAHKEME KARARLARI BOZDU
Dava ile ilgili olarak istinaf süreci ise tamamlandı. İtirazları değerlendiren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararları bozdu. Mahkeme, beraat alan sanıklarla ilgili olarak beraat kararlarının gerekçesiz bırakılması, Koçar’e yönelik saldırıda mala zarar verme ve tehdit suçları ile ilgili olarak 5 ay ve 3 yıl 4 ay hapis cezası alan sanıkla ilgili olarak da suçların örgütsel faaliyet kapsamında kalıp kalmadığının değerlendirilmemesi gerekçeleriyle kararın kaldırılmasını karar verdi.

 
Erdoğan: Emekli bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak
 
Terör propagandasına operasyon: 5 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu: Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edeceğiz
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türk Medeni Kanunu’nun ...
Başkan Soyer’den dikkat çeken mesaj: 15 sene önce de toktum şimdi de!
Belediye yöneticileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Şaşal Su, dağıtım alanını genişletiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın çalışmalarıyla tekrar ...
 
Başkan Soyer’den demokrasi vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Demokrasinin Beşiği Akdeniz” paneline ev ...
Selçuk'ta engellilere ritm antrenmanı
Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ritim çalışmalarına ...
Başkan Yetişkin’den Soyer/Tugay yorumu: Kırgınlık var, infial yok!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisarlıların, kendilerinden ...
 
Eski başkandan ‘tören’ sitemi: Partimiz tarafından unutulduk!
Dün Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen CHP’nin ...
Başkan Çerçioğlu Germencik Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
Başkan Erdoğan, yeniden aday gösterilmesini yorumladı: Parti örgütün sesine kulak verdi!
 CHP’de Karaburun adayı Genel Başkan Özgür Özel’e verilen yetki üzerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva