HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2013 Pazar - 13:40

Başkan Durak'tan Karşıyaka'ya rekor yatırım

Karşıyaka Belediyesi 2013’ü de rekorla uğurlamaya hazırlanıyor. 45 milyon liralık yatırım bütçesini aşan Belediye, yılı 70 milyon liralık yatırımla tamamlıyor. Yıllarca ihmal edilen Karşıyaka’nın ilk kez ayağa kalktığını belirten Belediye Başkanı Durak, “Biz düğmeye bastık, yürüyoruz. Yeter ki, kimse üzerimize gölge etmesin” dedi.

Başkan Durak tan Karşıyaka ya rekor yatırım

İZMİR - 2013 yılında yaptığı açılışlarla adından sıkça söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, yıl içinde yeni yatırımlarıyla da rekor kırdı. 2013 bütçesinde yatırıma 45 milyon lira ayıran Belediye, bu rakamın çok üzerine çıkarak, yılı 70 milyon liralık yatırımla tamamladı.
 
10 yılda 600 milyon lirayı aşan yatırımla, “orantısal olarak Türkiye’nin en fazla yatırım yapan belediyesi olma” iddiasını ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Durak, “Bu çok kolay olmadı. Yıllarca hiç yatırım yapılmamış, üstüne üstlük hiç geliri olmayan bir belediyeden bahsediyoruz. Biz, 10 yıl önce görevi bu tablo içinde devraldık. Sabit gelir durumuz bugün de değişmedi. İller Bankası’ndan yılda 35 milyon lira geliyor. Emlak vergisi gelirimiz ise, sadece 20-25 milyon lira… 60 milyon yıllık gelirle sadece personel maaşını ödeyebiliyoruz. Kaynak yaratmazsak eğer, 1 kuruş yatırım yapamayız” dedi.
 
“Peki bu kadar yatırım nasıl yapılıyor?” sorusuna  “İşte orada, gerçekten “şapkadan tavşan” çıkartıyoruz. Kaynaklar yaratıyoruz, yarattığımız kaynakları doğru kullanıyoruz”  diye yanıt veren Başkan Durak, “Arsa üretiyoruz ve bu arsaların satışından gelen gelirle yatırım yapıyoruz” diye de ekledi.
 
10 yıl boyunca, yatırım bütçelerinde yüzde 80’lere varan gerçekleştirmelere ulaştıklarına da dikkat çeken Başkan Durak, “Karşıyaka, yıllarca yatırım yapılmadığı için geri kalmış. İlk kez ayağa kalkıyor. Biz düğmeye bastık. Yeter ki, kimse üzerimize gölge etmesin” dedi.
 


“AÇILIŞ ŞÖLENİ” 2014’DE DE DEVAM EDECEK

Karşıyaka Belediyesi, 2013 yılı içinde tamamlanan 17 proje ve 20 park açılışı yaparken, 15 projenin de startını verdi. Başladığı projeleri 1 yıl içinde bitirmek gibi bir unvana sahip olan Belediye Başkanı Cevat Durak, yapımı tüm hızıyla devam eden 15 projenin açılışını da 2014 yılı içinde düzenleyeceği törenlerle yapacak. Yapımı tüm hızıyla devam eden 15 projenin yanı sıra, 10 butik müze ve onlarca parkın yapımı da süren işler arasında yer alıyor.
 
Karşıyaka Belediyesi’nin 2014 yılında açılışı yapılacak projelerinden bazıları:
 
Yeni Girne Konser Salonu: 750 seyirci kapasiteli salonu ile Türkiye’nin en önemli konser salonları arasında yer alacak olan projede, ayrıca meslek ve hobi kurs salonları da bulunuyor. Temeli 14 Mayıs 2013’de atılan Yeni Girne Konser Salonu’nun inşaatının yüzde 80’ni tamamlandı.
 
Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi: 6462 metrekare inşaat alanına sahip Karşıyaka Belediyesi Yüzme havuzu ve Spor Kompleksi’nde, kapalı 1525 koltuğa sahip spor salonu, 25 metre uzunluğunda yüzme havuzu, soyunma odaları, duşlar, kafeterya ve kapalı otopark bulunuyor.  Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşaatı yüzde 70 oranında tamamlanan Kompleksin temeli 28 Mayıs 2013’de atıldı.
 
Sosyal Yaşam Kompleksi: Türkiye’nin en geniş kapsamlı sosyal yaşam kompleksi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yükseliyor. Komplekste, Ege Üniversitesi ile birlikte işletilecek olan Geriatri Merkezi başta olmak üzere, engelli, sağlık ve çocuk sanat merkezleri, a, engelli spor sahaları, yüzme havuzu, terapi odaları, kariyer ofisleri, kafeterya ile bir de 35 yataklı konukevi olacak. 15 sosyal projenin hayat bulacağı Sosyal Yaşam Kompleksi’nin temeli 21 Mart 2013’de atıldı.
 
Latife Hanım Mahallesi Çok Amaçlı Kompleksi: Karşıyaka Belediyesi Şantiyesinin hemen yanı başındaki alanda yapımına Eylül ayında başlanan proje tüm hızıyla devam ediyor. Tesiste, UEFA standartlarında futbol sahası, Ampute takımlar için bir saha, Eski Araçlar Müzesi, köpek eğitim alanı, soyunma odaları bulunuyor.
 
Zübeyde Hanım Mahallesi Meydan Düzenlemesi: Pazaryerinin Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan yeni yerine taşınması üzerine boşalan alanda yapılan Meydan Düzenlemesi çalışmalarında ilk kazma 10 Eylül 2013’de vuruldu. Çalışmaların yüzde 50’si tamamlandı.
 
2013’E MUHTEŞEM FİNAL
“Açılış Şöleni”ni 2014 yılında da devam ettirecek olan Karşıyaka Belediyesi, 2013 yılının son açılış törenlerini ise, 18 Aralık’ta Arşiv Binası, 23 Aralık’ta da Girne Sosyal Yaşam Parkı için yapacak. Bu iki tesisi için yapılacak tören, Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yılı içinde gerçekleştirmiş olacağı açılışların sayısı 19’a ulaşmış olacak.
 
Caher Dudayev Bulvarı üzerindeki Görme Engelliler Kütüphanesi de, yine 2013 yılı bitmeden hizmete girecek olan
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 16 Aralık 2013 Pazartesi 09:01

yamaç ve cumhuriyet mahallelerine imarınız hazır benim masamda diye müjde vermiştiniz ama birdaha haber çıkmadı gözümümüz kulağımız sizde bşkanım.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuş cennetini karikatürle ölümsüzleştirdiler
İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla bu yıl 5. kez düzenlenen Ulusal ...
Büyükşehir'den 'rüya proje'ye bir adım daha
Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı projesinde Konak Pier ile Karataş ...
İlhan Telli 50. sanat yılını Karşıyaka’da kutlayacak
“Altın Mikrofon” sahibi İlhan Telli, Karşıyaka’da “Sanatta 50. Yılı’nı” ...
 
Bulvara miting gibi açılış: Kocaoğlu hükümete meydan okudu
Homeros Bulvarı adı verilen ve Buca’yla Yeşildere’yi bağlayan yolun açılışı ...
Alsancak’ta modanın en büyük alışveriş partisi!
Modanın en büyük alışveriş partisi ‘Night Out Shopping’ İzmir’in kalbi ...
Bornova’nın gençlik merkezi öğrencilerin gözdesi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçede yaşayan ...
 
‘Yıllara inat’ zirve: Sağlıklı yaşlanmanın sırları
Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı ve Başarılı ...
Kocaoğlu’ndan ‘adaylık’ raporu: Yıldırım olmasaydı…
Büyükşehir Belediye Başkanı, adaylık başvurusu sonrası önemli açıklamalarda ...
Güzelbahçe parkları 10 bini aşkın çiçekle bezeniyor
Güzelbahçe'deki 90 park belediyeye ait fidanlıkta bulunan 120 ayrı türde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva