HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2017 Pazartesi - 14:47

Başkan Görmez'den minibüs krizi açıklaması

Torbalı Belediye Başkanı Yaşar Görmez tarafından yapılan açıklamada, "Açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarına ilçe belediyelerinin müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır” denildi.

Başkan Görmez den minibüs krizi açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından güzergâh izin belgesi olmadığı için çalışmalarına izin verilmeyen 25 minibüsle ilgili olarak Torbalı Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Torbalı’da yaşanan ulaşım sorunun bir önceki yönetimin, hukuken yerine getirmesi gereken başvuruları yapmayarak, kiralama yolunu tercih etmesi ve şoför esnafından bu yöntemle para almaya devam etmesinden kaynaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

“Birinci husus: İl Trafik Komisyon Başkanlığı’nın 29 Mart 2000 gün ve 2000/68 sayılı kararı ile Torbalı Belediyesi’ne Torbalı sınırları içerisinde çalıştırılmak üzere 14 adet halk otobüsüne güzergâhlı çalışma izni verilmiş.

29 Eylül 2000 tarihinde İl Trafik Komisyon Başkanlığının 2000/183 sayılı Komisyon Kararı ile Torbalı Belediyesi denetiminde çalışan halk otobüsü sayısı 14’den 30’a yükseltilme kararı verilmiş ve o günden sonra Torbalı içerisinde kiralanan 25 adet araçla ulaşım sağlanmıştır.

28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde İsmail UYGUR Belediye Başkanı olmuş, 23.07.2004 tarihinde yürürlüğe giren “5216” sayılı Büyükşehir Yasası ile Torbalı İlçesi Büyükşehir sınırları içerisine dahil olmuştur. O dönemde İlçe ulaşımı sağlayan 25 adet aracın plakaları ve güzergahları, Ulaşımdan Sorumlu İzmir Büyükşehir’e bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne “UKOME” bildirilmiş olsaydı “tahdit kapsamına alınabileceği UKOME’nin yetkilileri tarafından her ortamda söylenmiştir. Dönemin Belediye Başkanı İsmail UYGUR bunun aksine 25 adet araçtan kiralama yoluyla para almış  ve araçları bu yöntemle çalıştırmıştır. Özetle bugünkü kaos ve karmaşa 2004 yılındaki yanlış uygulamadan kaynaklanmıştır.

İkinci husus: Ocak 2014 yılında İsmail UYGUR süresi dolan 25 adet araca UKOME’nin oluruyla hatları kiralama yoluyla araçları çalıştırmaya devam etmiş, köy minibüslerinin bu kararı mahkemeye vermeleri neticesinde 3. İdare Mahkemesi’nin 2015/623 No’lu kararıyla usulsüz hatları kiraladığı için 25 adet aracın taşımacılığına son vermiştir. Ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir.

Bizim dönemimizde ise;  12.12.2015 tarihinde Ege Üniversitesiyle protokol yapılmış bilimsel ulaşım raporu hazırlatılmış bu raporla UKOME’ye başvurulmuş 13.01.2016/51 No’lu  UKOME kararıyla Torbalı Belediyesince 2 yıllığına 25 adet araç kiralama yetkisi verilmiş ve ihaleyi halen çalışan şirket kazanmış ve çalışmaya devam etmişlerdir.

Ta ki İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nin görüşüne dayanarak 09.11.2016/709 sayılı kararıyla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında ulaşım yetkisinin UKOME’de olduğu bu yetkinin İlçe Belediyelerine devredilemeyeceği yönünde karar alınmış ve Belediyemiz adına hizmet veren 25 adet aracın çalışması Büyükşehir Belediyesince sonlandırmış güzergah izin belgesi vermemiştir. Bu karara toplantıda bulunan belediyemiz temsilcisi Belediye Başkan Yardımcısı Yener ÜLKER 25 adet aracın çalışması  yönünde şerh koymasına rağmen oy çokluğu ile Büyükşehir Torbalı Belediyesi’nin bu isteğini reddetmiştir.

11.01.2017 günü UKOME gündemine 25 adet aracın çalışması ile ilgili olarak İzmir Valiliği Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Belediyesi ve kooperatifin avukatlarının vermiş olduğu dilekçeler gündeme gelmiş büyükşehire bağlı UKOME’nin  2017/16 sayılı kararı ile talepler red edilmiştir. Bu karara Belediye temsilcimiz Yener ÜLKER araçlarının çalışması yönünde şerh koymuş olmasına rağmen karar yine büyükşehirin oy çokluğuyla kabul edilmemiştir.

CHP İlçe başkanı İsmail UYGUR’un  önceki gün gazetelere vermiş olduğu demeçte “Torbalı Belediyesi istese bu araçları çalıştırır“ diyor ya gördüğünüz gibi biz her toplantıda çalışmaları yönünde şerhlerimizi koymamıza rağmen oy çokluğuyla 25 adet aracın çalışmasına izin büyükşehir izin vermemiştir.

Özetle şuan 25 adet araçla ilgili yaşanan kaos ve karmaşanın müsebbibi eski Belediye Başkanı Sayın İsmail UYGUR’dur. Belediyeye üç beş kuruş kazandırma hevesi ve mevcut dolmuşçuları siyaseten elinde tutma hırsı ile 2004 yılında bu araçları UKOME’ye  bildirmeyip 17 yıldır emek veren ter döken bu esnaf arkadaşlarımızın mağdur olmasına yol açmıştır ve bugün hala kamuoyunu yanıltmak için “Torbalı Belediyesi isteseydi bu iş olurdu” demek sureti ile kendisinin sebep olduğu bu kaostan sıyrılmaya çalışmaktadır. Bu gerçeği aslında bugün Torbalı’da dolmuş esnaflığı yapan bütün esnaf kardeşlerim çok net bilmektedirler. Tamam siyaset yapsın da insanları doğruların tam tersine tahrik edici ve ilerde telafisi güç olaylara itecek şekilde yönlendirirse bunun vebalinden kurtulamayacağını bilsin.

Buradan şoför esnafına da sesleniyorum; Şunu bütün kamuoyu bilsin ki göreve geldiğimizden bu yana Torbalı Belediye Başkanı ve ekibim olarak mevcut hiçbir kimsenin işi ile aşı ile hattı ile oynamadık. Oynamayacağız da.

İsmail UYGUR 2004 yılında bu arkadaşlara bilerek veya bilmeyerek çok gördüğü hat yetki belgesini düzenleyip İzmir Büyükşehir Belediyesine bildirseydi bugünkü hiçbir acı ve sıkıntı yaşanmayacaktı. Bal gibi bunu bile bile 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi olarak gerçeğin bu kadar tersine konuşması siyasi rant sağlamak için çaba sağlaması ve şehir içi hat konusunda hiçbir yetkisi olmayan şimdiki yönetimi ve özellikle de başkan yardımcım Yener ÜLKER’i hedef göstermesi ne insanlığa ne de makam ve mevki hırsına alet edilemez.

Aş, iş ve ekmek siyasete kurban edilemeyecek kadar kutsaldır. Biz bu temel ilkelere siyasi görüş ayrımı yapmadan her zaman riayet ettik. Bunu bütün Torbalı kamuoyu bilmektedir. İnsan ve siyasi görüş ayrımı yapmadan belediyemizin bütün birimleri vatandaşlarımıza bu duygularla hizmet etmektedir. Bana kalırsa Sayın  İsmail UYGUR eski siyasi alışkanlıklarını bıraksın iş, aş ve ekmek üzerinden siyasi rant sağlama konumundan vazgeçsin. Bu konu basit bir siyasi rant konusu değildir. 25 insanın hayat memat meselesidir. Siyasi rant konusu edilemeyecek kadar kutsaldır. Gazeteye verdiği ‘Torbalı Belediyesi isteseydi’ manşeti doğru olmadığını bile bile kendisine yakışmamıştır. Yerinde olsam hemen bugün bu söylediği demecin yanlış anlaşılarak yazıldığını söyler ve tekrar tekzip ederdim. Yoksa tarihe gerçeğin tam tersini söyleyen eski bir belediye başkanı olarak geçecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur… ”

 
Otomobili izinsiz alan oğlunu bıçakladı
 
Kadın Başkan'dan Kadın Bakan'a destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da kültür merkezinde sona doğru
Kemalpaşa Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar bütün hızıyla devam ...
KETA'dan öğrencilere Yaratıcı Drama etkinliği
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA) tarafından öğrencilerin ...
Konaklı minikler kuklayla sevindi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Agora semtinde yaşayan çocuklar için üç ...
 
Bornova’da 3 yılda 120 milyonluk yatırım
Bornova’da 3 yılda 120 milyon liralık yatırım yapıldı. Başkan Atila’ya ...
Karşıyaka’nın ‘engelleri kaldıracak’ merkezi yükseliyor!
‘Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ ile hem engellileri hem de yakınlarını hayata katacak.
İZSU’dan Mordoğan’a 20.7 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun’un turistik mahallesi Mordoğan’ın ...
 
Güzelbahçe'de tohum takas şenliği
Güzelbahçe’de Tohum Takas Şenliği yapıldı. Şenlikte konuşan Güzelbahçe ...
İzmir'in bacasız fabrikası: 75 branşta meslek eğitimi
Sanayi ve hizmet sektörlerinde daha fazla kadının istihdam edilebilmesi ...
İşitme engelli vatandaşlar Foça'yı gezdi
Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği üyeleri, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva