HABERLER>SPOR
23 Ocak 2020 Perşembe - 13:13

Başkan Erten’den Karşıyaka Stadı çıkışı: Merkezi yönetime haksızlık yapılmasın!

Karşıyaka’ya yıllardır yapılamayan stat için konuşan İZVAK Başkanı Erten, “Burada kimse merkezi yönetimini iyi niyetini sorgulamasın. Bütün süreçlerin içindeyim. Haksızlık yapılmasın. Hiçbir bürokrat davası devam eden yere ödeme yapmaz. Mümkün değil. Olmayacak bir şeydir. Engeller yeni ortadan kalktı” dedi.

Başkan Erten’den Karşıyaka Stadı çıkışı: Merkezi yönetime haksızlık yapılmasın!

EGEDESONSÖZ- İzmir Spor Kulüpleri Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Yapımı tamamlanan Göztepe Stadı, inşaatı süren Alsancak Stadı ve Karşıyaka’ya yapılmak istenen stat üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erten net mesajlar verdi.

Zaman zaman depreme dayanıksız olduğu ileri sürülen ve yıkılması gündemde olan Atatürk Stadı için de konuşan Erten ayrıca Karşıyaka Spor Kulübü’ne altyapı tesisleri yapmak üzere verileceği açıklanan 99 dönümlük arazinin Millet Bahçesi’ne döndürülmesi kapsamında yürütülen sürece ilişkin bilgi verdi.

Erten konuşmasında İzmir’deki yerel yönetimlere eleştiriler getirirken bazı noktalarda ise merkezi iktidardan övgüyle söz etti.

O ARAZİ SPOR KULÜBÜNE Mİ VERİLECEK, MİLLET BAHÇESİ Mİ YAPILACAK? İŞTE DETAYLI CEVAP!
Karşıyaka Spor Kulübü’ne altyapı tesisleri yapmak üzere verileceği açıklanan 99 dönümlük arazinin Millet Bahçesi çıkmadığını, sürecin daha devam ettiğini ve alanın spor aktivitelerinde kullanılması için mücadele verdiklerini aktaran Erten, “Burasının bugünkü halinin sahibi Milli Emlak… İmar planlarında açık spor alanı olarak görülüyor. Bunu tespit etmek lazım… Devlet kendine ait olan arazilerde her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Buranın Millet Bahçesi yapılması gibi düşünce var. Karşıyaka Spor Kulübü’nün de mevcut haliyle kendisine tahsis girişimi oldu. Şu an bir imar revizyonu gerekiyor. Karşıyaka ‘burayı bu haliyle bize verin’ diyor. Neticede burada yöneticilerimiz ne düşünecekler? Hem spor alanı hem Milet Bahçesi kamusal fayda gözetilerek yapılan faaliyetlerdir. Hangisinde daha fazla yarar varsa ona göre hareket edeceklerdir. Burada devletimizin hangi seçimi yapacağı konusunda işin başındayız. Ya bir ortak nokta bulunacak ya da devletimiz hangisinde daha fazla kamusal fayda görüyorsa ona göre hareket edecektir. Bu bir süreç… Sadece bir proje yapıldı ve müracaat edildi. Karşıyaka Spor Kulübü bir gün evvel niyetini beyan etsin, resmi makamlar da durumu belirlesin. Sonucunun garanti edilmesi söz konusu değil. Bunun kararını Milli Emlak verecek.

Belediye başkanımızın bir bilgisi olmayabilir. Bu arazi Çiğli Belediyesi sınırlarında kalıyor. Dolayısıyla bir paydaş da Çiğli Belediyesi… Onların da bilgisi yok. Karşıyaka Spor Kulübü ‘burası bir spor alanıdır biz de spor kulübü olduğumuza göre kullanmak istiyoruz’ diyor. Kulübün müracaatı spor bakanlığında. Bütün bilgiler bir araya geldiğinde Milli Emlak arazinin gerçek sahibi olarak karar verecek. Biz de vakıf olarak buranın spor alanı olarak değerlendirilmesi için mücadele veriyoruz. Burası spor alanı kalabilir, Karşıyaka Spor Kulübü’ne verilebilir, Milet Bahçesi de yapılabilir. Başka bir şey de olabilir. Oluşmamış bir durum için yorum yapmak doğru değil. Biz spor alanı olarak kalmasını istiyoruz. Hayal kırıklığına uğrayacak bir durum yok. Resmi makamlar görevlerini yapıyor. Mili Emlak seçenekleri değerlendirecektir.

Burada kulübün ve kulübü temsil eden vakfın spor alanı yapılması yönündeki mücadelesi haklı bir mücadeledir. Karşıyaka Spor Kulübü mevcut imarda değişiklik istemiyor, finansman desteği de istemiyor. Bu devlet açısından işi kolaylaştıran bir unsurdur. Ama sonuçlandırmıyor. AK Partili Hamza Dağ buna destek veriyor. Buna kimse itiraz etmemeli. Bu siyaset üstü bir anlayıştır. Bu mücadele haklı bir mücadele diye düşünüyorum. Bu projeye tüm İzmir kulüpleri destek veriyor. Spor bakanlığına yapılan müracaatta bu belirtilmiş durumda” diye konuştu.  

GÖZTEPE STADI TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL STATLARINDAN BİRİ OLDU!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde, “Karşıyaka’da yapılacak stat Göztepe stadı gibi olmasın” açıklamasını değerlendiren Erten, “Belediye başkanımızla o konuda aynı fikirde değilim. Göztepe stadı Türkiye’nin en güzel statlarından birisi oldu. Bir İzmirli olarak bu projede Mehmet Sepil’in ve Göztepe yönetiminin, Mahmut Atilla Kaya’nın çok büyük katkıları oldu. Teşekkür etmek lazım… Ben hem Göztepe yönetimini hem de destek verenleri alkışlıyorum. O tesis çok farklı özellikleri barındırıyor. Yaşadıkça çok daha iyi anlayacağız. Sayın belediye başkanımız ne düşünerek bunları ifade etti, bilmiyorum” dedi.

BURADA KİMSE MERKEZİ YÖNETİMİNİ İYİ NİYETİNİ SORGULAMASIN
Uzun yıllardır Karşıyaka’da çözülemeyen stat sorununa değinen Erten, Alsancak’ta yapımı süren tesis için de konuştu. Erten, “Karşıyaka’da hemfikir olmak için 5 sene gitti. Böyle bir zamanı kaybettik. Alsancak stadının da önümüzdeki sezona yetiştirmek için çalışmalar var. Ruhsatının alınması ve bütçe konusunda mücadele edildi. Bugüne kadar 5 dava kazanıldı, yüzlerce itiraz oldu etrafında yaşayan vatandaşlar tarafından. Artık bir konsensüs var. Herkes stadın burada yapılmasını istiyor. Önemli adımlar atıldı. Sıra nerede? 2020 yılı içinde ihale edilmesi… Bunun aksi bir şey düşünmüyorum. Bu işe bu kadar para harcayan, diğer kulüplerin stadını eksiksiz yapan devlet Karşıyaka’nın stadını da yapacaktır. Geçen zaman maliyet, fiyat artışı demektir. Devletin kaynakları da her zaman aynı olmuyor. Ankara merkezi yönetim bu 3 stat için aynı gün temel atma töreni yaptı. İtiraz olmayanların ne durumda olduğu belli! Bitmek üzere…  Burada kimse merkezi yönetimini iyi niyetini sorgulamasın. Bütün süreçlerin içindeyim. Haksızlık yapılmasın. Hiçbir bürokrat davası devam eden yere ödeme yapmaz. Mümkün değil. Olmayacak bir şeydir. Engeller yeni ortadan kalktı. Ama bütçe bulunması, ilave edilmesi akşamdan sabaha olan şeyler değil ki. Süreç devam ediyor. Biz yeter ki aynı azimle istemeye devam edelim” açıklamasını yaptı.

GÖZTEPE’NİN TORBALI TAHSİSİNİN İPTALİ İÇİN: ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ
Göztepe’nin Torbalı’daki tahsisinin Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından iptal edilmesiyle ilgili konuşan Erten önemli ifadeler kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geride kalan süreçte Göztepe’nin sorununun çözüleceğini söylemiş ve ‘Camia endişe duymasın’ minvalinde bir açıklama yapmıştı. Erten iptal edilen tahsis ve Büyükşehir Belediyesi’nin tavrıyla ilgili, “Göztepe süreci kendi takip ediyor ama gecikmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Yerel yönetim değiştiğinde bu tür şeyler değişmemeli. Angaje oluyorsunuz, projelendirme yapıyorsunuz, burada olacağını düşünerek diğer arayışları iptal ediyorsunuz. Yerel yönetim değişince, sil baştan olunca moral bozuyor. İzmir’deki takımlarımız örnek gösteriliyor. Takımlarımız güzel işler yapıyor. Bunların desteklenmesi gerekiyor. Bir kamu arazisini takıma veriyorsanız, onlar da bir şey yapıyorsa bunu alkışlamak lazım. Bu kulüpleri üzmemek, teşvik etmek lazım… Bu takımlar kamu görevi yapıyor. Bizim kulüplerimiz 100 yaşında. Bu Türkiye’de yok. Dünyada var mı bilmiyorum! Bunların önünü açmak lazım... Bu takımlar bizim kent mirasımız. Yaşatmamız gerekiyor” dedi.

TİRE STADI’NIN ATIL DURUMDA BULUNMASI SORUNU İÇİN ŞU AN NET BİR ÇÖZÜMÜMÜZ YOK!
Tire’de atıl durumda bulunan stat için konuşan Erten, “Tire 1922 Kulübü, Buca ismini aldı. 15 bin kapasiteli stat bölgeye göre baya iddialı! Planlama hatası da var. Aynı zaman diliminde Bornova’ya 8 bin kişilik stat yapıldı. Aslında bunun tersi olmalıydı. Tire’ye kulüplerimiz gitmek istemiyorlar. Takımı taşımak sorun değil ama taraftarı taşımak sorun. Bunun ciddi bir maliyeti var. Bunu karşılamak durumundasınız. Kulüpler pek yanaşmıyor. Yoksa harika bir stat. Ben de atıl durumda olmasına üzülüyorum. Turnuvalar yapılabilir ama şu an net bir çözümümüz yok. Tireliler çok haklı. Tire kulübü kapanmadı, Buca’ya dönüştü, maçlarını orada oynuyorlar. Biz kulüplerin üstünde bir kurum değiliz, onlara yardımcı oluyoruz, kararlar onların” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK STADI’NIN YENİLENMESİ ZEYBEKCİ’NİN VİZYONUYDU!
Atatürk stadının yıkılıp yıkılmayacağının sorulması üzerine konuşan Erten, Atatürk Stadı’nın yenilenmesi konusu Nihat Zeybekci’nin projelerinden biriydi. Dolayısıyla o İzmir’in vizyon projesidir. Şu an lokal statlar bitmeden onun yapılması için erken. Zaten 3 tane stat yapılırken 4’üncü konuşmak erken. Bu bir şehir vizyonudur. Bunu Zeybekci koymuştu ancak bu projeler şehrin vizyonu haline gelir.  Ama zamanımız var. Önce kulüplerimiz mevcut statlarına kavuşmalılar. Şehir stadı bir sonraki işimiz olmalı” dedi.

ALSANCAK STADI'NIN İSMİ NE OLACAK?
Alsancak’ta yapılan stat konusunda gelen soruyu yanıtlayan Erten, “İsminin ne olacağı konusunda ben yetkili değilim. Devletimiz oraya mutlaka güzel bir isim verecektir. Bunu kulüplerimiz takip ediyor. Bunu ben söylemek durumunda olamam. Herkes limitlerini, sınırlarını bilmek zorunda” ifadelerini kullandı. 

 
Altay'da Tatos krizi!
 
Menemenspor kötü seriyi bitirecek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 24 Ocak 2020 Cuma 10:30

Atatürk stadının yenilenmesi Zeybekçi'nin projesiymiş. Türkiye 'nin birçok yerinde stadları belediye mi yaptı?

Yorumu oyla      4      5  
SUAT DURMAZ 24 Ocak 2020 Cuma 09:56

ALTINORDU ALSANCAK STADYUMU ...

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 23 Ocak 2020 Perşembe 20:58

Alsancak stadı inşaatı ile Star rafinerisi aynı anda başladı. Koskoca rafineri biteli 1 yılı geçti ufacık stad inşaatı halen devam ediyor. Stad inşaatında kaç işçi çalışıyor merak ettim.

Yorumu oyla      5      5  
Hür Düşünce 23 Ocak 2020 Perşembe 15:22

Neden hep beyin yıkayan futbol neden Atatürk stadyumu atletizm için kullanılmıyor

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da Tatos krizi!
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'ın yollarını ayırmaya çalıştığı Andreas ...
Karşıyaka'da soğuk savaş! İki başkan arasında söz düellosu!
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) geliştirdiği projeyle futbol, ...
Muhittin AKBEL yazdı... Göztepeli besteciden Göztepe marşı
Muhittin AKBEL yazdı... Göztepeli besteciden Göztepe marşı
 
Kaf-Kaf Avrupa'da çeyrek finalde!
FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur L Grubu 4. hafta mücadelesinde Hollanda ...
Altyapı tesisleri için verilecekti: Millet Bahçesi çıktı!
Karşıyaka Spor Kulübü’ne altyapı tesisleri yapmak üzere verileceği açıklanan ...
Göztepe'den kupaya veda!
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında deplasmanda Göztepe ile ...
 
Avustralya Açık’taki Atatürk tişörtünün hikayesi
Avustralya Açık'ın ilk günündeki Barty- Tsurenka maçında locada oturan ...
Karşıyaka'nın stat burukluğu
İzmir'in iki ezeli rakibinden Göztepe, 95 yıllık tarihinde kendisine ait ...
Altınordu deplasmanda gülmek istiyor
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, pazartesi günü Fatih Karagümrük'ü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva