HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2014 Pazartesi - 20:18

Başkan’dan Vali’ye Meclis’te yanıt: Koca bir yalan!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Vali Mustafa Toprak’a yüklendi. İzmir İl Özel İdaresi’nin mallarının yüzde 99’unun belediyelere verildiği yönünde açıklama yapan Toprak’a, “Bu açıklama koca bir yalandır. Neyi, nereden kıyaslarsan görürsünüz. Türkiye’nin üçüncü kentinin valisine bu yakışmaz. Bu çaresizliğin ifadesidir” dedi. Kocaoğlu, AK Partili belediyelerin ‘ayrımcılık yapmayın’ çağrısına da yanıt verdi.

Başkan’dan Vali’ye Meclis’te yanıt: Koca bir yalan!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İZSU Genel Müdürlüğü 2015-2019 Yılları Stratejik Planı için olağanüstü toplanan mecliste konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a yüklendi.



Kocaoğlu, “Ben daha önce ‘ham yaptırmayacağım’ dedim. ‘Ham hum şalalop’ diye bir laf var. Bu kündeye getirmek anlamına gelir. Benim hayatımda öyle şeyle işim olmadı. Ben ‘ham yaptırmayacağım’ dedim. İkisi ayrı bir şey... Kullandığım ifadelerde ‘ham hum şalalop’ diye bir cümle yok. Vali açıklama yapmış. Gazetede beyanları var. Diyor ki ‘Malların yüzde 99’unu belediyelere verdik’. Bunu demek koca bir yalandır. Neyi, nereden kıyaslarsan görürsünüz. Türkiye’nin üçüncü kentinin valisine bu yakışmaz. İzmir İl Özel İdaresinin araç ve gereçlerinden belediye sıfır not almıştır. Valiye de, yazan gazetelere de yazıktır. Bu çaresizliğin ifadesidir.  Açıklamalarımdan sonra ‘Kocaoğlu Vali’den özür dilesin’ dediler. Vali benden değil İzmirli’den özür dileyecek” dedi.

AYRIM YAPMAYACAĞIM
Başkan Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Partili altı belediye başkanının hizmetler için ‘Adalet istiyoruz’ söylemine de yanıt verdi.

Kocaoğlu, “Biz hiçbir belediye ayrımı yapmadan çalıştık. Diğer belediyelere ne destek veriyorsak onlara da vereceğiz. Menderes’te asfalt yapılmış. Karayollarından asfalt alarak yolu yapmışlar. Yok diğer ilçeye uzamamış. Bunlar ikilik çıkarmak üzere yapılan haberlerdir.  Aynı zamanda altı belediye başkanı birbirini destekleyecekmiş. Olsun desteklesinler. Herkes birbirine destek vermek zorunda... Yine İzmir’deki belediye başkanlarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağabeylik yapacakmış. Yapsın! Aradan geçen zamanda Kocaeli mi bakalım altı taneye destek olacak İzmir Büyükşehir Belediyesi mi adaletli görev yapacak? Onu göreceğiz. Ben daha önce nasıl adaletli çalıştığımızı gösterdim. Geçmiş dönemde birkaç tanesi hariç AKP’li belediye başkanlarının tamamı bize oy verdi” diye konuştu.



MEKTUP YAZMAYA BENZEMEZ
Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi için destek beklediğini de anlatan Kocaoğlu, “Körfez’de yüzüldüğünde, metro ile gidildiğinde, ulaşım olduğunda, çöp sorunu bittiğinde millet bize dua edecek. Ayrıca geçen gün ‘Harmandalı’nda büyük şok’ denilerek haberler çıktı. Niye şok anlamadım. İzin çıkmaz ise daha çok şok yaşarız. Harmandalı’na yazık olur. Bu iş bazı isimlerin bir kez daha milletvekili olması için genel merkeze mektup yazmaya benzemez. Siyaset ülke için yapılır kişisel ikbal için yapılmaz. Siyaseti kendisi için yapanların tarih sahnesinde nerelere savrulduğunu biliyoruz” dedi.

ORADA PARTİLİ YOK!
Kocaoğlu, köy mallarının satışı konusunda da CHP’li belediyelerin mal satmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Tire’deki problemi hallettik. Şimdi siz Ödemiş’teki satışlara bakacaksınız. Mesele gerçek neyse o. Yapıyoruz, yapmıyoruz meselesi değildir” diye konuştu. Kocaoğlu konuşmasında belediyecilikte başarısının sırrını anlattı. Kocaoğlu, “Bu kentin belediye başkanı ayın belediye başkanı seçildi. Bu kentin başkanı dünya belediye başkanı olmak için yarışıyor. Para, pulla yapamazsınız. Çevreye, yerelde kalkınmaya yaptığınız yatırımlar ile yaparsınız. Orada hısım akraba, partili falan yok. Tek başına yarışıyorsun. Yaptığınız çalışmalara göre sizi değerlendiriyorlar” diye konuştu.



SANA ÇİZME HİKAYESİ ANLATIRIM
İZSU gündemi tartışılırken söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Ne yazık ki 11 yıllık döneminde su kaynaklarından daha fazla faydalanacağınız atık su ve işçe suyu mastır planı yapamadınız. Yeni stratejik planda geleceğe dönük bir çalışma yok. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin arttırılması gerekiyor. Çamur Çürütme Tesisi’nden çıkan çamurların nasıl muhafaza edileceğini öğrenmek istiyoruz. Buca Kaynaklar Köyü dere ıslahı yapılamadı. Ayrıca Tahtalı Barajı’nın beslenme noktaları kirleniyor. Türkiye’de en çok arıtma tesisi yaptığınızı dile getiriyorsunuz. İzmir yağmur suları açısından bakıldığında şanssızlıkları var. Kuyular yetersiz geldiği için arsenikli su artıyor. Yeşildere Bölgesi halen sahipsizdir. Derelere korkuluk yapılarak ıslah yapılamaz. Selçuk, Menderes, Menemen ve Bornova ilçeleri bu alanlarda hizmet bekliyor. Kamulaştırma programları da yetersizdir. Yeni ilçelerimizde yeni su havzaları çalışmaları yok. İzmir’de yüzde 33 iken Bursa’da yüzde 22’dir. Su kaçakları ile mücadelede yeterli çalışmalar yapılmıyor” dedi.

Konuşurken gülümseyen Kocaoğlu’na, “Komik bir şey mi söyledim gülüyorsunuz?” diyen Doğan sert tepki ile karşılaştı. Kocaoğlu, “Gülümsüyorum. Gülmem yasak mı? Ben sana çizme hikayesi anlatırım. Bu saygısızlık bir noktaya varacaksa başka türlü önlemler alırız. Bu size yakışabilir de İzmir’e yakışmaz” dedi.



FATURAYI VERDİ
Doğan meclis toplantısında yaptığı konuşmada su fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Doğan, “İzmir’de su çok pahalıdır. Kademeli sistem yanlıştır. Su faturaları çok yüksek geliyor. Vatandaş 1-11  metreküp arasında su kullanmış ama 100 TL’nin üstünde fatura var. Bu oran gerçekten yüksek” dedi. Doğan, bir vatandaşın kendisine getirdiği su faturasını Başkan Kocaoğlu’na verdi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “Fatura her yerde var. Gizli saklı bir şey değil bu su faturası” ifadelerini kullandı.



İZSU EŞKİYA MI?
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz, İZSU’nun altyapı bedeli aldığını bunu haksız olduğunu ifade etti. Kökoğuz, “Vatandaşlardan şikayet geliyor. Bu konuda ‘10 yıldan beri kanunlara aykırı olarak kanal ve içme suyu altyapı bedelini zorla, zorbalıkla İZSU tahsil etti’ diyorlar. İzmir’de bu bedel 2013 yılından beri ‘soygun’ gibi alınıyor.  Yapılan işlemler kanunlara aykırıdır.  Vatandaştan bu zamana kadar 700 milyon TL para alıyor. Ve İZSU şu anda yedi aydır parayı almıyor. Vatandaş ‘belediyenin bizden aldığı parayı nasıl geri ödeyecek’ diyor. Dava mı açacaklar yoksa kurum faturalara iade mi yapacaktır? Bunu size sorarım” dedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “İZSU ne iş yapıyor ağabey? Burası bir kurumdur. Zorla, zorbalıkla, eşkıyalıkla iş yapar mı? Siz bu kurumun genel kurul üyesisiniz. Zorba, eşkıya oluyorsa o zaman nasıl genel kurul üyesisiniz” yanıtını verdi.

ZORBALIK YOK
AK Partili Kökoğuz’un açıklamalarına yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ücretlerin zorla değil kanunla alındığını söyledi. Aydoğan, “İZSU bir kurumdur. Yapılan işlemlerin hepsinin yasal dayanağı vardır” diye konuştu.

YASAYI İYİ OKUYUN
Tartışmaların uzaması üzerine söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Öncelikli yasayı doğru okumak gerekiyor. Yasada ‘alamaz’ diye bir ibaret yok.  Anayasa’da eşitlik ilkesi var. Bir yanda altyapı bedeli alıp diğer yanda alamazsınız diye bir mantık olmaz.  Siz yasaları eşit uygulamak zorundasınız. Kentte bir hizmet alıyorsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Yasayı değerlendirirken diğer tarafını görmemek doğru değildir” ifadelerini kullandı.



LAĞIM SULARI AKIYOR
Toplantıda söz alan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçenin altyapı ve İZSU’nun hizmet alanında meydana gelen eksikleri gündeme getirdi. Soylu, “İzmir’in su ihtiyacını Tahtalı Barajı karşılıyor. Menderes, Tahtalı Barajı Havzası’nda kaldığı için sıkıntı yaşıyor. Halen daha içme suyu asbestli boru sistemi ile duruyor. Yağmur suyu kanalları alanında yapılacak projelerde Menderes’in ismi planlarda yok. Özdere’de 25 bin metreküplük arıtma tesisi için ilçem adına teşekkür ediyorum ama nüfus artıyor.  Yaz mevsiminde çok sıkıntı yaşadık. Gümüldür’deki arıtma tesisi de çok yetersiz. Yüzde 80’lik kısmının altyapısı yok. Lağım suları derelere, oradan denize dökülüyor. Bu konuda sizden bu kadar yükü taşıyan Menderes’e pozitif ayrımcılık bekliyoruz” dedi.

HAKKINI VERİN
Soylu’nun sözlerinin ardından konuşan Başkan Kocaoğlu, “Menderes’e öteden beri gereken yapıldı. Bırakın gerekenleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmadığı sanat okulu da belediye tarafından yapıldı. Özdere’deki arıtma tesisinin kapasitesi yeterlidir. Karayollarından gelecek izin ve bağlantı hatları nedeniyle sorun oldu. Asbestli boru nerede kaldıysa onu da bana sokak sokak verirseniz işlemleri yerine getiririz. Özellikle Menderes ve Tahtalı Barajı’nın kalkınması için çalışıyoruz. 15 yıl önceki Menderes’e, şimdiki Menderes’e bakın. Parkına, ağacına, yoluna bakın ve karşılaştırma yapın. Menderes nereden nereye kim tarafından getirilmiş onun da hakkını verin. Tabi ki hizmetler yapılmayacak anlamına gelmiyor” diye konuştu.

DAMLAMA SULAMA İZNİ VERMEDİLER
Başkan Kocaoğlu, Tahtalı Baraj Havzası’nda yapacakları damlama sulama projesinin izin alınamadığı için yapılamadığını söyledi. Kocaoğlu, “Ben projeyi yapacağım ama DSİ ‘damlama sulama sizin işiniz değil’ dedi. Ben üzerime düşeni yapıyorum. Versinler izni bölgeyi kalkındıralım” dedi.

ŞOVMENLERE DUYRULUR
Kocaoğlu, çalışmaları anlatırken AK Partili Hakkı Durmaz Menemen ile ilgili sorduğu bir sorunun cevabını isteyerek “Ne zaman?” dedi. Bunun üzerine Kocaoğlu tepki göstererek, “Bir defa düzel, düzgün konuş. Oturduğun yerden ‘ne zaman ‘ diye sorma! Meclisi germeyin.  Televizyon yayınlarını durdurduk. Şovmenlere duyurulur” diye konuştu. Durmaz da Kocaoğlu’na karşısında çocuğun olmadığını söyledi.



ALLAH RIZASI İÇİN
Başkan Kocaoğlu, ÇED onayı beklenen TCDD ile birlikte başlanılan Körfez Projesi ile ilgili destek istedi. Kocaoğlu, “Allah rızası için iktidar partisinin meclis üyelerine sesleniyorum. Her şey bitti. TCDD ile birlikte proje yapıyoruz. Liman büyüyecek ama bizim bir lira kazancımız yok. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman çalışıyor ama başka bir büyük ele ihtiyaç var. Bu iş bitsin, Körfez taraması tamamlansın yüzüldüğünde önemli bir duruma gelecektir” dedi

NÖBETÇİ EKİP YOK
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran da su kaçak ve patlaklarının çok fazla olduğunu tamir ve bakımının 5-10 günü bulduğunu ifade etti. Kanalizasyon sorunlarının da aynı sürelere denk geldiğini anlatan Kuran, “Biz bu durumun evlerdeki meydana getirdiği durumu biliriz. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü İZSU’nun nöbetçi ekibi yok” dedi. Başkan Kocaoğlu da, “Ekip var. Öyle bir durum yok. Menemen dediğiniz yer öksürsen 15 dakikada araç ulaşır. Belediyenin Hemşeri İletişim Merkezi’ne iletirsiniz” dedi.

EN ÇEVRECİ KURUM
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da konuşmasında stratejik planın İzmir’e hayırlı olmasını istedi. Atila, “İzmir Türkiye’nin en çevreci belediyesidir. İZSU da bu anlamda önemli çalışmalar yapıyor. Başkanın şahsında herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 30 Eylül 2014 Salı 10:48

Ah İzmir'im vah İzmir'im... Yazık ediyorsunuz bu güzel şehre, adam gibi siyaset adam gibi hizmet istiyoruz...

Yorumu oyla      11      7  
bülent ışık 30 Eylül 2014 Salı 10:24

Kocaeli belediyesi AKP li belediyelere yardım edecekmiş.Yani 5 milyar 742 milyon lira ile Türkiye'nin en borçlu belediyesi.

Yorumu oyla      14      5  
Hasan 30 Eylül 2014 Salı 10:23

Nelerle uğraşıyoruz. Yazık izmirime

Yorumu oyla      12      7  
inat uğruna.. 30 Eylül 2014 Salı 09:09

kadro yok bitiksin...

Yorumu oyla      13      7  
30 Eylül 2014 Salı 02:19

yalana bak! 1-11 m3 suya 100 liradan fazla fatura geliyormuş. daha geçen ay 19 m3 suya 85 lira geldi. Ayrıca Bilal Bey Çiğli Arıtmanın kapasitesi arttırılsın demiş. anlaşılan cumartesi günü 4.fazın temel atma törenini görmemiş

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali’den yeni Twitter çıkışı: O sözler Kocaoğlu’na mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hafta sonu Vali Mustafa ...
İzmir’in 2 başkanından örnek bonzai hamlesi
Menderes Belediye Başkanı Soylu ilçedeki eğlence mekanlarına çağın belası ...
Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü yeni sezonu açtı
Güzelbahçe Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene spor kulübünün ...
 
Roman ateşi Gürçeşme’de yandı
Konak Belediyesi ile İzmir Çağdaş Romanlar Derneği’nin işbirliğinde bu ...
Dokuma ve ikat ürünleri Urla’da görücüye çıktı
Urla Atatürk Kültür Merkezi yeni bir sergiye daha kapılarını açtı. Kevser ...
Başkan Soylu bonzai şarkısına savaş açtı!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu uyuşturucu kullanımında gündeme ...
 
Başkan Selvitopu'na Üstel’den teşekkür ziyareti
Uzun süredir atıl ve kullanılmaz halde bulunan Hatay semtinde bulunan ...
Çiğli halk gününü çok sevdi: Sorunlara anında çözüm
Çiğli Belediyesi’nin çözüm odaklı çalışmalarından biri olan Halk Günlerinde, ...
İzmir Lusaka’ya ağabeylik yapacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Zambiya Büyükelçisi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva