HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2020 Salı - 13:32

Başkan Gümrükçü’den flaş mesajlar: Millet Bahçesi için yer gösterdi Kaf-Kaf’a destek verdi!

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü Karşıyaka Spor Kulübü tarafından altyapı tesisi yapılmak için istenen 100 dönümlük arazinin ilçesinin sınırlarında kalıyor olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Ayrıca arazinin Millet Bahçesi projesi için de kullanılması gündeme gelince Başkan Gümrükçü net mesaj verdi. Millet Bahçesi için Sasalı’yı adres gösteren Gümrükçü arazinin spor amacıyla kullanılmasının doğru olacağını söyledi.

Başkan Gümrükçü’den flaş mesajlar: Millet Bahçesi için yer gösterdi Kaf-Kaf’a destek verdi!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazeteci Fatih Yapar ve Aslı Eren'in sorularını yanıtlayan Gümrükçü, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler de verirken belediyenin mali yapısı hakkında da  konuştu.

Gümrükçü, yıllardır İzmir’in çöpünün döküldüğü yer olan Çiğli’nin belediye başkanı olarak Menderes’e yapılmak istenen katı atık entegre tesisinin son günlerde tartışma yaratması hakkında da düşüncesini aktardı.

Karşıyaka Spor Kulübü tarafından altyapı tesisi yapılmak için istenen 100 dönümlük arazinin Çiğli sınırlarında kalıyor olmasıyla ilgili açıklama yapan Gümrükçü net ifadeler kullandı.

Gümrükçü ayrıca partisinin içinde bulunduğu kongre sürecine değindi ve mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in durumu hakkında mesajlar verdi.

5 SENE İÇİNDE İMARA KAPALI ALAN BIRAKMAYIZ
Kentsel dönüşüme dair konuşan Gümrükçü, “Güzeltepe kentsel dönüşüm çalışması var. Hazırlığı 5 sene sürdü. Büyükşehir meclisine geldi. 1 sene uygulama süresi var. Vatandaşla anlaşılacak. Biz vatandaşın hak kaybı olmasın istiyoruz ama özellikle depremle mücadelede ne yapabiliriz, bunları tartışmalıyız. Kentsel dönüşüm önemlidir. Bu dönem Çiğli’nin kentleşme noktasında altın yıllarını yaşayacağını söyleyebiliriz. Kriz ortamı aşılır, yatırımcı müteahhit daha aktif bir şekilde sürece dahil olursa güzel olacak. İmara açtığımız yerler var. Harmandalı’da düzenleme yapıyoruz. 5 sene içinde imara kapalı alan bırakmayız. Tarlaları imara açmak için çalışmıyoruz. Kimse yanlış anlamasın. Geçtiğimiz süreçte sorunlu, eski imarlı yerler vardı, onları açacağız. Başka bir amacımız yok, yanlış anlaşılmasın! Dönüşümün teşvik edilmesi lazım” dedi.

KENDİ YAĞINDA KAVRULAN BİR BELEDİYE YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Belediyenin mali yapısı hakkında bilgi veren Gümrükçü, “ İşçiye maaş borcumuz yok. Tüm maaşlar ödenmiş durumda, gününde ödemeye devam ediyoruz. Piyasaya 25 milyon TL borç vardı, 5 milyon TL’ye indirdik. Bütçede 16 milyon TL’lik artış gerçekleştirdik. Bu yıl 200 milyon TL’ye çıkarma hedefimiz var. Ekonomik anlamda toparlanma evresindeyiz. Borç bitti mi? Bitmedi ama işi döndürmeye çalışıyoruz. 2.8 milyon civarı bir elektrik faturası ödüyordu her yıl Çiğli Belediyesi… Anlaşma yaptık 600-700 milyon TL düşürdük. Telefon faturamız yılık 250 bin TL civarıydı, onda da tasarruf yaptık. Yeni güneş enerjisi santralleri kurduk. Ana kalemlerden ne ölçüde kısabiliyoruz? Onlara baktık. Kiralama yapılan araç gereci de satın aldık. Evlere sıcak yemek hizmetini de belediye şirketi üzerinden yapıyoruz. Kendi yağında kavrulan bir belediye yaratmaya çalışıyoruz. Kendi parke taş tesisini kuran kendi çöp konteynırını üreten bir belediye olacağız” açıklamasını yaptı.

AK PARTİLİ ARKADAŞLAR MİLLET BAHÇESİ İÇİN SASALI’DA BİR YER ÖNERMİŞTİ, ONA KATILIYORUM
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yıllardır istediği arazi özelinde konuşan Gümrükçü, “Bu yeni bir konu değil. Bu arazinin Karşıyaka Spor Kulübü’ne devredilmek istenmesi konusu eski bir konu. Bahse konu yer Mavişehir diye haber yapılsa da Ataşehir aslında. Gayet de büyük. İmar planlarında spor alanı gözüküyor. Yıllardır bir şahıstaydı. Takas yaptı. Fakat cumhurbaşkanı tarafından buranın millet bahçesi olması için yazı ulaştırıldı. Nasıl değerlendirebiliriz diye kafa yorduğumuz bir yerdir. Klüp yıllardır buranın peşinde. Aynı şekilde kalması o bölgede ciddi ihtiyacı karşılayacaktır. İmar planının değişmesine bir ihtiyaç yok. Oranın spor tesisine ihtiyacı var. Bizim tercihimiz spor alanı olarak kullanılmasıdır. Millet bahçesi için Çiğli’deki AK Partili arkadaşlar Sasalı tarafında bir yer önermişti. Ben de belediye başkan adayı olarak AK Partili arkadaşların önerisinin doğru olacağını söylemiştim. O bölgenin denize ulaşması adına Çiğlililere fayda sağlayacağını ifade etmiştim. Biz aynı noktadayız” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ ALIRSA ÇİĞLİ BELEDİYESPOR OLARAK BUNDAN FAYDALANMAK İSTERİZ!
“Çiğli Belediyesi olarak sizin araziden beklentiniz yok mu?” şeklinde gelen soruya yanıt veren Gümrükçü, “Arsayı Karşıyaka’ya verelim demedim. Karşıyaka Spor Kulübü bizim bölgenin amiral gemisidir. Türkiye’de ve dünyada isim yapmış bir kulüp. Diğer spor kulüpleriyle kıyasladığımızda tesis anlamında en azlarından biridir. Karşıyaka Spor Kulübü’nün büyümesi bizim büyümemizdir. Ağabey kardeş gibiyizdir. Karşıyaka’nın Çiğli’de çok izi vardır. Çiğli Belediye başkanıyım ama Karşıyaka Spor Kulübü üyesiyim. Böyle bir iç içe geçmişlik durumu var. KSK bunu üzerine alırsa biz de Çiğli Belediyespor olarak bundan faydalanmak isteriz. Ağabeyimiz KSK’den iyi niyet anlaşması, protokol talebimiz olur. Birlikte faydalanmak isteriz. Önceliğimiz spor alanı olarak kalmasıdır. Kulüp 10-15 yıldır bu arsayla ilgili uğraşıyor. Yol aldılar. Sanıyorum olumlu sonuçlanacak. Ağabey-kardeş hukukumuzdan dolayı birlikte çalışmak isteriz. Biz de üçüncü lig yolunda gidiyoruz, çıkarsak bizim de böyle tesislere ihtiyacımız olacak. Paylaşamayacağımız bir şey yok. Karşıyaka’nın menfaatine olan bir şey Çiğli’nin de menfaatinedir. Çivi çakan herkesle beraberiz” dedi.  

ÇÖP TARTIŞMASI İÇİN: BURASI OLMAYACAK DİYE YAYGARA YAPMANIN BUGÜN MANASI YOK!
Yıllardır Çiğli’de hizmet veren Harmandalı çöp tesisi için konuşan Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılmak istenen ve tartışma yaratan katı atık entegre projesine de değindi. Gümrükçü, “Çöpün tüm yan etkilerinden zarar görmüş bir yer Harmandalı… 30 senedir uğraşıyor. Yeni yapılan tesisle bu yan etkiler minimuma indi. Gün geçtikçe olumsuz yönler azalacak. Yeni haline elektrik fabrikası diyebiliriz. Çöp kamyonlarının güzergahı da değişecek. Bizim en büyük şikayetimiz buydu. Tunç başkan yeni bir güzergah belirliyor. 1 buçuk yıla kadar tüm yan etkilerden kurtulmuş olacağız. Yaklaşık 15 milyon TL civarı artısı olacak. İnşallah ondan Çiğli yararlanacak diye düşünüyoruz. Bergama, Menderes’e yeni tesisler yapılacak. Süreç nasıl işliyor, ona bakmak lazım. Belediye bir yer buluyor, bakanlık görüş bildiriyor, ÇED süreçleri var, sonrasında ‘evet yapılabilir’ deniyor. Şehir merkezi, yeraltı suyuna yakınlıklarına bakılıyor. Menderes’te verilmiş onay var. Onayları verenlerden biri İzmir Büyükşehir Belediyesi biri de hükümet! Burası olmayacak diye yaygara yapmanın bugün manası yok. Farklı bir tartışmaya gidiyor iş. Yamanlar’a Çiğli’nin tesisi niye gitmedi? ÇED raporu gelmedi, hükümette bekledi. Bürokratik sorunlardan kaynaklı gitmedi. Aziz Bey ‘tesisi modern hale getirelim.  İçimde kalan şey çöp tesisini Harmandalı’dan kaldıramadım’ dedi. Burada süreç başlamış. Yeni tesislerin kurulması Harmandalı’nın yükünü hafifletecektir. Dünyada da böyledir bu. 30 ilçenin çöpünü alıp tek ilçeye getirmenin yükü daha farklıdır. Ama lokal tesisler oluşturmak normaldir. Yeri doğru mudur, değil midir, tartışılabilir. Vatandaşın tesisi istememek gibi bir hakkı var. Büyükşehir’in süreci iyi yönettiğini düşünüyorum. Sanıyorum i bu ay meclis toplantısı Harmandalı’da olacak. İsteyen gelsin Harmandalı’yı incelesin sonra yorum yapsın” ifadelerini kullandı.

‘TRT PAYI GİBİ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?’ DİYE SORMUŞTUM
Çiğli’nin çöp yükünü çekmesinin ilçeye artı bir değer katıp katmayacağının sorulması üzerine konuşan Gümrükçü, “Aziz Bey’e ilçe başkanıyken söylemiştim; ‘TRT payı gibi bir pay aktarılabilir mi?’ demiştim. O zaman gelir yaratmıyordu, ama şimdi rakamlarla ölçülen bir durum var. Tunç Başkan’ımızla görüşmedik ama bu değerlendirilebilir” dedi.  

MECLİSTE KARARLARIMIZIN TAMINA YAKINI OY BİRLİĞİYLE ALINIYOR
Mecliste siyasi partilerle uyumlu bir şekilde çalışıldığını ifade eden Gümrükçü, “Mecliste kararlarımızın tamamına yakını oy birliğiyle alınıyor. Çok önemli bir şeydir bu. Tüm İzmir’e yayılması gerekiyor. Komisyon kurmuştuk. Sorunlarımızı ve projelerimizi onun vasıtasıyla takip ediyoruz. İçinde her partiden meclis üyesi var. Birçok işte de sonuç almaya başladık. Havalimanı, İZBAN’ın yeraltına alınması gibi konular üzerinde çalışıyoruz.  İZKUŞ’un protokolünün yenilenmesinde AK Partili arkadaşlarımız inisiyatif alıyorlar” diye konuştu.

HARMANDALI PLANLARI İÇİN MÜJDE!
Gümrükçü ayrıca Harmandalı için planlama aşamasına gelindiğini duyurdu ve “1/5000’likleri bitti, 1/1000’likleri yapma yetkisi ilçe belediyesinde... Büyükşehir ile süreci netleştirdik. Bu hafta tam detaylar belli olacak. Vatandaş ‘hayır’ demezse, çok kısa sürede Harmandalı bölgesini imara açarız. Vatandaşın itiraz edeceğini düşünmüyorum. Görüşleri alıp plana yansıttığımızda sorun kalmaz. Tapuyla ilgili sıkıntı olmaz” dedi.

İZMİR’İ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYOR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile en sık görüşen ilçe belediye başkanları arasında olan Gümrükçü, “Genel Başkan’ın İzmir’le ilgili düşünceleri neler?” sorusu karşısında, “Pazartesi günleri çöp toplama kampanyası başlattık. Bu işi de genel başkan ile konuşarak yaptık. İzmir’i çok yakından takip ediyor. Sanıyorum çeşitli anketler oluyor. Değerlendirmeler yapıyor. Bizimle paylaştığı ölçüde hayata geçiriyoruz” cevabını verdi.  

GENEL BAŞKAN TEK ADAY İSTİYOR, SALICI DA O MESAJI VERDİ!
Kongre sürecine değinen Gümrükçü, “İlçeler bitti. Kadın ilçe başkanlarının sayısının yükseldiği bir döneme girdik. Aynı kadın sayısı fazlalığını il yönetimi ve kurultay delege listesinde de görmek istiyoruz. Örgüt bunu istedi, bu sayı yansımalı. Genel başkanımızla bir uzlaşı, tek aday, ortak aday ve İzmir’in tüm renklerini temsil edecek bir yönetim üzerine konuşmuştuk. Bu belli bir seviyeye geldi. Geçtiğimiz gün Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı İzmir’e geldi, mesajlar verdi. Konuşmasında örgüt ve büyükşehir birliği ve bunun üzerine inşa edilecek tek aday üzerinde durdu. Gördüğümüz o… Genel başkan büyükşehirlerle ilgili böyle bir süreci istiyordu. ‘İktidara yürüyen bir CHP var, kendi içimizde tartışmaya gerek yok. Örgüt belediye el ele, partiyi iktidara hazırlayın’ demişti” açıklamasını yaptı.

SON YILLARDA EN AZ YIPRANAN İL BAŞKANLARINDAN BİRİSİ
İl Başkanı Deniz Yücel üzerinden konuşan Gümrükçü, “Deniz Yücel ile önceki il kongresinde rakiptik. Bu süreçte onunla ilgili değerlendirmeyi benim yapmam doğru olmaz. Bütün gelen mesajlar tek aday ve Deniz Yücel üzerinde. Deniz Bey, sakinliğini koruyan birisi… Ağzından çıkan her kelimenin bir maksatla söylendiğini görüyorum. Avukatlığın getirdiği bir titizlik de var. Sorunları acil bir şekilde çözme noktasında sıkıntı gördüğü için soğumadan sonra karar veriyor. Şahsının üzerinden büyük bir tartışmanın yaşanmadığı bir isim. Son yıllarda en az yıpranan il başkanlarından birisi. Bu görevde kalıp bu noktada olmak kolay değil. Belediye başkanlığı seçimini yaşadık. 30 ilçede başkan adayı olanlar oldu. Aday gösterilenler oluyor gösterilmeyenler düşman oluyor, meclis üyeleri için de aynı durum geçerli. Bir anda 4 bin 5 bin kişi beni niye yazmadın diyebiliyor. Sakinlikle süreci götürdüğü için sanıyorum genel başkanın böyle bir eğilimi var. Bunu ifade ettiği arkadaşlar vardır. Bana etmiş de etmemiş de olabilir” dedi.

İLÇE BAŞKANLARINA GÖREV DÜŞÜYOR, TEK ADAY İSTİYORLARSA İNİSİYATİF ALMALILAR!
Önceki kongrede kendi adaylık sürecinden örnekler veren Gümrükçü, ilçe başkanlarına görevler düştüğünü vurguladı. Gümrükçü, “Belediye başkanlarının bu süreçte biraz daha geride durması gerekiyor. İlçe başkanları il başkanıyla çalışacak. Genel başkan düşüncesini ilçe başkanlarına aktarır. Gelen mesajlar Deniz Yücel yönünde. Bu süreçte ilçe başkanları inisiyatif almalı. Kimin il başkanı, kimin il yöneticisi olup olmayacağına örgütün karar vermesi lazım. Biz geçen dönem böyle bir süreci götürdük. En son toplantıda isim çıkacakken tartışma yaşandı. Orada bir isim çıksaydı o kongre iki adaylı olmazdı. Eğer uzlaşı aday isteniyorsa ilçe başkanlarına iş düşüyor ve inisiyatif almalıdırlar. 30 ilçe başkanı tek isim üzeride dursa kim ne diyebilir? Böyle bir şey mümkün mü? O ayrı bir tartışma. Ama şu an aday görünmüyor. 65 imzayı alan herkes aday çıkabilir. Gördüğüm kadarıyla öyle bir durum yok. Belki de bugünkü toplantıdan sonra süreç hızlanacaktır. Kulağımıza geliyor, ‘aday olmak istiyorum’ diyenler var ama geride duruyorlar. Aziz Bey arkadaşlarını toplayıp il kongresinden 10 gün önce ‘Adayımız Deniz Yücel’ demişti. Bu süreçte de bu Perşembe gününden itibaren hareketlilik olur” ifadelerini kullandı. 

 
Tramvayla doğaya önemli katkı
 
Baratalı ailesine saldırıda yeni gelişme: Serkan Kurtuluş izi mi var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’in eski Başkanı Özgün: Proje Soyer’in değil, Kocaoğlu giderayak kurdeleli hediye paketi bıraktı!
İlçede 15 yıl belediye başkanlığı yapan Özgün tartışma çıkaran çöp tesisi ...
Eski vekilin oğlunun aracı kurşunlandı!
CHP'den 22 ve 23. milletvekilliği yapan Urla'nın eski belediye başkanlarından ...
'Yıkılan binalar için acil kira yardımı bugün'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depremine ilişkin ''İlk yıkılan ...
 
'Katılım payı ödemeksizin sağlık hizmeti alacaklar'
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, depremden ...
Taksiciler yol kesip evrak kontrolü yaptı
İstanbul'da turizm şirketine ait aracın önünü kesen taksiciler evrak kontrolü yaptı.
Mehmet KARABEL yazdı... Neredeydik... Nerelere geldik?
Mehmet KARABEL yazdı... Neredeydik... Nerelere geldik?
 
Trump'tan Erdoğan'a taziye telefonu
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı ...
Mahkeme planları iptal etmişti: Bakanlıktan TRT binalarına yeni vize!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak’ta bulunan ve 56 milyon TL’ye satılan ...
MSB: Eylem hazırlığındaki 5 terörist yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da hücre evlerine düzenlenen eş zamanlı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva