HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2019 Salı - 19:02

Başkan eşlerinden örnek dayanışma

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için birlikte çalışan İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri, Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Çilek Kafe”nin açılışında bir araya geldi.

Başkan eşlerinden örnek dayanışma

Engelliler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak, engellilerin yaşamını ve hizmetlere erişimini kolaylaştırmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in girişimiyle güç birliği yapan İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri bu sefer Menemen'deydi. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un eşi Dilek Aksoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada “Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi” ve merkezin içinde hizmet verecek “Engelsiz Çilek Kafe”nin açılışı yapıldı.

Yaşayan kentler yaratmak için yola engellilerin yaşamını kolaylaştırmak gerektiğinden yola çıkarak bu merkezi açtıklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, merkezin açılışında büyük emeği olan ilçe belediye başkan eşlerine teşekkür etti. Açılışa, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında dördüncüsü düzenlenecek “ENGELSİZMİR” Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem ve kongre yürütme kurulu üyeleri de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli erişimine uygun olduğu için merkeze “Kırmızı Bayrak” da verildi.

Amacımız fark yaratmak
Törende konuşan Neptün Soyer, İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri olarak törene katıldıklarını belirterek, "Eşlerimiz belediye başkanı olarak seçildikten sonra bizler de bu kente karşı sorumluluklarımız olduğunu düşündük. Seçim sırasında eşlerimizle birlikte sahada çalışırken bizi en çaresiz bırakan, çözümüne en zor ulaştığımız konunun engellilerin sorunları olduğunu gördük. Bir araya gelerek fark yaratmak için 'ne yapabiliriz dedik. Engelsiz yaşam üzerine çalışmaya başladık. Her ay bir araya geliyoruz. Bu dördüncü toplantımız. Gönüllülük esasıyla çalışıyor, memleketimize faydalı olmak istiyoruz. Demokrasinin gereği, toplumda eşit haklara, fırsatlara sahip, kendine yeten yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Kendi kendine yetebilen bağımsız bireyler olmak istiyoruz. Sosyal hayatın her alanında, sanatta, bilimde, siyasette engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Eşit olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kongre hazırlıkları başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi olarak 10 yıl önce başlayan ENGELSİZMİR komisyonu ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Soyer, "2020 yılında dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi'nde başkan eşleri olarak biz de gönüllü çalışacağız. Bu kongrelerin İzmir için önemli çıktıları olmuş. Engelli erişimine uygun mekan ve araçlara 'kırmızı bayrak' verilmesi uygulaması başlatılmış; 'Engelli Farkındalık Merkezi' açılmış. Plajlara verilen mavi bayrak gibi kamu binaları, belediye binaları, restoranlar engelli erişimine uygunsa İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırmızı Bayrak Komisyonu tarafından Kırmızı Bayrak veriliyor" dedi.

 
Gezi Parkı davasında flaş gelişme!
 
Ünlü oyuncu Deniz Çakır hakim karşısında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da bütçe masaya yatırıldı: Gelir ve gider kalemleri ne kadar?
Bornova Belediyesi’nin 2020-2022 yıllarına ait gelir ve gider bütçeleri ...
Ödemiş okullarında can dostlar için 'sahiplenme' çağrısı
Ödemiş Belediye Başkanvekili Tülin Bozoğlu, “Hayvanları Koruma Günü” etkinlikleri ...
İstanbul’da belediye devraldı: İzmir’de otogarın durumu ne olacak?
İZOTAŞ tarafından 1998 yılından itibaren işletilen şehirler arası terminalin ...
 
Başkan Kılıç A Takımıyla sahaya indi
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç icraat birimlerindeki müdürleriyle ...
Çeşme'de festival zamanı
Festival kenti olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen Çeşme Belediyesi ...
Başkan Batur'dan eleştirilere yanıt: İzmir köy değildir!
Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin ...
 
Gaziemir'e geri dönüşümden önemli gelir
Geri dönüşebilen atıkların toplanması, taşınması ve değerlendirilmesi ...
Çiğli kışa hazır
Çiğli Belediyesi kentte bulunan park, refüj, kaldırım, cami, okullarda ...
İzmir’in köklü kulüpleri Tunç Soyer’le buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Spor Kulüpleri Birliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva