HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2020 Pazartesi - 13:00

Başkan Erdoğan’dan ‘personel eleştirisi'ne net yanıt: Kimseyi işten çıkaramam!

Meclis toplantısında personel sayısının arttığına dikkat çeken AK Partili üye Yasemin Aytaç’a veren cevap veren Başkan İlkay Girgin Erdoğan, “İşletmelerde çalıştırılmak üzere öğrencileri aldık. Kusura bakma, kimseyi işten atamam” dedi

Başkan Erdoğan’dan ‘personel eleştirisi ne net yanıt: Kimseyi işten çıkaramam!

EGEDESONSÖZ – Karaburun Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Tüm üyelerin maske taktığı, sosyal mesafeye dikkat ettiği toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar okundu. Kesin hesap cetveli, AK Parti ve MHP’li üyelerin ret oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edildi.

AYTAÇ’TAN SUÇLAMALAR
AK Partili Meclis üyesi Yasemin Aytaç, Karaburun Belediyesi’nin, yüzde 40 olan yasal sınır aşılıp yüzde 55’e vardığı halde hala personel aldığını iddia etti. Aytaç ayrıca, 7.5 milyon liraya ulaşan borcun, Karaburun için çok büyük olduğunu, personel maaşlarının ödenemediğini, buna rağmen bilim şenliği gibi etkinliklerde çok para harcandığını öne sürdü. Düğün, nişan, sünnet, doğum gibi olaylarda belediye bütçesinden hediye takılmasını da eleştiren Aytaç, Mordoğan’a yapılan meydan düzenlemesinin altyapı çalışmalarıyla yeniden bozulduğuna dikkat çekti. 

SİZ GÖRMEK İSTEMİYORSUNUZ
Başkan Erdoğan, bu iddialara sert yanıt verdi. Erdoğan açıklamasında “Üzülerek görüyorum ki, sizler bazı şeylerin farkında değilsiniz. Personelimizin maaşları bir ay sekteye uğradı. Onun dışında hem maaşları hem de ikramiyeleri ödendi. İşçi alımları konusuna gelince… Şirketimize devredilmiş işletmeleri çalıştırmak zorundayız. Üniversiteden öğrencileri işe aldık, geçici olarak… Kusura bakmayın, kimseyi işten çıkaramam. Şu andaki durumdan esnafımız dahil herkes memnun. Yıllardır yapılmayan yatırımları yapıyoruz. Hiç yatırım yapılmadığını söylemek, siyasi bir amaç uğruna söylenmiş bir sözdür. Karaburun Belediyesi’nin neler yaptığını herkes görüyor ama sizler görmüyorsunuz, görmek istemiyorsunuz. Mordoğan Meydanı’nda insanlar yürüyemiyordu. 22 bin lira maliyetle orasını düzenledik. Bunu kendi işçilerimiz yaptı. Bu rakamı konuşmak doğru değil.”

YENİ BİR İSKELE YAPILACAK
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, hafta sonunda İzmir’den Mordoğan ve Foça gemi seferlerinin başladığını hatırlatarak şu açıklamada bulundu: “Geçen yıldan beri  Karuburun’a gelecek gemiler için iskele konusunu konuşuyoruz. Yeni gemiler için uygun bir iskele gerekiyor. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapıldı. Geçen hafta bakanlıktan ekip geldi. Dip taraması ve 3 metre derinlik için çalışma yaptı. Rapor tamamlandığında gerekli iznin verileceği açıklandı. İskelemiz seneye hazır olacak ve Karaburun’a da İzmir’den denizyoluyla yolcu gelecek.”

 
'Erdoğan zorunlu olarak erken seçime gidebilir'
 
Bakan Soylu'dan İzmir mesajı: Alabaylar Çetesi'ni çökettik!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burçin Çinar 11 Ağustos 2020 Salı 11:20

Her zaman halktan olan halkının yanında olan bir başkan.Şimdi de ev hanımlarına ve üniversite öğrencilerine katkıda bulunuyor diye suçlanıyor. Fazladan personel alıp bir de maaşlarının ödenmediğinin yalanları. Böyle bir başkan ile daha önce karşılaşılmadığı için neyi bulsak da yalan yanlış yargılasak diye uğraşıyorlar. At gözlükleri çıkarılıp çevrede yapılan hizmetler görülmeli. Sadece suçlamak için yapılan bu yargılamalar sizin gerçeğiniz olduğu için size inandırıcı geliyor. Cahil olmayan herkes gerçekleri görüyor. Yorum yapmadan önce düşünün ve o şekilde cümleler kurun.

Yorumu oyla      2      3  
Mordoğan 10 Ağustos 2020 Pazartesi 18:14

Açıkça görülüyorki karalama çalışmaları son bulmuyor ve cahil diyebileceğim kesimi oldukça etkiliyor. Bunların hepsi makamında bütün gün oturup sadece imza atmaya yarayan bir başkan olmadığı için oluyor. Sürekli koşturan sürekli proje üreten, ürettiren en ufak detaylara kadar işin içinde yer almaya çalışan, herşeyi gözlemleyen bir başkan olduğu için. Bilinmelidir bazı projelerin yapımı yıllar alır ama halkımız herşey bir anda olsun bitsine getiriyor. Eleştiri yapılacaksa önce ikametkahını Karaburuna alcaksın. Vergini buraya ödeceksin senn sayende belediye gelir elde edecek ondan sonra eleştireceksin. Olumsuz yorum yapanların eminim sorgulsan 5 senelik temizlk vergi borcu çıkar. Daha dikili bir tane ağaçları yoktur meyvesinden fakir fukara yararlansın die gelmiş orda burda belediyeyi eleştriyor. Senn ne haddine!! 10800 kişi üzerinden ödenek alan bir belediye yılın 6 ayı ortalama 80.000 kişiye hizmet etmeye çalışıyor. Maaşlar tıkır tıkır yatıyor sadece bir ay sorun yaşandı onunda sebebi pandemi zamanınnda eldeki bütçenn hepsi yardım paketlerine ayrıldı. Beğenmeyen çeksin gitsin arkadaş biz kendimiz seçtik zaten bu başkanı siz seçmediniz. Seçtiğiniz başkanı gidin eleştirin. Sen daha Karaburunu bir oy atabilecek kadar değersiz görürken, yılın 2 ayı buraya gelip onu isterim bunu isterim şunuda isterim derken biz yılın hergünü burda yaşayıp yapılan ve yapılacak projeler için sevinçle gün sayıyoruz. Kendi vergi ödediğim ilçemde senn sayende plajda bir havlu atacak yer bulamıyorken, senn çıkardığn çöpü temizlemeye çalışırken sen hiç durmadan birşeyler istemeye şikayet etmeye devam ediyorsun. Karaburunda hiç bir esnaf açlıktan ölmüyor çok şükür hepsinin hli vakti yerinde. Kendini bulunmaz hint kumaşı sanan yazlıkçı veya günü birlikçilere lafım.

Yorumu oyla      2      3  
Çetin güler 10 Ağustos 2020 Pazartesi 17:44

Yapılan hizmetler ortada dönemin en calışkan en adil başkanı hakkında böyle kötü yorumlar yapmak hiç kimseye artı katmaz sadece bu yorumları yapanın niyetinin başarıyı perdelemek olduğunu gösterir.haktan hukuktan adaletten bahsetmeden önce yaptığınız yorumların doğruluğunu tartın

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa beysülün 10 Ağustos 2020 Pazartesi 17:02

Bu döneme kadar yapılmayan işlerle kasalar hep dolu kalmıs simdi karaburun mordoğan hizmet gördü tuttuğunu koparan bir başkan var karsınızda yediremediğinız sey ne destek vermek yerine sadece sadece kostek oluyorsunuz.gereksiz personel alımından bahsediyosunuz karaburunda bir tane bosta gezen personel mi var asılmıs yuzdelik bir dilim varsa buda universite okuyup burda harçlıgını cıkarmaya calısan genç kardeşlerimiz bu istihdamı sağlamamıs olan başkanımıza tesekkur etmek yerine sadece kötülemek ve acık kollamak olmuş isiniz yapılan ısleri görmek icin kör olmak lazım bundan fazlası fesatlığa girer

Yorumu oyla      2      3  
Karaburunlu 9 Temmuz 2020 Perşembe 09:31

Bir karaburunlu olarak bu siyasi tartışmaları üzülerek izliyorum Sayın baskan bizzat kendim canlı oturumları takip ediyorum size kimse işten çıkarın demediki işe gereksiz alım yapmayın deniyor konuyu o kadar saptırmıssınız ki sanki insanlar personel işsiz kalsın istiyor gibi yansıtmıssınız. Ayrıca düğünde hediye vermeyin denilmiyor. Belediye bütçesinden ''''''BAZI'''' insanlara altın takılıyor deniliyor, takılacak ise herkese düğünü sünneti olan tüm halka takılsın deniliyor fakat siz bunu da o kadar farklı algılatıyorsunuzki sanki halka hediye verilmesin denmiş gibi. Ah ah işinize nasıl geliyorsa öyle dimi. ama bu zaten sizin uzmanlık alanınız manipüle etmek bu sekilde herseyin üstünü kapatmaya çalısıyosunuz siz baskan olduğunuzdan beri karaburun hep gündemde bir degil iki degil bi sorun kendinize ben napıyorum diye. Hadi burdan böyle konuşuyorsunuzda acaba içiniz rahatmı sayın baskan.

Yorumu oyla      2      3  
Karaburun sevdalısı 7 Temmuz 2020 Salı 11:37

Sayın başkan, yalanlarına acaba kendin de inaniyormusun, personel geçen bayramda gecikmiş maaşlarının 1000 tl sini alıp gerisini sonra aldı, meydan düzenlemesi için harcanan 22.000 tl kendi cebimden harcasa yine önemsiz mi olurdu. Kasa da 600.000 tl olan bir belediye devir alıp da 1,5 yılda 7.5 milyon borç batağı nasıl bir hizmet aldik . Yeğenin, yeğenin eşi ,kuzenin , kuzenin eşi, avukatlık yaparken yanında çalışan sekreterin bunların maaşlarını açıkla, açıkla ama uzmanlıklarını, daha önce calistikları işler ile açıkla, sayın başkan sen sakın hak,hukuk,adalet deme , sende ne hak var ,ne hukukçu kimliğin, ne de adalet var. Köşeye sıkıştın içişleri evrak da sahtecilik yaptığını açıkladı, yargılamışsan eğer bir ilk olacaksın

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den bin 500 köpeğe rehabilitasyon merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Gökdere'de kuracağı Köpek Rehabilitasyon ...
Bayraklı'da alt yapı seferberliği!
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Alpaslan ...
Menderes sahilleri yeni tesislere kavuştu
Mendreres Belediyesi tarafından sahil bölgesinde 4 tesis vatandaşların ...
 
Başkan Oran’dan koronavirüs çıkışı: Dedikodular yetti gari!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ilçede koronavirüs vakalarının yayıldığı ...
Karşıyaka’da zabıtadan dedektif gibi takip
Mavişehir’de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu yanındaki alana ...
Bornova’da kültür merkezleri spor salonuna dönüşüyor
Kültür merkezi ve sosyal tesislerini daha aktif biçimde kullanmayı hedefleyen ...
 
Bornovalı kadınlardan açık alanda zumba
Kontrollü normalleşme sürecinde spor kurslarını açık alanlara taşıyan ...
Karşıyaka'da ‘Korona Günlükleri’ne iki önemli konuk
Karşıyaka Belediyesi’nin “Korona Günlükleri” etkinliğinin bu haftaki konukları ...
Eski İzmir'e ışık tutan harita dijital arşivde
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi araştırmacıların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva