HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2020 Perşembe - 14:40

Başkan Eriş’ten istihdam çıkışı: Eskiden ‘teyzenin oğlu yok mu?’ derdik ama şimdi…

Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, istihdam üzerinden açıklamalar yaptı. Belediyelerin vatandaşlar tarafından iş kapısı olarak görülmesine değinen Eriş, “Belediye başkanları olarak herkese iş verme olanağımız yok, keşke olsa. Önceki başkanlığım dönemimde biz belediyede çalışacak işçi aradık. İnsanlara, ‘senin teyzenin oğlu, amcanın oğlu yok mu?’ dedik. Bugün Büyükşehir’de binlerce CV var. Bugünkü durum çok üzücü…” dedi.

Başkan Eriş’ten istihdam çıkışı: Eskiden ‘teyzenin oğlu yok mu?’ derdik ama şimdi…

EGEDESONSÖZ- Ödemiş Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Eriş, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Eriş, proje, çalışma ve yatırımları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle ilçesine kazandıracağını ifade etti.

Tarım ve hayvancılık üzerinden konuşan Başkan Eriş, Ödemiş’in ekonomisine ayrı bir parantez açtı. İlçedeki turizmin geliştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Eriş ayrıca fuarcılık noktasında önemli bilgiler verdi. “İzmir’i örnek alıyoruz, kopya çekmiyoruz” diyen Eriş bölgede yer alan diğer ilçelerle de uyumlu olunması gerektiğini söyledi.

Belediyenin mali yapısı üzerinden hizmet odaklı açıklamalar yapan Eriş, önemli çıkışlara imza attı.

AĞABEYİMİZ BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE GAYRET EDİYORUZ
İlçe belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Eriş, “Düşüncelerimizi ve projelerimizi ağabeyimiz olan Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmaya gayret edeceğiz. Bütünü oluşturma adına birlikte çok güzel hareket edeceğiz. Burada Başkanımız Tunç Soyer, bürokratlarımız, çalışanlarımızla güzel ilerliyor. Bu 1 sene tanışma, kaynaşma ile geçti. Bundan sonra Tunç başkanımızın bakış açısına uygun planlamalarla devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

SOYER’İN 2’NCİ CEMRESİNE PARALEL GİTMEK DURUMUNDAYIZ
Eriş ayrıca ilçe ekonomisi üzerinden konuşurken, “Tarım ve hayvancılık bizim ekonomimizin can damarıdır. Üreticimiz para kazanıyorsa gelecek piyasada harcayacak. Süs bitkileri, fidancılık, kestane olayı bitti kış patatesi var, ağaçlar bakılıyor, incir bahçeleri var bahara hazırız. Toprağı işlemek gerekiyor. Hayvancılığın ve sütün merkezisiniz. Bölgemiz dünyadaki en verimli toprak. Bunu ne kadar yönlendirebilirsek halkın mutluluğu da o kadar iyi olacak. Tunç Soyer’in 2’nci cemresi vardı. O yola paralel gitmek durumundayız. Büyükşehir’in tarımsal ve hayvancılık destekleri önemli… Soğuk hava deposudur, hayvancılık tesisleridir, ne yapmamız gerekiyorsa planlanıyor. Bölge olarak şanslı olduğumuz kadar ilçe olarak da şanslıyız. Menderes nehrini kirletmemek gerekiyor. Selçuk’a kadar giden bir nehir ve Pamucak sahilini kirletmemeliyiz. Filiz Başkan ile her toplantıda konuşuyoruz, zararımız varsa özür diliyoruz ama özen gösteriyoruz” dedi.

FUARI İZMİR’DEN KOPYA ÇEKMİYORUZ AMA ÖRNEK ALIYORUZ
Arıtma tesisleri ve tarımsal projelerden örnekler veren Eriş, “Rahmetli Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve şimdi Tunç Soyer döneminde sürekli yatırımlar yapılıyor. Sadece biz değil Kiraz, Tire ve bölgemizde yapılanlar var. Yatırımlar sürekli devam ederse toprağımıza sahip çıkmış oluruz. Kendi esnafımıza sahip çıkmalıyız. Fuarcılık yapıyoruz. İzmir’den kopya çekmiyoruz ama örnek alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde 2020 yılının Ekim ayında kesme çiçek, süs bitkileri ve peyzaj fuarı yapılacak ve Ödemiş ağırlıklı olacak. Planlayacağız. Hep konuştuklarımız ekonomik hayatın iyileştirilmesi yönünde. Mesela patatesimizin festivalini yapmak istiyoruz. İncir yapıyoruz, kestaneyi yaptık. Üreticilere sahip çıkma adına gücümüzü en iyi kullanmaya çaba gösteriyoruz. Birgi turizmin kalbi... Bozdağ ve Gölcük kış turizminin merkezi. Bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz. Kış turizmini geliştirme adına yapılacaklar var. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaparız” ifadelerini kullandı.  

ÖNCEKİ DÖNEMİMDE İNSANLARA ‘TEYZENİN OĞLU YOK MU?’ DİYE SORUYORDUK, ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMAMIŞTIK!
İstihdam konusunda da açıklama yapan Eriş, “Belediye başkanları olarak herkese iş verme olanağımız yok, keşke olsa. Önceki başkanlığım dönemimde biz belediyede çalışacak işçi aradık. İnsanlara, ‘senin teyzenin oğlu, amcanın oğlu yok mu?’ dedik. Bugün Büyükşehir’de binlerce CV var. Bugünkü durum çok üzücü… Şu an en kötü durum gençliğin işsizlikle boğuşmasıdır. Ülkemizin gerçeği ama asıl çaba devlet olarak bunun planlanmasıdır. Ekmeği büyütmek ve işsizliği yok etmek adına hamleler yapmaktır. İntiharlar falan hep bunun getirdiği şeyler. Bunu sağlamak yönünde başarılı oluruz diye umuyorum” dedi.

BORÇ DEĞİL GEÇMİŞTEN KALAN YÜK!
Belediyenin mali yapısı üzerinden konuşan Eriş, “Borç demiyorum. Geçmişten kalan yükler vardı. Büyükşehir yasasının değişmesi gündemde... Taslaklar var ama ne getirecek bilmiyoruz. Diliyoruz ki gücümüz artsın. Yerelde size insanlar ulaşıyor ve siz sorunun olduğu yere gitmek zorundasınız. Daha çok buluşursunuz. Biz o gücü orada taşımalıyız. Oraya git, buraya git dememeliyiz. Bunun yolu da yerel yönetimlerin ekonomik olarak güçlü olmasıdır. Daha önce satış kararı alınan yerlerimiz vardı, biz sayısını düşürdük ama oradan elde edilecek gelirlerle hizmetleri daha hızlı hayata geçirmek istiyoruz. Para kasamda, cebimde dursun isterim. Güçlü olmak isterim. Vergiden daha fazla pay almak isterim. Her ay ödemem gereken borç var. Her ay kesintim var. Buna dokunamıyorum hiç. Bir vatandaşımızın istediği hizmeti hemen yerine getirmek isterim. Bunlar olursa hizmetim de daha hızlı olacaktır. İnsanlarımız da daha mutlu olacaktır. Bazen okul, cami onarımı gibi hizmetlerimiz var. İyi şeyler yapıyoruz, daha fazla yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir siyasetinde 'üniversite' kapışması!
 
Başkan Doğruer: Merkezden 6 yılda 6 lira gelmedi ama 600 milyonluk yatırım yaptık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Sokağı yayaların oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alsancak’taki Bornova Sokağı’nı yayalaştırmaya ...
Kemalpaşa’da çiftçiye ücretsiz toprak analizi
Kemalpaşa’da üreticinin daha kaliteli ürün yetiştirilmesi için İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de kırsal kalkınma tam gaz: Mandalar Büyükşehir'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi manda yetiştiriciliğini canlandırmak için ...
 
İzmir'de bir tarih daha kurtuluyor!
İzmir’in köklü semtlerinden Tilkilik’teki Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir ...
Kadın yönetmenler Buca’da buluşuyor!
Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Kadın Yönetmenler Festivali, 29 Şubat’ta ...
AASSM’de caz rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi caz müziğin ...
 
Tuluhan Tekelioğlu, Çiğli’de kadınlarla buluşacak
Gazeteci – Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Çiğlili kadınlarla buluşuyor.
Konaklı çocuklar bilimi eğlenerek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Zeytinlik Semt Merkezi’nde iki yıl önce hizmete açtığı ...
‘Hemşeri Lezzetleri’ Narlıdere’de buluşacak
Dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’a üye olan Narlıdere’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva