HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Şubat 2019 Pazartesi - 11:38

Başkan Batur örgüte mesaj verdi, hedefi koydu: Yüzde 60'ı geçeriz!

CHP’nin Konak Belediye Başkan Adayı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimleri noktasında net mesajlar verdi. Batur, Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yüzde 60 bandını hedeflediklerini açıkladı. Batur ayrıca göreve geldiği taktirde hayata geçirilecek projelerden örnekler verdi.

Başkan Batur örgüte mesaj verdi, hedefi koydu: Yüzde 60 ı geçeriz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi tarafından 31 Mart yerel seçimleri için Konak Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı. Gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan Başkan Batur birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Narlıdere’deki 4 dönemin ardından Konak’ta göreve geldiği takdirde hayata geçireceği projelerden bilgiler veren Batur, örgütün kendisini sıcak karşılaması üzerinden net açıklamalarda bulundu.  Batur ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in el ele sahada dolaşacağını söylerken, ‘Ondan herkes emin olsun” mesajını verdi.

Batur, Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci özelinde konuşurken iktidar partisinin açıkladığı projeleri ise ‘ayağı yere basmayan projeler’ olarak nitelendirdi

EVİM HALA NARLIDERE’DE, BAŞKA YERDE YAŞAMAYA NİYETİM YOK

20 yıl gibi uzun bir süre Narlıdere’de başkanlık yaptıktan sonra 31 Mart seçimlerini kazandığı takdirde Konak’a geçecek olan Batur, “Ben Narlıdere’de doğdum büyüdüm, bütün yaşantım orada geçti. Hala evim orada. Başka yerde de yaşamaya niyetimiz yok. Bizi yine görecekler. Her şeyin bir sonu vardır. 20 yıl bana çok önemli, onurlu bir görev verdi Narlıdere halkı… Herkese nasip olmaz. Doğduğunuz büyüdüğüz yerde belediye başkanı oluyorsunuz. Tabi benim de içimde bir burukluk oldu. Daha önemli ve bizi onurlandıran bir görevle genel merkezimiz görevlendirdi. Narlıderelilerin bende çok hakkı var. Ayrılmamız mümkün değil. Biz Narlıdere ile yine bir aradayız” açıklamasını yaptı.

GÖZÜM ARKADA DEĞİL!
İl eski Başkanı Ali Engin’in Narlıdere’ye aday olarak atanmasıyla ilgili konuşan Batur, “Ali Engin’in Narlıdere’de çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Ben elimden gelen her türlü desteği, sunacağım. Ali Başkan’ın orada başarılı olması bizim için de önemli. Narlıdere çok iyi bir aday buldu. Kendisi de kısa süre içinde uyum sağladı. Partililerimizin yüzde 90’ı zaten Ali engin’i tanır. Benim de gözüm arkada değil. Ali Başkan’ın Narlıdere’de çok yüksek bir oyla seçilecektir. Narlıdere’deki hemşerilerimize sesleniyorum; Ali Engin’e sahip çıkın” dedi.Abdül Baturâ??dan KılıçdaroÄ?lu'na ziyaretGENEL BAŞKANIMIZ KONAKLILARIN DAHA YAŞANABİLİR BİR KONAK’TA YAŞAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ
Batur, genel merkezin kararına dair açıklama yaparken, “Ben genel başkan ile atamayı yaptıktan sonra görüştüm. Hem ilçe başkanına hem bana, Konak’ın hizmet açısından ve dönüşümle ilgili sıkıntıları olduğunu, Konaklıların daha yaşanabilir bir Konak’ta yaşaması gerektiğini söyledi. Geçmiş tecrübesi olan birini seçmek istediğini söyledi ve kentsel dönüşüm olarak tespitlerde bulunmuş. Örgütte ağırlı olan birini seçti. Bugüne kadar oralarda hizmet üretilmemiş mi? Onu yanlış söylemeyelim. Orada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İZSU’nun hizmet çalışmaları var. O bölgenin parlayan yıldız olması için çalışacağız” diye konuştu.

HİÇ KİMSE KONAK’TA ÖRGÜT VE BELEDİYE KAVGASI BEKLEMESİN
Konak’ta hem örgüt hem de mevcut Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından sıcak karşılandığını belirten Batur, “Çağrı Başkan’ıma teşekkür ediyorum. ‘İşte özlediğimiz aday’ diyerek ilk açıklamayı o yaptı. Ben örgütle sokağa çıkılması noktasında çok emek harcayan biriyim. Belediye ile örgüt arasında huzur olunca başarı kendiliğinden gelir. Biz örgütten geliyoruz. Örgütümüzü yok sayamayız. Hadi bakalım çıkalım hepimiz bağımsız aday olalım kaç oy alcağız? Biz partiyle varız. Örgütün bilgilendirilmesi lazım… Örgüt belediyenin ne yaptığına dair bilgi sahibi olmazsa yalan yanlış şeyler söyler. Hiç kimse Konak’ta örgüt ve belediye kavgası beklemesin. Ondan nemalananlar olmayacak. Hep birlikte masanın etrafında oturacağız. Her konuda uzlaşacağız diye bir şey yok. Ama karşılıklı diyalogla çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Partililer beni nasıl kucaklayarak bağrına bastıysa ben de onlara aynı şekilde yaklaşacağım. Biz iş yapacağız, proje yapacağız, hizmet üreteceğiz. Sema Hanım da bizi karşıladı, konuşma yapmamızda yanımızda durdu. Yarın brifing alacağız. Her zaman yardımcı oldu, yanımızda durdu. İlerleyen süreçte de yardımcı olacağını söyledi. Ona da teşekkür ediyorum” ifadeleri kullandı.

Batur, Konak ta startı verdi: Ä°lk durak GültepeSLOGANIMIZ ‘BİRLİKTE KONAK’… HER ŞEY BİRLİKTE OLACAK
Tarih turizmi üzerinden net mesajlar veren Batur, “Agora ve çevresi tarihin fışkırdığı bir alan… İlk yapacağımız çalışmalar tarihin gün yüzüne çıkarılmasıdır. Kemeraltı’nı yaşayan bir hale getirmek için çalışacağız. Hep birlikte orası için bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama adımlar yavaş gidiyor. İzmir’e insanlar niye geliyor? Deniz girmek için ama bir tarih hattı da var. Bunu ortaya çıkarmamız gerekiyor. Turizm gelirlerinde tarih turizmi ön plandadır. Bunu hep birlikte ön plana çıkarmalıyız. Bunun içinde Teos da, Selçuk da olmalı. Hep birlikte olmalı, sadece Konak değil. Ayrıca bizim sloganımız ‘Birlikte Konak’… Her şey birlikte olacak” dedi.

15 GÜN SONRA DA PROJELERİMİZ AÇIKLANACAK
‘Abdül batur’un konak yönetimi nasıl olacak?’ sorusunu yanıtlayan Batur, “Manifestomuzda da var. Katılımcı kent olacak. Bunu sözde değil eylemde de gerçekleştirmemiz lazım. Yapılacak her türlü projede, bölge halkı, odalarımız ve kentin içinde yaşayan kurumların görüşünü alarak yola çıkmak yerel yöneticiyi rahatlatır.  Tartışılacak, ayrışma olacak. Bu tarzı benimseyen bir belediye yönetimi hedefliyoruz. 15 gün sonra da projelerimiz açıklanacak. Kentin planlama anlayışını birlikte yapacağız. Mahallenin kültürünü bozmadan, yüksek yapı yapmadan sağlayacağız” diye konuştu.

YÜKSEK YAPILAR İÇİN ADRES GÖSTERDİ: İZİN VERMEYECEĞİZ, BAYRAKLI’YA YÖNLENDİRECEĞİZ
“Yüksek yapılarla ilgili kentin belirlediği bir bölge var” diyerek sözlerini sürdüren Batur, “Bununla ilgili belirlenen yer Bayraklı bölgesi… Bununla ilgili odalar oturdu, sivil inisiyatif fikir beyan etti. Yüksek yapıların orada olmasına karar verildi. Bundan sonra başka yerlerde yüksek yapı yapılması bana göre yanlış. Fikir birliği var. Silüet bozuluyor dendi. Nihayet anladılar. Biz burada duruş sergileyeceğiz. Ben Konak Belediye Başkanı olduğumda bu tür yapılaşma yerinin Bayraklı olduğunu söyleyeceğiz. Kazanılmış hakkı varsa, oturacağız konuşacağız. Benim için ruhsat geçerlidir” dedi.YENİ DÖNEMDE YAPILACAKLARI BİR BİR AÇIKLADI
Batur yeni dönem için konuşurken, “Belediyemize insanlar kolaylıkla ulaşacak. Her türlü yeniliği getireceğiz. Çevreci bir Konak düşünüyoruz. Çevreye önem vermediğimiz noktada dünyanın nereye gittiğini görüyoruz. Belediyeler bu konuda öncü olmalıdır. Biz de tüm canlıların haklarını koruyacak bir anlayış sergileyeceğiz. Sosyal belediyecilik bizim olmazsa olmazımızdır. Narlıdere’de bunu uyguladık. Dar gelirli vatandaşımızın yanında olacağız. Konaklı hemşerilerimizin hepsinin haklarını koruyacağız. Katılımcılıktan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Konak hep göz önünde olan bir bölge... Odaların, sivil inisiyatifin en fazla aktif olduğu ilçe. Katılımcılığı en şeffaf şekilde aktaracağız. Hesap verebilir bir kent olacağız. Bu önemli! Bizim partimizin manifestosunda da ön plana çıktı. Değer katacağız. 5 yıl sonra Konak’a ne kattık? Bunu hesaplayacağız. ‘Narlıdere daha yaşanabilir bir kent olacak’ demiştik. Şimdi Narlıdere çekim merkezi oldu. Konak’a da değer katmamız lazım. Kültürünü, ekonomisini belirli bir noktaya getirmemiz lazım. Her kesim ile diyalog halinde olacağız. İzmir özgür bir kenttir. Konak özgür bir ilkçe olacak. Yaşam tarzına müdahale edilmediği, her türlü kimliğe sahip insana saygıyı Narlıdere’de nasıl uyguladıysak burada da uygulayacağız” diye konuştu.

Konak ta vefa buluÅ?masıKONAK’TAKİ ESKİ BAŞKANLARA HAKSIZLIK YAPMAYALIM
Batur ayrıca, “Bunları konuşurken bizden önce Konak’ta hiçbir şey yapılmamış gibi konuşmayalım. Onlara haksızlık yapmayalım. Konak’ta çok doğru işler yapıldı. Biz yapılanları daha iyi noktaya taşıyacağız. Eski belediye başkanlarıyla bir araya geldik. Şimdi eski ilçe başkanlarıyla oturacağız. Aday adaylarıyla konuştuk. Vatandaşa dokunacağız. Her noktada bilgi alacağız. Muhtarlarımız çok önemli. Muhtarlar şimdiden hazır olsun gece 12:00’de dönerim. Konak için enerji ve heyecan doluyuz” açıklamasın yaptı.

SIFIRLADIK, YENİ ATANAN BAŞKAN ADAYI GİBİYİM, HEDEFİMİZİ DE BELİRLEDİK
Belediye başkanlığı için ilk defa başvuru yapar gibi heyecanlı olduğunu aktaran Batur,  “Sıfırladık. Yeni atanan belediye başkan adayı gibiyim. Örgütümüzle, belediyemizle örnek olan çalışmaları Konak’ta da sergileyeceğiz. Konak sınırı içinde yaşayan tüm seçmenlerin oyuna talibim. O partili, bu partili değil. Bu yerel seçimdir. Yüzde 60-65 bandı arasında bir hedef koyduk. Bunu başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. 37 meclis üyesinden 30’unu çıkarırız diye hesaplarımızı yapıyoruz. Bunu neye dayandırıyoruz? 20 yıldır görev yaptığımız Narlıdere gibi örnek olarak göstereceğimiz bir yer var. Hep birlikte başaracağız” dedi.HAFTA SONU MAÇ İZLEMEDİĞİMDE KENDİMİ EKSİK HİSSEDERİM
Spora yapılacak desteğe değinen Batur, “Futbolculuktan geliyorum. Hafta sonu maç izlemediğimde kendimi eksik hissederim. Amatör spora destek vereceğiz ve İzmir’deki kulüplerimizin yanında olacağız. Sporun içinde olan bir başkan olacağım. Vatandaşlarımız her hafta biz sahada maç izlerken görecek. İstanbul’daki gibi belediye bütçesinin tamamını kulüplere aktaran olmayacağız” açıklamasında bulundu.

HER YERDE FARKLI İHTİYAÇLAR VAR
Saha çalışmalarında kendisine vatandaşlardan yapılan dönüşler noktasında konuşan Batur, “Gültepe ve Toros’ta yenileme ve kentsel dönüşüm ihtiyacı öne çıkıyor. Daha aşağıya indiğimizde insanlar belediye başkanını görmek, onlara dokunmasını ya da dükkanına oturup çay içmesini istiyorlar. Halka dokunmak önemli... Belediye başkanını görme sıkıntıları var. Bazı yerlerde temizlikle ilgili sıkıntılar aldık. Önümüze başka da bir sıkıntı gelmiyor. Görmek, dokunmak, belediyeye ulaşabilmek… Muhtarlarımızın kendine özgü sıkıntıları var. Bazısında kentsel dönüşüm bazısında daha iyi temizlik yapılması ihtiyaçları var. Kanalının yapılması, suyunun getirilmesi gibi… Her yerde değişik ihtiyaçlar var” ifadelerini kullandı.ÖNCE 35 PROJEYİ SORMAK LAZIM
İktidar partisinin kentte uygulamak istediği projeler üzerinden konuşan Batur, “Kentsel dönüşüm ve Kemeraltı’nın canlandırılması gibi iki şey söylüyorlar. Kentsel dönüşümü iyi tarif etmek lazım… Boş alanda binalar dikmek kentsel dönüşüm değildir. O kente yeni binalar katmak demektir. O alanda oturan vatandaşlarımızı yine o alanda yaşatırken fiziki şartlarını değiştirmek, oturduğu binaları daha yaşanabilir binalar haline getirebilmektir kentsel dönüşüm. Komşusunu, adresini değiştirmemektir kentsel dönüşüm. İktidarın yaptığı çalışmalar kentsel dönüşüm değildir. Gültepe-Toros diyoruz. Planlara bir daha bakacağız. Oradaki vatandaş birebir hak sahibi ise o plan geçerlidir. Onun dışında müteahhit girer bir noktayı alır izale-i şuyu davasında da o vatandaş gider. Bir kurum olması lazım. Vatandaş ile müteahhit arasında bir kurum olacak. En güvenilir kurum belediyedir. Oradan ayrılmayacağız. Çok proje açıklandı geçen gün. Çok ayağı yere basan projeler olarak görmedim. Önce 35 projeyi sormak lazım. Daha sonra bu dönemde ne yapacaksınız diye sormak lazım. Vatandaşın sorması lazım… 35 proje bitmedi ki!” diye konuştu.

BU ÜLKEDE KİMSE YASAK FALAN DİNLEMİYOR
Seçimlerde adaletsiz bir düzen olduğunu vurgulayan Batur, “Geçmişte seçimler daha adildi. Belirli bir süre makam arabanı bile kullanamazdın. Şimdi bırakın bunu devletin tüm imkanları AK Parti başkan adayının yanında. Böyle bir sistem olmaz. Haksızlık. Vatandaş bunu görüyor ama! Özellikle İzmir’de vatandaşımız çok etkilenmez. İzmir’e taşınanlar da hemen İzmir’in yaşam tarzından etkileniyor. Ama Anadolu’nun bir kasabasında devletin kırmızı plakasıyla oraya girdiğinizde vatandaş etkilenmez mi? Zaten hizmete aç! Bu genel bir düzen haline geldi. Tehlikeli olan o. Geçmişte böyle değildi. Son 9 gün araca binemezsin, açılış yapamazsın, hizmetle ilgili bir şey diyemezsin. Bu ülkede kimse yasak falan dinlemiyor. Bir kişi karar veriyor” dedi. 

KOCAOĞLU VE SOYER SAHADA EL ELE OLACAKLAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in alanda beraber çalışacağını söyleyen Batur, “Aziz Başkansız bir seçim kampanyası olmayacağını Tunç Başkan ifade etti. Aziz Başkan da çeperlerdeki ilçelerimizde çok güçlü bir siyasi figür... O bölgelerde çok seviliyor. Oralarda dolaştı. Ben samimi olduğuna inanıyorum. Bu seçimde iyi bir çalışma sergileyecek. Aziz Başkan’ın partililiğinden kimse şüphe edemez. Bir araya gelmeleri noktasında birlikte bir çalışma programı yapmışlardır. Sahada el ele olacaklar. Ondan herkes emin olsun. Kavga ortamı olmayacak. Sadece Konak’ta değil, İzmir’de de büyükşehir başkan adayımızın yüksek oy oranıyla seçileceğini düşünüyorum. Yüzde 60 ile kazanacağımıza inanıyorum. Bütün ilçelerimizde sonuçlar böyle çıkar” ifadelerini kullandı.

EMEĞE YÜZÜ DÖNÜK İNSANLARIZ, İŞTEN ÇIKARMALAR KONAK’TA OLMAYACAK
Başkanların değişeceği ilçelerde personelin işten çıkarılma noktasında tedirginlik yaşamasıyla ilgili açıklama yapan Batur, “İşten çıkarmalar olmayacak. Biz emeğe yüzü dönük olan insanlarız. Konak’ta böyle şeyler olmaz. İnsan ilk belediye başkanı olduğunda bazı hatalar yapar ama biz tecrübeliyiz. İşçinin ekmeğiyle oynamayız. Bunları geçecekler. Orada çalışan arkadaşlarımız siyasi fikri ne olursa olsun mesai arkadaşlarımızdır. Benim çalışanla işim yok, çalışmayanla işim var. Çok rahat olsunlar” dedi.  

 
PTT drone ile kargo taşımacılığına başlıyor
 
İzmir'de kahreden kaza: Henüz 18 yaşındaydı...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak vatandaşı 11 Şubat 2019 Pazartesi 13:01

Oldu canım bu millet çantada keklikmi.!?

Yorumu oyla      8      12  
İşe bakın 11 Şubat 2019 Pazartesi 12:54

Başkan siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? iyi misiniz? Boya küpü mü bu sok çıkar olsun? İlçe değiştirmek ye nedir? Ya ilçeni yönetmeye devam edersin yada büyükşehir Belediyesi''nin adayı olursun. Bu nedir Narlıdere olmadı Konak ı verelim. Sizin yerinize ben olsaydım asla kabul etmezdim. Siz büyükşehir belediyesine layıksınız. Ama sizide harcadılar. Şimdi soruyorum. Karşıyaka dan aday adayı olan Ali Engin MYK''da Çiğli belediye başkan adayı olarak belirlendi. PM de Narlıdere den aday olan edildi. Bu nasıl bir garabet? Narlıdere halkı menüde olmayan bu bilmediği yemeği yer mi? Yerse kimse o zaman iktidarı ithal aday konusunda eleştirmesin. Dönen oyunlar beni CHP''den iyice soğuttu. Bu seçimde oy kullanmayı düşünmüyorum. Kimseye oy yok. Tepkimi oy kullanmayarak göstereceğim...

Yorumu oyla      8      12  
deli bekir 11 Şubat 2019 Pazartesi 12:22

15 YILDA NE YAPTINIZ DA 5 YILDA YAPACAKSINIZ?

Yorumu oyla      7      13  
Transfer Komitesi 11 Şubat 2019 Pazartesi 11:50

Adam Narlıdereden Konaka veriliyor bu etik mi?

Yorumu oyla      7      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bakıcı’dan meclis üyelerine plaket
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediye Meclis ...
Karşıyaka’da gençlerden muhteşem final
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen '5. Liselerarası Müzik Yarışması' ...
Konak’ta şenlik var
Konak Belediyesi ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘İlkokullararası ...
 
Japonlardan İzmir'e duygusal veda
Japon uzmanlarla 3 yıl boyunca ortak çalışma yürüten İzmir Büyükşehir ...
Bornova'da hobi kursuna yoğun ilgi
Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları bünyesinde gerçekleşen  Seramik ...
Mehmet KARABEL yazdı…Ve topa acayip girdi!
Mehmet KARABEL yazdı…Ve topa acayip girdi!
 
Bornova'nın Sultanları turnuva şampiyonu
Elde ettiği başarılar ile Bornova'nın gururu olan Bornova Belediyespor ...
Karşıyaka'ya yeni mahalle merkezi: Hayaller gerçek oldu
Karşıyaka Belediyesi’nin Şemikler’de yapımını tamamladığı 10’uncu mahalle ...
Güzelbahçe Belediyesi’nin Kültür Yayınları tanıtımda
Güzelbahçe Belediyesi Kültür Yayınları'nın 7.si olan 'Sağlıklı Mutfak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva