HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2018 Cuma - 16:22

Başkan Çalkaya'dan İZKA çıkışı: Avrupa'da olsa o kurumu lağvederler!

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yaşlılara daha iyi hizmet vermek için “buton projesi” hazırladıklarını ancak İZKA’dan destek göremediklerini söyleyen Çalkaya, “Bunu Avrupa’da yapsalar o kurumu lağvederler” dedi.

Başkan Çalkaya dan İZKA çıkışı: Avrupa da olsa o kurumu lağvederler!

EGEDESONSÖZ- Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

24 Haziran seçimlerinde Balçova’da rekor hedeflediklerini söyleyen Çalkaya, “Balçova tamam demeye hazır. %84 tamam diyecektir. Balçova hazır, biz de hazırız. İnsanların yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı, sıkıntıların nereden kaynaklandığını elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz. Balçova sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yapısıyla konulara biraz daha hakim. Gazete okuma oranı olarak sanıyorum yüksek. Vatandaşlarımız doğru analiz ve doğru karar veriyor. Gerek kadın kollarımız, gerek gençlik kollarımız olsun CHP olarak 24 Haziran’a iyi hazırlanıyoruz. Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. İlk turda kazanacağız diyorlar ama onlar da seçimin ikinci tura kalacaklarını biliyorlar” dedi.

İKİNCİ TURA KALACAK
Balçovalı vatandaşların kendilerine teveccüh gösterdiğini belirten Başkan Çalkaya, “sokak sokak, bölge bölge çalmadık kapı bırakmayacağız. Bunları yapabilmek içinde geçmişte onlarla birlikte olmanız gerekiyor. Bize inanıyorlarsa ben her eve girebiliyorsam bana güveniyorlarsa yine güveneceklerdir” dedi.

EKONOMİ DUVARA TOSLAMAK ÜZERE
Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Çalkaya, “Elektrik aldı başını gitti. Mazot aldı başını gitti. Sistem çarpık bir biçimde hızla ilerliyor. Sağa sola yalpalayan araç artık duvara toslamak üzere. Bu şunun göstergesi istihdam için yatırım yapılmadı, sürekli ulaşıma yatırım yapıldı. İstihdamı çözecek yatırım yapılmamasının nedeni de ekonomide tek kişinin karar almasıdır. Merkez Bankası'nın üzerine sürekli baskı yaptılar. Şimdi faizleri yukarı çıkarıyorlar. Ekonominin evrensel kuralları var ve siz kendi kurallarınız dayatamazsınız” dedi.

EĞİTİM BİRİNCİ GÖREV OLMALI
Ülkedeki sorunların temel kaynağını çözebilmenin eğitimden geçtiğini söyleyen Çalkaya, “Eğer bir iktidar bu sorunları düzeltmek istiyor ve uzun süre kalmak istiyorsa ilk önce eğitimi düzeltmek gerekiyor. Cumhuriyet döneminde ilk önemli devrim eğitimdedir. Köy endüstrilerinde olduğu gibi.  Sonrasında eğitimde sürekli gedikler verdik. Ülkedeki genel durumun sebebi eğitimden kaynaklı. Hiçbir üniversitemiz ilk 10’a girmiyor. Hep 100’lerde. Şu kadar üniversite yaptık dediler ama beton yığınından bahsediyorlar. Nitelikli Doçent, Profesör yetiştiremedik. Öğrenciler mezun olduğunda iki kere ikinin 4 olduğunun bile farkında değil. İktidar el değiştirirse, sosyal demokrasiye inanan demokrasiye inanan, adalete inanlar ilk önce eğitimden başlayacaktır. Çocuklar eşit doğuyor ama ailenin ekonomik durumu geleceğini belirliyor. Çocuğunun geleceğini zekası ve eğitimi belirlemeli. İyi eğitim getirebilirsek Türkiye’nin geleceğinden hiç korkmuyorum” dedi.

ADALET OLSA YÜZLERCE KİLOMETRE YÜRÜNÜR MÜ?
Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin toplumun barışık olması için çabaladığını söyleyen Çalkaya, “Türkiye’nin geleceği Çanakkale’den geçiyor. Her sene binlerce insanı götürüyorum. Demokrasi inanışlara saygı herkes dünyanın emperyal güçlerine karşı mücadele ettiler. En olumsuz şartlarda öğrendikleriyle Cumhuriyet’i kurdular. Okuma yazma oranının yüzde 2-3’lerde olduğu yerden buralara geldik. Bu ülkeyi buralarda getirenlerden bu ülkeyi batıracaklarını söylemek tarih bilmemektir. İnanç üzerinden siyaset yapmak, inanç üzerinden toplumu ayırmak, etnisite üzerinden toplumu ayırmak bunun bedelini hepimiz öderiz. Son yıllarda çevremizdeki herkesle kavga ettik ama geldiğimiz noktada hiçbir şey kazanamadık. Bu ülkede herkesin birbiriyle barışık yaşaması sabah kalktığında insanların kendini mutlu hissedip günaydın iyi günler diyebildiği, yan taraftaki komşunun siftahını düşündüğü bir ülke olsun. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız bunlar için uğraşıyor. Bunları değiştirmek için geliyor. Biz bunu hedefliyoruz. Onunla onun düşündüklerini yapabilmek için mücadele edeceğiz. O olmasa başka birini deneyeceğiz. Ama bulana kadar koşturmalı, adaleti sağlamalıyız. Adalet olsa yüzlerce kilometre yürünür mü? Biz yürüdük” dedi.

AVRUPA'DA OLSA O KURUMU LAĞVEDERLER
Yaşlıların hayat kalitesini düzeltmek için buton projesini hazırladıklarını ancak İzmir Kalkınma Ajansı’ndan gerekli desteği görmediklerini söyleyen Çalkaya, “ İller Bankası’ndan payımıza düşecek para gelmeden önce İZKA’ya gider. Bir proje hazırladık. Bu proje ile bakıma muhtaç olan insanların evlerine buton yerleştirerek hızlıca hizmet sağlamasını amaçlayacaktık. Haftada 3 gün 370 kişiye aş verirken bu sayı 500’e çıkacaktı. Olası bir rahatsızlık durumunda 1,5 dakika içerisinde müdahale edip en hızlı biçimde hastaneye yetiştirebilecektik. Ancak İZKA bu proje için biz e destek vermeyip Gaziemir’deki “parkalara wirelass” projesine onay verdi. Türkiye’de aklımızın almayacağı şeyler oluyor. Bunu Avrupa’da yapsalar o kurumu lağvederler.  Ama her şeye rağmen bu projeyi yapacağım” dedi.

 
Meral Akşener'den kentsel dönüşüm mesajı: İzmir'e üvey evlat muamelesi yaptılar!
 
Fenerbahçe'li oyuncu, Barcelona ile anlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Belediyesi'nden Ramazan dayanışması
Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaklaşan Ramazan Bayramı ...
Başkan Piriştina’dan moloz çıkışı: Bunun adı vandalizm!
Buca Belediye Başkanı Piriştina, ilçenin çeşitli yerlerine moloz dökülmesi ...
Selçuklular Kadir Gecesi İsabey Camii’nde buluşacak
Selçuk Belediyesi Ramazan süresince kurduğu iftar sofralarını Kadir Gecesi ...
 
Başkan Akpınar'dan iftar eleştirisi: Şov için kuruyorlar!
Karşıyaka'da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Çarşısı'nda ...
Foçalı 8 yaşındaki yazardan Başkan Demirağ'a imza
Issız Ada Maceraları kitabının yazarı 8 yaşındaki Ali Mirza Topal, Foça ...
Başkan Çerçioğlu Buharkent'te temel attı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan Buharkent ...
 
Foça Spor Lisesi sezonu kapattı
2017 Yılında Yeni Foça’da eğitim ve öğretime başlayan Foça Spor Lisesi, yaz tatiline başladı.
CHP'li Sındır: Sadece İnce’nin seçimi kazanması yetmez!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan baba ocağı Bornova’da yoğun ...
Selçuk'ta şehitler için Mevlit okutuldu
Selçuk Belediyesi’nin Ramazan ayı geleneği olan iftar yemekleri devam ediyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva