HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2013 Çarşamba - 12:35

Başkan'dan personele manifesto: Çalışmayanlar, eyyamcılar...

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, belediye personeli ile yaptığı bayramlaşmada sert konuştu. Özverili talimatı veren Kocaoğlu, “Sendika eylemler ile ilgili disiplin mekanizması çalışacak. Fitne tohumları ekmek isteyenler gidecek. Sorunları çözmek için çabalayacağız. Olmuyorsa, herkes layık olduğu gibi muameleye tabi tutulur. Herkes hesabını iyi yapsın” mesajlarını verdi. Başkan yöneticileri de uyardı ve “Aramızda eyyamcı yönetici de kalmayacak” dedi.

Başkan dan personele manifesto: Çalışmayanlar, eyyamcılar...

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediyesi’nde gün bayramlaşma günüydü… Başkan Aziz Kocaoğlu, meclis salonunda, belediye personeliyle bayramlaştı. 


Programa Başkan Aziz Kocaoğlu sert mesajları damga vurdu. Kocaoğlu personeli de yöneticileri de net talimatlarla uyardı.

Toplu sözleşmeler sırasında yaşanan, İZENERJİ ve İZELMAN’ın iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Kocaoğlu, amacın belediyedeki bürokrasinin belinin kırılarak iş yapamaz hale getirilmesi olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Ramazan rehavetinden çıktıktan sonra eksiklerimizi telafi ederek büyük hızla çalışmaya başlamamız gerekiyor. Hep ileriye bakmamız hep iyiyi doğruyu güzeli yaşamak için ve kentliye yaşatmak için çaba göstermek durumundayız. Bunun için seçilen arkadaşlar göreve geldi. Bürokrat arkadaşlarımız işçilerimiz bunun için çalışıyorlar ve karşılığında ücret alıyorlar. Bir toplu sözleşme süreci yaşadık. Bütün şirketlerimizde uyumlu bir şekilde toplu sözleşmelerimizi bitirdik. Problemle karşılaşmadık. İZELMAN ve İZENERJİ sendikamızın mevcut durumundan kaynaklanan Türkiye’nin konjonktüründen kaynaklanan sorunla karşılaştık. Bu sonunda aştık” dedi.

 
MESAİNİZİ EKSİKSİZ YAPIN
Başkan Kocaoğlu, şartların zorlanarak en yüksek zam oranının verildiğini belirterek, “Herhangi bir problem yaşamayalım diye olanakları zorlayarak verebileceğimizin maksimumunu vermemize rağmen bir türlü sendikayla anlaşamadık. Toplu sözleşmeler e katılanlarla ne verip ne aldığımızı ve nasıl özveriyle masaya oturduğumuzu biliyoruz. Bunu aslında işçi arkadaşlarımız da biliyor. Hala da problemleri kendi aralarında devam ediyor izlenimini alıyorum. Sendikanın iç sorunu bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren işçi arkadaşlarımızın İzmirli hemşerilerimize layık olan çalışmayı yapmalarıdır. İstediğimiz tek şey var o da mesailerini eksiksiz yapmaları. Bizim istediğimiz bu. Mesailerini hakkıyla yapmalarını istiyoruz. Bunun dışında bir talebimiz söz konusu olamaz” dedi.
 
DİSİPLİN MEKANİZMASI İŞLEYECEK
Başkan Kocaoğlu, sorunların çözümü konusunda çalışanlara gözdağı vererek, “Belli olayları belli sıkıntıları da yaşamaya belli yerlerde devam ediyoruz. Bunu çözmek çok kolay. Çok yolu var. Biz inançlarımız, ilkelerimiz ve felsefemiz doğrultusunda sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bir müddet daha çaba göstereceğiz. Ama bu olmuyorsa, herkes layık olduğu şekilde muameleye tabi tutulur diyeceğiz. Anladığı üslupla, anladığı dilden konuşturularak çalıştırılır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirlinin işi aksamaz. Bunu da buradan herkesin bilmesini istiyorum. Disiplin mekanizmasının çalıştırılacağını, çalışmayan üretmeyen arkadaşlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu ayıracağımızı, hepimizin en yukardan en aşağıya kadar bütün kademelerdeki elemanlarımızın özverili şekilde çalışmalarını istiyorum. Ondan sonrasına da ben karışmıyorum. Her türlü yol ve yöntemi herkes için biliyorum. Uygulamaktan da hak eden hiçbir zaman geri durmayacağım. Bunun da herkes ve İzmir kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Herkes hesabını kitabımı yapsın şapkasını önüne alsın. Çalışan kalacak, çalışmayan, ortalığı karıştıran, fitne tohumu ekmek isteyenler gidecek. Burada bulunan yönetici arkadaşların açık ve net şekilde herkese söyleminizi istiyorum” dedi.

 
EYYAMCI YÖNETİCİ DE GİDER
Başkan personel dışında yöneticileri de uyararak, “Aramızda eyyamcı yönetici de kalmayacak. Bize eyyamcılık yapalım diye görev verilmedi. Sizlere de verilmedi. Herkes bu bayramda otursun, yapabilecek arkadaşlar devam etsin yapamayacaklar yolunu ayırsın. Yapılmak istenen bir şey vardı. Bürokrasinin belini kırmak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi üretemez çalışamaz hale getirmek. Bu aşamayı geçtik hala sıkıntıları yaşayan arkadaşlarımız var. Hala kılı kırk yarıp hata yapmayayım diye hata yapan yahut iş üretemeyen arkadaşlarımız var. İş üretememekte bir hata. Bugüne kadar hiçbir elemanımızdan yasal olmayan hiçbir işi istemediğimiz gibi yine istemeyeceğiz. Biz bir lütufta da bulunmuyoruz. Evrensel ahlak kurallarına mevzua doğrultusunda işimizi yürüteceğiz. Belediyelerin bu şekilde üreteceğini 9 yıldır dünya aleme gösterdik. Ekip olarak uyum içinde çalışacağız ve üreteceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp 10 Ağustos 2013 Cumartesi 22:51

sayın başkan size sadece chp den başkan oldunuz için saygı duyuyoruz ama bidaha aday olun kesinlikle oy yok bide kendinizi yerin dibine sürüklyoken işçiyi neden yanınıza çekmeyi istiyosunuz yazık bu anlayışa

Yorumu oyla      13      6  
süleyman 9 Ağustos 2013 Cuma 12:34

belediye yöneticilerini toptan değiştirmek lazım,20 25 yıllık yönetici mi olur,taze kan lazım taze kan,başkanım gereğini yapın

Yorumu oyla      21      9  
bürokratlar 8 Ağustos 2013 Perşembe 15:31

sevgili başkan yöneticileri uyarmak boşuna bu yöneticilerin her biri 25-30 yıllık bürokrat yıllardır pek çok belediye başkanıyla çalıştılar acba sorun sizlerde olmasın?

Yorumu oyla      20      10  
S E D A T ' A 8 Ağustos 2013 Perşembe 13:52

sedet onlar senin pozisyonun da bir çok insan olduğu nu bildikleri için tehdit ediyorlar sedatlar bitmez onlarda biliyorlar sen bile çalışmaya başlasan aynı şey sana da söylenecek canım kardeşim biz işe girer ken herşey güllük gülüstanlık değildi işe girmek için çok ama çok zorlandık gene de şükür ediyoruz ama çok tedirgin iz iş çi korkak korkak çalışıyor bilesin 13 yıl da neler gördük neler bugün bana yarın sana senin alacağın 800 tl ye bile gözdikerseler gene de tamam diyecek misin...vesselam

Yorumu oyla      22      7  
SEDAT 8 Ağustos 2013 Perşembe 13:00

HEPİNİZİ AZİZ BEY İŞE ALDI BAZILARI HARİÇ İŞİNİZE GELMİYORSA BAŞKA İŞ BAKIN BEN İŞSİZİM AYINI ÜCRETE BELEDİYEDE ÇALIŞIRIM.

Yorumu oyla      13      27  
C.H.P Üyesi 8 Ağustos 2013 Perşembe 12:22

C.H.P'ye EVET , Aziz'e HAYIR.

Yorumu oyla      35      8  
izelman ustası 8 Ağustos 2013 Perşembe 12:10

ruzgar eken fırtına bıcer iyi bayramlar

Yorumu oyla      31      5  
8 Ağustos 2013 Perşembe 11:40

NERDEN BİLECEKTİN DEĞİLMİ, İŞ VERDİN AMA HAİNLİK GÖRDÜN. PARAM AZ DİYE SENİ PARTİNİ KARALAYANLARI BU BELEDİYEYE ALDIN DİYE SENİ KINIYORUM. ÜNİVERSİTE MEZUNLARI AÇ GEZERKEN İLKOKUL MEZUNU ADAMLARI BELEDİYEYE DOLDURDUN, İZMRİN HALİ ORTADA. ÇALIŞMAKTAN MAHVOLDU ADAMLAR, ARTA KALAN ZAMANININDADA SENİ KARALIYORLAR. BUNLAR BÖYLEDİR İŞTE, İŞ VER HIYANET GÖR

Yorumu oyla      15      23  
DOGA 8 Ağustos 2013 Perşembe 10:36

GELDE AHMET PİRİŞTİNAYI ARAMA BU NASIL BİR ZİHNİYET NASIL BİR ANLAYIŞ YAZIKLAR OLSUN BU GÜNE KADAR SENİ SIRTINDA TAŞIYAN EN KÖTÜ GÜNÜNDE SENİ YANLIZ BIRAKMAYAN GECE GÜNDÜZ SENİN SEÇİM KAZANMAN İÇİN AÇ UYKUSUZ BAYRAK TAKIP AFİŞ ASAN SENİ DÜNYAYA TANITAN İŞÇİNE YAPTIGINA BAK YAZIK ÇOK YAZIK

Yorumu oyla      36      8  
YORGUN KÜSKÜN KIRIK EZİK HIRPALANMIŞ ASLAN SOSYAL DEMOKRAT 8 Ağustos 2013 Perşembe 10:32

BİR ÇOK ARKADAŞIMLA AYNİ DUYGULARI PAYLAŞIYORUM EVET ODA SICAKLIĞINDA 6 AY ÖRÜ KALDI AKLA BEYNE İZMİRE İŞÇİ MEURA İZMİRLİYE ZARAR OLOF PALMECİLİĞİ SADECE DİYARBAKIRA İMİŞ HÜANİSTLİĞİN SADCECE DİYARBAKIRA İMİŞ TAMAM BİZDE KREDİSİ NEGATİF .AMMAA "BU BAŞKANI HALA GÖREVDE TUTAN HALA SÖZLERİNE KULAĞINI KAPATAN BAŞINI ÇEVİRİN CHP NİN HİÇMİ SUÇU YOK BEN BAŞKANI HALA SAVUNAN PARTİYEDE TEPKİ İÇİN ARTIK HAYOR DİYORUM YERELDE AKP YE GENEL SÇİMDE İSE OYUM ARTIK BDP YE

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 2 önemli proje aynı tesiste buluşuyor
Karşıyaka’da bir tesis daha start almaya hazırlanıyor. Başkan Durak, adım ...
Gaziemir’de çifte bayram
Gaziemir Belediyesi’nde, tüm çalışanlara bayram öncesi maaş ve banka promosyanları ...
Kürüm’den bayramlaşmada yeni bina müjdesi
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, işçi ve memurlarıyla bayramlaştı, ...
 
Balçova’da Ramazan’a muhteşem veda
Balçova Belediyesi’nin yıllardır düzenlediği Ramazan Etkinlikleri bu yılda ...
Konak Belediyesi Ramazan’da 35 bin kişiyi ağırladı
İftar sonrası vatandaşlara çay ve kahve ikramında da bulunan Konak Belediyesi ...
Çeşme’de Ankara isyanı: 4 katlı binaya onay…
Çeşme’ye yapılmak istenen yaklaşık 400 adet binaya kurulacak bin 584 adet ...
 
Başkent’te devletin zirvesiyle EXPO zirvesi!
İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı ...
Konak'ta şeker gibi bayramlaşma
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP İl ve İlçe yönetimini ziyaret ...
Başkan Solak personelle bayramlaştı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye personeli ile şantiye işçilerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva