HABERLER>POLİTİKA
11 Ekim 2019 Cuma - 16:01

Başkan Engin’den kongre mesajı: Genel başkan neyi öngörüyorsa…

Narlıdere Belediye Başkanı Engin, kongre süreçleri üzerinden, “ Bir siyasi hesap içinde değilim. Olabildiğince uzlaşma adayı olsun. Genel başkanı izliyoruz. İtiraz etmeyelim. Genel Başkan İzmir’de neyi öngörüyorsa ona destek olmamız lazım” dedi.

Başkan Engin’den kongre mesajı: Genel başkan neyi öngörüyorsa…

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Ali Engin, katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Engin, olağan kurultay sürecinin start alması üzerinden konuşan Engin net mesajlar verdi.

BEN UZLAŞIYA HİZMET EDECEĞİM!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon kampında dillendirdiği uzlaşı aday önerisini hatırlatan Engin, “Genel Başkan, ‘bugüne kadar kavga edildi, bu kez edilmesin, bir kere uzlaşın’ diyor. Ben bunu samimi buldum. ‘Benim dediğimi yapın’ demiyor. ‘En iyinizi bulun, içinizde uzlaşın, kimse dışarıda kalmasın’ diyor. Belki en iyilerin çoğu dışarıda kalıyor. Ben de buna hizmet edeceğim. Bana soranlara, ‘mahallelerde tek liste olun’ diyorum. Samimiyetle söylüyorum. Partiye emek verenler olsun sonrasında barış içinde bu görevi en iyi yapacak, ideali olan zamanı olanları bir yere getirin. Belediye olanaklarını kullanarak tehdit, şantaj yaptığımı gören olmamıştır. Bizim gibi parti emekçilerinin partiye iyilik yapması lazım. Bize verilen gücü partinin kutuplaşması için kullanmamalıyız” dedi.

GENEL BAŞKANIN, TUNÇ SOYER’İN ARKASINDA DURMAYI ÖNERİYORUM!
Engin, “Genel başkanın, Tunç Soyer’in arkasında durmayı öneriyorum. Belediye başkanlarımızın uyumunu önemsiyorum. Bunu yaparsak iyi bir siyaset yapmış oluruz. ‘Hadi bölünelim, Tunç Soyer’in önüne 5 sene sonra biz gelelim, o belediye başkanının ayağını kaydıralım…’ Bunları yapmayalım. Ben de kongremde 3 adayla yarıştım ama bugün yeni bir şey var. Biz önerelim, kabul etmezler o ayrı. Bana sorarlarsa ben bunu öneriyorum, kabul etmiyorlarsa etmezler” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA’YA MÜDAHELE EDECEK Mİ?
Karşıyaka’da yaşanacak ilçe kongresine müdahil olduğunun iddia edilmesi karşısında konuşan Engin, “Allah Allah! Narlıdere’de bu kadar iş yapıyorum, bir de Karşıyaka’da mı iş yapıyormuşum? İnan 6 aydır bu kadar yoğun çalışıyorum. Benim Karşıyaka ile ilgili gönül bağım var. Karşıyaka beni il başkanı yaptı. Neredeyse her sokağında inşaat yaptım. Dostlarım var gidiyorum ama harıl harıl çalışmak gibi bir duyum yok. Ben Narlıdere’nin belediye başkanıyım. Kolumuz o kadar uzun olmasa gerek. Karşıyaka partimizin amiral gemisi. Güzel bir ilçemiz. Narlıdere’deki arkadaşlar da ilgiyle izliyor. Beni ziyaret edenlerin büyük bölümü Karşıyakalı. Elbette geldiklerinde Karşıyaka kongresi konuşuluyor. Burada ne söylüyorsam onlara da aynısını söylüyorum. ‘Mahallelerde uzlaşı olsun, belediye başkanıyla uyumlu biri seçilsin’ diyorum. Aksi takdirde mecliste bölünmeler yaşanıyor. Ben bunu il başkanlığı sürecimde gördüm. Belediye başkanıyla çatışacak birini yapmamak lazım. Ben bunu öneriyorum. Ben kimseyi kastetmiyorum. Ben Karşıyaka’daki herhangi bir üye değilim. Sevenlerim var, fikrimi merak edenler var. Bir siyasi hesap içinde değilim. Olabildiğince uzlaşma adayı olsun. Genel başkanı izliyoruz. İtiraz etmeyelim. Genel Başkan İzmir’de neyi öngörüyorsa ona destek olmamız lazım” dedi.

NARLIDERE’DE 30 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUM
Geçmiş yıllarda il başkanlığı yapmış olan Engin, belediye başkanlığı sonrasında siyasi kariyeri üzerinden gelen soruyu da yanıtladı. Engin, “Gerçekçi olmayı başarmış bir partiliyim. Parti bana bir görev verdi. Narlıdere’de başarılı olmak istiyorum. Mahcup olmamak istiyorum. 5 yıl sonra parti bana hangi görevi verirse onu yaparım. Sanki 30 yıl orada belediye başkanlığı yapacak gibi çalışıyorum. Başka bir ajandam yok. Örgüt görevi için zaten il başkanlığı yaptım, daha ne yapacağız? 1 dönem de yapabilirim. Onuru bana yeter. Bazen bir dönem de her şeyi yapabilirsiniz. 1 dönemin hazzı bana yetebilir. Başka bir arkadaşa devredebilirim. Bütün motivasyonum Narlıdere’de başarılı olmak. Böyle yaparsak başarılı oluruz. Kafamızın arkasında başka bir şey varsa olmaz. Hayali düşmanlar üretmek, senaryolar yazmak olmaz. Tunç Soyer’in başarılı olacağına inanıyorum. Yürüyor. Ne yapmak istediğini bilen bir başkan. Ben onu izliyorum. Yoksa savrulursunuz. Tunç Soyer gelirken de hedefini biliyordu. İzmir’i bir yere götürecek kapasitesi var. Biz de görevlerimizi yapalım seçimlere 6 ay yaklaştığımzda oturalım, muhasebeyi yapalım. Örgütle, vatandaşla konuşalım Z Raporu’nu alalım. Daha çok var, 4 buçuk yıl geçecek. Başarsız olduysak ‘yeter’ derler. ‘Sana ihtiyaç var’ derlerse devam ederiz. ‘Otur üyelik yap’ derlerse onu da yaparız. 5 yıl boyunca her şeyi doğru yapmak istiyorum. Heyecanınız varsa bazen 20 yılda yapılacakları 5 yılda yaparsanız. İpi doğru yerden tuttuysanız, bir şeyi doğru yerde arıyorsanız amaca ulaşırsınız” ifadelerini kullandı. 

 
AK Parti İzmir'den Barış Pınarı Harekatı için lokma
 
Denizlispor'un yeni teknik direktörü belli oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet sami Selçuker 12 Ekim 2019 Cumartesi 18:37

Sayın Basşkan CHP'yi akp ile karıştırıyor.GEECEN SECİMDE KARŞIYAKADA BELEİDYE BAŞKANININ KUZENINI DESTEKLEDİ sONRA ORADA YAŞANNALARI GÖRDÜ.bIRAKSINDA DELEGELERL BAĞIMSIZ ÖZGÜR İRADELERİ İLE KARAR VWRİRİLER

Yorumu oyla      4      5  
KENDİRCİ 11 Ekim 2019 Cuma 16:59

bizim oralardan bir laf baş nereye kuyruk oraya, başka birsey düşünülmez, düşünürsen başkan olamazsın.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'den Barış Pınarı Harekatı için lokma
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya ...
Bakan Akar, NATO Genel Sekreteri ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'a gelen NATO Genel Sekreteri ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'harekat' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı: Harekât, uluslararası hukuk temelinde, Birleşmiş ...
 
Azerbaycan'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Barış Pınarı Harekatı'nın barış ...
Bakanı Akar: 342 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Akar, Barış Pınarı Harekatıyla ilgili, "Harekat, ...
NATO: Yakalanan DEAŞ'lılar kaçmamalı
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO üyelerinden hiçbirinin Türkiye ...
 
CHP’li Bayır: Adım kadar eminim, 2023’te iktidarız!
İzmir Milletvekili Bayır, 31 Mart yerel seçimlerinden başarılı çıktıklarını ...
CHP'li Serter'den dünya kız çocukları için mesaj
Serter, mesajında 11 Ekim’in Birleşmiş Milletler üye ülkeler tarafından ...
İmzalar toplandı, meclise taşındı: İzmir'in 'doktorsuz' hastanesi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye’nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva