HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2020 Perşembe - 14:59

Başkan Doğruer: Merkezden 6 yılda 6 lira gelmedi ama 600 milyonluk yatırım yaptık!

Kınık Belediye Başkanı Doğruer, merkezi iktidarın partisi olmasından dolayı kendisine para bazında bir olumlu ayrım yapılmadığını söylerken, “6’ncı yılımdayım, iktidardan 6 TL fazla gelmemiştir. Proje olarak 600 milyon gelmiştir o ayrı konu. ‘Siz iktidar belediyesisiniz size 10 muhalefet partisine 1 lira yolluyorum’ demiyorlar. Böyle bir şey olmaz. Ayrı para asla gelmez” dedi.

Başkan Doğruer: Merkezden 6 yılda 6 lira gelmedi ama 600 milyonluk yatırım yaptık!

EGEDESONSÖZ- Kınık Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Sadık Doğruer, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun açılışını yapması sonrasında Kınık’a gelmesine değinen Belediye Başkanı Doğruer yaşanılanlara dair bilgi verdi.

Başkan Doğruer hizmet, yatırımlar, projeler noktasında detaylı bir sunum yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de uyumlu çalıştığını aktaran Doğruer, net çıkışlara imza attı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN MORALİ YÜKSEKTİ
Geçtiğimiz hafta sonu ilçede yaşanan yoğun tempoya ilişkin konuşan Doğruer, “Cumhurbaşkanımız otoyol açılışı sonrasında bizi onurlandırdı. Halka hitap etti. Bu mini mitinge dönüştü, bu bizim için anlamlıydı. 2014 ve 2019 için halka teşekkür etti. Yapılacaklar videoda izletildi ve söz verdi. Bunlar bizim için anlamlıydı. Ben katılan herkese teşekkür ediyorum. Makam odamıza gelindiğinde de projelerimizi birebir anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın morali yüksekti” açıklamasını yaptı.

BUNDAN SONRASI İÇİN İYİ BİR İVME YAKALADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ
“Biz iktidar belediyesiyiz ve Cumhur İttifakı’yla seçime girmiştik” diyen Doğruer, “Ama biz her oy partiden oy almıştık. Belli bir oranda seçiliyoruz ama herkesin başkanıyım. İşte cumhurun başkanı da ilçemize gelerek projeler için kendisi söz verdi. Bizim arkamızda olmaları bize güç ve onur verdi. Sayın Erdoğan’ın Kınık’a ikinci gelişidir. Vatandaşlarımızın projeleri bizzat cumhurbaşkanından duymaları bizleri mutlu etti. Bundan sonrası için iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyoruz” dedi.

DEVLET MİLLET ARASINDA KÖPRÜ OLUYORUZ
Doğruer, “Biz devletten millete köprü olmak için görev alıyoruz. Biz bu köprü için geldik. İşte devlet işte millet! Biz sadece elçiyiz. İlçemizdeki birçok projenin mimarı son başbakanımız Binali Yıldırım’dır. Ziyaretin olduğu gün makam odası bakanlar kurulu gibiydi. Bundan hızlı bir yönetim olamaz. Biz istiyoruz cumhurbaşkanımız ‘tamam’ diyor. Bizim için bakanlar kurulu toplantısı gibi bir gün oldu” ifadelerini kullandı.  

TARIM ÜSSÜ OLACAĞIZ
Projelere dair bilgi veren Doğruer, “İZBAN projemiz var. Selçuk’tan Aliağa’ya uzandı. Çandarlı, Bergama, Kınık hattının ihalesi yapıldı. Sürecin hızlandırılması için taleplerimiz ilettik. Binali Bey takip ediyor. Artık bu İZBAN Kınık’a gelecek. Tarım Bakanımız makam odasındaydı. Tarıma dayalı ihtisas bölgesiyle ilgili isteğimiz vardı. 1 buçuk milyon metrekarelik alan lazım. Mutabık kalındı. Bundan sonra tarıma dayalı ihtisasın konusu kaldı. Bitkisel ya da hayvansal üretim ya da alt grupları sıralanacak. Biz siyasi irade buyara kurulmasını istiyoruz ama detayını ve çalışmasını uzmanları yapacak. Ortak bir kararla paydaş toplantıları yapılacak. Kınık tarım üssü olacak. Ekonomimizin yüzde 80’i tarım ve hayvancılık geri kalanı da madencilik… Bu tarım ihtisas bölgesi şimdiden hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU SONRASINDA MADEN FAKÜLTESİ AÇILACAK
Sağlık meslek yüksekokulu için konuşan Doğruer, “Rektör bey de odadaydı. Sayın Cumhurbaşkanı ile birebir görüştüler. Artık okulların bölümlerinin isimleri bile konuldu, ‘hayırlı olsun’ denildi. İlk imzayı almış olduk. Maden yatırımcısı da oradaydı. Birebirde maden sahibi ile rektör beyin konuşma fırsatı oldu. Önce teknikerlik sonra madencilik fakültesi için konuşuldu. Kınık’taki kömür rezervleri 40 yıllık. İki nesil emekli olabiliyor. Önce stajyer olan biri işçi ve emeklisi olur. Bu konuya sıcak bakıldı. Önce sağlık sonra maden diyoruz. Maden fakültesi ve bölümü açılacak. Kınık’a üniversite şimdiden hayırlı olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ YÜZDE 53 İÇİN TEŞEKKÜR EDİNCE BİZE DE ÖZGÜVEN GELİYOR VE DOSYA İLETİYORUZ
‘Söz verip hayata geçirmediğiniz projeniz var mı?’ sorusunu yanıtlayan Doğruer, “Hastane, TOKİ, doğalgaz, sosyal tesis demiştik, yaptık. Öğretmenevi dememiştik, şimdi başladık. Yaşam vadisi devam ediyor. Biten, devam eden ve yapılacak projelerimiz var. İlk dönem söz verdiklerimizin hepsini yaptık. Verdiğimiz ve vermediğimiz sözlere baktık, ihtiyaç var. Süreç oraya getiriyor ve insanlar istiyor. Cumhurbaşkanımız yüzde 53 için teşekkür edince, morali iyi olunca bize de özgüven geliyor ve başka projeler için dosyalar iletiyoruz. Bakanlarımıza da ulaştırdık. Bu bize yeter” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEM PROJELERİNİN TAKİBİNİ YAPACAĞIZ
Doğruer ayrıca hizmetlerle ilgili, “İZBAN bizim hayal projemizdi. Sadece Bergama-Kınık arası 150 milyon TL maliyeti vardı. Tarıma dayalı ihtisas projesinin belediye olarak yapmamız mümkün değildi. Üniversite zaten benim ikinci dönemim için joker projeydi. İlk dönem hastaneydi. Bunlar belediye bütçesiyle yapılamaz. Biz yeni dönemde de projelerimizin takibini yapacağız” dedi.

YAŞAM KALİTESİNİN ARTMAYA BAŞLADIĞI BİR KINIK OLACAĞIZ
“İktidar belediyesi olmanın avantajlarını Kınık’a getireceğimize söz vermiştik” diyerek sözlerini sürdüren Doğruer, “Devlet millet arasında köprü olacağız, partizanlık yapmayacağız, eşit hizmet dağıtacağız. Bunların sözünü verdik. Hep Türk Bayrağı rozeti taktım. Kapıdan girene partisini sormadım. Doğalgaz da mesela hayal bir projeydi. Onu da getirdik. İlçemizde şu anda 2 binin üzerinde doğalgaz abonesi var. Bu doğalgaz gelirken birçok kişi de az inandı. Şimdi gelmeyen mahalleler konusunda haklı olarak dile getiriyorlar. Bir teyzemiz köür taşıyor, diğeri düğmeye basıyor. Ayrıca doğalgaz daha ucuz. Önümüzdeki yıl gelmeyen mahallelerimize de doğalgaz getireceğiz. Kınık’ta konut sorunu vardı. Eskiden Kınık’ta görev yapan devlet memurları haklı olarak komşu ilçelerde oturuyorlardı. Evler yoktu, iyi değildi. Kınık’ta kazanıp komşuda harcıyorlardı. Baktık bu sorun TOKİ ile çözülür. Memurlar artık Kınık’tan ev satın almaya ve kiralamaya başladı. Eskiden biz göç verirdik. Şimdi yüzde 2 nüfus arttı. Üniversite ile birlikte daha da artacak. Artık göç vermeyen bir ilçe olacak. Özel bankalar gelmeye başladı. Yaşam kalitesinin artmaya başladığı bir Kınık olacağız” ifadelerini kullandı.

ARTIK İNSANLAR HİZMETE OY VERİYOR
Seçimde yüzde 50 üzerinde oy almasını değerlendiren Doğruer, “Artık ataerkil dönem bitti. Bir ailede 3 partiye oy çıkabiliyor. Artık insanlar geleneksel düşünceden vazgeçti ve hizmete oy veriyor. Genel seçimde yine geleneksel olarak oy veriyor olabilirler. Ama yerelde hizmete oy veriliyor olmasından biz çok memnunuz. 2014’te ilk seçilirken ‘Oy verirseniz Allah razı olsun vermezseniz de canınız sağ olsun’ diyordum. ‘Kimse benim yüzümden eşiyle, dostuyla kötü olmasın, sandığa girdiğinizde takdir sizin’ diyordum. Bu dönemde ittifaklar vardı. Karşı ittifaktan da oy aldık. Çapraz oylar aldık. Her kesime başkanlık yapıyorum. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Çok seviyeli bir seçim geçirdik. Seviyesiz rekabet yapmadık. Kampanyaya katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yarın sabah kahvaltı yapsak yüzde 90’ıyla bir araya geliriz. Seçimdir bu, sandığa gideceğiz. Kampanyada herkes yapacaklarını anlatacak. Halk hiç yanılmıyor. Seçim sonuçları ve oranları bunu gösteriyor” dedi.

SOYER İLE TABİİ Kİ TEMASTA OLACAĞIM!
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) irade tarafından yönetilen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi arasındaki uyuma ayrı bir parantez açan Doğruer, “Büyükşehir yasası noktasında kanayan sızım var ama bu yasaya göre işliyorsa yapacak bir şey yok. Bakanlıklar noktasında Kınık’ın eksikleri vardı, bunlar kapatılıyor. Büyükşehir’den de alması gerekenler var. Biz ne istiyorsak Kınık için istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile tabii ki temasta olacağım. Küskünlük olmaz. Bunu yaparsak yanlış… Yasanın getirdiği de götürdüğü de var. Yüzde 40’lık pay gelmeden Büyükşehir’e kesiliyor. Ben bunu istemezsem Kınıklılar kızar bana, kızmalıdır. Tunç Soyer başkanıma teşekkür ediyorum. Çok anlayışlı bir konuşma yaptı. Hizmet olarak beraberiz dedi. Hizmet Kınık’a ne kadar hızlı gelirse teşekkürlerimiz o kadar artacaktır” dedi.

MERKEZDEN 6 YILDA 6 LİRA GELMEDİ AMA 600 MİLYONLUK YATIRIM OLDU!
Merkezi iktidar tarafından kendisine TL bazında olumlu ayrım yapılmadığını aktaran Doğruer, “6’ncı yılımdayım, iktidardan 6 TL fazla gelmemiştir. Proje olarak 600 milyon gelmiştir o ayrı konu. ‘Siz iktidar belediyesisiniz size 10 muhalefet partisine 1 lira yolluyorum’ demiyorlar. Böyle bir şey olmaz. Ayrı para asla gelmez.  Ama devlet yatırımları olarak sayarsak 600 milyonu bulmuştur. Revize edilen, onaylanmayan projelerimiz de oldu. Defalarca gittik. Kapıda yatma konusunda ısrarcı olundu mu? Olundu. İktidarın avantajını kullandık mı? Kullandık. Ama ek 1 liralık bütçe gelmemiştir. Biz Kınık’taki kısıtlı bütçemizi kullandık. Ama yatırım bütçesi gelmiştir. Bu açık ve net!”diye konuştu.

SEÇİLDİYSENİZ ÇAĞRILDIĞINIZ YERE GİTMEME LÜKSÜNÜZ YOK!
Hizmet için konuşan Doğruer, “Seçimle gelen belediye başkanı, milletvekiliyseniz bazı konularda lüksünüz yok. Büyükşehir belediye başkanı belediye başkanlarını davet ediyorsa benim gitmeme lüksüm yok. Gitmezsem ilçe ve halkıma ihanet etmiş olurum. Tam tersi muhalefet olarak bakanlıktan gelen teklife de gitmelisiniz. Falancayı alkışlama kültürü var. Ama doğru, iyi bir şey alkışlanmalıdır. Biz Kınıklılara hiç yanlış yapmadık. Anlamlı günlerde her partiden katılım oldu. Büyükşehir’in beni davet ettiği her yere gittim. Kınık kazanmalı, Kınık kazansın. İyi niyet ve istişare kültürüne inanan biriyim. Anlaşarak İzmir’e, Kınık’a daha fazla bir şey getirilmesi için her davete gidiyorum. Karşılığı da geliyor. Boşa gitmiyor” ifadelerini kullandı.

ŞU AN DEVLET HAKİKATEN MİLLETİNİN YANINDA
Deprem üzerinden gelen soruyu yanıtlayan Doğruer, 25 yıl önce gerçekleşen ve Dinar depreminde afetzede olduğunu ifade etti. Doğruer Elazığ ve Malatya’da hissedilen depremi kendisinin yaşadığı felaketle kıyaslarken, “Dinar depreminin depremzedesiyim. Orada göre yapıyordum, evimiz yıkılmıştı. Elazığ ve Malatya depremi de bizi üzdü kimse yanlış anlamasın ama şu an bakıldığında kurtarma ekipleri düzeyinde de, devlet düzeyinde de herkes orada, kaliteli ve bilimsel hizmet sunuyor. 25 yıl önceydi Dinar ama afetzedeydim. O zamanki şartlar düşünülünce o zaman hakikaten iman gücüyle gitmişiz. Şimdiki ekipleri görüyorum bir de o dönemi hatırlıyorum. Çadırlar, devlet büyüklerini yanımızda görme ya da görmeme oranı… Türkiye çok şey atlamış. Bakanlıklar yanınızda, halk duyarlı, sıcak çorba geliyor. Dinar depreminde günler sonra çadırlar kuruldu, sıcak çorba içtik. Şu an devlet hakikaten milletinin yanında” dedi.  

 
Başkan Eriş’ten istihdam çıkışı: Eskiden ‘teyzenin oğlu yok mu?’ derdik ama şimdi…
 
Erdoğan: İdlib'te üç şehidimiz var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş’ten istihdam çıkışı: Eskiden ‘teyzenin oğlu yok mu?’ derdik ama şimdi…
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, istihdam üzerinden açıklamalar yaptı. Belediyelerin ...
Bornova Sokağı yayaların oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alsancak’taki Bornova Sokağı’nı yayalaştırmaya ...
Kemalpaşa’da çiftçiye ücretsiz toprak analizi
Kemalpaşa’da üreticinin daha kaliteli ürün yetiştirilmesi için İzmir Büyükşehir ...
 
İzmir'de kırsal kalkınma tam gaz: Mandalar Büyükşehir'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi manda yetiştiriciliğini canlandırmak için ...
İzmir'de bir tarih daha kurtuluyor!
İzmir’in köklü semtlerinden Tilkilik’teki Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir ...
Kadın yönetmenler Buca’da buluşuyor!
Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Kadın Yönetmenler Festivali, 29 Şubat’ta ...
 
AASSM’de caz rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi caz müziğin ...
Tuluhan Tekelioğlu, Çiğli’de kadınlarla buluşacak
Gazeteci – Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Çiğlili kadınlarla buluşuyor.
Konaklı çocuklar bilimi eğlenerek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Zeytinlik Semt Merkezi’nde iki yıl önce hizmete açtığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva