HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ocak 2020 Çarşamba - 12:59

Başkan Engin: İnşallah Yücel’in ikinci dönemiyle devam edeceğiz!

Narlıdere Belediye Başkanı Engin, parti içi yarışa değinirken, “Genel başkanımız İzmir, İstanbul, Ankara gibi kentlere uzlaşı olmasını diliyor. Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları buna inanıyoruz. İnşallah Deniz Yücel’in ikinci dönemiyle devam edecek. Deniz Yücel genç, mesleğinde başarılı, Atatürkçü, cumhuriyet değerleriyle yetişmiş, dürüst, fakir fukaranın hakkını koruma üzerine kodlanmış bir arkadaşımız. İnşallah ikinci dönemine seçilecek ve işimize bakacağız” dedi.

Başkan Engin: İnşallah Yücel’in ikinci dönemiyle devam edeceğiz!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Engin, hizmetlere ve çalışmalara yönelik bilgilendirmede bulundu. Parti içi yarışa değinen Başkan Engin, İl Başkanı Deniz Yücel’in adaylığı üzerinden net bir mesaj verdi.

Engin geride kalan kongreler için, “İzmir’de 120 bin üyemiz var. 60-70 bin kişi bu sürece katılacak. Bu hiçbir partinin beceremediği bir süreç… 3-4 kişi yüksek sesle konuştuysa, rekabet ettiyse bunu partide kargaşa gibi göstermek haksızlıktır” diye konuştu.

NARLIDERE’DE UZLAŞI İÇİN GAYRET EDİYORUZ
Hafta sonu gerçekleşecek Narlıdere kongresine dair konuşan Engin, “3 yıl onurla, gururla il başkanlığı yaptım. CHP 100 yıllık parti, yoluna devam ediyor. Her geçen kongrede gelişiyoruz. Evet eksiklerimiz var. Parti içi rekabet kurallarının yeniden oluşmasına ihtiyacımız var. Ama yine de bir önceki kongreden iyiyiz. Hep iyiye, ileriye gidiyoruz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi biz demokrasi güçleri 2-3 yıl sonra iktidar olacağız. Türkiye olarak Take Off dönemi yani kalkışa geçeceğimiz hamleyi yapacak kadroların iktidara gelmesi lazım. Kongrelerde uzlaşı adayları olmalı. Biz de Narlıdere’de ona gayret ediyoruz” dedi.

İNŞALLAH DENİZ YÜCEL’İN İKİNCİ DÖNEMİYLE DEVAM EDECEK
Engin sözlerini sürdürdü ve “Genel başkanımız İzmir, İstanbul, Ankara gibi kentlere uzlaşı olmasını diliyor. Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları buna inanıyoruz. İnşallah Deniz Yücel’in ikinci dönemiyle devam edecek. Deniz Yücel genç, mesleğinde başarılı, Atatürkçü, cumhuriyet değerleriyle yetişmiş, dürüst, fakir fukaranın hakkını koruma üzerine kodlanmış bir arkadaşımız. İnşallah ikinci dönemine seçilecek ve işimize bakacağız. Yeni seçilen yöneticilerimizle birlikte onlar parti faaliyetlerini yönetecekler. Çok barış içinde geçen bir kongre süreci görüyorum. Kimseyi dışarıda bırakmadan bu süreci noktalayacağız” ifadelerini kullandı.

ANKETTE MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 93!
31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Engin, bu süreç için yaptırılan anketten olumlu sonuç elde edilmesini değerlendirdi. Engin, “Halkın nabzını ölçmek noktasında anket yaptırıyoruz. Kendimizi övmek ya da halkımız yanıltmak için anket yaptırmıyoruz. Narlıdere çok güzel bir yer. İnsanların birbirine yaklaşımı güzel, demokratik bir kent… 9 ayda çok güzel adımlar attık. Sokakların yaşaması, insanların sadece evlerinde değil dışarıda da mutlu olması önemli. Bunlar için çalışmalara başladık. Yeni meydanlar hedefledik. Vatandaşlara, ‘Narlıdere’de yaşamaktan mutlu musunuz?’ diye sorduk. Diğer ilçelerde ‘ben buradan gidebilirim’ cevapları olabiliyor. Bizim anketimizde yüzde 93 oranında ‘ben Narlıdere’de mutluyum’ sonucu çıktı. Bu bizi cesaretlendirdi, mutlu etti ve ‘demek ki işimizi doğru yapıyoruz’ dememiz sağladı” dedi.  

METRO 2021 SONUNDA GELİYOR! ŞEHİRDE İNSANİ PLANLAR YAPILMASI LAZIM!
Engin projeler için konuşurken, “Narlıdere metrosu 2021 yılının sonunda bitecek. Bittiğinde Narlıdere sadece Narlıderelilerin yaşadığı değil tüm İzmirlilerin geldiği bir yer olacak” mesajını verdi. Engin ayrıca insan odaklı olunması gerektiğini vurgularken, “Şehri plansız, orantısız betonlaştırmak bir şehri katletmek demektir. Şehri yaymalısınız. Milyonluk kentler insanın yaşayacağı yerler değildir. Ölçeği küçülterek insanın yaşayacağı hale getirmemiz lazım. Şehirde lastikli araçlara ve binalara göre değil insani olarak plan yapmamız lazım. Bizim de amacımız bu. Narlıdere’de bunu yapabilirsiniz” diye konuştu.

SİYASETİ İL BAŞKANLIĞIMDA YAPTIM, ŞİMDİ HİZMET YAPACAĞIM!
Engin kentsel dönüşüm için ise, “Kentsel dönüşüm hem hükümetlerin hem belediyelerin epeydir gündeminde. Pek yol kat edemedik. Suçlu aramıyorum. Finansman sorunu var. On binlerce konutu yıktınız, nasıl yapacaksınız? Bir yandan arz bir yandan talep yaratmak lazım. 3 bin konutu sahiplerine verdiniz, diğer 3 bin konutu ne yapacaksınız? Yetki konusunda, belediye mi, merkezi iktidar mı yapacak? Belediye başkanı olduğumdan beridir taraflarla iş birliği aradım ve sağladığımı düşünüyorum. AK Partili vekillerden destek istiyoruz. Onlar da veriyor. Biz kent konseyinde CHP’li bir yapı oluşturmadık. Gerçekten kent için samimiyetle iş birliği arıyoruz. Ben il başkanlığı yaptım ve siyaset yaptım. Ama belediye başkanlığına geldiğimde ‘hizmet yapacağım’ dedim. Hayallerimiz var. Onlardan vazgeçmedik. Kentsel dönüşüm yaptığımızda aileler refah elde edecekse, çocuklar uyuşturucu kullanmayacaksa, kadına şiddet son bulacaksa biz herkesle iş birliği yapmaya hazırız. Ben sadece binaları dönüştürmekten bahsetmiyorum” dedi.

KADINLARA AYRI PARANTEZ!
Sosyal çalışmalara da açıklık getiren Engin ayrıca, “Belediyelerin kaynaklarını meslek kurslarına ayırmayı düşünüyorum. Bunun memleket meselesi olduğuna inanıyorum. Genç, üniversite mezunu işsizler bu ülke için her türlü sorun üretecek hale geldi. Bizim bu çocukların bir an önce iş yaşamına başlamalarını sağlamak için hızla mesleğe yönlendirmemiz lazım. Kalifiye eleman hızla yetiştirmemiz lazım. Kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Kooperatifleştiler. 5’e yakın yerde satış noktası oluşturuyoruz. Yaza kadar bütün alanları oluşturacağız. Şimdiden 40-50 bin TL para bölüştürüldü. Orada hem meslek sahibi oluyorlar hem sosyalleşiyorlar, yeni dostluklar kazanıyor, yeni şeyler öğreniyorlar. Kadınları güçlendirirsek toplumu güçlendiririz. Denize kadar bir bisiklet yolu yapıyoruz. Yukarıdakiler de denize çok rahat ulaşabilecek. Çok temiz, kokmayan, pırıl pırıl bir denizimiz var. Balıkçılığı özendiren, denizdeki canlıların korunması gerektiğine yönelik bilgilendirmeyi de yapacağız. Ormanı, denizi, sokakları, dokusu, mandalina ağaçlarıyla görsel bir şölen... En iddialı olduğum konu temizlik… Geldiğim ikinci gün çalışmaya başladım. Kadın temizlik görevlileri ve bütün ekibimiz en temiz kenti yarattılar. Temizlik en öne çıkan ve ilk çözdüğümüz konu oldu. Bugün Narlıdere’de temizlik sorunu yok. En takdir aldığımız konu bu oldu. Her ay bir kadın çalışanımıza altın hediye ediyor ve onları teşvik ediyoruz. Temizliği yapamayan bir belediye yönetiminin daha büyük işleri yapması beklenemez. Kadına şiddetle mücadele ediyoruz.  Kötü niyetli erkeler haddini bilecek. Ters yönden bir mahalle baskısı oluşacak. Kadınlarımız her yerde olabilir. Yeter ki onların önündeki engelleri kaldıralım” ifadelerini kullandı.  

KOCAOĞLU’NU ELEŞTİRİYORLARDI ŞİMDİ SOYER’İ ELEŞTİRİYORLAR, HAKSIZLIK!
Engin, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin geçtiğimiz günlerde, ‘İzmir Tunç Soyer’in 9 aylık görev süresinde 9 doğurdu’ diyerek hizmetler noktasında eleştiri getirmesine karşılık verdi. Engin, “İzmir’de AK Parti muhalefettir. O onun hakkı, eleştirecektir. Ama ben katılmıyorum bu görüşlere. Harmandalı’nda çöpü yok eden bir tesis açıldı. Maalesef tartışmaktan kamuoyu bunları bilmiyor. Belediyede 10 milyon TL kalacak. Yeni elektrikli otobüsler sipariş edildi. Tunç Başkan dünyanın birçok ülkesine gidiyor, İzmir’e daha çok turist gelsin diye uğraşıyor.  İzmir’e 500 bin turist geliyor, 3 yıl sonra milyonlar geldiğinde herkese iş demek. Nasıl bir şey yapılmadı? Tarım, spor, okullara verilen destekler devam ediyor. 30 belediye başkanıyla uyumlu çalışıyor. AK Parti-CHP diye ayrım yapmıyor. Parti içindeki dengeleri, kongreleri hesaba katmadan hepimize eşit yaklaşıyor. Bu da icraatlarda çarpan etkisi yapıyor. Hepimiz de onun vizyonuyla hareket ediyoruz. Yaptığımız projeler büyükşehir ile koordinasyonlu gidiyor. Beton binaların yapıldığı bir şehre karşıyım. ‘İzmir köy kaldı’ deniyor ya keşke İstanbul ve Ankara da köy olarak kalsaydı. Aziz Kocaoğlu’nu da eleştiriyorlardı şimdi Tunç Soyer’i de eleştiriyorlar.  Bizi de eleştirebilirler! Ama işin doğrusu enerjisi yüksek bir belediye başkanımız var. 9 ayda niye yapmadınız? 9 ayda yapılır mı? Vizyon var, doğru mu? Doğru! Tunç başkana haksızlık yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu. 

 
İzmir'de 17 bin liralık düğün videosu davası!
 
Menemenspor'da Furkan radarda!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li 8 Ocak 2020 Çarşamba 19:50

önümüzdeki dönem KARŞIYAKA''dan mı adaysınız ? yoksa çiğli den mi ?

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta sağlık seminerleri başladı
Selçuk’un hafızası Selçuk Efes Kent Belleği yeni yılda sağlık seminerlerine de ev sahipliği yapacak.
İzmir'e üç yeni hayat kaynağı!
İZSU Genel Müdürlüğü, DSİ ile imzalanacak geri ödeme protokolünün ardından ...
Ege Bölgesi'nin en büyük deve güreşi Torbalı'da yapılacak
Torbalı’da geleneksel deve güreşleri 4 yıl aradan sonra yeniden başlıyor. ...
 
Karabağlar’da kadınların yaşamı değişiyor!
Karabağlar Belediyesi, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve ...
Karşıyaka'da Tibet Kızılcan'a vefa
Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi’nin sevilen Başkanı Dr. Tibet Kızılcan, ...
Başkanlar Kurulu’ndan ikinci Alsancak projesine destek!
Yeni yılın ilk genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, EGEV sekretaryasında, ...
 
Çeşme'ye sağlık tesisi hamlesi!
Çeşme Belediyesi, 2020 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Ilıca’da ...
Leather & More büyümeye devam ediyor
Bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek Leather & More - Deri ve Deri Konfeksiyon ...
Başkan Karakayalı’dan üreticiye destek sözü
Kemalpaşa’da, tarım eğitiminin 174’üncü yılı etkinliği çerçevesinde ‘kiraz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva