HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2013 Perşembe - 19:38

Başkan’dan gündeme bakış ve ‘2 Mart’ daveti

Gaziemir'deki yeni fuar alının temel atma törenini 2 Mart 2012'de yapacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 400 milyon dolar olan bedel ile bugüne kadar belediyenin yaptığı en büyük ihale olduğunu söyledi. Kocaoğlu, 'İzmir barışı istemiyor' şeklindeki ifadelere tepki göstererek, "İzmir barışın ve hoşgörünün kenti. Böyle yakıştırmaları şiddetle reddediyoruz" diye konuştu.

Başkan’dan gündeme bakış ve ‘2 Mart’ daveti

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Gaziemir'deki yeni fuar alanıyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, temel atma törenini 2 Mart 2012 tarihinde yapılacağını söyledi.
Tarihi Havagazı binasında düzenlenen 39. İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Kocaoğlu, yeni fuar alanının 400 milyon dolar olan bedel ile bugüne kadar belediyenin yaptığı en büyük ihale olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki hafta temel atma çalışmalarına başlanacağını kaydetti.
Yeni fuar alanının İzmir’in fuarcılık geleceği için son derece önemli bir karar olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Belediyemiz için burası 350 milyon dolar civarında bir yatırım. KDV dahil ihale bedeli ise 400 milyon doları bulacak. Tek kaynak da bizim bugüne kadar çıktığımız en büyük ihale. Temel atma törenine herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

‘KEMERALTI’NA AVM’ İDDİASINA YANIT
Konuşmasında Kemeraltı'nda Alış Veriş Merkezi (AVM) yapılacağına ilişkin söylentileri de yanıtlayan Kocaoğlu, "Ortada Kemeraltı'na AVM yapılacağına ilişkin söylentiler dolaşıyor. Amaç buraya AVM yapmak değil; buraya canlılık sağlayacak, Kemeraltını eski günlerine döndürecek çalışmalar yapılmaktır" diye konuştu.
Bunun için belediye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kocaoğlu, yurt içi ve yurtdışından insanların gelmesini sağlayacak projelere dikkat çekti. Kocaoğlu, "Belediye olarak Agora ve Kadifekale'ye yapılan harcamaların nedenlerinden biri bu. Çalışmalarımızın yüzde 60'ını tamamladık. Aya Vukla Kilisesi’nden Ahmet Ağa Konağı’na kadar, İkiçeşmeli’ye kadar yaptığımız tüm çalışmalar ve tarihi Kemeraltı oluşumunun kurulmasına kadar tüm amacımız bu. Benzer şekilde Tarihi Kemeraltı A.Ş. (TARKEM)'in oluşumundaki amaçta da bu. Ancak İzmirliler olarak tartışmayı seviyoruz. İş hanı alınıp AVM yapılacağı söyleniyor. Burada 400 metrekarelik hanlar bulunmuyor. Bunlar 200 sene önce yapılmış hanlar ve 250 metrekareden de büyük değil. Tarihi Agora'ya baktığımız zaman da bunu görüyorsunuz" dedi.
Eski dönemlerde satılacak ürün sayısının fazla olmaması nedeniyle büyük hanların yapılmadığına dikkat çeken Kocaoğlu, "Dolayısıyla AVM yapılmasıyla fiziken mümkün değil. Birileri, insanların kulağına kar suyu kaçırıp; buradan negatif unsurlar çıkarmaya çalışıyorlar" ifadesinde bulundu.
 
İZMİR BARIŞ KENTİ
'İzmir barışı istemiyor' şeklindeki ifadelere tepki gösteren Kocaoğlu, "İzmir barışın ve hoşgörünün kenti. Tarih boyunca da böyle olmuştur. Böyle yakıştırmaları şiddetle reddediyoruz. Olmayan şeyin neyini reddedeceğiz zaten" diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde Uluslar arası Sergiler Bürosu (BIE) heyetinin İzmir ve Ankara’daki ağırladıklarını hatırlatan Kocaoğlu, incelemelerin son derece başarılı geçtiğini bildirdi.

“KÖRFEZ’DE YÜZECEĞİZ”

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)'nin İzmir Körfeziyle ilgili bulguları yayınladığını aktaran Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir’de güzel şeyler oluyor. DEÜ’nin körfezle ilgili sonuçları yayınlaması kentin körfezin ne hale geldiğinin en önemli göstergesi. ÇED raporu için gün sayıyoruz. Körfez’de hep beraber yüzeceğiz" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 22 Şubat 2013 Cuma 09:12

Birde İşçiden Yana olsanız Başkanım ...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özfatura 2014'ün falına baktı: Kocaoğlu aday olursa…
Kentte iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura, ...
Başkan Tartan’dan ‘hoş geldin’ ziyareti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yeni doğan bebekleri evinde ziyaret ...
CHP’den ‘De Jongh’ isyanı: Peşkeş ve katliam!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ...
 
Uzundere’de önemli karar: Konut satmak yasak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’den aldığı ve Kadifakale’den gelen ...
Çiğlili kadınlara sağlık brifingi
Çiğli Belediyesi, kadın hastalıkları ve sağlığı konusunda yıllardır yürüttüğü ...
Başkan Şenol’dan ‘Çernobil’ isyanı: Burada bir dolap var!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçedeki radyoaktif atıklı ...
 
Yerli tohumculara Bornova desteği
Facebook’ta ‘Ulusal Tohum Takas Merkezi’ kurarak Anadolu’ya özgü tohumların ...
Artık komşudan değil SMS’ten öğrenin!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilgilendirme Servisi’ne kaydolan İzmirliler, ...
Konak'ta dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu'ndan 'ince' mesaj
Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir ve Karabağlar’dan sonra Konak’taki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva