HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2023 Pazartesi - 14:30

Başkan Demirezen benzine ÖTV zammı için ‘empati’ ve ‘konjonktür’ dedi: Bunların olması lazımdı!

ÖTV zammı sonrası akaryakıta gelen 6 liralık artışı değerlendiren Bayındır Belediye Başkanı  Uğur Demirezen, “Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmış, Bakanlar Kurulu tarafından imzalanmış ve 20 gün önce alınmış bir karar. Vatandaş nezdinde birden şöyle oldu, böyle oldu gibi algılanıyor ama ben bir vatandaş olarak empati yaptığımda bu verginin çıkacağını biliyordum. İçinde bulunduğumuz konjonktürden dolayı bunun da böyle olması lazımdı” dedi.

Başkan Demirezen benzine ÖTV zammı için ‘empati’ ve ‘konjonktür’ dedi: Bunların olması lazımdı!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ – Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) yapılan zam sonrası akaryakıt fiyatlarında oluşan 6 lira dolayındaki zammın belediye hizmetlerine nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

ŞAŞIRILACAK BİR ŞEY YOK
Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, yapılan ÖTV zammı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Demirezen “İçinde bulunduğumuz konjoktürden dolayı bunun da böyle olması lazımdı. Bazı vergilerin artırılacağı 20 gün önce duyurulmuştu. Bunda şaşırılacak bir şey yok” ifadesini kullandı.

EMPATİ YAPTIĞIMDA, BU VERGİNİN BURADAN ÇIKACAĞINI BİLİYORDUM
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ÖTV, KDV gibi vergilere zam yapılacağını 20 gün önce duyurduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, bunları 20 gün önce dile getirdi. Bu karar 20 gün önce alındı. Bu gelişmeleri hepimiz takip ediyoruz. Malum, içinde bulunduğumuz konjonktürden dolayı bunun da böyle olması lazımdı. Bazı vergilerin artırılacağı duyurulmuştu. Sadece ben değil, herkes hazırdı bu zamlara. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmış, Bakanlar Kurulu tarafından imzalanmış bir karar. Vatandaş nezdinde birden şöyle oldu, böyle oldu gibi algılanıyor ama ben bir vatandaş olarak empati yaptığımda bu verginin buradan çıkacağını biliyordum”

YEREL YÖNETİMLER YASASININ DEĞİŞMESİ ŞART
ÖTV muafiyeti isteyip istemediği yönündeki soruya Başkan Demirezen, şu yanıtı verdi:

“ÖTV muafiyeti istiyorlar. Ben şunu söylüyorum, bunu sadece ÖTV sıfırlansın değil, yerel yönetimler yasasının değişmesini istiyorum. Benim ilçem 41 bin nüfuslu bir ilçe. Her ay İZSU benden 20 milyon lira su parası adı altında para alıyor. Benim ilçeme ne kadar para veriyor? Bunun iletim hattı zamanında İl Özel İdareler tarafından yapılmış; kuyuları, pompaları, depoları da öyle… Her şey hazır bulunmuş, hazıra konulmuş. Bu durumu görüştüğüm her Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na söylüyorum. Küçük belediyelerin korunması anlamında yasanın tümden değişmesi gerekiyor.”

BEN DE AYAĞIMI YORGANIMA GÖRE UZATACAĞIM
Ek bütçe yapmayı düşünmediğini, yeni bütçenin Ekim ayında yapılacağını, dolayısıyla ek bütçe yapmanın doğru olmayacağını belirten Başkan Uğur Demirezen, “Orada kapsamlı bir çalışma yapacağız” dedi ve ekledi:

“Bu ÖTV zammından etkilenmemek mümkün mü? Tabii ki her belediye etkilenir. Ama bunun da olması lazımdı. Her belediyenin tasarruf tedbirlerini uygulaması gerekiyor. Son dört beş yıldır pandemiden, yangından, depremine kadar pek çok sorunla boğuştu Türkiye. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi döneminde bizleri topladı, projeleri, yatırımları rafa kaldırıyoruz, sosyal belediyecilik yapacağız dedi. Hepimizin tasarruf tedbirlerini uygulamamız lazım, bu kişisel olabilir, belediyeler  bazında olabilir, hükümet anlamında da olabilir. Bugün Maliye Bakanımız, iki yıl çok ciddi kemer sıkma politikası uygulanacağını söyledi. Bunu bırakın belediye başkanlığını, vatandaş olarak biliyorum. Haliyle ben de ayağını yorganıma göre uzatacağım. Belediyeler olarak popülist yaklaşımlarda bulunabiliyoruz. Parayı kontrol etmek lazım. Eldeki bütçeyi çok iyi hesap etmek zorundayız. Yoksa şu 1,5 yıldan beri gelen enflasyon farkı, o, bu, şu derken, benim de maaşlarım nereden nereye geldi? Ek bütçe yapmadım. Zaten düşündüğüm şu. Ağustos ayına geldik. Ekim’de yeni bütçe yapıyoruz. Orada kapsamlı bir çalışma yapacağız.”

 
Birlikte bedelli askerlik mi yaptılar?
 
Güzide Mertcan, MasterChef All Star'a veda etti!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cem demir 18 Temmuz 2023 Salı 08:59

bayındırlılar da bir dahaki seçimde empati yapar umarım.

Yorumu oyla      3      3  
gazo 18 Temmuz 2023 Salı 06:41

Empati yapmak istiyorsan açlıkla savaşan milyonlarca insanlarla yap.yaşlılık aylığı alıp ayda 2300 tl ile geçinmeye çalışan yaşlıyı 7500 tl alıp geçinmeye çalışan emekliyile empati yap.

Yorumu oyla      5      3  
Bravo 18 Temmuz 2023 Salı 01:08

Bir dahaki seçimde REİS seni banko aday yapar....

Yorumu oyla      3      3  
Alen doğu gencer 17 Temmuz 2023 Pazartesi 19:30

Bir akp li olarak olan biteni normalleştirmeye çalışıyor. iyide ediyor valla ! böyle pragmatik bir belediye başkanına sahip oldukları için bayındır halkı düşünsün. ne demiş büyük düşünür süleyman soylu " ohhhhhh ohhhhh" demiş değil mi?

Yorumu oyla      11      3  
Bayindirli 17 Temmuz 2023 Pazartesi 16:47

Zamma empati yapalım, ÖTV ye anlayışlı olalım, yerel yönetim yasasıni da zaten dayım cikarttiydi... Ayrıca başkan sen hiç subfaturasina bakmadın galiba, katı atık bedeli olarak her su faturasinda kaç para alıyor Bayındır Belediyesi, onu da soyle. Büyükşehir su faturalarinda göstermese ilçe belediyenin aldığı payi haberimiz olmayacaktı.

Yorumu oyla      11      3  
17 Temmuz 2023 Pazartesi 16:24

Başkan kendi aracına benzin mazot koyupta gezde görelim Koltukta herşey bedava o şekilde herkes gezer

Yorumu oyla      13      3  
17 Temmuz 2023 Pazartesi 15:11

O konjoktürü yaratan da vatandaş değil mi başkan ??? Büyütmeyelim, itiraz etmeyelim, tartışmayalım değil mi başka ?? Sonra siz de vatan, millet edebiyatı yapn...

Yorumu oyla      11      3  
Bülent Işık 17 Temmuz 2023 Pazartesi 14:57

Seçimden önce 18 lira olan mazot fiyatı neredeyse yüzde 100 artmış ama olması gerekiyormuş. Zamlar için empati yapılmaz açlık sınırı 12 bin lira iken 7500 lira emekli maaşı alanlar için empati yapılır.

Yorumu oyla      18      3  
.. 17 Temmuz 2023 Pazartesi 14:57

ÖTV Özel Tüketim Vergisi her üründe her kalemde var maalesef. Adı Üstünde Özel olan ürünlerde kullanılan vergidir ancak herkesin kullandığı olmazsa olmaz dediğimiz herşeyde ÖTV var hemde öyle böyle değil. Herkes için gerekli olan ürünlerde ÖTV kaldırılmalıdır. Sen bir Belediye Başkanısın savunduğun şeye bak Utanmaz adam. Halkın durumu umurunuzda değil değil mi.. Zulümsünüz Zulüm.

Yorumu oyla      14      4  
VfV 17 Temmuz 2023 Pazartesi 14:55

Tabi büyütülecek bir şey yok.İtiraz etmeyin,isyan etmeyin,eleştirmeyin, biat edin.Maaş dağıtmak dışında bir işi olmayan bir belediyenin ne gibi derdi olur ki bundan?100 Tl olsa da az.

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan ve Saadet Partisi'nin ilçe ...
BUCAKUT hedef büyüttü!
Kahramanmaraş depremindeki özverili çalışmalarından dolayı “Türkiye Cumhuriyeti ...
Başkan İduğ Malatya'ya gitti... 'Depremzedeleri bırakmayacağız'
Kahramanmaraş depreminin hemen ardından bölgede çadır kentler kurarak ...
 
Üretici ve halk Belevi Şen Şeftali Şenliği’nde buluştu
Selçuk Belediyesi tarafından üreticiye destek olmak ve üretici ile tüketiciyi ...
İzmir'in bir değeri geri dönüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın yeniden düzenlediği ...
Narlıdere'nin kurslarına yoğun ilgi!
Narlıdere Belediyesi’nin açtığı yaz hobi kurslarına katılan vatandaşlar ...
 
Başkan Tugay'dan 'zam' tepkisi!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, akaryakıta yapılan büyük ÖTV ...
Başkan Batur'dan gençlere tam destek!
Konak Belediyesi Gençlik Meclisi yönetimini konuk eden Başkan Batur, gençlerin ...
Menderes'te yaz okullarına büyük ilgi!
Menderes Belediyesi Spor Okulları için kayıt süreci başladı. İlk günden yoğun katılım yaşandı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva