HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2016 Çarşamba - 15:25

Başkan’dan müze hamlesi: O iki arsa yeniden masada!

Başkan Kocaoğlu, İzmir'in yıllardır ihtiyacı olan ancak bir türlü hayata geçmeyen Ege Medeniyetler Müzesi'nin kurulması ve tescilli Alsancak Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu için yeni bir hamle yaptı.

Başkan’dan müze hamlesi: O iki arsa yeniden masada!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yıllardır ihtiyacı olan ancak bir türlü hayata geçmeyen Ege Medeniyetler Müzesi'nin kurulması ve tescilli Alsancak Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu için yeni bir hamle yaptı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla görüşecek olan Kocaoğlu İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu'nun son aldığı kararla İzmir Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurumu'na verilen Sümerbank arazisinin Bakanlık tarafından alınıp müze yapılması için, Özelleştirme İdaresi'ndeki Elektrik Fabrikası'nın da restorasyon amaçlı kendilerine tahsis edilmesini talep edecek.

İzmir'de yılladır tartışma konusu olan Sümerbank arazisi yine gündeme geldi. Kapatılan İl Genel Meclisi'nin defalarca arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri için aldığı karar İzmir Valiliği tarafından reddedilmişti. İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından ardından kurulan Valilik'teki Komisyon araziyi Maliye Hazinesi'ne verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, devir kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için açtığı davada mahkeme kararı usül yönünden iptal etti. Ancak Komisyon araziye yine Maliye Hazine'sine devretme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi şerh koyduğu kararı yine mahkemeye taşıdı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Sümerbank arazisinin İzmir'in ihtiyacı olan Ege Medeniyetler Müzesi'ni kurmak için talep ettiklerini açıkladı. Sümerbank arazisinin geleceği merak edilirken, Eylül 2016 tarihinde Kanun Hükmünde Kararnameyle Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları'nın tüzel kişilik kazanmasının ardından toplanan Valilik Komisyonu Sümarbank arazisiyle ilgili yeni karar aldı. Komisyon bu kez de araziyi İzmir Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurumu'na verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla görüşmek üzere Ankara'ya gitti. Kocaoğlu'nun gündeminde iki konu var. Biri Sümerbank arazisi ikincisi ise Alsancak'ta Tarihi Havagazı Fabrikası'nın yanındaki tescilli Eski Elektrik Fabrakası olacak. Kocaoğlu, Bakan Nabi Avcı'ya İzmir'in Ege Medeniyetler Müzesi'ne olan ihtiyacını ve önemini anlatacak. Müze için belirlenen Kadifekale'nin alt kesimindeki bölgeye Müze'nin kurulması veya kendilerinin yıllardır önerdiği gibi Sümerbank arazisinin alınarak Müze yapımı içen belediyeyi tahsis edilmesini isteyecek. Kocaoğlu müze yapımını üstlenemeye hazır olduklarını Bakan Avcı'ya iletecek.

Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'ya iletilecek ikinci konu ise yıllardır kaderine terk edilen tescilli eski elektrik fabrikası olacak. Daha önce hem Konak Belediyesi'nin hem de İzmir Ticaret Borsası'nın Müze yapmak üzere talep ettiği Elektrik Fabrikası alanı mülkiyleti Özelleştirme İdaresi'nde bulunuyor. Kocaoğlu, Avcı'dan restore etmek için fabrikanın belediyeye tahsisini talep edecek.

 
Rüzgar Çetin’in talebine mahkemeden ret
 
İzmir'de bir ilk: 175 metreden atladı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emek 20 Ekim 2016 Perşembe 12:52

göstermelik miş?Yıllardır alt yapıya ve körfeze gereken itina gösteriliyor.Kentsel dönüşüm ve metro hükümetin işi ama nedense belediye yapıyor ve birileri demogoji yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
Hür Düşünce 20 Ekim 2016 Perşembe 12:28

Bir TV kanalı Berlin'i gösteriyor ve bilgi veriyordu. Bir tarihte ülkemizden götürülen Bergama müzesi olmak üzere Berlin'de bulunan ve 2. dünya harbinde büyük hasar görüp-restore edilen müzelerin Berlin'e her yıl milyonlarca turist çektiğini anlattı. Bilmem anlatabiliyormuyum ?

Yorumu oyla      11      5  
Yavuz 20 Ekim 2016 Perşembe 10:39

Aziz bey,göstermelik icraatları bırakın..Kentsel dönüşüm sıfır..Yeni metro hatları sıfır..

Yorumu oyla      11      5  
Saadet baltazzi 20 Ekim 2016 Perşembe 10:03

Mega muze izmirde yeterince gec kalindi tabii bu arada fuar daki ne olacak onuda dusunmek lazim

Yorumu oyla      11      5  
Atilla Kamar 20 Ekim 2016 Perşembe 08:20

Müze MEDENİYETLER müzesi, arkeoloji müzesi değil. Bahsi geçen yer elektrik fabrikası. O mevki Bayraklı değil. Bu kadar hırs ile saldırmak neden ?

Yorumu oyla      11      5  
istemez 19 Ekim 2016 Çarşamba 20:42

müze kadifekalede olmalıdır. O bolgede agora , kemeraltı ,kadifekale , antik tiyatro ve müze turizm aksı olacaktır. bayraklı da müzenin işi ne ?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 19 Ekim 2016 Çarşamba 20:28

tarihi elektrik fabrikası özelleştirime idaresinden alınmalı, bu bina tarihi sanayi sit alanıdır. zaten dökülüyor, bir an önce restorasyonu yapılıp kurtarılmalı. turim bakankığındaki izmirin bir diğer tarihi yapıı Alsancak tekel sıgara fabrikasıdır, izmir reji olarakta bilinen bu yapıda kaderine terkedilmiş. turizm bakanlığı bu tarihi yapıyı da YİD.Modeli ile otel ve turizm alanı ihalesi açmalıdır...

Yorumu oyla      11      5  
19 Ekim 2016 Çarşamba 18:33

Hem vermiyorlar hem de bir proje de yapmıyorlar. Bu değerli arsanın turşusunu mu kuracaksınız? Buraya yapılmak istenen müzenin projesi için yarışma düzenlenip finale kalan projeler arasından halk oylaması yapılmalı. Bir an önce bu proje hayata geçmeli. Yıllardır konuşuluyor. Dünya çapında bir müze yapılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu muhtarlara seslendi: Kimse İzmir’in büyümesini…
Muhtarlar Günü etkinliğinde konuşan Başkan Kocaoğlu, yürütülen çalışmalar ...
İzmir’in 2 ilçesinde su kesintisi
Bostanlı Mahallesi’nin bir bölümünde 20 Ekim 2016 ile 10 Kasım 2016 tarihleri ...
İzmir'de fuar 'modası': Shoexpo da kapılarını açtı
İzmir Otoshow Fuarı'ndan bir gün sonra 40. SHOEXPO'nun da açılışı gerçekleştirildi. ...
 
Torbalı'nın 'yeni konağı' yola çıktı!
Çok amaçlı Yoğurtçular Köy konağı ve sosyal tesislerin inşaatına başlandı.
Güzelbahçe'de muhtarlara 'bayraklı' kutlama
19 Ekim Muhtarlar Günü, Güzelbahçe’de törenle kutlandı.
Bornova'da 'ortak akıl' buluşması
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yapılan faaliyet ve projeleri değerlendirmek ...
 
Buca'da eğitime zeytin dalı!
Zeytin ağacı Buca’da eğitimde umudun adı olacak. Buca Belediyesi, yıllardır ...
İZSU'dan büyük temizlik harekatı: 850 kamyon atık çıktı
İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Bayraklı pompa istasyonları arasında evsel ...
Konak Meclisi’nde bütçe tartışması!
Konak Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 315 milyon olarak belirlendi. Mecliste ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva