HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2013 Salı - 21:01

Başkan’dan Ankara raporu: Kılıçdaroğlu’yla ne görüştü?

Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ayağının tozuyla açıklamalar yaptı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen “Bisikletin Kenti İzmir” toplantısından önce soruları yanıtlayan Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’na davetiye götürdüğünü de söyledi. Kocaoğlu, “Kapıdan görüştüm. Başka bir şey gündeme gelmedi” dedi.

Başkan’dan Ankara raporu: Kılıçdaroğlu’yla ne görüştü?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’da günübirlik ziyaretlerde bulundu. Akşam saatlerinde İzmir’e dönen Kocaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bisiklet severlerle birlikte gerçekleştirilen “Bisikletin Kenti İzmir” toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, ayrıntıları anlattı.
 
Kocaoğlu, Ankara’ya gidişinin asıl gerekçesinin Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndaki randevu olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Bakanlıkta, Körfez düzenlemesi ile ÇED sürecini görüştük. Çalışmalar devam ediyor. Belediye olarak odalarla temas halindeyiz. Bir toplantı yapıldı. O toplantının sonuç bildirgesi hazırlanıyor. Onu da yetkililere bildireceğiz. Kanaat önderlerinin de bu sistemi desteklediği konusunda bir deklarasyon yayınlayacağız. Onu da ÇED dosyasına ekleyeceğiz” dedi.
 
AKLIN YOLU BİR
Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin de itiraz ettiği Karşıyaka İskelesi ile Nikah Sarayı arasına yapılması planlanan marina projesinin bu ziyarette gündeme gelmediğini söyledi. Kocaoğlu, “Marina, Çevre Bakanlığı ile ilgili değil, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Limanlar Hava Meydanları (DLH) Genel Müdürlüğü ile ilgili. O konuyu zaten sürekli Genel Müdür Metin Tahan ile görüşüyoruz. Marinaların yeri ile ilgili konuyu sürekli gündeme getiriyoruz. Hatta geçen hafta da görüştük. Onu takip ediyoruz. Aklın yolu bir. Sanıyorum o iş karşılıklı fikir alışverişi ile çözülecek. Bizim savunduğumuz şeylerin doğruluğunu herkes kabul ediyor. O konuda bir düzeltme yapılacak. Metin Tahan Bey bana öyle bir söz vermedi ama, bence Mavişehir’e geri dönmeli. Bizim düşündüğümüz yerin daha sağlıklı olduğu görüşünde. Üst yönetim yani bakanlık kararını verecek” diye konuştu.

 
 
SIKINTI YOK!
Başkan Kocaoğlu ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Körfez’den çıkartılacak çamurun arıtıldıktan sonra uygun yerlere dökülmesi ile ilgili problem olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Dökülecek çamurlarla ilgili Kuş Cenneti’nin alanında sorun yok. Prof. Dr. Mehmet Sıkı hoca da başından beri bu proje ile ilgileniyor. Kendisi ile de malzemelerin nereden bertaraf edileceği ya da geri dönüştürüleceği konusunda mutabıkız. İzmir’de körfez konusunda da, limanın büyütülmesi konusunda da, çıkan malzemenin rehabilitasyonu konusunda da en ufak bir sıkıntı yok” dedi.
 
İZMİR TÜP GEÇİDİ MASAYA YATIRMAK ZORUNDA
Başkan Kocaoğlu, hükümetin 35 projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçit Projesi’nin EXPO 2020 planlarına işlenmesi ile ilgili yaşanan tartışmaları da değerlendirdi. Meslek odalarının İnciraltı’nda “yeşil alanlar yok olacak” diyerek itiraz ettiği konuyla ilgili de, “O konu yeni oluşan bir konu. İzmir enine boyuna tartışır. Biz de ne yapacağız o konuda çalışıyoruz. Odalarımız ve İzmir halkı da tüp geçidi masaya yatırmak zorunda” dedi.
 
GENEL BAŞKAN BÜYÜK İHTİMALLE GELECEK
Kocaoğlu, Ankara ziyaretinde merak edilen “genel merkez” temasını da anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, adaylık ve 2 Eylül’e kadar yapılması istenen başvurunun gündeme gelmediğini söyledi. Kocaoğlu, “Benim asıl amacım bakanlık randevusuydu. Genel merkeze de gittim ve beş dakika uğradım. Görüşmenin süreç ile alakası yok. Sayın genel başkan ile de kapıdan görüştüm. Genel başkandan randevu alıp gitmedim. Ayaküstü görüştük. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 29 Ağustos’ta açılışını konuştuk. Kendisini daha önce davet etmiştim, davetimi yineledim. O da büyük ihtimalle gelecek. Çok büyük bir anormallik olmazsa gelecek. Onun dışında başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖZTEPE 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:22

İzmiri gerçekten seven ve de izmiri yaşayan insanlar sizi ve yapacaklarınızı çok iyi biliyor başkanım.Yolunuz açık olsun...İzmir bir kez daha vede açık farkla AZİZ kalacaktır.

Yorumu oyla      15      6  
Hadi Çakan 28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:24

Genel Merkez'in Aziz Bey'i 3. dönem aday göstermesi için hemen hemen hiç , göstermemesi içinse pek çok gerekçesi var. C.H.P'ye evet , Aziz'e hayır.

Yorumu oyla      12      12  
TC DEMOKRAT 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:01

Beni Tekrar ADAY Göster Demiştir,Başka Ne Görüşecekti!

Yorumu oyla      22      19  
izmirli 28 Ağustos 2013 Çarşamba 00:05

BAŞKAN ADAYLIK İÇİN ANKARADAN VİZE ALAMADI GALİBA,

Yorumu oyla      19      18  
aslaoyyoksana 27 Ağustos 2013 Salı 23:09

sayın başkan seni chp genel merkezimizde 5 dakikaka tuttularsa çok yazık sen hem izmirliyi hemde işçi sınıfını mafff ettin istemiyoruz artık seni

Yorumu oyla      21      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezi’de ölenler için Dikili’de fidan dikildi
Dikili Belediyesi, Nazım Hikmet Parkı'nda Taksim Gezi Parkı eylemleri ...
Konak'ta su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Konak ilçesi 3502 Sokak ile 3513 Sokak kavşağında ...
Karşıyaka’da Milli Mücadele bayramı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde yaptırılan Milli Mücadele ...
 
Ege-Koop’tan İzmir ulaşımına 4 muhteşem proje
İzmir’in marka kent olması yönünde çarpıcı projeleri ile adından söz ettiren ...
Aliağa köylere sinema götürüyor
2010 yılında kent Merkezinde Cep Sineması hizmeti başlatarak Aliağa’nın ...
İzmir yeni seyir terası için gün sayıyor
Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeni çağdaş kimliğine bürünen Çınartepe ...
 
Bornova Belediyesi yaşlıları yalnız bırakmıyor
Ulusal ve uluslararası sağlık kongrelerinde örnek gösterilen Bornova Belediyesi’nin ...
Aliağa'ya 10 ülkeden 22 gönüllü öğrenci
Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler Uluslararası Gönüllü Gençlik ...
İzmir misafirperverliği: Hoşgeldin üniversiteli!
Üniversite öğrenimi için kent dışından İzmir’e gelen öğrenciler, Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva