HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2020 Salı - 13:11

Başkan Gümrükçü'den '500 gün' sunumu: Yeni dönem için 'adaylık' açıklaması

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Çiğli Belediye Başkanlığına seçilen Utku Gümrükçü göreve geldiği günden itibaren geçen 500 gün boyunca yapılan icraatları anlatmak için basın toplantısı düzenledi. İkinci dönem için aday olacağını söyleyen Gümrükçü, ""Bu işin hakkı iki dönem üst üste yapmaktı" dedi.

Başkan Gümrükçü den  500 gün  sunumu: Yeni dönem için  adaylık  açıklaması

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, AK Parti ve Çiğli esnafına sunum yapan Başkan Gümrükçü, bu kez de basın mensupları ile bir araya geldi.  Çiğli Belediye Binası'nda bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü en büyük gurur ile en büyük üzüntüsünü açıkladı.

- ÖNCE YAZIP SONRA SİLMİŞTİ: O TWEETİ AÇIKLADI

500 günün hakkında birçok bilginin verildiği toplantıda, Başkan Gümrükçü, kürsüye çıkarak tüm anlatımları kendisi gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçü, bir dönem daha Çiğli Belediye Başkanlığını yürütmek istediğini söylerken, Çiğli'nin yeni kent merkezinin Köyiçi olabileceğini belirtti.

DİJİTALLEŞME KONUSUNDA BÜYÜK BİR ADIM ATTIK
Çiğli Belediyesi'nde dijitalleşme konusunda önemli adımların atıldığına dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, pandemiye rağmen hedeflerinden şaşmadıklarını söyledi. Gümrükçü, "İki yılda ektiğimiz tüm tohumlar yetişmiş olacak.  Bir kenti sevmek ona hizmetle başlar. Dünyayı değiştirmek istiyorsanız işe kendinizden başlayın demişler. Biz de Çiğli’yi değiştirmek istiyorsak belediyeden başlamak istedik. Bunun için belediyede ciddi bir düzenlemeye gittik. Aday olurken belediyenin durumunu bilerek aday olduk. Ancak bize de sürpriz olan durumlar oldu. Mesela 10 milyon bir kredi çekilmiş onu ödedik, bu bize sürpriz oldu. 19 milyon 610 bin lira piyasa borcu vardı Çiğli Belediyesi'nin, bunların tamamını ödedik. 41 milyon civarı bir tutarı Çiğli Belediyesi olarak 500 günde ödedik. Bizden önceki dönemde devletin sigorta borcu hariç hiçbir borcumuz kalmayacak. Bütçe artışı sağladık. Aldığımızda 166 milyon TL'ydi. 6 ayda 180 milyon liraya çıkarttık bütçeyi. 2020 yılında 200 milyon hedefimizi vardı, bunu ilan ettik. 200’ü geçtikten sonra bizim için hizmetler daha kolay olacak. Bu yıl pandemiye rağmen hedefimizden şaşmamış durumdayız. Hedefimizi tutturacağız diye düşünüyoruz. Altı yeni müdürlük kuruduk bu süreç içerisinde.  Dijitalleşme konusunda büyük bir yol almış durumdayız. Belediyeyi aldığımızda bu konuda sıfırdaydık. İnternet üzerinden inşaat ruhsatlarının kesilebildiği bir sistem hazırlıyoruz. Bu, sektör için devrim niteliğinde bir durum. Başladıktan sonra emlakçıların emlak fahiş bedelini online olarak öğrenebileceği bir sistem oluşturuyoruz. Ayrıca yıl başından önce online randevu sistemini de hizmete açacağız" diye konuştu.

İŞ ARAYAN VE İŞ VERENİ ONLİNE BULUŞTURACAĞIZ
İş arayanlar ile işçi arayanları online bir sistemde bir araya getireceklerini belirten Başkan Gümrükçü, "Gayrimenkul değerlendirme firması ile anlaşıp mal varlıklarımızın değerini belirlemek istiyoruz. Burada da göreve geldiğimiz ve bıraktığımız zamanlardaki ekonomik durumumuzu görmek istiyoruz. İnternet tabanlı bir telefon hattı kullandık. Bununla birlikte tüm konuşmalar kayıt altına alınıyor. Bu sayede de sorunların son durumunu öğrenebiliyoruz. Bu sistemi muhtarlarımıza da açıyoruz. Her cuma başkan yardımcılarımız bu şikayetler için bir değerlendirme yapıyor. Logoyu değiştireceğiz dedik ve değiştirdik. Eski logo karanlık ve siyahtı bunu biz değiştirdik. Çiğli Belediyesi olarak ayrıca pul bastırdık. Bu da benim için önemliydi. Yeni bir sistem olduk. 'isteciğli.com' sitesini açarak iş arayan vatandaşlarla işçi arayanları online şekilde buluşturuyoruz. Halk masası açıyoruz. Burada bir oda olacak ve her gün bir belediye başkan yardımcısı nöbet tutacak ve sorunları bire bir görecek. Bende günlerin belirli zamanlarında orada ollacağım sorunları bizzat dinleyeceğiz. Başkan yardımcılarımız sahada kanaat önderleri ile toplantı yaptılar ve sorunları çıkardılar. Her pazartesi mesaiye çöp toplayarak başlıyoruz. Ben buna 26 hafta katıldım bundan sonra başkan yardımcımız koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Hizmetleri düzenlerken çalıştaylarla önce içeriği oluşturup sonra çalışmaya başlıyoruz. Çiğli'de ilk defa felsefe günlerini kutladık. Sempozyumlarımız devam edecek. Gelecek yıl İsmail Hakkı Tonguç adına yerel yönetimler çalıştayı düzenleyeceğiz" dedi.

YILDA 5 MİLYON TL ÇİĞLİ'DE KALACAK
Halkkart'ın kendileri için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçü; "Ciddi bir sosyal hizmet başlattık Çiğli'de. 2021 yılı içerisinde bu kartlara para yatıracağız ve Çiğli sınırları içerisinde geçerli olan yerlerde kullanabilecekler. Başka bir yerde kullanılamayacak. Bu da yıllık 5 milyonluk bir miktarı Çiğli'de harcayarak iç ekonomiyi güçlendirecek. Bir İMECE panosu oluşturduk. Günlük dağıtabildiğimizi dağıtıyoruz, kalanları ise soğuk hava depolarında saklıyoruz. Bu sadece pandemi döneminde değil, şu an hala devam ediyor. 125 aileye vatandaşların bağışladığı kurban etlerini ulaştırdık. Dil terapisti istihdam ettik ve bu çalışmaları başlattık. Geçtiğim yıl başladığımız ve Mart ayına kadar devam ettiğimiz 'Atatürk İzinden Adım Adım İzmir' projemiz var. 2 bin 131 yurttaşımız ile bu çalışmaları gerçekleştirdik. Diyetisyenle bir beslenme eğitimi yaptık ve bin 273 çocuğumuza ulaşmışız. Ev temizliği yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte 280 evi temizledik.  206 bin 243 öğün sıcak yemek dağıttık bu süreç içinde. Hastaları hastaneye, doktora ulaştırıyoruz. Bu süreçte 3861 hastayı hastaneye ulaştırdık. Hoş geldin bebek tarafından 297 çocuğumuza çanta hediye ettik. Kızılay'ın Konak Şubesi ile birlikte sosyal bir hizmet başlatıyoruz.  Atatürk Spor Salonu Bahçesi'nde showroom açıyoruz. Vatandaşlarımız oraya gelerek bundan yararlanabilecek. Bunların tamamı bizim dönemimizde başlayan çalışmalardır. Evlere sıcak yemek götürme hariç…" ifadelerini kullandı.

ÜST LİGE ÇIKAMAMAK EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM
Belediye olarak spor aktivitelerine önem verdiklerini söyleyen Gümrükçü, "Spor çok önemli bir başlığımız. 5 branşımız ve 480 sporcumuz vardı göreve geldiğimizde. Bizim çalışmamız ile 14 branş, 1742 sporcuya çıkmış durumda. Şu an yeniden spor çalışmalarımıza başlıyoruz, çok yoğun bir ilgi vardı. Euro Velo’ya Çiğli Sasalı bölgesi resmi olarak dahil oldu. Bu da çok önemli… Belediye Spor Kulübü’nü az bir farkla 3'üncü lige çıkartamadık. TFF bizim için üzücü bir karara imza attı. Kendi grubumuzun 2'ncisi olmamıza rağmen TFF'nin aldığı karar sonrası bir üst lige çıkamadık. Bu durum benim en büyük üzüntümdü” dedi.

Çiğli’de temizlik konusunda çok titiz davrandıklarını belirten Başkan Gümrükçü, “Bu yıl 12 ayda 12 park açacağız demiştik 6'sını açtık, 12 olmasa da 10 tane açmasıyı planlıyoruz. 100 bin metrekareye yakın parke taş döşedik. Bunun içinde Büyükşehir'in Çiğli'de yaptığı imalatlar yok. Bunun sonucunda 49 yeni sokağa vatandaşlarımızın hizmetine açtık.  Moloz konusunda ciddi bir seferberlik gerçekleştirdik. Konak'ta günlük 20 ton toplanırken, biz 40 ton topluyoruz ancak yine de yetmiyor. Ciddi bir sinek problemi vardı biz bu konuda ekipleri arttırdık. Sonucunda yaz bitiminde sinek sorununu çözdük. İzmir Büyükşehir'e Belediyesi'nin en güzel hizmetlerinden bir tanesi 'Çiçek Gibi İzmir Projesi'. Her Cumartesi ilçe ve büyükşehir ekipleri birlikte çevre temizliğine katılıyor. Biz buna birde Pzartesiyi eklediğiniz de bir mahalleye yılda 4 defa genel temizlik yapmış oluyoruz. Bir yakıt tasarrufu içerisindeyiz. Kriz döneminde bile artan bir işyeri ruhsatı sayısı var.  Bir mahallede 18 ruhsatsız, 17 ruhsatlı işletme vardı. Yaptığımız geri dönüşüm çalışmaları sonrası  2 bin 429 ton kağıt toplayıp 41 bin 293 ağacı kurtardık. Gelecek yıl Halkkart'a geri dönüşümünde entegre edeceğiz. Vatandaş evde topladığı atığı geri getirecek ve onun karşılığında bir miktar para verilecek. Böylece hem atık kontrol altına alınacak hem de ev ekonomisine katkı sağlanacak. Hayvan hakları konusunda çalışmalarım var. Hem hayvan severleri mutlu etmemiz lazım, hem de hayvan sevmezleri eğitmemiz lazım. Zor bir konu bu… Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız sunumda değindiğimiz bir konuda sokak hayvanlarıydı. Kısırlaştırma yapmadığınızda ciddi miktarda sayıları artabiliyor. Bu kapsamda bir hayvan hakları meclisi kurduk. Pati dostu işletme uygulaması başlattık. Kedi evleri, su kapları aldık ve dağıttık.  Yapılan çalışmalarla 12 bin canı tedavi etmişiz. Bu rakamlar bence az ancak bunu arttırmamız lazım” dedi.

Pandemi döneminde yaklaşık 119 bin siperlik ürettiklerini söyleyen Gümrükçü, “Sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde birçok çalışma yaptık bunlardan önemli 2 nokta var.  Pandemi dönemindeki en önemli çalışmamız siperliklerin belediye bünyesinde üretmiş olmamızdı. Bu süreçte 119 bin siperlik üretip dağıttık. Bunların tamamı kendi üretimimizdir. Çiğli bir sağlık kenti… DSÖ, Türkiye'deki durumu pandemi olarak nitelendirdiğinde tüm sağlık alanları ile bir araya gelip sorunları masaya yatırdık. Yerli solunum cihazını Başkent Üniversitesi'ne teslim ettik. Onlar bunu farklı bir noktaya taşıyacaklarını söylediler. Biz de oradan gelecek haberi bekliyoruz” dedi..

BELEDİYE DERSHANEMİZDEKİ ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI
ÇİBEM üzerinden yoğun bir eğitim seferberliği yürüttüklerini aktaran Gümrükçü, "Eğitim benim için yeri çok önemli. Belediye olarak doğru eğitim alma konusunda gençlere katkı koyarsak önemli diye düşünüyoruz. Robotik kodlama kursu açtık, Üniversite içine ring hattı koyduk ve mevcut belediye kreşlerini geliştirip yeni kreşler açacağız. Belediyemizin dershane öğrencisi sayısı bin 100'ken şimdi bin 600'lere çıktı. Endüstri meslek lisesine genelde dar gelirli ailelerin çocukları gider. Biz aldığımız bankları 75'nci yıl Endüstri Meslek Lisesi'nden aldık bu şekilde hem okula hem öğrencilere katkı sağlamak istedik” dedi.

Kadın istihdamı için kooperatif çalışması yürütüldüğünü açıklayan Gümrükçü, “Belediye üretici kadın kooperatifi kuruldu, belediyeye devredilecek. Öğlenleri yemek yapıyorlar giderseniz mutlaka uğrayın katkı koymuş olursunuz. Bize şimdilik aktarılan kiralarını elektrik ve suyunu çıkartabildikleriydi. Daha belediyemiz tam olarak dahil olmadı" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ
Kültür sanat alanında ilklere imza attıklarını vurgulayan Gümrükçü, "İnsani gelişme vakfı var ve raporda ilk 20'de yer almak istiyoruz. Buradaki en büyük eksiklik kültürel hayatın eksik olmasıydı. Biz de belediyede bir çocuk tiyatrosu kurduk. Yetişkinler için tiyatro açtık ve çalışmaları devam ediyor. Belediyeler ödül veriyormuş ancak roman ödülü veren ilk belediye Çiğli Belediyesi’ymiş. Romanın yazarı Mersinli bir beyefendi…  Kadının toplumsal mücadelesini anlatan Amazonlar konulu bir roman yazıyor ve bizim jürimiz oy birliği ile bu romanı seçiyor. Bizim için en büyük gurur ise bu roman Fakir Baykurt romanlarını basan yayın eviydi. Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Roman ödülü olarak tüm kitap raflarında var. Geçmişte aktif bir şekilde kullanılan tır vardı. Bunu çıkarttık ve sanatı sokaklara taşıdık. 5 bin 2010 yurttaşımızı bu uygulamalarda yararlandırdık” diye ifade etti.

Uluslararası düzeyde ilişkilere önem verdiklerini söyleyen Başkan Gümrükçü, “Avrupa Birliği'nin bazı ödülleri var bunu Çiğli Belediyesi de almaya hak kazandı. Avrupa Konseyi Partner Kenti olarak bizi seçti oradaki etkinliğe katıldık. Gediz deltası biliniyor ancak bu bölgenin doğan güzelliğini en güzel tepeden görürsünüz. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanımız Gediz Deltası'nın UNESCO ya dahil olması için bir çalışma başlattı biz de bu çalışmada başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Bu hem kentin tanıtımı hem de alanın koruma altına alınması için önemli. Bu listeye dahil olduğunu da 2 milyon dolarlık turistlerden de faydalanmış olacağız" dedi.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA ÇİĞLİ TRAMVAYI
Çiğli Tramvayı ve Harmandalı’daki çöp sorunu hakkında konuşan Gümrükçü, "Bu süreçte en önemli çalışma, Sayın Tunç Soyer'e teşekkürü borç bulabiliyoruz, Çiğli Tramvayıdır. Biz de bunun hızlanması konusunda Çiğli'de bir lobi oluşturduk. Karşıyaka tramvayının devamı olacak ve 10 kilometrenin üstünde 2 hat olacak. 6-7 ayda hastane ulaşımını sağlayacak. Bugün ihale olacaktı ancak 15 gün ertelendi. Hayırlısı ile ihale tamamlandığında 2021 yılında Çiğli'nin de tramvayı olacak. En büyük eksiğimiz çöp. 30 yıldır İzmir'de çöp ile yaşıyoruz. Her gün daha aktif şekilde çalışıyor ve gelişiyor. Gün gün kokunun azaldığını görüyoruz ancak bu bizi tatmin etmiyor. Tamamen kalkması lazım… Biz Çiğli olarak artık çöp kokusu ile yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

SORUNLARI ÇÖZEBİLMEK İÇİN TÜM PARTİLER İLE UZLAŞI İÇİNDEYİZ
Partilerle uzlaşı içinde çalıştıklarını söyleyen Gümrükçü, “Ben siyasetin içinden geldim ancak belediye başkanlığı siyasetin yapıldığı bir yer değildir. O yüzden rozetimi sayın ilçe başkanımıza teslim ettik. Biz 2 ayda bir Genel Başkanımıza Çiğli'deki gelişmekler konusunda bilgilendiriyoruz. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de ziyaretlerde bulunduk. Çiğli'nin sorunlarını çözebilmek için tüm partiler ile bir uzlaşı çabası içindeyiz. Büyükşehir Başkanımız Tunç Soyer’in 1.5 yıllık çalışmamızda onun desteğini ve onun hizmet aşkını birebir yaşamış biri olarak söylüyorum; koyduğu katkı büyük ve bu artarak devam edecektir. Yaptığımız bu sunumları tüm partilere yaptık. Geçtiğimiz gün mecliste MHP'ye de yapacağımız söyledik. Yapılan çalışmayı herkes ile paylaşmak istiyoruz. Herkesten öneri alıyoruz. En önemli şey belediyede katılımcılık... Bir belediye başkanı her şeyi bilemez. Bir belediye başkanının iyi bir ekibi olması lazım…  Biz bu yaptığımız sunumda elimizden geleni yapmak çalıştık. Yapılan anket sonuçlarında gösterildiğimiz yerler var. Bunlar bizim için övünme değildir. Asıl sorun tüm anketlerde çıkan yüzde 30'luk memnun olmayan kitle var. Bizim bundan sonrası çalışmamız o yüzde 30'luk kitle bizden ne bekliyor, nasıl çözebiliriz diye bakacağız” dedi.

MİLLET BAHÇESİ OLURSA DENİZ İLE BAĞLANTIMIZ OLUR
Çiğli’nin denizden daha aktif faydalanması için çalıştıklarını belirten Gümrükçü, “Çiğli'nin önemli konularından biri balıkçılık. Belediye bünyesinde de bir uzman barındırılması gereken bir durum… Balıkçı arkadaşlarımızı her gün denizle buluşmayı başarırız ancak biz bir türlü başaramıyoruz. 4 tane kooperatifimiz var. Çiğli'nin de denizle buluşması için belirlediğimiz bir 2 milyon metrekarelik bir millet bahçesi alanı var. Orası millet bahçesi olursa Çiğli'nin deniz ile bağlantısını sağlamış oluruz. Belki denize gireceğiz belki de bir sahilimiz bile olabilir" diye konuştu.

ESKİDEN KARŞIYAKALIYIZ DİYORLARDI, ŞİMDİ ÇİĞLİLİYİZ DİYORLAR
Çiğli’de kentlilik kimliğinin oturduğunu aktaran Gümrükçü, "Bizim burada bir kentleşme eksikliğimiz var. Yaptığımız çalışmalar ile Çiğli'nin var olduğunu herkese gösterdik. Burada bir kent kimliği oluşturmaktı. Burada oturan arkadaşlara yıllardır sorulduğunda Karşıyakalıyız diyorlardı. Şimdi ise Çiğli diyebiliyorlar. 9 köyün birleşiminden oluşmuş bir şehir. Enerjisini iç kavgalar ile tüketen bir kentti. Bizim hedefimiz bu kentin çakraların açıp, buradaki enerjisi barış ve huzur kenti olarak inşa edeceğiz. Bunda dolayı bütün siyasi partiler ile iyi bir uyum kuruyoruz. Parklarda diğer belediyeler ile yarışmak istiyoruz. Ondan dolayı da açılan park sayımız artıyor” diye ifade etti.

BİR DÖNEM DAHA YAPACAĞIM
Bir dönem daha Çiğli Belediye Başkanlığı için aday olacağını söyleyen Utku Gümrükçü "Bu işin hakkı iki dönem üst üste yapmaktır. Büyük bir kentle ilgili bir hayal kuruyorsunuz. Ben bir dönem daha Çiğli Belediye başkan adayı olacağımı söylemiştim. Aynı şey bütün belediye başkanları için geçerli, Tunç Soyer'den sonrası yine Tunç Soyer olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİ KÖYİÇİ'NE KAYABİLİR
Otopark sorununa dikkat çeken Utku Gümrükçü "Çiğli'de otopark sorununu daha ciddi yaşayacağız. Adliye'nin Çiğli'ye taşınması söz konusu olursa, TOKİ gerçekleşirse, ilçenin demiryolu tarafından bölünmesi sebebiyle bizi başka bir merkeze yöneltmeye itecektir. Bu da Köyiçi gibi gözüküyor. Yani Çiğli'nin geleceği Köyiçi gibi duruyor. Balatçık, Harmandalı'da ciddi bir nüfus ve sosyal birleşme alanı olarak öne çıkacak gibi duruyor. Pandemi sonrasında ise Sasalı'da yoğunluk yaşayacağını düşünüyoruz. Bizim işimiz kentin neresinde sorunlar çıkabileceğini önceden görmek. Bunların tamamı gündemimizde var ancak bunların en başında otopark bulunuyor" dedi.

ORASI ORATADA KALMIŞ DURUMDA
Asfalt şantiyesinin maliyetine dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yollar konusunda bir yetki sorununun olduğunu söyledi. Gümrükçü, "Belirli büyüklükteki yolların Büyükşehir'de olması lazım… Ancak Büyükşehir'in yetkisinde olmayan yerler var. Bizim de sorumluluğumuzda değil. Yani ortada kalmış yollar var. Asfalt ya da yol vatandaşın en büyük problemi. Dolayısıyla belediyeciliğinde temel taşı. Bu anlamda fen işlerimiz ile tespit aşamasındayız. Bir şantiye kurma zorunluluğumuz olursa ki bu şantiyeler 10 milyon TL'yi geçebiliyor, mecburen kuracağız" diye konuştu.

 
Örnekköy kentsel dönüşümde örnek olacak
 
Göztepe’de İrfan ve Guilherme umut verdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATATÜRK mahallesi 21 Ekim 2020 Çarşamba 08:36

8809/11 sokak çevre düzenlemesini ve parkımızın yapılmasını istiyoruz.Çocuklar dolmuş güzergahında top oynuyorlar.

Yorumu oyla      3      3  
Atatürk Mah. 20 Ekim 2020 Salı 14:49

Utku Bey sizin iyi yaptığı işlerden bir tanesi algı yönetimi ve sosyal belediyecilik.Tebrik ederiz.Gerçekten güzel bir takım sosyal projeler yapmıssınız.Ben Atatürk Mahallesinde oturuyorum.Temizlik konusunda hiçte belirttiğiniz şeyler olmuyor.Çöp kovaları ve etrafı berbat.Yollar süpürülmüyor.Gayet pis bir ortam söz konusu.Aracınıza binip habersiz şekilde gelip görün.Park konusunda aynı şekilde mevcut park kırık ve dökük.Zeminleri sökülmüş durumda.Meydana bir park yapın dedik kaale bile alınmadı!!!PArk bahçeler müdürlüğünüzün yaptığı tek iş otları biçmek , her yer Konya ovası gibi sapsarı.Bir çim ekin , bir peyzaj yapın.Hiçbir tanesini göremedik. Atatürk Mahallesinin adını aldığı meydanda bulunan Atatürk büstü ve etrafında doğru düzgün yeşillik yok , çiçek yok.Bir önceki yönetim senede 2 defa o alanı peyzaj yaptırırdı.Park bahçeler müdürünüzün çok zayıf olduğu kanaatindeyim. Ayrıca sinek işini çözdük demişsiniz.Nerede çözüldü acaba ? bu yaz gayet bol ve çokçana sinek mevcuttu. Kalıdırımlarımız çok kötü. Tam meydanın yanındaki boş alana güzel ir peyzaj ve park istiyoruz.Özetle; Maşallah Belediyenin gerçek iştigal alanı olması gereken konuların dışında birçok hususta güzel işler yapmıssınız. Tebrik ederiz lakin insanların kapıdan çıktığı anda gözüne görünür , hayatını kolaylaştıracak işleri yapacağınız yani Belediyenin gerçek iştigal konularına döneceğiniz günleri bekliyoruz.Benim mahallemde park yok , 1 tane doğru düzgün yeşilli peyzajlı alan yok , doğru düzgün kaldırım yok , pislik içinde...Hal buyken kusura bakmayın ama sizin yaptık diye günlerdir ballandıra ballandıra anlattığınız şeyler can alıcı noktalar olmuyor.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Örnekköy kentsel dönüşümde örnek olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk etabı tamamlanan, ikinci ...
Narlıdere'nin 'Barış Lokantası'nı' kadınlar işletecek
Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer alması için çalışmalar ...
Önce yazıp sonra silmişti: O tweeti açıkladı
Çiğli Belediye Başkanı Utku gümrükçü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ...
 
Şeffaf maskeye rekor talep!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iletişim kurmakta zorlanan işitme engelli ...
Başkan Sandal muhtarlarla bir arada
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla ...
Karşıyaka’da ‘muhtarlar günü’ kutlandı
Karşıyaka’nın mahalle muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Hükümet Konağı ...
 
Karabağlar’da HES sırasına dijital çözüm
Karabağlar Belediyesi, ana hizmet binasındaki HES kodu sorgulama uygulamasını ...
Başkan Karakayalı muhtarlarla bir araya geldi
Muhtarlarla buluşma etkinliklerini sık aralıklarla tekrarlayan Kemalpaşa ...
Muhittin AKBEL yazdı... İnsan yerine konulmanın mutluluğu!
Muhittin AKBEL yazdı... İnsan yerine konulmanın mutluluğu!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva