HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2019 Salı - 12:37

Başkan Ekrem Oran: Asla taviz vermem, kıyılar halkındır!

İzmir'in Çeşme ilçesi Azmak Koyu'nda, şirket tarafından halk plajının kapatılıp, ücretli hale getirildiği iddiaları üzerine Çeşme Belediyesi yetkilileri, bölgede incelemelerde bulundu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, plajda yaya ve taşıt yolunun kapatıldığı şikayetleri sonrası dozerle yolu açtıklarını, sahildeki şezlongları kaldırdıklarını belirtti. Çevrecilerin avukatı Seher Gacar ise açılması gereken asıl yolun açılmadığını, şezlongların kaldırılmadığını ve plajdaki işgal için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Başkan Ekrem Oran: Asla taviz vermem, kıyılar halkındır!

Çeşme’nin Azmak Koyu'nda daha önce halkın ücretsiz olarak kullandığı plajın çevresi, bir şirket tarafından kapatılarak girişler ücretli hale getirildi. SİT alanı olan bölgeye işletme tarafından tonlarca beton dökülerek yapılar inşa edilmeye başlandı. Çeşme Belediyesi'nin 2 kez mühürlemesine karşın mühürü söken işletme, plajdaki yasak inşaat faaliyetini sürdürdü.

Plajların halkın olduğunu belirterek sahile girmek isteyen 50 kişilik grup ile işletme çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Vatandaşlar, bir süre plajda oturarak işletmeyi sessizce protesto etti.

Çeşme Belediyesi dozer ile yolu açtı

Belediye tarafından iki kez mühürlenmesine karşın SİT alanına tonlarca beton dökerek halka plajı kapatan beach club işletmesine Çeşme Belediyesi "dur" dedi. Çeşme Belediyesi ekipleri dozer ile bölgeye giderek işletme tarafından işgal edilen ve kapatılan araç ve yaya yolunu tekrar trafiğe açtı. Belediye, yasak inşaatla ilgili "mühür fekki" için de savcılığa başvurdu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım. Hiçbir şekilde taviz vermem, kıyılar kesinlikle halkındır" dedi.

Öte yandan, hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne de şikayette bulunulan firmaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "açık alanda" içki satış ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

Başkan Oran’dan açıklama

İzmir kamuoyunda büyük tepki çeken olayla ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran "Halkımızın gönlü ferah olsun. Kesinlikle kıyılarımızın halka kapatılması söz konusu olamaz. Buna asla müsaade etmeyiz. Ilıca gibi devasa bir plajı belediye olarak kiralayıp halka açıyorken, zaten halkın olan bir plajın halka kapatılmasına asla izin vermeyiz. Bu konuda kesinlikle taviz vermem. Kıyılar kesinlikle halkındır. Bundan geri adım atılamaz" dedi.

Başkan Oran, işletmenin ruhsatı ve izinleriyle ilgili konuya da açıklık getirdi. İşletmenin tüm kıyı şeridinde olduğu gibi, şahısa ait, denizin karşısındaki bir araziyi kiraladığını, ardından Milli Emlak'a ecrimisil bedeli ödeyerek plajı kullanma hakkı elde ettiğini vurgulayan Ekrem Oran, bu işletmenin önceki Başkan Muhittin Dalgıç döneminde Çeşme Belediyesi'nden de ruhsat aldığını aktardı.

Eğlence - dinlence dengesi

Başkan Oran, "Ben de Ilıca Plajı'nda Milli Emlak'ın kiracısıyım. Milli Emlak verince yapacak bir şey yok. Önceki belediye başkanından da ruhsat almışlar. Ama bizim burada halkın anayasal haklarını gözetmemiz gerekir. Çeşme'de eğlence ve dinlence dengesini tutmamız lazım. Bu çok hassas bir denge. Tabii ki işletmelerimiz olacak ama kıyıların halka kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Oran: "Hukukun bize izin verdiği ölçüde bu işin takipçisi olacağız. Kesinlikle plajı halka kapatamazlar. Burası kesinlikle halka açık olacaktır. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak o plajı kullanmaya devam edecek" görüşünü dile getirdi.

 
İzmir'in zengin iş adamı mal varlığını temizlikçisine devredince....
 
Çiğli’de temizlik zamanı: Eli süpürgeliler sahnede!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 11 Haziran 2019 Salı 22:27

Ahmet'çim Yüksel abi kim ? Sen benim kaç yaşımda olduğumu nereden biliyorsun? Bir önceki seçimde AKP den aday olan kişiyi MHP den aday yaptınız yine sonuç hüsran değil mi ?

Yorumu oyla      4      5  
Musa Demirci 11 Haziran 2019 Salı 18:06

Helal olsun belediye başkanımıza halkın yoğun olarak girdiği halk pilajına ecrimisil ödeyerek halkın malını alamaz bunu veren kimse çok büyük yanlışın içindedir. İyi ki varsın Başkan.

Yorumu oyla      4      5  
ahmet 11 Haziran 2019 Salı 16:20

kulağını tıka bülent'çim..ya da yüksel abi'ne söyle arasın eko'yu..

Yorumu oyla      5      7  
Bülent ışık 11 Haziran 2019 Salı 15:44

Turgut Özal Bulvarı no 12/C de bulunan Çeşmeli Özbek Turizme ait işyerinde kompresör ve havalı tabanca ile taksi,minibüs, otobüs yıkamak suretiyle çevrede oturan insanlar gürültüye maruz bırakılıyor. Belediye bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

Yorumu oyla      9      7  
izmirli 11 Haziran 2019 Salı 14:06

izmirli

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in zengin iş adamı mal varlığını temizlikçisine devredince....
Türkiye'nin en büyük yatak üretim firmalarından birinin çoğunluk hissesi ...
Bornova'da eğitimcilerden Hatıra Ormanı
Şehit Ömer Halis demir Anaokulu Doğa Telafi Programı kapsamında Karbon ...
24 yaşındaki Melek'in ölümünde korkunç detaylar
Ağrı'nın Hamur ilçesinde tuvalete kapatıp aç susuz bıraktıkları 2 çocuk ...
 
Suriyelilerin bayram dönüşleri başladı!
Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeliler, Kilis'teki Öncüpınar ...
Öğrencilerin emekleri meyve veriyor
İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki TOKİ Karşıyaka Belediyesi İlkokulu öğretmenleri, ...
Uyuşturucudan tutuklanan Emniyet Müdürü: Bu bir komplo!
Manisa’da uyuşturucu madde ile yakalanan Tuncay Necip B. İle 3. Sınıf ...
 
Otobüs ile otomobil çarpıştı: 4 ölü 42 yaralı!
Bandırma'da otobüs ile otomobil çarpışması sonucu meydana gelen kazada ...
Otomobilleri çekiciye yükleterek çaldı
Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde 3 aracı çekiciye yükletip çaldıktan ...
Teröristler yol yapan işçilere saldırdı: 2 şehit
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yol yapım çalışması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva