HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2019 Pazartesi - 12:25

Başkan Engin’den mesaj yağmuru: CHP İzmir’de tarihin en demokratik seçimleri yapılıyor!

Narlıdere Belediye Başkanı Engin, ilçede yürütülen hizmetler noktasında bilgilendirme yaparken CHP’nin içinde bulunduğu kongre sürecine ayrı bir parantez açtı. İl Başkanı Yücel’in tarihin en demokratik ve adil seçim sürecini yürüttüğünü söyleyen Engin, il kongresinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret edeceği kişiyi destekleyeceğini açıkladı.

Başkan Engin’den mesaj yağmuru: CHP İzmir’de tarihin en demokratik seçimleri yapılıyor!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Engin, 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte göreve gelmesinin ardından ilçede yürütülen çalışmalar, yapım hazırlığında olan proje ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçmişte il başkanlığı görevini de yürütmüş olan Başkan Engin, olağan kurultay takviminin işlemesiyle birlikte gerçekleşen parti içi yarış üzerinden net mesajlar verdi.

İYİ BİR YÖNETİCİ MAZERETE SIĞINMAZ
31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelmesi sonrasındaki süreci değerlendiren Engin, “8 aydır hiçbir şekilde borçtan, mazeretlerden bahsetmedim. ‘Eskiden böyle yapıldı’ demedim. Evet borçlarımız, sıkıntılarımız var. Ama çözeceğiz. Nokta! Daha hayata geçireceğimiz çok şey var ama kısıtlı imkanlarla yapıyoruz. Kasamız dolu sanmasınlar. Ama iyi bir yönetici mazerete sığınmaz. Cumhuriyet imkansızlıklarla kuruldu. Biz belediye başkanları buna mı sığınacağız? Allah korusun savaştan çıkmadık, hala üretimde olan bir ülkeyiz. Mazeret yok, yapılmıyorsa beceriksizlik. Ben aday olurken bütçeyi, gelir, gideri, borcu, noktasına virgülüne kadar okudum, ona göre seçim kampanyası yaptım. Eğer imkanlar daha fazla olsa daha fazla proje vaat ederdim. Vaatlerimden en az iki kat iş yapacağım” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA UYARI: ESKİ YENİ ÇEKİŞMESİ İYİ SONUÇ VERMİYOR!
Yeni dönemde eski isimlerle ilgili disiplin süreçlerinin başlatılmasına dair açıklama yapan Engin, “Kötü örnek örnek değildir. Partiyi geçmişte yönetmiş biri olarak, eski başkan yeni başkan çekişmesini gören bir il başkanı olarak söylüyorum; bu iyi sonuç vermiyor. Bunu gördüm. Kimseye tavsiye etmiyorum. Ben 20 yıl Narlıdere’ye hizmet vermiş Abdül Batur’a teşekkür ediyorum. Başka da bir şey söylemiyorum. Eksik, yanlış varsa onu yargılayacak, yargıdır, halktır ve parti örgütüdür. Yanlış yapmışsa bunun cevabı var. Kamuoyu vicdanı, yargı, kanunlar, parti örgütü yerinde duruyor. Ne gerekiyorsa o yapılır, bu yeni belediye başkanının görevi değil” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DETAYLI AÇIKLAMA!
Narlıdere’de 4 mahalleyi kapsayacak kentsel dönüşüm projesi için detaylı bilgilendirme yapan Engin, “Geldiğimden beri çok sessiz ve derinden çalışıyoruz. Çarşamba günü de Ankara’da olacağım, bakanlıklarla randevular var. Neden sessiz ve derinden? Gizli bir şey yaptığımızdan değil. İnsanlara proje olmadan umut, ümit vermek istemiyoruz. Onlara somut b,ir şeyler söylemek istiyoruz. Siyasetçiler bu konuda ne yazık ki güven yitirdi. Elinizde imar planı, yetki yokken ne vaat edebilirsiniz? Bundan kaçınmalıyız. Burada en büyük fedakarlığı yapacak olan belediyedir. O zaman vatandaş da yapar. Nasıl yapacak? Belediyenin orada 30 bin metrekare arazisi var. Bundan vazgeçecek. Kendi malımı o evsizlere, tapusuzlara verebilirim. Vermeyi planlıyorum. Vermeyebiliriz de! Ama sorunu çözmek istiyorum. Binalar yenilendiğinde ne olacak? Narlıdere bir kısmı jeotermal su ile ısınıyor, büyük kısmı da doğalgaz ile ısınıyor. Orası kömür kullanıyor. Kadına şiddet, ulaşım, trafik sorunu… Oraya yeni arter açarsak herkes kullanacak. Ben umutluyum. Benden 5 yıl önce gündemde olan bir plan. İnşaat sektöründen geldiğim için zannediyorum katkım da olacak. Etap etap başlamayı planlıyoruz. 430 bin metrekarelik bir alan. 4 mahalleyi kapsıyor. 11 mahallenin 7 mahallesinde yok ama 4 mahalleyi bir anda planlayacağız. İmar planı bütünlüğü içinde bunu yapmamız lazım. Yama değil, bütüncül planlarla bu işler çözülür. Hızla 6 aydan beri konu uzmanı plancılardan da destek alıyorum. Sona geldik diyebilirim. Ankara ziyaretinden sonra vatandaşları, dernekleri, muhtarlarımızı davet edeceğim, bilgilendireceğim. Yatırımcı müteahhitler var, onlara da bilgi vereceğim. Şeffaf bir şekilde süreci yürüteceğim. Büyük vaatlerde bulunmadan ilerleyeceğiz. Doğru, gerçek neyse vatandaşa onu ileteceğiz. Yerinde dönüşüm uygulayacağız. O mahallede dönüşüm olacak. Dere yatağı ve yerleşime uygun olmayan arazi… Aynı yerde olması mümkün değil. Dere yatağındaki, uçurum kenarındaki binayı yıkıp aynı yere yapmayacağıma göre daha güvenilir yapacağız ama aynı imar alanı içinde kalacaklar. Zaten riskli alan ilan edilmiş. Bakanlık bunu söylemiş. Biz bunu hızlandıracağız. İzmir’de eğer sağlıklı bir dönüşüm yapılacaksa bu Narlıdere’de yapılabilir. Uzlaşmaların olması bitmesi anlamına gelmiyor. İzmir’de bazı yerlerde yüzde 100 uzlaşı oldu, imar planları hazır, başladı mı? Bitti mi? Hayır! Rantabl bulunmuyor, yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

METRO 2 YIL SONRA BİTİYOR
Narlıdere metrosu hakkında konuşan Engin, “Narlıdere’nin kaderini değiştirecek projelerden birisi. Narlıdere’yi önümüzdeki 30-40 yılda açık ara öne geçirecek projelerden biri kentsel dönüşüm ise diğeri metrodur. Narlıdere 1 durakla İzmir’in mahallesi konumuna gelecek. Metromuz 2 yıl sonra bitiyor. Yurt içi kaynaklı bazı projeler duruyor ama yurt dışı kaynaklı olduğu için metro devam ediyor. Zaten metro projeleri 2 yıl içinde kendini çıkarıyor” dedi.

YÜCEL’E TEŞEKKÜR: CHP’DE TARİHİN EN ŞEFFAF VE DEMOKRATİK SEÇİMLERİ YAPILIYOR!
Yaşanan parti içi yarışlara değinen Engin, “Yüzde 80 Türkiye şampiyonu bir ilçeyiz. Bu sorumlulukla davranmalıyız. Seçimler tüm mahallelerimizde uzlaşıyla yapıldı. Bir mahallemizde hareketli bir seçim oldu. Belediye çalışanları bir listedeydi, ben bir listedeydim. Barışçıl tutum içinde yaşandı. Baskı olmadı. Çok mutluyum. Eski il başkanı ve belediye başkanı olarak önümüzdeki 2 yıl birlikte çalışacağımız ilçe başkanının daha uzlaşıcı, kapsayıcı olmasını isterim. İzmir’in genelinde de eskisinden daha iyi bir durum var. Keşke ufak tefek şeyler olmasaydı. Biz bundan 5-10 yıl önceyi de biliriz. Metropol mahallerde sandalye masaların atıldığı durumlar oldu. İl başkanımıza ve ilçe başkanlarımızı tebrik ediyorum. Hiçbir olay, sorun olmadı. Karşıyaka’da basın biraz abarttı! Karşıyaka’da 400 delege var, 10 delegenin olduğu mahallede ufak tefek iletişim hatası oldu. Parti bunları giderdi. İl başkanımıza çok teşekkür ederim. Adil şeffaf demokratik bir seçim yaptırıyor. Eleştiriler vardır. Onlara da saygı duyuyorum. Ben geçmişi bilen biri olarak nelerin yapıldığını ve yapılmadığını biliyorum. Tarihin en şeffaf en demokratik seçimleri yapılıyor bugün İzmir’de… Ne genel merkez sahte üyeler gönderiyor ne sipariş gözlemci atanıyor. Üyeler çok adilce delegelerini seçiyor. Tekrar söylüyorum İl başkanımızı ve ilçe başkanlarımızı kutluyorum. Her delege seçiminde aktif olan biri olarak söylüyorum” açıklamasını yaptı.

GENEL BAŞKANIN UZLAŞI, TEK ADAY İSTEĞİ YERİNE GETİRİLECEKTİR!
Eski il başkanları toplantısına değinen Engin, “Selçuk Ayhan’a teşekkür ederim. Bildirge de ifade edildi. Geçmişte olduğu gibi bugün de adil demokratik seçimlerin yapılacağına inancımız tam. O toplantı delege seçimi ve kongreler öncesinde, ülkenin içinde olduğu durumu açıklamak ve uzlaşıya yönelikti. Genel başkanımız ne diyor? Hiç olmazsa bu dönem uzlaşın. 31 Mart’ta biz zafer kazandık, cumhurbaşkanlığında zafer kazanmalıyız. Mahalle seçimlerinde delegelikte elde edeceğimiz zafer mi önemli, cumhurbaşkanlığında elde edilecek zafer mi? Tabii ki ikincisi... Genel başkan elimi güçlendirin ona göre il ve ilçe başkanları seçin diyor. Tersi ne? Yapılan bu çalışmaları sulandırmak, engellemek. Önümüzde cumhurbaşkanlığı var. Adayı kim belirleyecek? Bu MYK, bu genel merkez belirleyecek. Bu cumhurbaşkanını sadece CHP’mi belirleyecek? Sadece CHP’lilerin belirlemesi doğru olmaz. ittifaklar var. CHP’nin adayı herkesten oy almalı. Genel başkanın yürüttüğü diplomasiye destek olmaya ihtiyaç var. Genel başkan uzlaşın tek aday olsun diyor. Ben buna inanıyorum, yerine getirileceğini de biliyorum” dedi.

İZMİR’DE TEK ADAY DİLİYORUM AMA ÇIKANA, ‘NİYE ÇIKIYORSUN?’ DİYECEK HALİM YOK!
“Tek aday zorunluluğu tabii ki yok” diyerek sözlerini sürdüren Engin, “Yasa olarak tüzük olarak engel yok. Genel başkanımızın söylediği yasa, tüzük değil. Bu dönemde genel başkan ‘ihtiyacım var’ diyor. Her kafadan bir ses çıkmasın, bir daha milletvekili, belediye başkanı olmak gibi şahsi hesaplar yapmayın diyor. Bu kadar açık ve net! Bu da iyi bir talep... Ben İzmir’de tek aday çıkmasını diliyorum. Ama çıkana ‘niye çıkıyorsun?’ diyecek halim yok. Ama genel başkan gibi düşünüyorum. Partide istikrara, hızlı karar alınmasına, cumhurbaşkanlığı yarışına destek olur” ifadelerini kullandı.  

GENEL BAŞKAN DENİZ YÜCEL’İ BAŞARILI BULUYOR
‘Genel başkanın kafasındaki isim kim?’ sorusunu yanıtlayan Engin, “Genel başkan herkesi toplayıp adayım budur demedi. Ama soranlara fikrini söylüyor. Ama ben bunu yapacağını görüyorum. Tahminim de bu! Deniz Yücel’i, başarılı bulduğunu biliyorum. Başarıyı nereden ölçüyor? Büyükşehir kazanılmış, büyük ilçeler AKP’nin elinden alınmış… Büyükşehir’de daha önce yüzde 49 olan oy 58’e çıkmış. Benim il başkanlığım dönemimde Büyükşehir’de Aziz Kocaoğlu adayken yüzde 49 almışız. Tunç Soyer’in adaylığında yüzde 58 aldık. İttifaktır falan her şey mümkün. Ama analiz yapıyoruz. Daha başarılı. Adil, şeffaf, demokratik seçimler yapılıyor. İl başkanının basında partililerle kavga ettiğini, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarıyla kavga ettiğini gördünüz mü? İktidarla şehrin dengesini bozacak bir kavgasını gördünüz mü?” dedi.  

BÜYÜK RESİM CUMHURBAŞKANLIĞI KÜÇÜK RESİM DELEGE SEÇİMLERİDİR!
Engin ayrıca, “Genel başkanım ne diyorsa ben onu yapacağım! Biz onu yapmalıyız. Kimi önerir bilmiyorum, ama kimi öneriyorsa onu destekleyeceğim. Deniz Yücel’i ben başarılı buluyorum. Başarılı birini genel başkan isteyebilir mi? İsteyebilir. Genel başkan isimden ziyade bir şey öneriyor. Seçime giderken özellikle büyük şehirlerde elimi güçlendirin diyor. Bu argüman doğrudur. Genel başkanın bir önerisi olacak. Bu kim olacaksa ben destekleyeceğim. Bizim il başkanı, delege olmamızdan daha önemli cumhurbaşkanlığı seçimdir. Cumhurbaşkanlığını alabiliriz. Alabileceğimizi gösterdik. Büyük resim cumhurbaşkanlığı ve genel başkanın çabasıdır. Diğeri ise küçük resimdir. Genel başkan rastgele birini söyler mi? Bütün bu çabaya uygun birini söyleyecek. Bizim aramızda çatışmalar olabilir, buna biz karar vermemeliyiz. Genel başkan gerekeni söyler” diye konuştu.

VEKİL BAKAN’IN DİYET ÇIKIŞI İÇİN: KATILIYORUM, GENEL BAŞKANIN DİYET BORCU YOK
Geçmiş süreçte olağanüstü kurultay için imza toplandığı sırada İl Başkanı Yücel’in genel merkezden yana tavır sergilemesini ikinci kez değerlendiren Engin önemli mesajlar verdi. Geçtiğimiz aylarda, ‘genel başkan imza vermeyenleri unutmayacaktır’ minvalinde bir açıklama yapan Engin’e, Milletvekili Murat Bakan’dan, ‘Genel başkanın kimseye diyet borcu yok’ cevabı gelmişti. Engin, Bakan’ın açıklamalarının sorulması sonrasında, “Onu söyleyen arkadaşımıza katılıyorum. Genel başkanın hiçbirimize diyet borcu yok. Ama partiyi ve Türkiye’yi kaosa sürükleyecek bir durumun engellenmesini önemli buluyorum. Aralarında benim de olduğum insanlar imza vermeyerek partiyi doğru yola sevk etti. Bunlar değerlendirilir. Eksi diyene eksi artı diyene artı denir. Biz diyet ödensin diye değil, doğru olduğu için yaptık. Milletvekiline katılıyorum” dedi.  

SOYER’İN DAVRANIŞI HEPİMİZE ÖRNEK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kongre sürecine müdahale etmediğini vurgulayan Engin, “Hepimize örnek bir davranış Tunç Soyer’in sergilediği. En ufak bir ima bile etmiyor. CHP’de maalesef az görülen bir şey. Bu iradeye sahip olmak kutlanacak iyi bir şey. Farklı noktalara odaklanmış bir siyasetçi. Daha çok işine odaklanan biri… Büyükşehir belediye başkanının o kadar çok iş var ki, 30 ilçenin iç işlerine karışırsa kendi işine odaklanamaz” diye konuştu.

İLÇE KONGRESİNE MÜDAHALE ETMEK İSTEMİYORUM AMA…
Örgüt mensuplarına mesajlarını ileten Engin, “Bu süreçte ona göre yöneticiler seçelim ki, ‘ben AKP’li, HDP’li istemiyorum’ diyen insanları seçtirmemeliyiz. Genel başkanın büyük resmine böyle katılıyoruz. Bu adamları engellemek istiyoruz. Yeni oluşacak kurultay delegelerine büyük iş düşüyor. Bu bir arzudur, zorlama değil. Narlıdere’de ilçe kongresine müdahale etmek istemiyorum ama arzum bu. Bana sorulduğunda bunu söyleme hakkım var” ifadelerini kullandı. 

 
İzmirli tiyatrocu oyuncusu hayatını kaybetti
 
Altay için fırsat haftası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere kışa hazır
Narlıdere Belediyesi, kış aylarının olumsuz hava şartları öncesinde ilçe ...
Balkan kültürü Karşıyaka’ya taşındı 
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Balkan Derneklerinin iş ...
Başkan İduğ'a DİSK desteği
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ...
 
Kemeraltı için birliktelik zamanı
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yeni seçilen Başkanı Semih Girgin ve ...
Bayraklı'da 5 bin kişiye spor kursu
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü kış spor okullarında 21 farklı ...
Mandalina festivaline maskot çift renk katacak
Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi bu yıl ...
 
Menemen'de 21 saatlik su kesintisi!
İzmir'in Menemen ilçesindeki bazı mahallelerde 21 saatlik su kesintisi yaşanacak.
Çiğli'de çocuk gelişimi semineri
Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların sağlıklı gelişimi ve birey olma ...
Seferihisar'da turuncu bayram
İzmir'in Seferihisar ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Mandalina Şenliği'ne ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva