HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2023 Perşembe - 14:00

Başkan Engin’den 6’lı Masa yorumu: En uygun aday Kılıçdaroğlu’dur!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 6’lı Masa’nın Cumhurbaşkanı için en uygun adayının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu savundu. Başkan Engin, “Türkiye’yi önümüzdeki yıllarda ayrımcılık ve popülizm yapmadan, yeniden dünyaya açacak, kaynak sağlayacak ve mevcut kaynakları doğru, adil ve eşit kullanacak bir cumhurbaşkanın arıyorsak bu isim Kılıçdaroğlu’dur diyorum. Doğru isim Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

Başkan Engin’den 6’lı Masa yorumu: En uygun aday Kılıçdaroğlu’dur!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin SonSöz TV’de yayınlanan programa konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Engin, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri ile adaylık tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BÜYÜK AFETLERİN MUTLAKA SİYASİ SONUÇLARI OLUR
Yaşanılan afetin çok büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Engin, iktidar tarafından uygulanan ekonomi politikalarının yıkımın etki gücünü arttırdığını belirterek “böyle büyük afetlerin mutlaka bir siyasi sonucu olur. Çünkü, bu yaşanılanlar birer sonuç ve bu sonucu doğuran tabi ki öncesiyle birlikte 20 yıllık politikalar. Önemli bir bölümü, bu iktidar döneminde yapılmış ya da yapılmayan politikalar sonuç doğuruyor. Vatandaş bir suçlu arayacaksa ve bence aramalı ise suçlu tabi ki hükümet… Bunda hiç kuşku yok. Bakın Yunanistan’da tren faciası oluyor ve ulaştırma bakanı istifa ediyor. Bu yaşanılan felaketi de AHBAP’a veya CHP’yi sorumlu tutamazsınız herhalde… Vatandaş tabi ki faturayı hükümete kesecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li olması fark etmez. AK Parti’den geçme bir belediye ki zaten, belediyelerin yetkisi de çok sınırlı… Bu şehirler sadece belediyeler ya da bakanlıkla bu hale gelmedi. Bir yönetim anlayışı ile bu hale geldi. Bağıra bağıra bu hale geldi” dedi.

DOĞRU YÖNETİLSEYDİK KRİZİ RAHAT ÇÖZERDİK!
Depremin ekonomi boyutuna da dikkat çeken Başkan Engin, “128 milyar doları bozdurmasaydık tabi ki daha rahat çözerdik. Dış ticaret açığımız az olsaydı daha rahat çözerdik. Batılı finans kuruları ile ilişkimiz iyi olsaydı yüzde 10 ile değil yüzde 1 ile borçlanırdık. Bunlar önemli, belirleyici konular değil mi? Bu yıkılan 11 şehri hangi kaynakla ayağa kaldıracaksınız. Rusya’dan aldığınız gazı erteleyip sonra ödeyeceksiniz, bunu neyle yapacaksınız peki? Bu ülke bu hale nasıl geldi? Bir deprem boyutu var bir de ekonomik boyutu var. Seçmen oy verirken bunları görmek ister. Evet, yaparsa AK Parti yapar denilebilecek bir şey var mı? Hangi kaynak ile inşaatların yeniden başlanması sağlanacak? Yardımla falan yapılacak bir şey değil… Futbol camiasının bağışladığı para, İstanbul’da 3 tane yalı parası! 800 milyon lira ile siz Hatay’a bir arıtma tesisi yapamazsınız. Dün akşam toplanan para ile ya da bu tarz yardımlar ile olmaz. Devlet güçlü olacak. Devletin 128 milyar doları orada olacaktı! Devlet güçlü olacaktı. Şimdi çadır var mı? Yok, bu demokrasinin de gereğidir. Hükümet sorumludur. Ve gereğini vatandaşımız da yapacaktır. Vatandaşlarımız oyunu bir şekilde kullanacak. Zaten Cumhurbaşkanlığı seçimi bölge ayırmaksızın yapılan bir seçim. Parlamento seçimini de seçim kurulu karar verir. Hangi kaynakla çözecek? Şu andaki yöneten ülkede ihracat sıkıntılı bizim en güçlü yönümüz ihracattı, ancak insanımız dayanamıyor… Cari açığımız 118 milyar dolara çıkmış… Korkunç bir rakam… Heterodoks ekonomi politikalarını devam edeceğim, kur korumalı sisteme devam edeceğim… Ancak ekonomi düzelecek. Bunlar inandırıcı değil. Milletimiz de inanmaz!” ifadelerini kullandı.

DOĞRU YÖNETİMİN EN UYGUN İSMİ KILIÇDAROĞLU
Millet İttifakı adayı konusunda değerlendirme yapan Başkan Engin şunları söyledi:

“Aday için öngörüm yok, ancak isteğim var; Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu işi hak ettiğine inanıyorum. Bu dönem adil, dürüst, bilime ve akla inanan, uzlaşmacı ve insan ayrımı yapmayan bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bu isim de Kılıçdaroğlu’dur. Ben, Kılıçdaroğlu ile İl Başkanlığı yaptım. Yıllardır da kendisini tanırım tam da bu dönemin ihtiyacı. CHP’liymiş, solcuymuş bunlar ayıp şeyler. Türkiye’nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Evrensel normlarda Almanya nasıl yönetiliyorsa bizde öyle yönetilelim. Daha fazlasını istemiyoruz ancak daha azını da istememeliyiz. Yoksa daha çok ağlarız, çok cemaat kapısında, parti kapılarında bekleriz. Bu süreç sürdürülebilir bir süreç değil. Akıllı, mantıklı vatandaşlar olarak haklarımızı bilerek davranmalıyız. Kılıçdaroğlu’nun uzunca zamandır ifade ettiği gibi, aile sigortası ile insanların, onurunu kırmadan, bütün bu sosyal yardımları birlikte yapacağız. Dünya ile iyi ilişki kurup yeni kaynaklar yaratacağız. Avrupa’da eksi borçlanma varken Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzde 10 ile borçlanıyor. Afrika ülkeleri bile bizden az borçlanıyor… Sorumlusu kim, dış güçler mi? Türkiye tek kişi yönetimine girdi. Ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, adam kayırma ve liyakatsiz atamalar dönemi başladı. Doğru yönetimin en uygun ismi Kılıçdaroğlu. Ancak tabi ki Altılı Masa’nın kararı ne olursa bizler elimizden gelen gayretle kanunlar çerçevesinde adayımıza destek olacağız. Siyasette iyi-kötü tecrübe edinmiş bir insan olarak da söyleyeyim, deprem sonrasının enkazını kaldıracak, Türkiye’yi önümüzdeki yıllarda ayrımcılık ve popülizm yapmadan, yeniden dünyaya açacak, kaynak sağlayacak ve mevcut kaynakları doğru, adil ve eşit kullanacak bir cumhurbaşkanın arıyorsak bu isim Kılıçdaroğlu’dur diyorum. Doğru isim Kılıçdaroğlu’dur”

 
Yolcu uçağı türbülansa girdi: 20 yaralı
 
Trabzonspor’da olağanüstü kongre iddiası
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçekler 3 Mart 2023 Cuma 10:14

başkan tunceli dayanısması yapıyor. bknz. mezhepçilik ve hemsehricilik

Yorumu oyla      2      3  
sacit 3 Mart 2023 Cuma 08:42

alayınız gidecek,tuzu kuru takımı

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 2 Mart 2023 Perşembe 23:10

Hak emek değil halk ne istiyor o önemli. Kaldı ki 10 üzeri seçim kaybeden bir amcamın kazanacağına inanmak yalnızca hayaldir! Gelecek deneme tahtası olamaz.

Yorumu oyla      2      4  
bekir 2 Mart 2023 Perşembe 16:57

mansur mu ulen adam ne yaptı da bu ulkenin cbaskanı olacak adam kimin kayıgına binse eyvallah diyor. Dune kadar Anaplı sonra mhpli sonra chpli gidin bir ya gidin

Yorumu oyla      2      5  
SOKAK 2 Mart 2023 Perşembe 16:27

Bir tren kazasında Bakanın istifa ettiği bu çağda... resmi olan rakamlarla 50 bin kişiye yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği 06.Şubat felakettinden sonra maşallah kimsenin kılı kımıldamıyor. Burada normal olan hangisidir acaba? Bilen varsa bu soruya cevap versin lütfen.

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 2 Mart 2023 Perşembe 16:00

Hayırdır. Yerel seçim öne mi çekildi?

Yorumu oyla      2      4  
Recep Gokay 2 Mart 2023 Perşembe 14:59

Mansur YAVAŞ siyaset üstü bir adaydır. Çatıdır.

Yorumu oyla      4      9  
YANLIŞ 2 Mart 2023 Perşembe 14:43

Engin Bey , KEMAL Bey çok düzgün ve tam bir devlet adamı...Buna hiç şüphe yok lakin bu konu hak etmek,emek vermekle doğru orantılı birşey değil ki ? Maalesef siyaset hak etme üstüne olmuyor.Halkta bir karşılığın olacak...Yani bu karşılık maalesef Kemal Bey'de yok.Yok yani ne yaparsa yapsın olmuyor. Kemal Bey 'in kendi İnstagram sayfasında kendi paylaşımların altındaki yorumları bir okuyun... Binlerce ADAY OLMA çağrısı göreceksiniz. Bu gerçeği sizlerde çok iyi görüyorsunuz lakin tabiki söylemenizi beklemiyoruz.Bu seçimi mutlak kazanacak aday MANSUR YAVAŞ 'tir.Gazeteci Yazar Araştırmacı ÜMİT YALDIZ bu ekranda söyledi İZMİR'de bile eğilim Mansur Yavaş'tan yana...Benim yazdıklarımı bir kenara bırakın şöyle sokakta 5 kişiye sorun bakalım.Mansur Bey mi ? Kemal Bey mi ? diye... Bakın bakalım ne diyecek.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
232 aileye yuva olacak... Büyükşehir'den yoğun mesai!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Narlı’da kuracağı konteyner ...
Aydın Büyükşehir’den ücretsiz deprem testi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, deprem riskine karşı aldığı tedbirlerle, ...
Başkanvekili Pehlivan da omuz verdi... Menemen'den afet bölgesine can suyu!
Asrın felaketinin ardından bölgeye yardım seferberliği başlatan ve depremin ...
 
Başkan Soyer 'siyaset yapmıyoruz' dedi ve ekledi: Osmaniye'de tarımı kalkındıracak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de köy ziyaretlerinin ...
Balçova’ya domuz taarruzu… Başkan Çalkaya’dan ‘ekmek’ uyarısı!
Balçova’da aç kalmaları sebebiyle yaşam alanlarından kent merkezine inen ...
Konak’ın çadır kentinde hayat başladı
Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesini ...
 
CHP’li Sertel'den Kızılay'a 'şeffaflık' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kızılay'a ...
Afet gönüllülerine ulaşım desteği!
6 Şubat depremlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmak ...
Başkan Kırgöz’den ‘jeotermal’ çıkışı: Bende de var ama klima ile ısınıyorum
Dikili’de yaşanan jeotermal ısınma yöntemindeki sıkıntılardan kendisinin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva