HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2021 Cumartesi - 10:42

Başkan Batur ‘sözümüz senet’ dedi: Kimse yerinden edilmeyecek!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede yapılan kentsel dönüşüm projelerine yönelik vatandaşların kaygılarına yönelik olarak yaptığı açıklamada “Vatandaş kendi mahallesinde yaşamaya devam edecek. Sözümüz senet. Aynı mahallede yaşamaya devam edecekler, kimse yerinden edilmeyecek ama artık insanca yaşamayı hak ediyorlar” dedi.

Başkan Batur ‘sözümüz senet’ dedi: Kimse yerinden edilmeyecek!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur SONSÖZTV’ye konuk olarak Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Pandemi sürecinde Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin durumu, normalleşme ve aşılama süreci, kentsel dönüşüm konularında değerlendirmelerde bulunan Başkan Batur, AK Parti Konak İlçe Başkanı’nın “Askıda çöp” eleştirileri için “Bunlar şova dönük çalışmalar” ifadelerini kullandı.

K BÖLGESİ ÇALIŞMALARINDA KONSENSÜS SAĞLANDI!
Alsancak’ta K bölgesi çalışmalarını tamamen bitirdiklerini aktaran Başkan Batur, K bölgesi kapsamına giren bölgelerde yapılacak yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Konak sınırlarında içerde olan dosyamız var. Güzelyalı, Göztepe, Hatay  caddesine kadar olan kesim de şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde inceleniyor. O da gelecek ay her halde tahmin ediyorum gündeme gelir. Diğeri zaten çıktı, büyükşehirden de onaylandı. Sayın Başkanımız da geçen hafta içerisinde imzaladı. Şimdi askıya çıkacağız, askıdan sonra itiraz olmazsa; indiğimizde vatandaşlarımız müracaat edip K bölgesindeki, geçmişte ruhsat aldıkları dönemdeki inşaat haklarına sahip olacaklar. Peki ne kaybedecek? Şimdi müracaat etse, yüzde 40 eksik inşaat veriyoruz. Bu tabi cazip hale sokmuyor olayı, insanları evlerini değiştirmek, eski binalarını yenilemek istiyor, 6306 sayılı yasadan yararlanmak istiyor ama bizim belediyemize geldiğinde bu işten vazgeçip gidiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu konuda çok emeği var; bakanlığın da, meclis üyesi arkadaşların da... Tam bir konsensüs sağlanarak çıktı bu konu meclisten. Anca böyle güvenilir ve deprem dayanıklı bina olayını sağlayabiliriz diye düşündük. Bütün belediyeler bunu düşündü ve uygulamaya geçti. Konak olarak da askıdan sonra bu uygulamaya başlayacağız. İnşaat ruhsatı aldığı dönemdeki, inşaat hakları korunmak kaydıyla ruhsat vereceğiz. Her şey var, arşivde belli, yönetmelik de belli. Hatta o dönemlerde kooperatif hakları da vardı, yüzde 10’luk inşaat haklarının korunması yönünde; bu haklarda saklı kalmak kaydıyla çıkan bir karar. Her türlü hakları korunacak vatandaşımızın. Şu anda başvuru kabul etmiyoruz. Daha önce gelen gidenlerden, danışanlarla epey hareketli olacağını tahmin ediyoruz.”

“BİZİM DERDİMİZ MEVCUDU KORUMAK”
Bu yenileme fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşların bazı konularda fedakarlık etmesinin onlara fayda sağlayacağını belirten Başkan Batur, kentin dokusunu korumaya çalıştıklarını vurgulayarak “Vatandaş tercihini de bazı noktalarda kullanacak. Eskiden 150-200 metrede oturacaktı ama şu an 100 metrekarede oturacak, güvenli binada oturacak. Müteahhite bir tanesini verecek başka şansı yok ki ya da ayrı bir rakam verecek. Krediyle ilgili yetkimiz yok ama büyükşehir belediyesi bu tür binalara kredi verilmesi konusunda büyük bir çalışma yapıyor, daha net değil ama bir çalışma içinde… 6306 sayılı kanuna soktuğunuzda kredi almanız daha kolay. Bir yenileme işine giren vatandaş bazı şeylerden fedakarlık edecek. Bir kere oturduğu binanın metrekaresinden fedakarlık edecek, etmesi lazım başka şansı yok. Zaten maddi durumu yerinde olanla ilgili bir sıkıntı yok. Ayrı bir metraj vermek -zaten uğraştığımız kesimler var- sıkıntı yaratabilir diye düşünüyoruz. Mahkemelik olur, odalar itiraz eder. Davalar zaten bitmek bilmez… 1 kat daha artış verilmesine ben karşıydım. Kentin bir silueti var, bozmamak lazım diye düşünüyorum. 1 kat verirsen o  zaman 2 niye vermiyorsun diyecekler? Bir kıstası olması lazım. Bizim derdimiz mevcudu korumak. Burada vatandaş kendinden de biraz ödün verecek. Maliyetler artıyor ama değeri de artıyor binanın. Depreme dayanıksız rakamıyla bittikten sonra ki değeri aynı mı olacak?” diye konuştu.

“ORALARIN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ, İDDİALIYIZ”
Gültepe’de yapılacak kentsel dönüşüm projesiyle 15 mahallenin kazanacağı yeni görünümle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Gültepe bölgesinde yapılacak kentsel dönüşümle civarın makus talihinin değişeceğini söyledi. Başkan Batur, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

“İhaleleri yaptık; Gültepe bölgesiyle ilgili. Parselasyon planları ihalesinin çalışması sürüyor. Vatandaşlarımızın anayasasını hazırladığımız imar planlarına göre hisselerinin imar planlarında dağıtımıyla ilgili çalışma yapılıyor ve bu eylül-ekimde bitecek. Asıl o zaman vatandaşlarımızla birebir görüşeceğiz, parselde kaç bina çıkıyor bakacağız. Çağıracağız belgelerini isteyeceğiz. Tek tek şubelerimizi mahallelerde açıp konuşacağız. Hala itiraz ediliyor, herkes kendi demokratik hakkını kullanabilir. Narlıdere’de biz kendimiz kurdurduk kooperatifi. Neticede vatandaşın içinde olmadığı bir şey yapmayacağız. Zaten sözleşme yapacağız, sözleşme yapmadan ne inşaata başlayabilirsin. 1 metrekare yer olsa anlaşma zorundasın. Bu yüzden sakinlikle beklesinler. Gıda Çarşısı’nda 2 Gültepeli kardeşimiz ile görüştük ayak üstü, ‘sakin olacaksınız, biz geleceğiz, konuşacağız. Oraların makus talihini değiştireceğiz. İddialıyız’ dedik. 40 senedir bekleyen işi yapıyoruz şu anda, vatandaşın isteğini yapacağız. Belediye işin içinde. Başka bir özel sektör yok.”

SÖZÜMÜZ SENET
Vatandaşların ‘Biz yerimizden mi gideceğiz, buralara başka birileri mi gelecek?’ sorularına cevap veren Başkan Batur, “Vatandaş kendi mahallesinde yaşamaya devam edecek. Sözümüz senet. Aynı mahallede yaşamaya devam edecekler, kimse yerinden edilmeyecek ama artık insanca yaşamayı hak ediyorlar. Şu anda ne park, ne sosyal tesis yapabiliyor orada. Oradaki yaşam kalitesini yükselteceğiz. O mahallede rant oluşacak, rantı oradaki vatandaşla paylaşacağız. Rant tehlikeli bir kelime, değer artışı olacak diyelim. Değer artışı olmadan kentsel dönüşüm olur mu? Bazı itiraz edenler rant diyor. Ya kardeşim değer artışı olacak. Değer artışı olmayan yer mi olur? Yenikale Mahallesi’nde, Ilıca Mahallesi’nde değer artışı oldu, vatandaşla paylaştık. Daireler 1-1 buçuk milyon. Paylaşmışız. Rant demeyelim de değer artışı olmadan kentsel dönüşüm olması mümkün değil. Her yerde böyle” dedi.

“Bölgedeki yüksek katlı yerlerin bu planlamayla kentsel dönüşümü sağlaması mümkün değil” eleştirisine, “2 buçuk emsal verdik. Ben kendime ve ekibime bir de halka güveniyorum” diye yanıt veren Başkan Batur, “Halk bu işin için de olmazsa bu iş olmaz. Biz başarmak için yola çıktık. Vazgeçmek, yılmak için yola çıkmadık. 40 senedir yapılmayan iş için yola elimizi taşın altına sokuyoruz. Genel Başkanımızla görüştük, ilk kentsel dönüşümü soruyor. Biz iyi niyetliyiz bu konuda, oradaki vatandaşlarımız bunu biliyor. Biz bu dönem muhakkak bir yerden başlayacağız. Vatandaşa rağmen herhangi bir şey yapılmaz ama vatandaşın çıkarını koruyacak, dönüşümü sağlayacak planı yaptık. Bundan bir mimar olarak eminim. Rahat olsunlar, herkesle tek tek görüşerek yüzde 100 uzlaşarak bu projeye başlayacağız. Yüzde 100 uzlaşmadan zaten bu projeye başlayamayız. Bir kesim olmaz diyecek, bir kesim istemeyecek. Bunları gördük yaşadık. Zaman içerisinde herkes görecek, bir yerden başlayınca süreç tamamlanır…” şeklinde konuştu.

O PROJEYİ ANLATIRKEN ZEVK DUYUYORUM!
Başkan Batur, Beştepeler’deki kentsel dönüşüm hakkında da “Planlar şu anda büyükşehirde tahmin ediyorum bu ay geçmesi gerekiyor. İddialıyım o projede, zevk duyuyorum o projeyi anlatırken. Neden? Kentin o silüeti değişecek. Değişirken oradaki vatandaşlara zarar vererek değil, vatandaşların daha rahat yaşamalarını sağlayacak bir şekilde değişecek. 7 tane meydan yaptık o alan içerisinde, hepsi birbirine bağlı… Sağlık ocağı, hastanesi, kentin seyredilebileceği teraslarıyla; bölgede birçok alan yaptık. Bina olarak bakmıyoruz biz olaya. Sadece bina olarak baksan, dikersin binaları tek tek gidersin… Kimse Narlıdere’de Ilıca Mahallesi’nden, Yenikale’den; bir yerden bir yere gitmedi. Herkes orada yaşıyor; benim arkadaşlarım, dostlarım hala aynı mahallelerde yaşamaya devam ediyor” dedi.

Pandemi sürecinde belediyelerinin tümünün üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptığını vurgulayan Başkan Batur, “Sayın Genel Başkanımız geçtiğimiz günlerde ifade etti; 248 Cumhuriyet Halk Partili belediye var ve 2 milyar 500 milyona yakın sosyal yardım yapılmış pandemi döneminde, bu müthiş bir rakam. CHP’li belediyeler üzerlerine düşeni en iyi şekilde yaptılar. Biz zaten sahadaydık, pandemi de aşılanmayla birlikte rayına girecektir diye düşünüyorum. Bakanlığın açıklamalarına göre de ne kadar yaş düşüp, iş kolları aşılanırsa o kadar iyi” dedi.

AŞIDAN ÇEKİNEN BİR KESİM VAR
Vatandaşlar arasında aşı karşıtlığı söz konusu olduğunu belirten Başkan Batur, “65 yaş üstü vatandaşlarımız ulaşımdan yararlanamıyorlar maalesef. Geçtiğimiz günlerde sahadayken bir amca ve teyze, serzenişte bulundular… Amcaya aşı oldun mu diye sordum, olmadım dedi. Aşı olmazsan nasıl yararlanacaksın o zaman bu hizmetlerden? Aşıdan çekinen bir kesim var, çok aydın kesimden de bu tip insanlar var... Toplumun yüzde 70’i aşılandığında toplumsal bağışıklık sağlanıyor. Aşıyla ölen hiç yok. Bazı insanlarda komplikasyonlar yaratabiliyor ama bu 1-2 gün sürüyor. Onun dışında bir sorun yok ben ilçe sağlık müdürümüzle de konuştum… Aşıdan başka çıkar yol yok şu anda. Aşılanacağız ve bu işin üstünden geleceğiz” diye konuştu.

NORMALLEŞMEYLE KORDON HINCA HINÇ DOLDU!
1 Haziran tarihiyle yayınlanan normalleşeme kararlarının ardından kent merkezindeki yaşam alanlarına insanların akın etmedi hakkında konuşan Başkan Batur, “2 Haziran günü, meclisten sonra 1. Kordon’u dolaşıp hayırlı olsun dedim. Ve o gün hınca hınç doluydu. İnsanlarda 1 buçuk senedir evlerine kapandılar. Geçtiğimiz yaz kısa bir süre bir gevşeme söz konusuydu ancak evde geçen uzun bir süre var. Psikolojik açıdan; hava güzelleşti ve kurtulduk sanılıyor ama maalesef öyle değil. Tedbiri elden bırakmadan yaşamaya devam edeceğiz. Uzak Doğulular eskiden maskeyle geziyordu bizler de şaşırıyorduk ama bu dönemde maskenin bir faydası daha oldu ve grip olmadı” şeklinde konuştu.

BU KENTİN KENDİNE ÖZGÜN BİR YAŞAM BİÇİMİ VAR
Başkan Batur, pandemi sürecinde esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, saat 21.00’da kafe, restoran ve lokantaların kapatılması hakkında “Uygulamalarda denetimler yapıyor, uyarıyoruz. Esnaflar çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Şu anda saat sıkıntısı mevcut. Bu kentin kendine özgün bir yaşam biçimi var 9’da kafelerin kapanması uymuyor. 2 saatlik bir süreç hiçbir şey kaybettirmez ki İzmir açısından. İl Hıfzıssıhha Kurulu genel kararın üstüne çıkamaz tabi… Ancak 21’in toplanacak kabineyle 23.00’a uzatılması kararı alınabilir. Çünkü yazında gelmesiyle açık alanda yaşam başladı haziranda. Buna daha fazla tolerans sağlanabilir diye düşünüyorum” dedi.

BÜTÇE DIŞI HARCAMALAR ARTTI
Ağustos ayına kadar işgaliye bedellerini almayacaklarını açıklayan Başkan Batur, belediyelerin de pandemi sürecinde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Başkan Batur, “1 Haziran itibariyle işgaliye almamaya devam ediyoruz, Ağustos ayına kadar... Belediyeler de çok sıkıntıda. Bütçe dışı, tasarlamadığımız o kadar harcama yaptık ki… Pandemi müddetince yaptığımız harcamalar baya bütçemizi sarsıyor. İller bankası kesintisi, bazı ilçelerde mevcut. Borcu olanlardan kesiliyor... SGK’ya vergi dairesine borcu olanlar var ve kurumlar yüzde 40 olan kesintiyi yüzde 50’ye çıkardı. Bazı belediyelerde yüzde 25’ti, yüzde 50’ye çıktı; bunlar da proje bazındaki harcamalar; krediler…” diye konuştu.

DEVLETİN TOPLADIĞINDAN BİR PAY İSTİYORUZ
Başkan Batur, vatandaştan ekstra vergi almak istemediklerini ancak devletin vatandaştan kestiği ve belediyeleri de kapsayan vergilerden pay almak istediklerini belirterek, “Devamlı biz istiyoruz, 20 senedir… Vatandaşın üstüne bir vergi yükü bindirilerek, artı bir vatandaş üzerinden gelir gelsin istemiyoruz. Mevcut yapı içerisinde örneğin; baz istasyonundan gelir alabiliriz. Konak’ta 300 tane var ama onlardan herhangi bir gelirimiz yok. Mahkemeye veriyoruz ama neredeyse suçlu çıkacağız; haberleşmeyi sekteye uğratacağımız yönünde… Haberleşme vergisi diye bir şey var ama evdeki telefonu kim kullanıyor? Ruhsatlardan, yol eskitme payı şekilde almak istiyoruz. Devletin topladığından bir pay istiyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nde konuştuk, Fatma Şahin’de diyor, ‘Bıçak kemiğe dayandı’ belediyelerin hakikaten çok büyük bir sıkıntısı var. Maaşı ödedin mi başarı var, böyle bir duruma geldik. Türkiye’de ekonomik sıkıntılar var, bunun gündeme gelmesini pek mümkün görmüyoruz” dedi.

İKTİDAR PARTİSİ MENSUBU BELEDİYELERE AYNİ YARDIMLAR GİDİYOR
AK Parti’nin genelde iktidar olması dolayısıyla yerelde kazandıkları belediyelere ayni yardımlar yapıldığını ifade eden Başkan Batur, “İktidar partisi belediyelerine yönelik bizim tespitimiz; bir belgemiz yok ama görüyoruz, ayni yardım gidiyor.  20 yıl Narlıdere’de görev yaptı;, devletten ayrıcalıklı, hakkımız dışında 1 liralık bir şey almadık, Cumhurbaşkanlığı fonu var ve sıkıntılı olan belediyelere yardım yapıldığını biliyoruz. İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın böyle yardımları var, var oğlu var... Türkiye Belediyeler Birliği’nde yaptığımız çalışmayla 26 belediyemize araç gereç yardımı yaptırdık geçtiğimiz ay, büyük çabamız sonucunda. Daha önce hiç almamış, ihtiyacı olan belediyeler öncelikli olmak üzere... Bundan sonra prensibi de koyduk; 120 milyonluk araç gereç alınacak bu dönem içinde bu 120 milyon, 248’e belediyeye bölünecek. Genel Merkezimizdeki Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’un başkanlığındaki bir heyetle dağıtacağız, Türkiye Belediyeler Birliği’nin inisiyatifine bırakmayacağız. Bakanlıkla ilgili ne yapıldığını kimse bilmiyor, biz bilmiyoruz. Nereden bileceğiz? AK Partili belediye gidiyor, MHP’li belediyeye gidiyor. Bununla ilgili yapacak bir şey yok. Ayrıcalıklı CHP’li belediyeleri de biliyorum ama ayrıcalıklı bir yardım almıyorlar. Diğer partililer alıyor” diye konuştu.

KİMSE TOPLU ULAŞIMI KULLANMIYOR
Kent içinde yaşanan ulaşım sıkıntısının pandemi sürecinde arttığına dikkat çeken Başkan Batur, “Büyükşehir belediyesi bu konuda gerçekten reel bir açıklama yaptı. 17 günlük kapanmadan sonra kentte özel araç kullanımı arttı. Kimse toplu ulaşımı kullanmıyor. Bende yolda giderken bakıyorum, hep tek kişi kullanıyor. Bu şekilde özel araç eğilimi oldu. Biz de Fevzi Paşa Bulvarımızda ve kentin içindeki bazı noktalarda çalışıyoruz. Yeni bir yol açamayacağımıza göre… Ben bugün çok rahat geldim. Bazı noktalar kapatılıyor. İZUM iyice devreye girdi, trafik polisleri de... Bu bir anda oluşan bir şey, zaman içinde toplu ulaşım devreye tekrar girecek. Pandemi etkilerinin biraz azalması lazım. İzmir’in trafiği büyük kentlere baktığımız da gerçekten olumlu bir noktadaydı. Bu 17 günlük kapanmadan sonra bambaşka bir trafik oldu. Ağırlık pandemi nedeniyle araç çıkışından. Aynı yerden 1 saatte 2 bin 800 araç geçiyormuş şimdi 5 bin üzerinde araç geçiyor. Pandemi biraz rahatlarsa toplu ulaşım kullanımı da artacak. Yol çalışmaları da tamamlandığında rahatlayacak” diye konuştu.

OTOPARK FİYATLARINI DAHA YÜKSEK YAPARAK CAYDIRICILIK SAĞLAYACAĞIZ
Daha önce de dile getirdiğine dikkat çekerek, pandemi döneminin bitmesiyle otoparkların ücretlerinin artması gerektiğini hatırlatan Başkan Batur, “Otoparkların ücretlerinin daha yüksek olması kanısındayım. Daha yüksek yaparak caydırıcılığı sağlayacağız. Şehir merkezine girmeyecek, girdiğinde de bedeli farklı olacak. Yurtdışında bu hep böyle. Herkes iş yerinden baktığında aracını görmek istiyor ama mümkün değil. Metropol burası, 4 buçuk milyon nüfusu olan bir kent” dedi ve daha öncede açıkladığı Alsancak’ta yapılacak özel otoparklar için alınan kararı hatırlatarak “Özel mülkiyette olan, içinde inşaatı olmayan, arsa şeklinde olan alanlarda özel otopark izni veriyoruz. Her şeyiyle hazır. Alsancak bölgesinde arsası olan, otopark yapacağım diyenle; bize projesini getirip yapabilir, onaylıyoruz. Artık otoparkların teknik sistemleri de değişti. Biz bunu teşvik ediyoruz, ruhsat veriyoruz. Şu ana kadar başvuran olmadı. Pandemi etkisi de var ama böyle bir teşvikimiz var” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI KAMUOYUNA DUYURACAĞIZ
Konak için hazırladıkları “Yeni Bir Konak İçin Yeni Yatırımlar; Açılışı Bekleyen ve Temeli Atılan Projeler” adlı kitapçığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduklarını belirten Başkan Batur, Konak’ta yaptıkları çalışmaları şu ifadelerle anlattı:

 “Yaklaşık 9 açılış bekleyen yerimiz var. 4 tane de temel atma. 3 tanesi Sema Hanım döneminden, kendisine de teşekkür ettik, Roman Kültür Merkezimizin açılışına davet ettik. O da geldi. Kim çivi çaktıysa başımızın üstünde yeri vardır. Kısa süre içerisinde Genel Başkanımız İzmir’i ziyaret edecek sözünü aldık. Bu açılışlarımızı kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Kitapçıkta; Toros Sosyal Tesis, pazaryeri var. Yenişehir Roman Kültür Merkezi’ni açtık zaten. Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezimiz, İstiklal Okulu’nda bugün de medyada yer aldı. O da gerçekten restorasyonuyla harika oldu. Burada çocuklarımız kurslar görecekler. Yenilikçi Öğrenme Merkezi yaptık, 1900’lü yıllarda yapılan bir okul. Yemişçizade Konağı’nı biliyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi’yle beraber Kurtuluş Müzesi yapıyoruz, onunda açılışını gerçekleştireceğiz. 5 milyona yakın yatırımımız var orada. Konak Engelsiz Yaşam Köyümüz, kamuoyunda en çok merak edilen merkezlerimizden bir tanesi. Onu da Genel Başkanımızın katılımıyla tüm kamuoyunun görmesini sağlayacağız.

2 YILDA YAPILAN PROJELERİN MALİYETİ 35 MİLYON
Konak Gençlik Destek Merkezimiz Kemer Tren İstasyonu’nun orada, yavaş yavaş eğitimlerimize başladık. Kahramanlar Kapalı Pazar yerimiz var, Gültepe spor kompleksi bitti, çok güzel oldu. İkizevler, bunun yanında 4 tane Minikler Konağı dediğimiz kreşlerimiz var, bunların açılışını yapacağız. Temeli atılacak projelerden bir tanesi Beştepeler bölgesindeki sosyal tesis alanımız. Temel değil de artık kabası bitmek üzere. Biz bunu pandemi döneminde başladık ve bitmek üzere. Aydın Erten Rekreasyon alanımızın, 24 Mayıs’ta ihalesini yaptık, yer teslimini yaptık. Gerçekten o bölgenin çok büyük bir ihtiyacı. Çınarlı Çocuk Bilim Merkezi’nin temelini attık. Genel Başkanımıza da bunları anlattık ve çok memnun oldu, iş yapıldığı zaman çok mutlu oluyor. Kentsel dönüşümle ilgili de bir sunum yaptık. Birlikte Konak anlayışıyla devam ediyoruz. Örgütümüzle birlikte hareket ediyoruz. 2 yılda Konak’ta yapılan projelerin maliyeti 35 milyon…”

HER ZAMAN UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Belediye başkanlarının ilçe örgütleriyle karşı karşıya gelmesi ve bunun sonucunda oluşan tartışmaları değerlendiren Başkan Batur, Konak ilçe örgütüyle ilişkilerinin uyum içerisinde olduğunu söyledi. Başkan Batur, “Demokrasi fazla bizim partimizde. Demokrasinin en fazla olduğu partidir yine Cumhuriyet Halk Partisi. Herkes fikrini özgür iradesiyle söylüyor.  Bazen sıkıntılar yaşanıyor ama parti içerisinde onlar çözülür. Çağrı Başkan’a da teşekkür ediyorum bu konuda, her durumda yanımızda her dakika beraberiz. Gidilmesi gereken yerlere birlikte gidiyoruz, parti örgütünün yapması gerekenler konusunda büyük bir gayret içerisinde. Konak ilçe örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en aktif ilçelerinden bir tanesi. Her gün sosyal projesi var, sivil toplum örgütlerine ziyaret var. Komisyonları en iyi çalıştıran ilçelerden bir tanesi Konak. Bizimle de her zaman uyum içinde birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BASMANE ÇUKURU”NUN DURUMU
Başkan Batur, “Basmane çukuru” olarak anılan ve 21 yıldır atıl durumda olan, Dünya Ticaret Merkezi yapılması planlanan alanın durumu hakkında konuşarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alan için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Başkan Batur, “Orada herhangi bir sonuca erişildiğini tahmin etmiyoruz. Çok güzel bir yer. Bizde hemen yan tarafında başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi eğer oraya yapılırsa, Konak Belediyesi’yle birlikte vatandaşların geldiğinde işlerini bir noktada bitirebileceği bir yer olmuş olacak. TMSF ile görüşmeler devam ediyor ama şu ana kadar bir ilerleme kaydedilmedi diye biliyorum” dedi.

Ayrıca depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının akıbeti hakkında, görüşlerinin aynı olduğunu belirten Başkan Batur, “Mimarlar Odası’nın projeleri gayet güzel, başkanımız bu konuda karar verecek. Başkanımızın kararı önemli... Başkanımızın önüne somut şeylerin gelmesiyle, kendisi tarafından yeniden teknik değerlendirme yapılır” diye konuştu.

BELEDİYECİLİĞİ İYİ BİLİRİZ!
Başkan Batur, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın sosyal medyadan paylaştığı görüntülerle (Bir vatandaşın dairesinden aşağıya çöp sarkıttığı) “Konak Belediyesi’nden müthiş proje: ‘Askıda çöp’” ifadeleriyle paylaşmasını şov olarak değerlendirdi. Konuyla ilgili Başkan Batur, şu ifadeleri kullandı:

“Mecliste muhalefet sertleşmedi, herkes görevini yapıyor ama çok etkili olacaklarını tahmin etmiyorum. Çünkü bir iş şova doğru giderse karşılığını alamazlar…  Kentsel dönüşüm, belediyemize verilen tahsisler, son meclisimizde kredi kullanılması konusu hepsi oy birliği ile geçti meclisten. Haklarını da yememiz lazım. Bizim meclisimizde sertleşme yok. Sayın Başdaş, bazen demeçler verebiliyor. ‘Askıda çöp’ demiş galiba dün... Bunlar şova dönük çalışmalar. Biz geldiğimiz noktada; nereden nereye geldiğimizi de tespit ediyoruz. Anketler yapılıyor, ilk başladığımızda neredeydik nereye geldik gayet güzel takip ediyoruz. Sonuçları da gayet takip ediyoruz. Seçimde yüzde 63 aldık. Yarın seçim olsa yüzde 68-70 arasında oy alırız. Çünkü biz bu süreç içerisinde boş durmadık. Vatandaşla temas kurduk. Aynı zamanda bu oran Büyükşehir’in de oranı. Çünkü vatandaşa büyükşehir hakkındaki görüşlerini de sorduk. İlçede neyse büyükşehirde de aynı. Bu da işin beraberce yürüdüğünün kanıtıdır. Biz yaptığımız işi doğru yapıyoruz. Belediyeciliği iyi biliriz. Belediyecilik konusunda yapılacak çalışmaları en iyi şekilde bire bir takip eden bir belediye başkanı var bir kere. Şov yapılır, bunları çok gördük. Neticede sandık geldiğinde vatandaş gider ve çalışanı, çalışmayanı ayırt eder. Yıllardır böyle oldu. Konak tarihinin en yüksek oyunu aldık biz. Vatandaş bize güvendi ve biz bu güvenine layık olarak çalışıyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Heyecan verdi bize Konak, bakış açımızı geliştirdi. Yapılacak çok iş var, meclis üyelerimizin hepsi birbirinden değerli. Tam bir uyum içinde çalışmalarımız sürüyor.”

 
'Turuncu Çember'e yoğun ilgi... 1 yılda 395 işletme!
 
Marco Paşa'ya talip çok!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif coban 12 Haziran 2021 Cumartesi 23:17

Başkanım Eşrefpaşa pazaryeri projesi ne oldu.Bayadir hicbir roportajinizda deginmiyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
12 Haziran 2021 Cumartesi 17:28

Bilmeyen de zanneder ki Narlıdere'de hiç gecekondu kalmadı.

Yorumu oyla      2      3  
Kamuran İnan 12 Haziran 2021 Cumartesi 14:48

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bütçelerinin %50'sini personel giderlerine harcadığı sürece kimse hizmet beklemesin. Rekor maaş zamlarıyla sadece insanların gözleri boyanıyor. Tüm belediyeler borç batağında. İş yapamaz durumda. İhtiyaçtan fazla ve yüksek maaşlarla çalışanlar sadece seçim yatırımıdır.

Yorumu oyla      2      3  
Bu nasıl iş? 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:23

Başkan işine toplu ulaşımla mı gidiyormuş? Şehir merkezine araç girmesin diyor ya! Kentsel dönüşümde de vatandaş niye fedakarlık etsin? İş adamı gelip 50 katlı gökdelen yapsın; gariban fedakarlık, silüet var.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Turuncu Çember'e yoğun ilgi... 1 yılda 395 işletme!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i güvenli bir turizm ...
Bornova'da maç günü: Başkan İduğ'dan 2 gol birden
Bornova Belediye Meclis üyeleri ve Bornovalı muhtarlar halı saha maçında ...
Buca'nın gözde mekanı yeniden kapılarını açtı
Buca’nın gözde işletmesi Göl Restoran, yenilenen yüzüyle normalleşme sürecinde ...
 
Başkan Soyer'den Erzurum temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ...
Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği 12 Haziran’da ...
Menemen'de Kızılay ile güç birliği
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Türk Kızılay'ının kuruluş yıldönümü ...
 
Seferihisar'dan bir ilk daha… Hiçbir personelin alacağı kalmadı!
Seferihisar Belediyesi bünyesinde bulunan tüm işçilere geçmiş dönemden ...
Narlıdere'de grev direkten döndü: Yüzde 35'e imza!
Narlıdere Belediyesi’ne bağlı Nar-Bel şirketi ile Narlıdere Belediyesi ...
Başkan Batur’dan ‘Vali Köşger’ yorumu: Kötü niyet yok!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in kent hakkında yaptığı açıklamalar üzerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva