HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 17:40

Başkan Engin’den Rektör Hotar’a: GSF’yi aynı yere yapsın elimde plaketle gideceğim!

Narlıdere Belediye Başkanı Engin, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar’ın binaları yıkılacak olan Güzel Sanatlar Fakültesi yerine sanat merkezi yapılacağını duyurmasıyla ilgili konuştu. Başkan Engin, “Tek arzumuz oranın yine GSF haline getirtilmesidir. Amacımız buradan bir siyaset üretmek değil. Rektör hanım orada yeniden GSF yaparsa en büyük desteği biz verir, mutluluk duyarız. Buradan söylüyorum;  elimde plaketle kutlamaya giderim. Biz sanatın, kültürün devam etmesini istiyoruz. Burada kutuplaşma istemiyoruz” dedi.

Başkan Engin’den Rektör Hotar’a: GSF’yi aynı yere yapsın elimde plaketle gideceğim!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde yürütülen belediye çalışmalarına dair bilgiler veren Başkan Engin, önemli açıklamalarda bulundu. Belediyelerin mali yapısına ilişkin konuşan yetkililere çağrıda bulunan Engin, hastalığın ayrım yapmadığını ve birlik, beraberlikle sürecin aşılması gerektiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edilerek boşaltılmasının ardından yaşanan süreçte, yeni bir noktaya gelinmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Engin önemli mesajlar verdi.

DEÜ Genel Sekterliğine mevcut binaların yıkılması ve yerinde inşa edilmesine yönelik hazırlıkların tamamlanması talimatını veren üniversite Rektörlüğü, mimarı projelerinin çizilmesi için de DEÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde akademisyenlerden oluşan bir komisyonun kurulmasını kararlaştırmıştı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar geçmişte yaşanan tartışmalara atıfta bulunarak kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini ve alana sanat merkezi yapılacağını duyurmuştu. Engin bu konuyla ilgili de açıklama yaptı.

NARLIDERE’DE ÇOK KAYBIMIZ YOK
Koronavirüs salgınına dair konuşan Engin, “Bu küresel bir tehdit… Bu bir parti, belediye, kaymakam, vali, cumhurbaşkanının çözeceği bir iş değil. Bir iş birliğiyle çözüm bulunacak, hatta bir aşı geliştirilecekse tüm insanlık için yapılacak. Bunları paylaştık. Vefa gurubu ve başka dayanışmalara destek vererek bu süreci atlattık. Narlıdere huzurevinde biraz kaybımız oldu. 450 çalışanımızdan 1 kişide pozitif çıktı. O da iyileşerek görevi başına döndü. Yaygın değil Narlıdere’de, çok büyük kaybımız da yok. Sonbaharda ikinci bir dalga olmadan bunu insanlık olarak atlatacağız” dedi.

YARDIMLAR İÇİN DİĞER İLÇE BAŞKANLARINDAN İSİM, LİSTE İSTEDİK, YOKSULUN PARTİSİ OLMAZ!
Engin sözlerini sürdürdü ve “65 yaş üstü nüfusun yüzde 4-5 oranındayken Narlıdere’de bu oran yüzde 20’lerde. Temiz, huzurun olduğu bir yer olduğu için herkesin yerleşmek istediği bir yer. Ama çok fazla can kaybımız olmadı. Berberlerimiz açıldıktan sonra ilçemizdeki tüm bu dükkanları temizledik, ilaçladık. Yardım desteği yaparken de diğer siyasi partilerin ilçe başkanlıklarını tek tek aradım. İsimler, listeler istedik. Yoksulun partisi olmaz, yoksul yoksuldur. Onları atlamak istemedik. Hepsine gıda yardımları yaptık. Bayramdan önce devam ettik sonra da yapacağız. Bayram namazından dolayı 11 camimizin temizliğini yapacağız. Okulları zaten temizlemiştik. Dükkanları kapananlara gıda yardımları yaptık. Bunları vefa guruplarıyla yaptık ve onlarca aracımızla görev başındayız. Hükümetin yardımlarını evlere taşıyorlar. Ekmek dağıttık, devam ediyoruz. Cumhurbaşkanının gönderdiği kolonya, maske gibi şeyleri bizim şoförlerimizle dağıtıyoruz. Bu şehir, bu ülke bizim. İnşallah bayramdan sonra da normalleşmenin başlayacağı öngörülüyor” açıklamasında bulundu.  

BAŞKAN ARKADAŞLARIM TUNÇ SOYER’İN LİDERLİĞİNDE HİZMETİ AKSATMAYACAK, HEPSİNİN YETENEKLERİNE KEFİLİM!
Belediyelerin mali yapıları üzerinden mesajlar veren Engin, yetkililere de seslendi. Engin, “Belediyelerin iki türlü geliri var. İller bankası ve vergilerdir. Maalesef her iki yönden de gelirlerimiz yarı yarıya azaldı. Mayıs ayında 6 ayda bir ödenmesi gereken vergilerimiz de ciddi oranda azaldı. Bu beklemediğimiz bir şeydi. Yetkililerden bunun telafi edilmesini diliyoruz. Türkiye’deki belediyelerin büyük oranı iktidarda zaten… Yapılacak iyilik sadece bize değil tüm belediyelere gidecek. 250 milyar liralık kredi desteği, nakit desteği ya da vergi muafiyetinin 50-60 milyarının tüm belediyelere verilmesini istiyoruz. Bu bizi rahatlatır. Bizler hiçbir gerekçeye sığınmadan yeni kaynaklar üreterek, tasarruf ederek, bu yükü paylaşarak bunu aşacağız. Pandemi sürecinde yardımları yaparken projelerimizi de yarım bırakmadık. Narlıdere’de ilk defa bir sevgi yolu yaptık. İkinci kreşimizin temelini atıyoruz. Sosyal tesislerimizin yapımı devam ediyor. Kadınlarımız üretime devam ediyor. Dolayısıyla eksiklerimiz var ama hiçbir mazerete sığınmadan yurttaşlarımızın bize verdiği güveni boşa çıkarmadan görevimizi yapacağız. Kadromuzla, becerimizle tüm CHP’li başkan arkadaşlarım ve Tunç Soyer’in liderliğinde hizmetlerimizin eksiksiz gideceğine inanıyorum. İl başkanlığımdan başkanlarımızı biliyorum, hepsinin yeteneğine kefilim. Ben ve arkadaşlarım da pandemi sürecinin ilk anından beri görevimizin başındayız. Personellerimizde kronik hastalıkları olanlar var. Sahaya süremediklerimiz var ama görevimizi aksatmadan yapamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AYNI YERE GSF YAPSIN ELİMDE PLAKETLE KUTLAMAYA GİDECEĞİM!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) için kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini ve yıkılacak binaların yerine sanat merkezi yapılacağını duyurmasına değinen Engin, “Bizim isteğimiz Türkiye’nin en önemli, köklü güzel sanatlar fakültesinin yeniden aynı yerinde yapılmasıdır. Orası Buca’ya taşındı. Rektör hanımın açıklamalarını okudum. Sadece binaların yıkılacağı tarihi var. Ama yerine GSF’nin yapılıp yapılmayacağını anlayamadım. Ne zaman inşaatının yapılacağını anlayamadım. Bağışçılardan destek bekliyoruz deniyor ama buna uygun finansman olup olmadığını anlayamadım. Bizim beklentimiz oranın yıkılsa bile GSF haline getirilmesidir. Tunç Soyer’in gerekirse biz inşaat maliyetini karşılayalım çağrısı vardı. Daha çok gelir getirici binaların yapılacağına ilişkin duyumlar geliyor. Biz GSF’nin tekrar yeni binalarıyla, kültür ve sanata uygun şekilde yapılmasını istiyoruz. Tunç Soyer fedakarlık yapacağını ilan etmişti. Gerekirse biz de elimizi taşın altına koyarız demişti. Tek arzumuz oranın yine GSF haline getirtilmesidir. Amacımız buradan bir siyaset üretmek değil. Rektör hanım orada yeniden GSF yaparsa en büyük desteği biz verir, mutluluk duyarız. Buradan söylüyorum;  elimde plaketle kutlamaya giderim. Biz sanatın, kültürün devam etmesini istiyoruz. Burada kutuplaşma istemiyoruz” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELER İZMİR’İ 25 YILDIR BAŞARIYLA YÖNETİYOR
 CHP’li belediyelerin merkezi iktidar tarafından hedef alınmasına değinen Engin, “İzmir’de CHP’li belediyeler 25 yıldır iktidarda. İzmir’i metroyla buluşturan, tarım ve hayvancılıkta kalkındıranlar CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının desteğidir. Bu başarı bu başkanlarla oluştu. İzmir’de atık suyun tamamı arıtılarak denize veriliyor. Bu İstanbul’da yüzde 40 civarında Ankara ve Anadolu’nun birçok şehrinde hiç yok. Bunları CHP’li arkadaşlarımız yaptı. Ben de il başkanlığım sürecinde takip ettim. Tunç Soyer’i Seferihisar döneminden biliyoruz. İleri görüşlü, vizyon sahibi biri. Ulaşımda, yardımlaşmada adil yaklaştığını biliyorum. Ekip çalışmasına uygun, hiçbir şekilde parti, inanç ayrımı yapamayacak bir insan. Bu gerginliğin, suçlamanın bırakılması lazım… Ben rakip partilere bunu öneriyorum. Biz hizmette, dürüstlükte, ahlakta yarışalım. Laf ve polemikten kimseye fayda yok. “CHP hiçbir şey yapmadı” diyorlar. Nüfusun yüzde 60’ını yönetiyor ve doğru işler yapıyor. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefet iktidara doğru yolu göstermez. İktidar ya yapar ya yapamaz. Bizim genel başkanımız zaman zaman önerilerde bulunuyor. Bazen dikkate alınıyor ve faydalı oluyor. Türkiye felakete giderken muhalefet sevinmez. Çünkü bu buhranlar hiçbirimize yaramaz. Biz muhalefet olarak kaygılarımızı ve önerilerimizi sunuyoruz. Bu kargaşadan bir şey çıkaralım beklentimiz yok” ifadelerini kullandı.  

CAMİLERDEN ŞARKI ÇALINMASI VE TUTUKLAMA İÇİN: KONU SİYASİ DEĞİL HUKUKİ!
İzmir’de bazı camilerden ‘Çav Bella’ ve Selda Bağcan’ın ‘Yuh Yuh’ şarkılarının çalınması sonrası oluşan tartışmalara ve CHP’de geçmiş dönemlerde il başkan yardımcılığı görevinde bulunan Banu Özdemir’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmesine dair konuşan Engin, “Sayın genel başkanımız amasız, fakatsız çok net açıklama yaptı. Bunun kötü, çirkin olduğunu, dini değerlerimize saygılı olmamız gerektiğini, her inanç gurubunun ibadetini saygıyla karşılamamız gerektiğini ifade etti. İl Başkanımız Deniz Yücel suç duyurusunda bulundu. Bu hukuki bir konu, siyasi bir konu değil. En sert ifadelerle kınama yaptık. Sosyal medyada suç işleyenin hemen evi polis tarafından bulunuyor. Bunların da bulunması çok kolay... Banu hanımın süreci de hukuki… Her türlü tutuklanmaya karşıyız. Gerçekten bir suç varsa CHP’li olur başka partili olur, yönetici olur, herkesi tutuklayabilirler. Esas olan adil yargılanmak… Tutuklanma olması gerektiğine inanmıyorum. Üzüldüm. İnşallah suçsuzluğu ispat olur ve özgürlüğüne kavuşur. Biz bayram namazından önce tüm camilerimizin temizliğini yapacağız. Cemevimiz var, eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Başka inanç mensuplarının da eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz” dedi. 

 
Avrupa'da Türk makarnasına kota engeli
 
Camiden müzik yayını olayında kritik uyarı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 24 Mayıs 2020 Pazar 12:37

İlçe belediyesi gündem mi değiştiriyor :)

Yorumu oyla      2      3  
Tayyar Önder 23 Mayıs 2020 Cumartesi 18:38

Size Kısa Bir Fıkra Anlatacağım... "... CHP'li Belediyeler İzmir'i 25 Yıl'dır Başarıyla Yönetiyor..." Fıkra Bitti...

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 23 Mayıs 2020 Cumartesi 17:54

Klasik,Gündem değiştirme çabaları

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer bayram arifesinde çalışmaları inceledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sokağa çıkma kısıtlamasının ...
Başkan Soyer’den Ramazan Bayramı mesajı: Biz güzel bir aileyiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı nedeniyle ...
Karabağlar'daki konteynerlere bayram temizliği
Karabağlar Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ilçede bulunan çöp ...
 
Konak’ta can dostlara da bayram hediyesi
Konak Belediyesi’nin sokakta yaşayan kediler için tasarladığı kedi evleri,sokakta ...
Narlıdere’de ‘mesafeli’ bayramlaşma
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, belediye çalışanlarının bayramını ...
İzmir’de 430 bin kişilik iftar sofrası
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir İftar da Sen Ver” çağrısıyla başlattığı ...
 
Seferihisar sokaklarında bayram temizliği
Seferihisar Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde ...
Karabağlar bayrama dayanışmayla giriyor
Karabağlar Ramazan Bayramı’na, dayanışma ruhuyla giriyor. Koronavirüs ...
Başkan Kırgöz esnafla bayramlaştı
Ramazan Bayramı öncesi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, esnafla bir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva