HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2020 Salı - 10:54

Başkan Engin mevkidaşlarına seslendi: Korona bahanemiz olmamalı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin koronavirüs salgını nedeniyle önemli çalışmalar yapan belediyelere çağrıda bulundu. Engin, “Mücadele, yatırımlarımızın önünde bir engel, bahane olmamalıdır. Başkanlık tıpkı uçak gibidir. Kalktığınızda bahanesiz, sorunsuz havalimanına ineceksiniz” dedi.

Başkan Engin mevkidaşlarına seslendi: Korona bahanemiz olmamalı

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle yerel yönetimlerin çalışmaları devam ederken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’den mevkidaşlarına öneri geldi. Engin salgının yayılmaya başladığı günden itibaren belediye olarak yaptıklarını ve sürece dair görüşlerini Egedesonsöz’e anlattı.

Yerel yönetim deneyiminden önce CHP İzmir İl Başkanlığı görevinde de bulunan Engin, belediyelerin yatırımları aksatmaması gerektiğini belirtirken, “Tedbirimizi elbette alacağız. Belediyeler olarak bizlere düşen önemli görevleri eksiksiz yerine getireceğiz. Ama koronavirüs salgını bizim belediyeler olarak yarın yapacaklarımız için, yürüyen projelerimiz önünde bahane olmamalıdır. Belediye başkanlığı uçak gibidir. Pistten kalktığında o uçağın sağlıklı bir şekilde havalimanına inmesi gerekir. Bu süreçler geçtikten sonra ‘korana vardı, salgın yaygındı, yatırım yapamadık, proje üretemedik’ diye bir bahaneniz olamaz. Belediye başkanı da vatandaşına verdiği sözleri eksiksiz yerine getirmelidir. Yarın parti genel başkanımız başta olmak üzere hiçbir sorumlu makama çıkıp ‘korona vardı proje üretemedim’ diyemezsiniz. Başkan arkadaşlarıma da söylüyorum. Sakın projelerinizden vazgeçmeyin. Yatırımlarınıza devam edin. Önlemimizi alalım ama işlerimizi aksatmayalım” ifadelerini kullandı.

Başkan Engin, uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olan koronavirüs salgını için belediye olarak başından bu yana önlemler aldıklarını da söylerken kişisel görüşünün Mayıs-Haziran gibi bu sorundan ülke olarak kurtulmak olduğunu vurguladı. Engin, “Ben de bazı uzmanlar gibi durumun mevsim ile değişeceğine inanıyorum. Şu anda uzun süreler yaşayan virüs sıcaklık artınca kısa sürelerde kalacak. Bu da temas sayısını azaltacak. Önlemleri de sıkı uyguladığımızda ülke olarak durumu aşacağımıza inanıyorum. 1 Mayıs’ta insanlar Gündoğdu’da her yıl ceketini çıkartır yaza giriş yapar. Biz de yeni döneme böyle gireceğiz. Antalya ve Mersin gibi illerimiz de Dünya’ya açık iller ama bakın vaka sayısı çok az” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELMELİYDİ
Türkiye’nin bazı önlemleri almada geciktiğini söyleyen Başkan Engin, “Elbette bu işin ekonomik getirileri var. Hükümet bu yönde belli adımlar atarak sonuca ulaşmak istedi. Doğrudan sokağa çıkma yasağı gelmedi. Genel başkanımız başından bu yana yasak getirilmesini öneriyor. Okullar kapatıldığında 0-20 yaş aralığı için sokağa çıkma yasağı eş zamanlı gelmeliydi. Bu karar daha yeni geldi. Belli şehirlerde bilim kurulunun da önerisiyle kapatmalar yapılabilir. Büyükşehirlerde bu durum daha geçerli olur. Ülkeyi yönetenler durumun ekonomiye müdahalesinin bu kadar fazla olacağını öngöremediler. En basitinden şu maske konusunda bile geç kaldık” diye konuştu.

Salgının sadece Türkiye’de değil tüm Dünya’da ekonomik ve siyasi etkilerinin olacağını belirten Başkan Engin, “Herkesin bildiği gibi ilk olarak turizm, hizmet sektörü büyük zarar gördü. Oteller, yatırımlar durdu. İnsanlar önlerini göremiyorlar. Bu süreç bize gösterdi ki tarımda kalkınma çok önemli bir olgudur. Dünya bu işten 2-3 yılda ancak toparlanır. Bizim sağlıklı gıdaya, tarıma önem vermemiz gerekiyor. Kendi kendine yeten bir ülkeyiz. Yeni bir dönem başlıyor. Tüketim toplumunun yerini yetinen toplumlar alacak. İsraf ve tüketim kavramlarının yerini asgaride mutluluk alacak. İthal muz yerine yerli muza özeneceğiz. Avakado meyvesi yemeyeceğiz. Bir inşaatçı, aynı zamanda müteahhit olarak söylüyorum. Bizim beton ekonomisine ihtiyacımız yok. Devlet yeni dönemde inşaat firmalarına değil tarımsal kalkınmaya, hayvanı olana, tarlada üretim yapana kredi vermelidir. Düşük ücretli mazot, gübre desteğini bu alanlara yapmalıdır” dedi.

HER MAHALLEDEN SEÇTİKLERİMİZİ BİZZAT ARIYORUM
CHP’li belediyelerin bu süreçte çok önemli bir sınav verdiğini belirten Başkan Engin, koordinasyon ve birlikte çalışma ruhunun önemine vurgu yaptı. Narlıdere Belediyesi olarak sürecin başından bu yana içinde olduklarını söyleyen Engin, “Öncelikli olarak belediyemizi ayakta tutmalıyız ki sağlıklı hizmet verelim. Sağlık çalışanları kadar belediyelerde çalışanlar da büyük fedakarlıklar yapıyor. Kaymakamlıklarda oluşturulan vefa sosyal destek grubunda aktif çalışıyoruz. İlçemizde 65 yaş üstü 13 bin kişi yaşıyor. Hepsiyle yakından ilgileniyoruz. Her mahalleden seçtiklerimizi telefonla bizzat ben arıyorum. Bir isteklerinin olup olmadığını dinliyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahadalar ve gıda kolisi dağıtımı yapıyorlar.  Biz vatandaşlarımıza ‘merak etmeyin bu günler geçecek’ diyoruz. İnsanların aynı zamanda sosyal ve psikolojik olarak da desteğe ihtiyaçları oluyor. Temizlik vazgeçilmez çalışmamız. Sokak hayvanlarımızı da bu zor günlerde unutmuyoruz” diye konuştu.

20 GÜNDÜR MASKESİZ GEZMİYORUM
Narlıdere Belediyesi olarak bu süreçte birçok ilk uygulamayı hayata geçirdiklerini söylen Engin, “Genelge çıkmadan önce kalabalık olan pazaryerlerine düzenlemeyi getirdik. Tezgah aralıklarını genişlettik. Ayrıca seç-al sistemini kaldırdık. Pazarlarımızda ve marketlerde poşet sistemine geçilmesini sağladık. Şahsen kendim de sürecin başından bu yana 20 gündür maskesiz dolaşmıyorum. İşlerimi koordine edip çalışmaları yürütüyorum. Evde kalmaya özen gösteriyorum. Belediye başkanları olarak sürekli sahadayız ama topluma da örnek olmak zorundayız” dedi.

 
Bayraklı’da çağrı merkezi vatandaşın yanında
 
Pakdemirli: Barajlarda yeteri kadar su var
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nihat Yavaş 7 Nisan 2020 Salı 21:18

Değerli başkanım Çatalkaya mahallesi Tuna Caddesi No 72 nin yolu için bir planlamanız var mıdır. 12 yıldır bekliyoruz. İmdaat.

Yorumu oyla      2      3  
Ferat Erol 7 Nisan 2020 Salı 19:43

Menmum deyilim

Yorumu oyla      2      3  
Ferat Erol bizim gazina garson 7 Nisan 2020 Salı 19:42

Birde çatal kaya mah bayır sok NO 36.

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyet fazilettir 7 Nisan 2020 Salı 18:58

Başkanım, personel alımlarını bölüm müdürleriniz ile istişare ederek gelmiş geçmiş başarılı ve çalışkan stajyer öğrenciler arasından seçerseniz çok memnun oluruz. Belediye böyle kalkınacak ve kalitesi artacaktır. Teşekkürler.

Yorumu oyla      10      3  
Fatime karakoç 7 Nisan 2020 Salı 13:01

Başkanım işsiz kaldim lütfen iş istoyorum çalişmak istiyorum lütfen beni dikkata alin téşekkür ederim tel 05432415298

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da çağrı merkezi vatandaşın yanında
Koronavirüs salgını nedeniyle, ilk günden itibaren aldığı önlemleri hızla ...
Bergama'da konteynerlere yerinde yıkama
Koronavirüs tedbirleri kapsamında temizlik tedbirlerini en üst seviyeye ...
İzmirlilerin ateşi termal kamerayla ölçülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınında insan yoğunluğunun ...
 
Buca’daki konteynerlere 'koronavirüs' ayarı
Kent genelinde koronavirüse karşı 24 saat temizlik çalışmalarını sürdüren ...
Konak’ta atölyeler virüse karşı siperlik üretiyor
Konak Belediyesi’nin Kadifekale’deki Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde ...
Gaziemir Belediyesi yalnız hissedenlerin yanında
Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmaları kısıtlanan ve sıkıntılı ...
 
Bornovalı şoförlere virüsten korunma paketi
Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek için tüm imkanlarını seferber ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden nakit desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının derinleştirdiği ekonomik ...
Bergama pazarına dezenfeksiyon tüneli!
Bergama Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında yerelde Bergama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva