HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2019 Pazartesi - 14:28

Başkan Eriş'ten mesaj seli: 6 ayda büyük tasarruf... Kongre için 'birlik' çağrısı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Siyaseten birbirimizi yemekten ziyade, en uyumlu şekilde kongreyi tamamlamalıyız. Bu iç uyumumuzu diğer partilerle de sağlamalıyız. Halka karşı, geleceğe karşı bir sorumluluğumuz var. Birbirimizi yenme değil, sorunları yenme çabasını göstermemiz gerekiyor. Mutlaka ilde de var olan belediye başkanlarımıza destek olacak yönetimlerin oluşması yönünde herkesin görüşü alınmalıdır” dedi. Başkan Eriş, 6 aylık süre zarfında toplam 2 buçuk milyon tasarruf yaptıklarını söyledi.

Başkan Eriş ten mesaj seli: 6 ayda büyük tasarruf... Kongre için  birlik  çağrısı

EGEDESONSÖZ-Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, SonsözTV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk olarak Gazeteci Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Eriş, seçimin ardından geride kalan süreçteki faaliyetlerinden ve CHP’de yaklaşan kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan Eriş, Barış Pınarı Harekatındanaskerlerimizin bir an önce zaferle dönmesini beklediklerini belirterek,“Askerlerimizin ayağına taş değmesin istiyoruz. Biz de Mehmetçiklerimize destek olmak için Ödemiş’i bayraklarla donatma çağrısı yaptık ve ilçemizi bayraklarla donattık” dedi.

BİRBİRİMİZİ YENMEYİ DEĞİL, SORUNLARI YENMEYİ DÜŞÜNMELİYİZ
CHP’de yaklaşan kongre sürecine değinen Eriş, “CHP’ye halkımız son seçimlerde halkımız çok büyük bir destek verdi. Türkiye genelinde bir destek verildi ve sevginin dili egemen oldu. ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganı bir çocuğumuzdan çıktı. Halkın içinden çıkan bir slogan ile iyi bir uyum yakalandı. İstanbul’da yapılan iki seçimle insanlar fikirlerini değiştirdi ve CHP’ye destek oldu. Bu çok önemli. Ben CHP’yi temsil eden bir belediye başkanıyım. Siyaseten birbirimizi yemekten ziyade, en uyumlu şekilde kongreyi tamamlamalıyız. Bu iç uyumumuzu diğer partilerle de sağlamalıyız. Halka karşı, geleceğe karşı bir sorumluluğumuz var. Birbirimizi yenme değil, sorunları yenme çabasını göstermemiz gerekiyor. Mutlaka ilde de var olan belediye başkanlarımıza destek olacak yönetimlerin oluşması yönünde herkesin görüşü alınmalıdır.Yönetimde olan arkadaşlar herkese kucak açabilmeli. Ben kongremizin mutlu ve şölen havasında yaşanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ÖDEMİŞ’TE MİLLET İTTİFAKINI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ
İzmir’de İYİ Parti ile CHP arasında krize neden olan belediyeye eleman alımı konusuna değinen Başkan Eriş, “Ödemiş’te ittifakı iyi bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Ben Ödemiş’te organize sanayinin yönetimine seçildim. Bana AK Partili arkadaşlar da İYİ Partili arkadaşlar da oy verdi. İş beklentisi çok, en büyük sıkıntıyı burada yaşıyoruz. Türkiye’nin işsizliğini belediyeler çözemez, bu bir devlet politikası olmalıdır. Biz İYİ Partili arkadaşlarla sadece belediyede değil hayatın her alanında ittifaka devam etmek istiyoruz. 7 tane inşaat ustası almak istedik 5 taneyi zor bulduk ama partilerini bırakın isimlerini bile bilmiyorum. Yaptığımız harcamaların hesabını vermek zorundayım. Altına imza attığım belgelerin sorumlusu sadece benim, başka kimse yok. Kasım ayından sonra ne olacağımız belli değil. Ben de isterim hiç düşünmeden 100 tane işçi alayım, herkes mutlu olsun ama geleceğimiz belli değil. Bunu karşılayacak kadar güçlü olmalıyız öncelikle. Alınacak olan İYİ Partili de olur, MHP’li de olur, AK Partili de olur o önemli değil” ifadelerini kullandı.

“6 AYDA 2 BUÇUK MİLYONLUK TASARRUF”
Ödemiş Belediye Başkanlığı’na 1999-2004 yıllının ardından ikinci defa seçilen Başkan Eriş, “İkinci baharımı yaşıyorum. 1999’dan daha heyecanlıyım. O zaman da tabii heyecanımız vardı ama böyle deneyimimiz yoktu. Kırsalımız çok önemli, Ödemiş merkezi ilçenin yüzde 3’ünü oluşturuyor geriye kalan kısım kırsal. Kırsalda köylerde insanlarla buluşmak adeta terapi gibi geliyor. Büyükşehir yasası ile ailenin reisi artık Büyükşehir Belediyesi. Biz de Büyükşehir belediyesi ve Tunç Başkanımızla çok iyi iletişim halindeyiz. Biz İzmir’de 30 ilçe olarak 30 kardeşiz. Biz sorunları iyi bir şekilde tespit ederek e iyi bir şekilde sunum yaparak iletmek durumundayız. Tunç Başkan’ın ikinci cemrede açıkladıkları tam olarak bizi anlatıyor. Biz bundan çok memnun kaldık ve umutluyuz, şanslıyız. Ekonomik olarak çok rahat olduğumuz söylenemez. Ülkemizin durumu belli, harekatı bırakın bize para verin diyemeyiz. Tasarruflu bir şekilde gitmeye çalışıyoruz. 6 ayda ortalama 420 bin lira tasarruf yapmışız toplam olarak 2 buçuk milyon lira yapıyor. O para ile neler yapılmazdı. 110 milyon lira kadar borcu var belediyenin. Belediyeler borçlanabilir, ancak borçla yapılan işlerden gelecek paraların o borçları ödemesi lazım. Ben olsam farklı şekilde düşünebilirdim bu borçların alındığı dönemde. Tabii şimdi sadece borçları düşünerek hiçbir şey de yapmamak olmaz, hem borçları ödemeli hem hizmet üretmeliyiz” diye konuştu.

YOL YAPIMINDA SIKINTILAR ÇIKABİLİYOR
Karayolları’nın Ödemiş’te uzun süredir devam eden yol yapım çalışması hakkında konuşan Başkan Eriş, “Karayolları iki yıldır yolu tamamlamak için uğraşıyor. Hizmet yapılıyor hak yememek gerekiyor ama evet biraz yavaş ilerliyor. O yol konusunda biraz sıkıntılar var, kurumun ve yüklenici firmanın hakkını yememek lazım. Devam eden davalar var. Yol yerleşim yerlerinden de geçiyor bunun için kamulaştırmalarda sıkıntılar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

TARIMLA UĞRAŞAN İNSANLARIN HAYATI KOLAYLAŞMALI
Proje üretirken hangi köyün hangi partiye oy verdiğini gözetmediklerini ifade eden Eriş, “Biz Ödemiş’i biz ev olarak Ödemişlileri de ailemiz olarak görüyoruz. Yüzde 90 AK Parti’ye oy vermiş köylerimiz var, oralara gittiğimde hiç ayrımcılık yapmadım. Öğretmenlik dönemimde öğrencileri hiç ayırmadığım gibi başkanlık dönemimde de vatandaşları ayıramam. Bir yol yapıldıysa o yoldan herkes faydalanır. Ancak projelerde ayrım yapıyoruz, hangi köyümüzün ne önceliği varsa ona göre farklı projeler geliştiriyoruz. Kendimi partinin üstünde görmek gibi de bir niyetim yok. Ödemiş tarım bölgesi bunun için benim tarımla uğraşan insanların hayatını kolaylaştırmam lazım. Bu nasıl olur mesela su sağlayarak olur. Gölet yapılır, kanal yapılır ve insanların hayatı kolaylaştırılır ve refah artar. Kırsaldaki insan birçok ekonomik zorluklarla uğraşıyor. Yapılan zamlar da yine en çok tarım çalışanlarını etkiliyor” açıklamasını yaptı.

EKONOMİK BELEDİYECİLİK DÖNEMİ
Belediye çalışmalarının insanların ekonomilerini iyileştirmeye yönelik olduğunu ifade eden Eriş, “Yapılan projelerin hepsi ekonomik belediyecilik ile ilgili, artık ekonomik belediyecilik dönemi. İnsanlarımıza yeni bir su hattı döşedik ve oradaki insanlar şu an çok mutlu. Su getirilen yerde şimdi salatalık ekimi yapılıyor ve evlerine ekmek götürebiliyorlar. Bademli barajında da suyu daha tasarruflu kullanmamız için akıllı sayaç dönemine başladık. Üreticinin ürünlerini taşıyabilmeleri için üretim merkezlerinden bir yol projemiz var. Üreticinin söylediğine göre yüzyılın yolu olacak. Biz bunu bilemeyiz, bu projede bizi orada yaşayan orada üreten insanlar yönlendirdi bizi ve bu ihtiyacı gidermiş olduk” dedi.

TELEFERİK PROJESİ ÖDEMİŞ’İ BİR ANDA DEĞİŞTİRİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe belediye başkanları ile düzenlediği stratejik plan toplantısına değinen Başkan Eriş, “Büyükşehir Belediye Başkanı her ilçe belediye başkanından en az iki prestij projesi istedi ancak biz 5 prestij projesi sunduk. İlk olarak teleferik projesini sunduk. Biz tarım ve turizm kentiyiz. Tarım fiyatlarında bazı sıkıntılarımız var, üreticiler için patates fiyatları çok düşük durumda. Bölge olarak süt üretiminde birinci durumdayız. Bu bölge içerisinde Tire, Bayındır da var tabii. Ancak şimdi önümüzde kış sezonu var. Bölgemizde kayak yapılacak tek yer var o da Bozdağ. Ancak insanlar teleferikle buraya çıkabilirse bu turizme dönüşebilir. Bozdağ’a yapılacak teleferik kenti bir anda değiştirebilir. Önemli projeler alanında, gençlerimiz var ilçemizde bunun için de bir tarım üniversitesi istedik” diye konuştu.

AÇILACAK YENİ TESİSLERLE İŞSİZLİK AZALTILABİLİR
Ülkemizde çok büyük bir sorun olan işsizliğin açılacak yeni tesislerle çözülebileceğini ifade eden Eriş, “İZKA’ya bir proje sunduk. Aromatik bitkilerin, işleme, kurutma, paketleme gibi işlerin yapılması için bir tesis projesi. Biberiye, aloevera gibi ürünlerin üretimini kapsıyor proje. Hatta elma gibi ürünlerin ücretinin gerekli seviyeye gelmemesi durumunda kurutularak paketlenmesi gibi olabilir. Üretilen ürünler okullarda dağıtılabilir. Biz bu konuda örnek olması adına ekimlerine başlayacağız. Diğer yandan toprağı olmayan köylüleri de toprakla buluşturmak için bir projemiz var. Tüm ülke işsizlikten parasızlıktan kırılıyor. İşsizler arasında çok sayıda üniversiteli gencimiz var. Bunun çözümü belediyelerde değil. Organize sanayilerde açılacak her bir yeni tesisle bu sorun çözülebilir.TOKİ’nin bu ay içerisinde ihale yapılması gerekiyordu ancak ortada henüz başlayan bir şey yok. Dilerim hızlı bir şekilde gerçekleşir, ihtiyaç sahipleri evlerine kavuşur” ifadelerini kullandı.

DAĞLARIN ALTINDAKİ DEĞİL ÜSTÜNDEKİ ALTINLA UĞRAŞIYORUZ
İlçenin çok sayıda değerli ürünü olduğunu ifade eden Eriş, “Bozdağ markalı kestane şekerimiz var. Bu kestane Bursa’ya da gidiyor. Kemer, Yılanlı, Hacı Hasanlıköylerimiz olarak dağlarımızın altındaki değil üzerindeki altınla ilgileniyoruz. Yine Tariş’in incir alımına başlaması üreticimiz adına çok sevindirici. Kestane ile ilgili festivalimizi yapacağız. O festivalde İzmir’de kestanemizi kavurup ikram ederek festivalimize davet edeceğiz. Bu ürünler çok önemli, çocuklarımız cips gibi şeyler yerine bunlarla beslemeliyiz. Okula gönderirken çocuklarımızın yanına incir ve ceviz koyabiliriz. İpek de yine bölgemiz için çok önemli. Bunu desteklemek adına önemli projeler yapılıyor. Gölcük’te büyük bir tesisimiz vardı, ipek böceği yetiştiriciliği için bu tesis kullanılacak. İpeğin merkezi Birgi buradan çıkacak ürünlerle kalkınacak. Patatesimiz de var tabii, baharda da patates festivali yapacağız. Peynirimiz için de bir peynir günü düzenleyerek hem tanıtım hem de sektörün sorunlarının dile getirilerek çözüm üretilmesi konusunda girişimlerimiz olacak” açıklamasını yaptı.

SPORUN HER ALANINDA ETKİN OLACAĞIZ
İlçedeki spor faaliyetlerinden bahseden Başkan Eriş, “Belediye sporumuz hak ettiği yerde değil. Sadece futbol değil diğer alanlarda da etkin olmak istiyoruz. Futbolda altyapımız çok geniş. At yarışlarımız var, Ödemiş’te rahvan et yarışlarımızı yapıyoruz. Geleneksel deve güreşlerimiz yapıyoruz. Yörük kültürümüzde var bu, bunu yaşatmamız gerekiyor. Bazı kesimler buna karşı çıksa da bu kültürü yaşatmamız gerekiyor. Ödemiş’te tay park yaptık, bu konuda Karşıyaka Belediyemize de teşekkür etmek istiyorum. Atlarımız oradan geldi, bu destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

BELEDİYE MAL SATSIN DEĞİL, MAL ALSIN İSTERDİK…
Sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışı için bazı satışlar yapmaları gerektiğini söyleyen Başkan Eriş, “Var olan borçların kolaylanabilmesi ve hizmetlerin sürdürülebilmesi için bazı şeyleri satışa çıkardık. AK Parti ve İYİ Partili arkadaşlarımız bu işyeri satışı konusuna karşı çıktı. Geçen dönem borç yokken yapılan satışların karşısına çıkmıştık ancak şu an borç varken bunu yapmak durumundayız. Borçlarımızı ödemek zorundayız, hasarı gidermemiz lazım. Keşke mal satmak yerine mal alabilsek. Bu belediyelerin ortak sorunu. Borç üreten bir sistem var, gelirlerimiz büyükşehire kaydı. Bu sistemi ben yaratmadım. Çözüm ararsanız bulursunuz ama çözümsüzlük ararsanız hoş olmaz. Belediyeye ait bazı yapıları tapusu yoktu, tapu çıkartabilmek için imar barışı kapsamında on binlerce lira ödedik devlete. Belediye kasasına kalmadı bu para devlete ödendi. Bu ödemeyi o yapıları satabilmek için yaptık ve bu kararı alırken onlar da vardı” dedi.

 
Üniversiteli gençler AK Partili Dağ ile buluştu
 
Trump: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den AK Partili Hızal’a yanıt: Ayrımız, gayrımız yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP’li belediye başkanlarıyla ...
Bayraklı’da üçüncü kadro revizyonu: İşte atanan yeni isimler
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye kadrosunda üçüncü kez değişikliğe gitti.
Birbirinden lezzetli... Çeşme'de buram buram festival
Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı “Ekmek Yarışması’nda” ...
 
İzmir'de tarım festivali: Üretici ile kentliler buluşuyor
Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturacak üretici pazarlarını kent genelinde ...
Örnek personele Soyer'den özel teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, muhtarlarla yaptığı periyodik ...
Bayındır'da dört nala şölen
Bayındır Belediyesi ve  Bayındır Rahvan At Yetiştiricileri Derneği işbirliğiyle ...
 
Bornova'da birlik buluşması
Bornova'da kamu kurumlarının uyumlu çalışmasıyla sorunlar hızla çözülüyor, ...
Başkan Sandal'dan işçilerle buluşmada mesajlar: Amirimiz vatandaş!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki işçilerle ...
Selçuk'tan Türkiye'ye örnek proje: EfeslimKart
Efes Selçuk Belediyesi, EfeslimKart projesiyle Türkiye'ye örnek olacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva